Εγκατάσταση infrared για remote

Reaction score
3
Πήρα ένα απλό πανί με μοτερ από ένα συμφορουμίτη και το έχω τοποθετήση πίσω από γυψοσανίδα που είχα φροντίσει από τη κατασκευή του σπιτιού.
Είχα κάνει πρόβλεψη για ισχυρά και ασθενή ρεύματα. Τα ασθενή τερματίζουν στο πίνακα που έχω αυτοματισμούς για φώτα, πατζούρια κλπ.
Τι γίνεται τώρα, αν ενεργοποιήσω το πανί με τον αυτοματισμό, το πανί θα κατεβαίνει λίγο πιό κάτω από αυτό που θέλω. Επίσης ο φίλος με τον οποίο είχα κάνει τη δουλειά, λόγω υγείας έχει εγκαταλείψει.
Τώρα βρίσκομαι με ένα καλώδιο που πρέπει να κατεβάσω από την οροφή που φέρει το διακόπτη και δε με ενθουσιάζει η ιδέα.
Σκέφτομαι λοιπόν αν αντί να κατεβάσω το καλώδιο υπάρχει δυνατότητα να μπεί ένας δέκτης infrared και να το ανεβοκατεβάζω με remote control.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος που είτε ξέρει που να βρω λύση ή έχει κάνει οίδιος κάτι παρόμοιο?

Reaction score
342
Απάντηση: Εγκατάσταση infrared για remote

Πήρα ένα απλό πανί με μοτερ από ένα συμφορουμίτη και το έχω τοποθετήση πίσω από γυψοσανίδα που είχα φροντίσει από τη κατασκευή του σπιτιού.
Είχα κάνει πρόβλεψη για ισχυρά και ασθενή ρεύματα. Τα ασθενή τερματίζουν στο πίνακα που έχω αυτοματισμούς για φώτα, πατζούρια κλπ.
Τι γίνεται τώρα, αν ενεργοποιήσω το πανί με τον αυτοματισμό, το πανί θα κατεβαίνει λίγο πιό κάτω από αυτό που θέλω. Επίσης ο φίλος με τον οποίο είχα κάνει τη δουλειά, λόγω υγείας έχει εγκαταλείψει.
Τώρα βρίσκομαι με ένα καλώδιο που πρέπει να κατεβάσω από την οροφή που φέρει το διακόπτη και δε με ενθουσιάζει η ιδέα.
Σκέφτομαι λοιπόν αν αντί να κατεβάσω το καλώδιο υπάρχει δυνατότητα να μπεί ένας δέκτης infrared και να το ανεβοκατεβάζω με remote control.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος που είτε ξέρει που να βρω λύση ή έχει κάνει οίδιος κάτι παρόμοιο?

.το σωστο ειναι να ρυθμισει καποιος τον αυτοματισμο σας...

.εαν η οθονη σας εχει ''τερματικα''(stop up-down)και υπαρχει προσβαση σε αυτα ,μπορειτε να την ρυθμισετε αλλα χρειαζεται υπομονη!!!!

.τα control της somfy ειναι μια λυση για το προβλημα σας .

Reaction score
4

Ευγένειε, δεν τα ξαναλές ένα χεράκι, γιατί δεν κατάλαβα τίποτε....
Λίγο περισσότερο περγραφικός γίνε...

Οι ρυθμιστές start/stop τηε ίδιας της οθόνης δεν σου κάνουν?

Reaction score
3

Νίκο, αντί να κατεβάσω ένα καλώδιο που έχει πάνω του το διακόπτη για πάνω κάτω, σκέφτομαι αν γίνεται να μπεί ένας μηχανισμός που να ελέγχεται με τηλεκοντρόλ

Reaction score
4

Δεν έχει φαντάζομαι τηλεχειρισμό το πανί λοιπόν, ε?

Καιρός λοιπόν, να ξεσκονίσεις τις τεχνικές σου γνώσεις :116:

Reaction score
3

Μμμμ ωραία βοήθεια ρε μπράβο!
Ποιές τεχνικές μου γνώσεις, εγώ ήμουν πάντα από την άλλη μεριά
Για πάρε το ξεσκονόπανο και ξεσκόνα τα δικά σου!!! :107:

Reaction score
4

Δεν έχει η οθόνη ρυθμιση για να σταματάει μόνη της? συνήθως έχουν κάτι βίδες που ρυθμίζεις που θα σταματήσουν στο ανέβασμα και στο κατέβασμα....
Εφόσον δούλεψε με τον μηχανισμό που έχεις, ίσως ρυθμίζοντας τις βίδες, να σταματάει εκεί που θες...

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει κάτι τέτοιο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster