Εγκατέστησα 3ο lnb αλλά πως στο καλό ρυθμίζω των δέκτη...;;;

Reaction score
1.964
Ο δέκτης είναι ο INETbox 800HD.
Μπήκα στο μενού του tuner και άλλαξα τις ρυθμίσεις για να βλέπει disec Α/Β/C/D.
Στις θέσεις Α & Β βλέπει Astra& Hotbird αντίστοιχα αλλά όταν πάω να επιλέξω δορυφόρο για την θέση C, μου δίνει σαν επιλογές μόνο astra & hotbird πάλι....
Δεν θα έπρεπε να με αφήνει να ορίσω εγώ δορυφόρο στην θέση αυτή;
Μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο πιο πρίν;

Reaction score
1.964
Απάντηση: Εγκατέστησα 3ο lnb αλλά πως στο καλό ρυθμίζω των δέκτη...;;;

Αφού ξεπέρασα το πιο πάνω πρόβλημα και τώρα είμαι σε θέση να επιλέξω δορυφόρο στις θέσεις C & D του Diseq, συμβαίνει το εξής κουλο...
Μέχρι στιγμής είχα κεντρικά τον Astra 19.2 (lnb maximum) και παράκεντρα Hotbird (lnb Mti grey line). Προσπάθησα να παρεμβάλω ένα πιο λεπτό lnb Invacom black eco για να κατεβάσω τον Eutelsat στις 16, αλλά μάταια προσπαθούσα, αφού δεν πολυχώραγε το ματι να μπει σωστά. Μετακινώ το μάτι που στοχεύει hotbird για να κάνω χώρο αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρώ έστω και λίγο σήμα απο eutelsat.
Κάποια στιγμή μου πέρασε απο το μυαλό η σκέψη ότι το invacom ήταν χαλασμένο, οπότε για να το τσεκάρω το έβαλα αριστερά του hotbird για να ποιάσω eurobird 9. Και κατεβαίνονας στην τηλεόραση μπροστα βλέπω SNR: 70%, AGC:99% & BER:0.
Κομπλέ λέω. Πάω να κατεβάσω τα κανάλια του Eurobird....... ΤΙΠΟΤΑ...!!! Ούτε ένα κανάλι για δείγμα...!!!!!!!

Οπότε ρωτώ τα εξής:
1.) Δεν θα έπρεπε να πάρω έστω και ελάχιστο σήμα όταν προσπάθησα να κατεβάσω των eutelsat στις 16;
2.) Δεν θα έπρεπε να κατεβάσω έστω και ελάχιστα κανάλια απο τον eurobird στις 9, με αυτή την ποσότητα και ποιότητα σήματος;

Ή κάνω κάποια χοντρή @α@αρια και δεν ξέρω τί, ή δεν με θέλει καθόλου η μπάλα λεμε...!!!

ΥΓ. Εννοείται ότι κάθε φορά που έκανα κάποια αλλαγή σε θέση δοευφόρου κλπ έκανα και τις αντίστοιχες αλλαγές στο disec.

Reaction score
4.235
Re: Απάντηση: Εγκατέστησα 3ο lnb αλλά πως στο καλό ρυθμίζω των δέκτη...;;;

Αφού ξεπέρασα το πιο πάνω πρόβλημα και τώρα είμαι σε θέση να επιλέξω δορυφόρο στις θέσεις C & D του Diseq, συμβαίνει το εξής κουλο...
Μέχρι στιγμής είχα κεντρικά τον Astra 19.2 (lnb maximum) και παράκεντρα Hotbird (lnb Mti grey line). Προσπάθησα να παρεμβάλω ένα πιο λεπτό lnb Invacom black eco για να κατεβάσω τον Eutelsat στις 16, αλλά μάταια προσπαθούσα, αφού δεν πολυχώραγε το ματι να μπει σωστά. Μετακινώ το μάτι που στοχεύει hotbird για να κάνω χώρο αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρώ έστω και λίγο σήμα απο eutelsat.
Κάποια στιγμή μου πέρασε απο το μυαλό η σκέψη ότι το invacom ήταν χαλασμένο, οπότε για να το τσεκάρω το έβαλα αριστερά του hotbird για να ποιάσω eurobird 9. Και κατεβαίνονας στην τηλεόραση μπροστα βλέπω SNR: 70%, AGC:99% & BER:0.
Κομπλέ λέω. Πάω να κατεβάσω τα κανάλια του Eurobird....... ΤΙΠΟΤΑ...!!! Ούτε ένα κανάλι για δείγμα...!!!!!!!

Οπότε ρωτώ τα εξής:
1.) Δεν θα έπρεπε να πάρω έστω και ελάχιστο σήμα όταν προσπάθησα να κατεβάσω των eutelsat στις 16;
2.) Δεν θα έπρεπε να κατεβάσω έστω και ελάχιστα κανάλια απο τον eurobird στις 9, με αυτή την ποσότητα και ποιότητα σήματος;

Ή κάνω κάποια χοντρή @α@αρια και δεν ξέρω τί, ή δεν με θέλει καθόλου η μπάλα λεμε...!!!

ΥΓ. Εννοείται ότι κάθε φορά που έκανα κάποια αλλαγή σε θέση δοευφόρου κλπ έκανα και τις αντίστοιχες αλλαγές στο disec.
Καλημερα και Χρονια Πολλα, οταν σου κατεβασε το σημα δοκιμασες και σε αλλες συχνοτητες του δορυφορου? Μαλον το καλυτερο ειναι να ανεβεις στην ταρατσα με τον δεκτη και μια τηλεοραση και να πειραματιστεις. Ο δεκτης εχει την δυνατοτητα να δειχνει περα απο το S/N & Quality και το BER?

Reaction score
1.964

Ναί ο δέκτης δείχνει και το BER και στα περισότερα αν όχι σε όλα τα κανάλια που λαμβάνω σε astra-hotbird αυτό είναι 0.
Τηλεόραση δεν είναι εύκολο να ανέβει στην ταράτσα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια παλιά crt με λίγες ίνστες......!!! (μας έφαγε η τεχνολογια αιχμης....)
Πρέπει να βρώ καμια τηλεόραση απο κανα γνωστό και την άλλη εβδομαδα που θα γυρίσω απο διακοπές να αφιερώσω μια μέρα και να το λήξω το θέμα....

Reaction score
68

Προσπάθησα να παρεμβάλω ένα πιο λεπτό lnb Invacom black eco για να κατεβάσω τον Eutelsat στις 16, αλλά μάταια προσπαθούσα, αφού δεν πολυχώραγε το ματι να μπει σωστά. Μετακινώ το μάτι που στοχεύει hotbird για να κάνω χώρο αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρώ έστω και λίγο σήμα απο eutelsat.
Μάλλον inverto εννοείς και όχι invacom. Το κάτοπτρο τι διάμετρο έχει; Επίσης, με ποια συχνότητα δοκίμασες στις 16E; Χρειάζεσαι οπωσδήποτε και οθόνη για να βλέπεις και εικόνα.

Reaction score
0
Χρονια Πολλα !! Εχεις προβλημα συμβατοτητας DiSEqC διακοπτη με τον INETbox 800HD , τι διακοπτη εχεις τωρα ?? πολλες φορες σε δεκτες linux δεν συνεργαζονται μεταξυ τους το software με το hardware ...ριξε μια ματια σ αυτη την εταιρια ειμαι αξιοπιστη σε δεκτες linux ....EMP-Centauri diseqc

Reaction score
1.964

Σημερα το απόγευμα το πέρασα στην ταρατσα παρέα με τον δέκτη και μια μικρί ΤιΒι.
Πέρα απο τους Astra και Hotbird που προυπήρχαν κατάφερα να βρώ και τον Eurobird 9.0Ε
Ο ρημαδο-Eutelsat 16.0 E δεν βρέθηκε ποτέ.....Και αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση.

Βέβαια τώρα το βράδυ όταν έστησα πάλι τον δέκτη στο καθιστικό και πήγα να δώ τη έκανα....ο Eurobird δεν....!!!
Όταν τον συνέδεσα με τον δέκτη στην ταράτσα χωρις disec να παρεμβάλεται, πήρα σήμα γύρω στο 75% και είδα κανάλια να παίζουν. (πχ infokanal). δεν ξέρω τι φταίει....ίσως πρόβλημα συμβατότητας που λέει και ο φίλος savvaspapa πιο πάνω...
Ίσως το γεγονός ότι απο την ταρατσα μέχρι και τον δέκτή κάτω αρεμβάλονται καμια 15αρια μέτρα καλώδιο + μίκτες σήματος...;;;

Reaction score
114

-O Eutelsat 16*E ειναι δυσκολος στη ληψη.Θα πρεπει να τον εχεις κεντρο και παρακεντρα τους αλλους για να βγει.
-Ο δεκτης ειναι δυστροπος γι' αυτο εχεις προβλημα με τις πορτες του diseq

Reaction score
1.964

Θα ρίξω άλλη μια ματιά αύριο μήπως και δεν έχω φτιάξει σωστά τα βύσματα του καλωδίου που ενώνει το lnb που ''κοιτάει'' Eurobird με το diseqc και για αυτό δεν έχω σήμα στο καθιστικό απο τον συγκεκριμένο δορυφόρο.
Αν όντως είναι δύστροπος ο δέκτης....Τι; αλλαγή diseqc;
Το να πρέπει να αλλάξω το κεντράρισμα του πιάτου πάντως μου φαίνεται βουνο.....απαιτεί χρόνο και εμπειρια και είμαι μείον και στα 2........!!!!

Reaction score
114

O 16*E δεν εχει κατι της προκοπης ελευθερο.
Ο δεκτης που εχεις ειναι μια παραλλαγη του DM800 HD,η' κανω λαθος ?
Τι image εχεις,και ποιες επιλογες στην ρυθμιση για το lnb ?

Reaction score
1.964

Ναι ο δέκτης είναι αυτής της κατηγορίας.
Έχει Enigma 2 και(αν καταλαβα καλα) στο tuner έχει απλή ρύθμιση για diseqc A/B/C/D.
Εκεί έχω ορίσει Α: Astra, B:Hotbird & C:Eurobird. Στην θέση D δεν έχω ορίσει κάτι.

Reaction score
1.964

Τελικά η τρίτη πόρτα του Diseqc είναι 99% χαλασμένη και για αυτό δεν μπορούσα να κατεβάσω τον eurobird στις 9 μοιρες όταν ο δέκτης ήταν στην θέση του στο καθιστικό, αν και τον είχα βρεί οκ όταν ήμουν ταράτσα με καλώδιο κατευθείαν απο δέκτη σε lnb.

Μόλις κούμποσα το lnb στην τέταρτη θέση όλα τα κανάλια του eurobird κατέβηκαν κανονικότατα. Πάνω απο 400 με ψιλοκαλό σήμα σήμα γύρο στο 70% πάνω κάτω....

Αύριο μεθάυριο θα ξαναδοκιμάσω για να βρώ τον Eutelsat στις 16 μοίρες.

Reaction score
131

Αργησα να διαβασω το θεμα gbeg, να σου ελεγα οτι ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και τελικα ειχε καi εχει προβλημα η τριτη θεση στο Diseqc!!!!:140:

Reaction score
1.964

Αργησα να διαβασω το θεμα gbeg, να σου ελεγα οτι ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και τελικα ειχε καi εχει προβλημα η τριτη θεση στο Diseqc!!!!:140:
Ομοιοπαθής ε....;
Ακομα δεν έχω προλάβει να σιάξω και τις 16 μοίρες γμτ μου....!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.190
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ