Εγκαταλείπει τα copy protected CDs η Sony

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Επιτέλους κάποιοι άρχισαν να βάζουν μυαλό...

Tην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή copy protected CDs πήρε η Sony, καθώς το μήνυμά της κατά της παράνομης αντιγραφής δεν είχε καμία απήχηση. Τα συγκεκριμένα CDs επιτρέπουν στους χρήστες να αντιγράφουν τη μουσική μία μόνο φορά στο PC τους, ενώ για περισσότερα αντίγραφα υπάρχει έξτρα χρέωση.

Η τεχνολογία για τα μη αντιγράψιμα CDs εισήχθη στην αγορά πριν από περίπου δύο χρόνια, από τις δισκογραφικές εταιρίες που είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα εξαιτίας των πειρατικών CDs. Η προσθήκη στο CD ενός layer δεδομένων επιτρέπει την αναπαραγωγή του μόνο σε home stereo ή φορητό hi-fi. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο, η βελγική εταιρία καταναλωτών Test-Achats δήλωσε ότι η εν λόγω τεχνολογία είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: οι μουσόφιλοι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές, αλλά και να κάνουν νόμιμα αντίγραφα. Και κάλεσε τις μεγάλες εταιρίες, EMI, Universal, Sony και BMG, να εγκαταλείψουν τα μη αντιγράψιμα CDs, καθώς αυτά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Τον Ιούλιο, η IFPI (International Federation of Phonographic Industries) υπολόγισε ότι το 35% των πωλήσεων αφορούσε πειρατικά CDs. Η αναλογία παράνομων και νόμιμων CDs αυξήθηκε από 1 προς 5, το 2000, σε 1 προς 3, το 2003. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των πειρατικών CDs έπεσε αισθητά με αύξηση μόλις 4% το 2003, σε σύγκριση με το 14% της προηγούμενης χρονιάς.

Η Sony, λαμβάνοντας υπόψη της τα νέα δεδομένα, ανακοίνωσε ότι οι φορητοί audio players που θα δώσει σύντομα στην κυκλοφορία, θα είναι συμβατοί με οποιοδήποτε MP3 αρχείο. Μέχρι τώρα, οι χρήστες της Sony μπορούσαν να ακούσουν μόνο MP3 που είχαν προσαρμοστεί στο format της εταιρίας.

News source: PathFinder

Reaction score
49
[scroll]ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ! ! ! ![/scroll]

Κατάλαβαν την βλακεία τους!!
Αφού είναι γνωστό ΄πως: ό,τι κλειδώνει............ξεκλειδώνει!!
Πριν κυκλοφορήσει νέος τρόπος κλειδώματος, είχε ήδη κυκλοφορήσει "σπαστήρι"

Εμένα προχθές μου έσπασαν τα νεύρα, όταν προσπαθούσα να αντιγράψω ένα κομμάτι από το άλμπουμ "VOYAGEUR" των ENIGMA (της ΕΜΙ, 2003) για να φτιάξω ένα CD επιλογών μου για το αυτοκίνητο!
Τελικά λύση βρήκα (ας είναι καλά οι κολλητοί κομπιουτεράκηδες)
Η απορία και η απογοήτευση μου όμως ήταν πολύ μεγάλη!

Και μιλάμε ότι είμαι πολέμιος της πειρατείας!!!

Για να δούμε............
Θα βάλουν μυαλό?

Reaction score
7
Να το ξαναπουμε....

Αυτος που αγοραζει CD απο τρελα-χομπι θα αγοραζε ενα CD για τη συλλογη του απο καταστημα...

Οσοι αγοραζουν μαυρα ΔΕΝ ειναι συλλεκτες... ειναι ενα αλλο μεριδιο καταναλωτων οι οποιοι ΔΕΝ ψωνιζαν ποτε απο καταστηματα...

Επισης να επισημανω οτι δεν υπαρχει λογος να αγορασεις ενα CD με 15-20Ε ενω με τα ''ιδια'' λεφτα μπορεις να παρεις το αντιστοιχο DVD...
Aλλωστε ενω οι πωλησεις των CD εχουν πεσει, αντιστοιχα των DVD εχουν ανεβει κοντα στο ποσοστο πτωσης των CD...

Reaction score
49
Να το ξαναπουμε....

Αυτος που αγοραζει CD απο τρελα-χομπι θα αγοραζε ενα CD για τη συλλογη του απο καταστημα...

Οσοι αγοραζουν μαυρα ΔΕΝ ειναι συλλεκτες... ειναι ενα αλλο μεριδιο καταναλωτων οι οποιοι ΔΕΝ ψωνιζαν ποτε απο καταστηματα...

Επισης να επισημανω οτι δεν υπαρχει λογος να αγορασεις ενα CD με 15-20Ε ενω με τα ''ιδια'' λεφτα μπορεις να παρεις το αντιστοιχο DVD...
Aλλωστε ενω οι πωλησεις των CD εχουν πεσει, αντιστοιχα των DVD εχουν ανεβει κοντα στο ποσοστο πτωσης των CD...

Συμφωνώ & επαυξάνω φίλε Γιώργο!!
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως με τα κόλπα τους τους μόνους που ενοχλούν είναι τους πελάτες τους!!!

Σε τελική ανάλυση, αυτοί που ψωνίζουν σήμερα από μαύρους, είναι οι ίδιοι που πριν από μερικά χρόνια σου έλεγαν: "μπορείς να μου γράψεις μια κασέτα με τραγούδια?"
Απλά η κασέτα εξελίχθηκε σε CD στις μέρες μας!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός