Εγκατασταση δορυφορικου πιατου και uhf κεραια

Reaction score
0
Παιδια χερετω την παρεα και εχω μια απορια με το καινουριο μου σπιτι.Θελω να βαλω ενα δορυφορικο πιατο με ενα η δυο LNB.Kai φυσικα και μια αναλογικη UHF κεραια για Mega,ant1 κτλ.Στα τρια δωματια εχω κατεβασει καλωδιο με τερματικες μπριζες και στο σαλονι
το ιδιο αλλα με μπριζα TV-SAT.Ετσι εχω τωρα στην σοφιτα 4 καλωδια απο τα οποια στο ενα θα δωσω Sat-TV μαζι.Θελω να παω να ψωνισω τα υπολοιπα αλλα θελω την γνωμη σας στο τι θα χρειαστω ακομα και πως θα γινει η συνδεσμολογια...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Εγκατασταση δορυφορικου πιατου και uhf κεραια

Ειναι σημαντικό εαν θα βάλεις 1 ή 2 LNB.
Θα πρέπει να προμηθετείς το Multiswitch (πολυδιακόπτη) , που θα συνδέσει το πιάτο με τους δέκτες, όπως φαίνεται στο σχέδιο.
To κόστος του πολυδιακόπτη για ενα quattro LNB είναι της τάξεως των 80-90 ευρώ ενώ ενός διπλού quattro LNB είναι της τάξεως των 140-150 ευρώ.

Χρειαζεσαι λοιπόν, ενα ή δύο Quattro LNB, ενα πολυδιακόπτη όπως ανέφερα πιο πάνω, το πιάτο, βάση στήριξης δαπέδου, καλώδιο ανάλογα με την απόσταση που χρειάζεσαι και F-type connectors για τις συνδέσεις.

Θα συνδέσεις με τέσσερα καλώδια το κάθε LNB με τον πολυδιακόπτη και επίσης στον πολυδιακόπτη θα συνδέσεις και την επίγεια κεραία TV.

Από την άλλη πλευρά κάθε καλώδιο θα συνδεθεί επάνω στον πολυδιακόπτη και θα καταλήξει σε μονή ή διπλή πρίζα.
Εαν είναι διπλή θα πάει ενα καλώδιο απ'ευθείας στην TV για το επίγειο σήμα και ενα καλώδιο στον δορυφορικό δέκτη και μετά στην τηλεόραση για τα δορυφορικά.

Αυτά τα απλά ώς συνδεσμολογία, δές και στο σχέδιο...

Το diplexer είναι η πρίζα σου μονή ή διπλή.
Καλη επιτυχία και εδώ είμαστε...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas