Εγκατασταση ηχειων πανω στο τοιχο.

Μηνύματα
288
Reaction score
67
Καλησπερα, ανοιγω το θεμα εδω υστερα και απο παροτρυνση αλλων μελων:
Μιλαμε για εγκατασταση ηχειων πανω στο τοιχο το οποιο ξερω οτι ειναι ενα "δυσκολο" θεμα απο μονο του. Παρολα αυτα ζητω την κατανοηση σας και τη βοηθεια σας για αυτο το θεμα. Προσπαθω να δωσω οδηγιες στον γυψοσανιδα πως να φτιαξει τον τοιχο. Ο τοιχος που θα τοποθετηθουν ειναι αυτος. Υπαρχει ενα δοντι 8 εκατοστων το οποιο θα φαγωθει με δημιουργια νεου τοιχου, οπου τωρα βλεπετε τα μεταλλικα πλαισια
1651052886114.png


Οταν τελειωσει ο τοιχος θα φαινεται μια ευθεια οπως φαινεται στο απο κατω τρισδιαστατο (μενει μονο το ενα δοντι απο τα δυο που φαινεται στην εικονα επανηω οπου ειναι η ασπρη πορτα παρατημενη). Το δοντι που τρωμε και στην επανω φωτογραφια βλεπετε το μεταλλικο πλαισιο ειναι μονο 8 εκατοστα(!)
1651053559769.jpeg


στο παραπανω τρισδιαστατο φαινονται οι 2 θεσεις των ηχειων με πορτοκαλι βιδωμενα στο τοιχο, ενω στο κατω μερος φαινεται με πορτοκαλι πως θα ειναι η θεση ακροασης, ενας καναπες που σχηματιζει περιπου ενα ισοπλευρο τριγωνο.


1. Θα αγοραστουν ηχεια που εχουνε σχεδιαστει για να βιδωνονται πανω στο τοιχο και ο κατασκευαστης τα σχεδιασε ως τετοια.
Παραδειγμα τετοιων μοντελων: Link and Link Θυμιζω οτι δεν επιλεγουμε τωρα ηχεια, αλλα "χτιζουμε" τον τοιχο.
2. δεν ακουμε δυνατα μουσικη. Δεν ξεπερναμε τα 60 SPL στο ενα μετρο απο τα ηχεια. Ακουμε κλασσικη μουσικη και χορωδιες.
3. Το σαλονι ειναι μικρο συνολικα 20 τετραγωνικα και φαινεται παρακατω.
1651057981050.png

4.Στο τοιχο που τρωμε των 8 εκατοστων θελουμε να περασουμε καναλια με ατσαλινες για τα καλωδια των ηχειων. Δεν ξερω ποσο μεγαλο χωρανε.

Θελω σε αυτον το τοιχο να δωσω ακριβεις οδηγιες στο γυψοσανιδα. Δε θελω εναν πολυ καλο ηχητικα χωρο, αυτο δεν ειναι ρεαλιστικο. Θελω ομως την εμπειρια σας να μαζεψω τις ευκολες "Χοντραδες" η τουλαχιστον να μη δημιουργησουμε νεςς

Πως θα φτιαχνατε αυτον το τοιχο λοιπον;
Για παραδεγμα. Εχει νοημα να παμε διπλή CLD τεχνικη σαντουιτς; Η να βαλω απλα μονη γυψοσανιδα πολυ βαριας κατασκευης; Μεσα στον εναπομεινταντες ποντους τι μονωτικο και υποθετω οτι μεσα σε αυτο πρεπει να "κολυμπαει" η ατσαλινα. Θυμιζω οτι τα ηχεια βιδωνονται πανω σε αυτους τους τοιχους.

Παρακαλω πολυ στις γνωσεις σας για να φτιαχτει μια συντομη λιστα με οδηγιες για το γυψοσανιδα.

Ευχαριστω πολυ
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.552
Reaction score
37.801
...(γιατι) εχεις καταληξει σε αυτο το σημειο τα ηχεια - τριγωνο ακροασης ? και οχι σε καποιον αλλο τοιχο?! 🐒
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.499
Reaction score
5.658
60SPL στο ένα μέτρο, για κλασική μουσική; Ψιθυριστή την προτιμάς την μουσική; με 60dB SPL average σε κλασική μουσική θα ψάχνεις να δεις που πήγαν τα μισά όργανα :D

Αυτί νεογέννητου έχεις και το σπίτι είναι χτισμένο στην κορυφή του Ολύμπου ώστε να υπάρχει απειροελάχιστος θόρυβος χώρου; (φαντάζομαι ούτε ψυγείο θα έχεις στον χώρο σε γειτονικό δωμάτιο).
 

Μηνύματα
2.120
Reaction score
5.566
Τα ηχεια που έχεις επιλέξει ειναι πολυ μικρα για τον χωρο που θέλεις να καλυψεις.
Αν θελεις την γνωμη μου αγορασε δυο yamaha hs 8 η kali audio in8 V2 για τα οποια θα κατασκευασεις βασεις να μην εχουν επαφη με την γυψοσανιδα αλλα να πατανε στο πατωμα η στον τοιχο πισω,και σιγουρα θα ακους καλυτερα απο αυτα που ηθελες να αγοράσεις.
 

Μηνύματα
3.663
Reaction score
5.496
Επειδή έχω διαβάσει και το άλλο νήμα και έχω καταλάβει τι θέλεις εγώ θα σου προτείνω δύο λύσεις.
1. Διάτρητη γυψοσανίδα σε όλο τον τοίχο με απορρόφηση από πίσω. Σχετικά απλή κατασκευή χωρίς τρίξιμο.
2. Τίποτα μένεις όπως είναι και σκάβεις στον τοίχο να περάσεις αναμονες για καλώδια. Βάζεις δύο με τρία απορροφητικά πάνελ ανάμεσα στα ηχεία και είσαι κομπλέ.
Η απορρόφηση θα κάνει πολύ περισσότερα από οτιδήποτε άλλο στο χώρο σου.
Δεν χρειάζεται να πάρεις ηχεία σαν αυτά που κοιτάς τα οποία μάλλον θα παίξουν χειρότερα από αλλά ηχεία κανονικά τα οποία μπορείς να βάλεις στον τοίχο με βάσεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που το συζητάμε σε επόμενη φάση.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top