Εγκατασταση home-cinema ιδεες και υλοποιησει.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπον εχουμε και λεμε...
Αποφασισα να κανω σωστη δουλεια αυτη τη φορα και βημα προς βημα σας την παραθετω εδω ετσι ωστε να μοιραστουμε τις ιδεες μας.
Ο χωρος μου πριν αποφασισω να βαλω καναλια και την βαση για τον προβολεα εδειχνε καπως ετσι...

Εκτος οτι δεν μου αρεσε στο ματι τα προβληματα ηταν πολλα...
Α)Τα καλωδια των ηχειων surround επειδη ηταν σε βασεις δαπεδου φαινονταν.
β)Τα surround επιαναν χωρο αφου ηταν πανω στις βασεις + σκονες στο πατωμα κτλ κτλ κτλ
Γ) Το rack πισω απο τον καναπε εμποδιζε το ανοιγμα της μπαλκονοπορτας και τα καλωδια πισω απο το rack μαζευαν πολυ σκονη που ηταν δυσκολο να καθαριστει. Επρεπε να τραβαω το rack καθε βδομαδα για να καθαριζω + οποτε ηθελα να κανω κατι στις συνδεσεις του AV.
Δ) Λογω του rack ο καναπες ερχοταν ποιο μπροστα και εχανα σε μηκος στο δωματιο. Ασε που σε καθε μετακινηση του rack επρεπε να ξαναρυθμιζω τον προβολεα στο πανι. :x

Ετσι λοιπων προχωρησα στην αλλαγη της φορας. Τα εκανα τραμπα εφυγε το rack τα μηχανηματα μπηκαν στην γωνια του δωματιου και ο προβολεας σημερα το απογευμα θα μπει σε βαση τοιχου πανω απο την συρωμενη την πορτα. Επισης αλλαξα ηχεια πηρα flat τοιχου και τα κρεμασα. Εχουν μπει παντου καναλια για να μην φαινονται τα καλωδια.

ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΗΧΕΙΟ ROISTER S2

KANAΛΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗDMI + VGA (ΓΙΑ PC) + ρευμα για προβολεα.

Η ΟΨΗ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΠΡΙΝ...

ΜΕΤΑ...

ΕΠΙΣΗΣ τα μηχανηματα ειναι ποιο βολικα με μαζεμενα τα καλωδια τους και η προσβαση σε αυτα σε εξοδους και εισοδους ευκολοτερη. Δεν πιανουν και χωρο...

Βεβαια δεν εχω τελειωσει την εγκατασταση ακομα και τα καλωδια απο το ups και κατι αλλα θα μαζευτουν καλυτερα.

Μενει μονο να μπει και ο προβολεας στον τοιχο πανω απο την συρωμενη. Θα μπει σε αυτες τις γωνιες.

Η εμπρος οψη θα δειχνει ετσι...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ :( :( :(
Η E-SCREEN 120'' ηλεκτρικη ειναι 30 με 35 κιλα. Ο χωρος οπου θα μπει ειναι πανω απο τις κουρτινες αρκετα ψηλα στο τοιχο.
Ο τοιχος ομως δεν ειναι τοιχος αλλα ειναι αυτο...

Ειναι ολο ξυλο. Ειναι καλα πιασμενο αφου στηριζετε σε δοκαρι με πηχακια αλλα αυτο που φοβαμαι ειναι οτι η ξυλοβιδα που θα φερω βολτες μεσα στο ξυλο μην απο το βαρος του πανιου <<ξερασει το ξυλο>> σε αυτο το σημειο της τρυπας. :(
Το παχος του ξυλου ειναι μονο 1 cm :shock:
Eδω θελω την βοηθεια σας. Λετε να αντεξει?
Ο αλλος τροπος ειναι να το κρεμασω απο το ταβανι αλλα δεν θελω να ανοιγω τρυπες εκει. Ασε που δεν θα ειναι και σταθερο αν κρεμετε με αλυσιδα απο το ταβανι. :(
Ελπιζω να κρατησει το ξυλο γιατι αλλιως την εβαψα.
Μα ποιος λαλακας βαζει ξυλα εκει πανω? Τα ρολα δεν πιανουν ολο το πλατος και υψος του τοιχου. Ποιος ο λογος να ειναι ολο ξυλο? Ελεος!

Ακουω προτασεις για το αν μπορω να βαλω το πανι εκει και οτι αλλο εχετε να προτεινετε τωρα που εχω κανει το σαλονι <<mini>> Εργοταξιο.

Reaction score
0
μια ιδεα ειναι απο το εσωτερικο του ξυλου που εχεις ειναι να βαλεις εξτρα ξυλο (βεργες ή πιο μεγαλα κομματια) και να το βυδωσεις εκει.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Kαλη ιδεα την σκεφτηκα και εγω αλλα ανεφικτη δυστυχως.
Δεν εχω χωρο πισω απο το ξυλο για να βαλω προσθετω. Δεν ανοιγει για να περασουν τα χερια απο μεσα. Ανοιγει μονο ενα κοματακι μικρο για να εχεις προσβαση στο μηχανισμο τον ρολων. Και αν το βαλω απο την εξω μερια δεν εχει νοημα γιατι δεν θα κρατα κοντρα :(

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Η E-SCREEN 120'' ηλεκτρικη ειναι 30 με 35 κιλα.
Τοσο πολυ βαρια ειναι;;;; Η δικη μου ειναι 9 κιλα...

Αν το ξυλο δεν ειναι νοβοπαν, δε θα εχεις προβλημα...
Δεν πρεπει να ειναι νοβοπαν. Την οθονη την περιμενω και αυριο θα την εχω. Ρωτησα στο μαγαζι και μου ειπαν οτι ειναι 30 με 35 κιλα :shock: Εχεις την ιδια?
Ειναι της Ε-SCREEN ηλεκτρικη 120''

Μηπως λογο μηχανισμου βαραινει τοσο?
Εβαλα προχειρα μια ξυλοβιδα και κρεμασα οσο μπορουσα καλυτερα το βαρος μου απο το δαχτυλο μου. Ψιλο λυγιζει αλλα φαινετε να κραταει. Ποσο βαρος να εριξα αραγε με το χερι? :lol: Ειμαι 80 κιλα / την δυναμη που ασκει ενα χερι - το χασιμο δυναμης απο το δαχτυλο = ? Μχμ... :lol: :lol: :lol: Ε, κανα 10 κιλο θα ηταν σιγουρα. :p

Reaction score
1
Πρέπει, υποχρεωτικά, να χρησιμοποιήσεις και κόλλα. Δούλεψε ως εξής:

- Αγόρασε ένα σωληνάριο Bison Montage Kit

- Τράβηξε μια γραμμή με μολύβι που θα αντιστοιχεί στο κάτω μέρος των στηριγμάτων, και το μήκος της θα είναι όσο η οθόνη σου (το κουβούκλιο). Λογικά, πρέπει να έχεις 3 στηρίγματα. Διαίρεσε το μήκος της γραμμής με το 6. Το αποτέλεσμα είναι η απόσταση των δύο στηριγμάτων από τις άκρες. Το τρίτο θα μπει στο κέντρο.

- Τοποθέτησε πάνω στη γραμμή τα στηρίγματα στην κατάλληλη οριζόντια θέση και σχεδίασε το περίγραμμα τους.

- Με ένα λεπίδι, ξύσε το χρώμα του ξύλου εσωτερικά των περιγραμμάτων

- Έχε έτοιμες από 2 νοβοπανόβιδες 4χ16 ανά στήριγμα καθώς και το κατσαβίδι σου

- Σε κάθε στήριγμα, απλώνεις ένα συρίτι κόλα περιμετρικά, και δύο χιαστή. Τα πιέζεις στο ξύλο για ένα δύο δεύτερα και τα βγάζεις. Περιμένεις 2 λεπτά και τα κολλάς. Αμέσως, τα βιδώνεις.

Περίμενε τουλάχιστον 24 ώρες πριν αναρτήσεις την οθόνη στα στηρίγματα.

Reaction score
7
Η κολλα ειναι για να κολλησει και βιδωσει ενα επιπλεον ξυλο για υποστηριξη ή για να κολλησει τα στηριγματα? (δεν το καταλαβα βασικα)

Σκεψου οτι τα στηριγματα (και οχι τα κρεμαστρακια που εχει) θα βιδωθουν με -λογικα- 2 βιδες και θα πιεζονται στο ξυλο... Δε θα ειναι οπως οταν κανεις τη μαιμου εσυ και κρεμιεσαι....

Δεν εχω την ιδια αλλα εχω μια ηλεκτρικη. Θεωρω υπερβολικα τα 30 κιλα...

Reaction score
1
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Η κολλα ειναι για να κολλησει και βιδωσει ενα επιπλεον ξυλο για υποστηριξη ή για να κολλησει τα στηριγματα? (δεν το καταλαβα βασικα)
Η κόλλα είναι για να κολλήσει το αλουμινένιο στήριγμα της οθόνης με το κουρτινόξυλο ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια στήριξης.

Η βίδα, από μόνη της, στο ξύλο πάχους 1εκ. (σύμφωνα με τα λεγόμενα του HCM) δεν επαρκεί. Κατά τη χρήση του μοτέρ θα δημιουργηθούν επιπρόσθετες εντάσεις καθώς και ταλαντώσεις με αποτέλεσμα το λασκάρισμα.

Αν, δε, λάβουμε υπόψη μας και τους σεισμούς, τότε τα πράγματα είναι οριακά.

Εγώ, εάν ήμουν στη θέση του HCM, θα έβαζα επιπλέον στηρίγματα: δύο τάκους στο κάτω μέρος της οθόνης, δεξιά και αριστερά από την έξοδο του πανιού.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπων εχουμε και λεμε... Ολα ειναι ετοιμα. Τα καναλια και τα ηχεια μπηκαν οπως επισης και το πανι... Ζυγισε 20 κιλα και στερεωθηκε με ξυλοβιδες. Μεχρι στιγμης δεν εχει πεσει... :lol:
Τα αποτελεσματα εδω...
Νομιζω τωρα ποια με αυτες τις αλλαγες ο χωρος εγινε καλυτερος.
Κατι καλυτερο δεν μπορω να κανω :? Ο χωρος με περιοριζει... Παρτε μερικες ιδεες εδω :p
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=8586.150

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας