Εικόνες μουσικής!

Reaction score
5
Η μουσική μας φέρνει στο νου στιγμές που περάσαμε, συναισθήματα που νιώσαμε, εικόνες που είδαμε.

Ποια κομμάτια κλασικής μουσικής θα προτείνατε για 'επένδυση' των εξής σκηνών:

1....ορεινή, έξω χιονίζει, απέναντι (λευκο)πράσινες βουνοπλαγιές, μέσα τζάκι, τζαμαρία με θέα, ζεστό ρόφημα ή Πορτ.

2....θάλασσα, ζέστη, δροσερή αύρα, αμμουδιά, σούρουπο, παραλία, ούζο ή sambuca.

Προσθέστε ότι σκηνή θέλετε!

Reaction score
17.301
Απάντηση: Εικόνες μουσικής!

Η μουσική μας φέρνει στο νου στιγμές που περάσαμε, συναισθήματα που νιώσαμε, εικόνες που είδαμε.

1....ορεινή, έξω χιονίζει, απέναντι (λευκο)πράσινες βουνοπλαγιές, μέσα τζάκι, τζαμαρία με θέα, ζεστό ρόφημα ή Πορτ.

Εγω προτιμω να παρω τις σκηνες και να φυγω....:112:

Piano concert no. 1 b-minor , P.I. Tschaikowsky- my fav. 4. :442::442:

Περιεχει και κορυφωσεις...

[YOUTUBE]kd64HzPNwQo&feature=related[/YOUTUBE]

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.451

Παίζει κάποιο ρόλο στη σκηνή το ρόφημα; Δλδ πειράζει αν στο νο. 1 ο μεν λάρυγξ μας θελήσει τσιπουράκι αλλά τα ώτα μας το adagio sostenuto της Hammerklavier;

Reaction score
852

Δεν θέλω να σε πικράνω/πικάρω, αλλά εάν από την κλασσική επιζητάς τον ανωτέρω συνοδευτικό ρόλο, τότε κάτι δεν κάνεις καλά ...

Τέχνη είναι το όχημα με το οποίο προσπαθούμε να πλησιάσουμε τον όποιο Θεό...

Reaction score
17.301

Παίζει κάποιο ρόλο στη σκηνή το ρόφημα; Δλδ πειράζει αν στο νο. 1 ο μεν λάρυγξ μας θελήσει τσιπουράκι αλλά τα ώτα μας το adagio sostenuto της Hammerklavier;

Να το ακουσουμε κι εμεις?:107:

[YOUTUBE]9laAXrNDeZM[/YOUTUBE]

Reaction score
17.301
Απάντηση: Re: Εικόνες μουσικής!

Δεν θέλω να σε πικράνω/πικάρω, αλλά εάν από την κλασσική επιζητάς τον ανωτέρω συνοδευτικό ρόλο, τότε κάτι δεν κάνεις καλά ...

Τέχνη είναι το όχημα με το οποίο προσπαθούμε να πλησιάσουμε τον όποιο Θεό...
Παρ ολα αυτα Σπυρο,κανε του/μας τη χαρη και βαλε τουλαχιστον ενα κομματι για καθε σκηνικο.:126:

Reaction score
852
Μα, αδυνατώ !

Το όλον μου θυμίζει κάποιους απίστευτους νεολογισμούς των υπευθύνων marketing κάποιων δισκογραφικών εταιρειών, που απεγνωσμένα προσπαθούν να ξαναπουλήσουν το ίδιο υλικό : Debussy for daydreaming, The best of classical gay composers, κλπ. κλπ.

Δεν έχω βέβαια το παραμικρό να χωρίσω με τον αγαπητό Ak1s, μηδέ είναι στις προσθέσεις μου ο άκρατος ελιτισμός .... τώρα βέβαια, αν αυτή η απελπισία, ίδια υπόκωφη, ζεματόρευστη λαίπαλα που μεταλλάσσεται σε ατσάλινες μαγικές χερούκλες και μπορεί να καυχηθεί ότι μέχρι και την μετακύλιση των τευτονικών πλακών έχει ως σκαλπ στην μιαρή τροπαιοθήκη της (ναι, για την hammerklavier ομιλώ), αν αυτή η ζέχνουσα, μισερή απελπισία σετάρεται με ποτάκια και ραχάτι... I rest my case...

Reaction score
17.301
Απάντηση: Re: Εικόνες μουσικής!

Μα, αδυνατώ !

Το όλον μου θυμίζει κάποιους απίστευτους νεολογισμούς των υπευθύνων marketing κάποιων δισκογραφικών εταιρειών, που απεγνωσμένα προσπαθούν να ξαναπουλήσουν το ίδιο υλικό : Debussy for daydreaming, The best of classical gay composers, κλπ. κλπ.

Δεν έχω βέβαια το παραμικρό να χωρίσω με τον αγαπητό Ak1s, μηδέ είναι στις προσθέσεις μου ο άκρατος ελιτισμός .... τώρα βέβαια, αν αυτή η απελπισία, ίδια υπόκωφη, ζεματόρευστη λαίπαλα που μεταλλάσσεται σε ατσάλινες μαγικές χερούκλες και μπορεί να καυχηθεί ότι μέχρι και την μετακύλιση των τευτονικών πλακών έχει ως σκαλπ στην μιαρή τροπαιοθήκη της (ναι, για την hammerklavier ομιλώ), αν αυτή η ζέχνουσα, μισερή απελπισία σετάρεται με ποτάκια και ραχάτι... I rest my case...

Oi μουσικες μας προτιμησεις,οπως και ολες οι πολυ προσωπικες μας προτιμησεις-γουστα, ειναι τοσο μοναδικες-α οσο ισως και το γενετικο μας αποτυπωμα.

Εισαι μπροστα στο τζακι,πανω στη φλοκατη κτλ :137:, σ ενα σαλε στις Αλπεις και παρατηρεις κλεφτα απ το ξυλινο παραθυρι πως εξω χιονιζει πυκνα....Ποιο μουσικο κομματι θες να σου ρθει στο μυαλο εκεινη τη στιγμη,για να σου μεινει και η σκηνη αλησμονητη για μια ζωη?

Ρωταω αναποδα για να απαντησεις ορθα.:138:

Reaction score
5
Κρίμα. Ήλπιζα σε κάποιες προτάσεις που θα έδιναν το έναυσμα για νέα (ή παλαιά) ακούσματα. Δεν είμαι μαρκετίστας, απλά δεν κάθομαι με τα μάτια κλειστά επί 5ώρου σε μια καρέκλα με τα ακουστικά μου, για να προσεγγίσω τον όποιο 'θεό'...Προτιμώ να ακούω την μουσική και να την δένω με σκηνές της ζωής μου. Στο μοτίβο αυτό, ήθελα προτάσεις από το ποια κομμάτια 'φτιάχνουν' τον καθένα, στις σκηνές που περιέγραψα, ή και άλλες. Και λόγω περιορισμένων γνώσεων και ακουσμάτων κλασικής μουσικής.
Anyway...life goes on...

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Εικόνες μουσικής!

Και ρακή από πρόσφατο ρακοκάζανο, και ότι άλλο θες! :107:

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Εικόνες μουσικής!

Εισαι μπροστα στο τζακι,πανω στη φλοκατη κτλ :137:, σ ενα σαλε στις Αλπεις και παρατηρεις κλεφτα απ το ξυλινο παραθυρι πως εξω χιονιζει πυκνα....
Καλά το πάμε...:107:
Παρακαλώ συνεχίστε!

Reaction score
852
... απλά δεν κάθομαι με τα μάτια κλειστά επί 5ώρου σε μια καρέκλα με τα ακουστικά μου, για να προσεγγίσω τον όποιο 'θεό'...
το πεντάωρο σαν απαίτηση, πόθεν προέκυψε ; αρκεί μία άτιμη, αμμοροούσα, απατηλά φευγαλέα στιγμή για να γίνει η ''επαφή'' ...

Reaction score
852
... τέλος πάντων, άλλους ρόλους επιφυλάσσει ο καθένας για να παίξει η μουσική στην ζωή του ...

no hard feelings ... για να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης θα συμπληρώσω την 'εικόνα' της Χριστίνας και θα την συνοδεύσω και με το υπέροχο adantino από την 959 του πανμέγιστου Σούμπερτ ... ελπίζω να μην το είχες υπόψη σου και να μαγευτείς... πάντα ζηλεύω αυτούς που θα ακούσουν για πρώτη φορά κάτι ανάλογο ...

Λοιπόν Χριστίνα, σαλέ/φλοκάτες/χιονάκι και ένα πάγωμα στην καρδιά... ξέρεις ότι αυτή η επικοινωνία ήταν και η τελευταία... ένα αντίο που αν και δεν ειπώθηκε ... απλά εννοήθηκε... και στέρεο και αψύ νοτίζει τον αέρα ...

[YOUTUBE]2Q2NPG0F5ko[/YOUTUBE]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Λοιπόν, όχι ότι σε πίστεψα πως δεν στήνεις διαφήμιση, αλλά εντάξει... :114:

Καλοκαίρι:

[YOUTUBE]fXKfXM9kBY4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]8vNvo2_itX4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]EPn5dgjvWm0[/YOUTUBE]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Χειμώνας (μινοράτος...) :

[YOUTUBE]f6gDeGdQ3rM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]_ifJapuqYiU[/YOUTUBE]

και χορευτικός...

[YOUTUBE]jQPIKtVCEtY[/YOUTUBE]

Reaction score
5
Μεγαλειώτατε, να υποθέσω ότι θεωρείτε τα κομματάκια (κομματάρες) αυτά κλασική μουσική. ΟΚ. Καλοδεχούμενα έτσι κι αλλιώς.
Αλλά έψαχνα χρονολογικά κάτι από Baroque μέχρι ξέρω'γω Ravel.
Τι λες;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Α! Συγγνώμη! Παρορμητικώς δεν το πρόσεξα αυτό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos