Ειναι η μοντιφια.............αρρωστια?

Reaction score
6
δοκιμασατε να της πειτε της...πεθερας...να σας σφουγγαρισει..με τα χερια ομως....., χε χε , πανω σε ..ενα MODIFIED...XE XE AUDIOPHILE....καλωδιο ρευματος που η φαση να ειναι....κατα...λαθος εξω και να κυκλοφορει ελευθερη στο περιβλημα του καλωδιου???? :143::416::410:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Re: Ειναι η μοντιφια.............αρρωστια?

:116:

Τι λές, γίνεται μοντιφιά στα Purity ώστε να δίνουν παραπάνω έκταση στις ανώτερες υψηλές?:111:
Στον Τακη να απευθυνθεις που εχει καλιμπρα στο μαγαζι να σου τεντωσει το πανι να βγαζει περισσοτερες ψηλες:137::138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

δοκιμασατε να της πειτε της...πεθερας...να σας σφουγγαρισει..με τα χερια ομως....., χε χε , πανω σε ..ενα MODIFIED...XE XE AUDIOPHILE....καλωδιο ρευματος που η φαση να ειναι....κατα...λαθος εξω και να κυκλοφορει ελευθερη στο περιβλημα του καλωδιου???? :143::416::410:
Τι λε ρε που θα χαλασω το Purifier για μια πεθερα....
Με τον μετασχηματιστη εξοδου του Τακη καλυτερα....στο Δοξα πατρι

Reaction score
1.788
Απάντηση: Ειναι η μοντιφια.............αρρωστια?

Στο θεμα τωρα η μοντιφα ειναι η αρχη του diy. Ολοι καποτε ετσι ξεκινησαμε.Το θεμα ειναι πραγματικα αν αξιζει να μοντιφικαρεις κατι. Το αποτελεσμα δεν ειναι παντα το προσδοκουμενο. Δεν θα πω καλυτερο η χειροτερο διαφορετικο ομως ειναι το οποιο αποτελεσμα εχεις. Τωρα αν αξιζει κατι π.χ που κανει λιανικη 500 ε και το φτασεις να κοστιζει 800 και κατι ετοιμο στα 650 παιζει καλυτερα....τοτε εχεις απλα αποτυχει!! Εγω προσωπικα ξεκιναω κατι εξ ολοκληρου απο την αρχη και τουλαχιστον γλυτωνω τα πρωτα 500ε του παραδειγματος. Καποτε ειχε γινει ενας χαμος με τα advance 203 αλλαζαν πυκνωτες λαμπες διοδους στα τροφοδοτικα μεχρι και το κυριος κυκλωμα με την ecc83 , εδινες ενα σκασμο λεφτα σε καποιους για να στο κανουν esoteric, και στο τελος με 50 μονο δολαρια του εβαζες το γνωστο κινεζακι [dac] και επαιζε καλυτερα!!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Να πούμε ενημερωτικά πως λέγοντας μοντιφιά δεν εννοούμε ντε και καλά αντικατάσταση εξαρτημάτων με άλλα, καλύτερης βέβαια ποιότητας, και μόνο.

Μια μοντιφιά μπορεί να έχει να κάνει με τη παράληψη ολόκληρου σταδίου (σε κάποια CD player το έχω κάνει χωρίς βέβαια να εννοώ έξοδο από το chip του DAC) ή και την πλήρη αντικατάσταση του με κάποιο διαφορετικής φιλοσοφίας ή ακόμα και την αλλαγή της τάσης τροφοδοσίας κάποιου σταδίου.

Αυτό είναι κάτι που έχω δει και σε εργοστασιακές κατασκευές όταν το φτηνό-εισαγωγικό CD player, για παράδειγμα, είχε τροφοδοσία +- 9 volt και το κορυφαίο +-15.

Επίσης κάτι που βλέπω συχνά σε σελίδες με τροποποιήσεις είναι να αλλάζουν υλικά, και κυρίως πυκνωτές, με άλλους μεγαλύτερους.
Λάθος μεγάλο. Αυτό κάπου βοηθάει κάπου κάνει κακό.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Η upgraditis είναι η πραγματική ασθένεια και το "χέριασμα" είναι η πιο light μορφή της ασθένειας αυτής.
Light γιατί σου βγαίνει πιο οικονομικά (ειδικά αν πιάνει το χέρι σου), heavy αν σκεφτείς πόσοι διαφορετικοί δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη και το ψάξιμο (= χρόνος + χρήμα) που χρειάζεται για να βρεις τον πιο σύντομο/αποδοτικό.

Η σούμα μάλλον θετική βγαίνει πάντως, ειδικά αν σκεφτούμε πόσα δίνουν άλλοι για "σταδιακές αναβαθμίσεις" τύπου Naim...

[Εκεί κανείς δεν απορεί πώς γίνεται να βελτιώνεται τόσο μία συσκευή με αλλαγή τροφοδοσίας, ούτε γιατί δεν έβαλε την "καλή" εξ' αρχής ο κατασκευαστής. Αντίθετα το βάζουμε στα "θετικά" της εταιρείας. Αν τα ίδια βέβαια τα κάνει ο Petermeni π.χ. σε αντίστοιχη εμπορική συσκευή, Naim ή άλλη, λογίζεται ως υπερβολή, ανούσιες παρεμβάσεις εώς και "ιεροσυλία"]

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

λοιπον τα παλια τα χρονια ειχα ενα rotel προ
ο καθηγητης του ειχε
αλλαξει πυκνωτες
>> τελεστικους
τον ειχε κανει Pure audio ακομα και σε πολυκαναλες καταστασεις, γενικα του ειχα αλλαξει τα φωτα.
Κοστος κανα χιλιαρικο και πολλες διαδρομες των 72 χιλιμετρων ,
επαιζε ΑΛΛΟΥ ,
τον εδωσα για 400 ευρω.
Απο τοτε (αν και ειχα βελτιωσει και αλλες συσκευες) δεν ξαναακουμπησε κολητηρι σε συσκευη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έδωσες πολλά - υπερβολικά πολλά για το πραγματικό κόστος της συσκευής.
Προσωπικά δεν κάνω κάτι που δεν είναι αναστρέψιμο, κι αν το κάνω, γνωρίζω ότι δε θα πάρω πίσω τα λεφτά μου.
Άλλωστε στα μεταχειρισμένα πάντα χάνεις.

Σίγουρα πάντως θα τον είχες κρατήσει πολύ λιγότερο χωρίς τις μοντιφιές.
Επίσης υπάρχουν λύσεις όπως ένα καλό εξωτερικό τροφοδοτικό μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικές συσκευές που θα αποκτήσεις.

Πλέον βέβαια όλο μου το σύστημα - πλην ηχείων - είναι DIY που μου δίνει περισσότερη ευελιξία και λιγότερο χαμένο χρήμα στις αναβαθμίσεις (κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός αν κερδίσω κανά joker ή τρελαθώ και πουλήσω κανένα σπίτι για να τα ρίξω σε Lamm και Soulution)..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Θα σταθώ στις <<εσωτερικές>> αναβαθμίσεις που προτείνουν κάποιες εταιρίες για τα μηχανήματα τους...

Αν και δεν αφορά ακριβώς τον ήχο κάποιες εταιρίες, περισσότερο στο παρελθόν λιγότερο τώρα, είχαν το τηλεχειριστήριο σαν επιπλέον εξάρτημα και το χρέωναν και έτσι.
Έχετε υπόψιν σας πόσο το χρέωναν?
Σε μερικές περιπτώσεις πολύ ακριβότερα από όσο κόστιζε ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής <<καταναλωτικής>> εταιρίας που το τηλεχειριστήριο ήταν δεδομένο και μάλιστα αφορούσε πολύ περισσότερες λειτουργίες.

Πάμε στα του ήχου...
Το πλέον σύνηθες είναι το εξωτερικό τροφοδοτικό.
Σε αυτό οι εταιρίες χρεώνουν την ηχητική βελτίωση που προσφέρει και δεν στέκονται καθόλου σε αυτό καθαυτό το κόστος των υλικών και του σασί.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτό ανέρχεται στο 8-10 φορές την αξία του.
Να σημειώσω εδώ ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ιδιαίτερη τεχνογνωσία στα περισσότερα αυτών και όταν βγει κάτι καινούριο σχεδιαστικά τις περισσότερες φορές έχει σκοπό τον εντυπωσιασμό και απλά το διαφορετικό.

Παράδειγμα πρόσφατο...
ήρθε στα χέρια μου, και το έχω ακόμα, ένα τροφοδοτικό πολύ γνωστής εταιρίας που δίνεται ως αναβάθμιση του στάνταρ φτηνού πακ που συνοδεύει τη συσκευή.
Τι περιέχει?
Έναν τοροειδή μετασχηματιστή 30 VA, τρεις γέφυρες ανόρθωσης, τρεις πυκνωτές 3300 μF στα 16 Volt πολύ μέτριας ποιότητας και τρία LED.
Συνολικό κόστος για την εταιρία όχι πάνω από 15 ευρώ μαζί με το σασί.
Στον καταναλωτή φτάνει X 12!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Θα σταθώ στις <<εσωτερικές>> αναβαθμίσεις που προτείνουν κάποιες εταιρίες για τα μηχανήματα τους...

Αν και δεν αφορά ακριβώς τον ήχο κάποιες εταιρίες, περισσότερο στο παρελθόν λιγότερο τώρα, είχαν το τηλεχειριστήριο σαν επιπλέον εξάρτημα και το χρέωναν και έτσι.
Έχετε υπόψιν σας πόσο το χρέωναν?
Σε μερικές περιπτώσεις πολύ ακριβότερα από όσο κόστιζε ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής <<καταναλωτικής>> εταιρίας που το τηλεχειριστήριο ήταν δεδομένο και μάλιστα αφορούσε πολύ περισσότερες λειτουργίες.

Πάμε στα του ήχου...
Το πλέον σύνηθες είναι το εξωτερικό τροφοδοτικό.
Σε αυτό οι εταιρίες χρεώνουν την ηχητική βελτίωση που προσφέρει και δεν στέκονται καθόλου σε αυτό καθαυτό το κόστος των υλικών και του σασί.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτό ανέρχεται στο 8-10 φορές την αξία του.
Να σημειώσω εδώ ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ιδιαίτερη τεχνογνωσία στα περισσότερα αυτών και όταν βγει κάτι καινούριο σχεδιαστικά τις περισσότερες φορές έχει σκοπό τον εντυπωσιασμό και απλά το διαφορετικό.

Παράδειγμα πρόσφατο...
ήρθε στα χέρια μου, και το έχω ακόμα, ένα τροφοδοτικό πολύ γνωστής εταιρίας που δίνεται ως αναβάθμιση του στάνταρ φτηνού πακ που συνοδεύει τη συσκευή.
Τι περιέχει?
Έναν τοροειδή μετασχηματιστή 30 VA, τρεις γέφυρες ανόρθωσης, τρεις πυκνωτές 3300 μF στα 16 Volt πολύ μέτριας ποιότητας και τρία LED.
Συνολικό κόστος για την εταιρία όχι πάνω από 15 ευρώ μαζί με το σασί.
Στον καταναλωτή φτάνει X 12!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Πρέπει να γίνω χαϊεντοκατασκευαστής. Έστω και χωρίς Μούντορφ ρε παιδί μου...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Και αμα ντρεπεσαι να τα πουλας εσυ θα αναλαβω εγω το marketing

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Οχι ακομα ......αλλα εχει δρομολογηθει η ανακατασκευη του.Ακουσα το "φτιαγμενο" και εδωσα την συγκαταθεση μου στον Μαστρο Πητ.
Αλλαξα και το καλωδιο κουζινας που του ειχες βαλλει μεσα.

Reaction score
29.747

Αει ρε χαμένε , που μου έμαθες και τα καβλώδια κουζίνας...:202::204::626:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος