Εκλεισαν τα GRokster & WinMx !

Reaction score
23
Το Grokster, μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων, συμφώνησε να παύσει τις εργασίες της -κατόπιν συμβιβασμού- και να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια ως αντιστάθμισμα για την απώλεια εσόδων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η βιομηχανία του entertainment μπορεί να μηνύσει τις εταιρίες που παράγουν λογισμικό που χρησιμοποιείται για την παράνομη ανταλλαγή αρχείων.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και του Grokster. "Υπάρχουν νόμιμες υπηρεσίες για κατέβασμα μουσικής και ταινιών", έγραφε ένα μήνυμα στο web site της εταιρίας. "Αυτή η υπηρεσία δεν είναι μία από αυτές", συμπλήρωνε...

Μια νόμιμη version, κάτω από το όνομα Grokster 3G, θα εμφανιστεί στη θέση της πριν το τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα, που θα πουλάει κομμάτια όπως και το iTuned, θα ανήκει σε νέα εταιρία...

Το άλλο P2P πρόγραμμα , το WinMX γράφει στην πρώτη σελίδα :
"The WinMX software is no longer available."

Όσοι έχουν ακόμα την εφαρμογή το Pc τους θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν κάνει connect σε κάνενα server....

Λέτε να κλείσουν όλα ? 8)

Reaction score
4.416
Όχι το WinMx γαμώτο!! Από και κατέβαζα τραγούδια (αν και είχα να μπω πολύύύύύύύ καιρό!).
Τώρα πού πάμε;

Reaction score
5
Πώς να τα κλείσουν όλα;; Δεν γίνεται αυτό.
Μην πιστεύετε ότι γράφεται, τα παραπάνω 2 ήταν πεθαμένα από καιρό. Έχει μεταπηδήσει ο κόσμος σε άλλα, και άλλα είναι στα σκαριά...
Wherever there is a will, there is a way...

Reaction score
7
Όπως τα λέει ο Άκης είναι.Ελάχιστοι χρήστες εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν WinMX και Grokster.Το ίδιο ισχύει και για το kazaa.Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες και πολλοί περισσότεροι πάνε σε torrents.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Οι εταιρείες βλέπουν μόνο τη ζημιά τους από τo p2p file sharing, το όφελός τους δεν το βλέπουν. Η μουσική διαδίδεται και ο κόσμος τη γνωρίζει. Εγώ π.χ., τη στιγμή που η ποιότητα ήχου των downloads από το winmx δεν είναι αξιώσεων, κατέβαζα κομμάτια από καινούργια άλμπουμ ή από καλλιτέχνες που έτυχε να ακούσω κάπου χωρίς να ξέρω πολλά γι' αυτούς, κι αν μου άρεσαν αυτά τα "δείγματα" αγόραζα το CD για να τα ακούω στην ποιότητα που τους αξίζει. Το ίδιο και πάρα πολύς κόσμος. Τώρα αν περιμένουν ότι θα κλείσουν τα p2p και θα τρέχουμε όλοι να σκάσουμε τα λεφτά που ζητάνε για να πάρουμε κάθε δισκάκι που υπάρχει πιθανότητα να έχει μέσα ένα κομμάτι που μας αρέσει, πλανώνται πλάνην οικτράν. IMHO, η πειρατεία μπορεί να σκοτώνει τον κινηματογράφο, κι αυτό όχι πάντα, αλλά τη μουσική σίγουρα την ενισχύει. Δεν είμαι οπαδός της παρανομίας, αλλά λύσσσαξαν πια (με 3 σ).. Αυτή είναι η διαδικτυακή εγκληματικότητα στην οποία θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους;
Με την ευκαιρία, σε άλλες χώρες ξέρω ότι υπάρχουν δισκοπωλεία, στα οποία παίρνεις το δισκάκι από το ράφι, το πλησιάζεις σε ένα ειδικό barcode reader, βάζεις τα ακουστικά που βρίσκονται εκεί δίπλα και ακούς δείγματα από τα κομμάτια για να μην πάρεις γουρούνι στο σακί. Δηλαδή αυτό που γίνεται εδώ στα μεγάλα μαγαζιά με καμιά δεκαριά νέες κυκλοφορίες, εκεί γίνεται με μερικές χιλιάδες CDs κάθε είδους. Έτσι ναι, να μην ξανακατεβάσω mp3..

Reaction score
7
Και επαυξάνω.Δεν νομίζω αν οι καινούργιες κυκλοφορίες είχαν 8-10 ευρώ να μην αγόρζα κανείς αυθεντικά άλμπουμ...Εγώ προσωπικά θα τα αγόραζα αντί να τα κατεβάσω.

Reaction score
5
Κάποιες εταιρείες πιο διαφωτισμένες έχουν ήδη μεγάλα έσοδα από τον νέο τρόπο διανομής (βλέπε Apple). Αρκετές έχουν ανοίξει μαγαζιά στο internet, οπότε είναι θέμα χρόνου να γενικευτεί αυτό.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η πειρατία θα υπάρχει πάντα, αλλά υπάρχουν και επιχειρηματικά μοντέλα που δουλεύουν.

Reaction score
23
Συμφωνώ με όλους του προγράψαντες.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα
Πριν από 10 - 15 χρόνια περίμενες με αγωνία την νέα κυκλοφορία του αγαπημενου σου συγκροτήματος και την αγόραζες αμέσως.
Δεν υπήρχε όμως ο σημερινός "βομβαρδισμός" από χιλιάδες ...."καλλιτέχνες" που με το καλήμερα κυκλοφορούν μια δουλειά.
Ηταν πολύ πιο δύσκολο να φτάσει μια δουλειά στο πιεστήριο! Περνούσε από περισσότερα κόσκινα!
Τώρα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο , να βγάλεις ένα cdάκι.
Ετσι οι κυκλοφορίες έχουν γίνει πρακτικά άπειρες και αδυνατον να τις παρακολουθήσεις αγοράζοντες τις!
Ετσι οι ..ολιγαρκείς αρκούνται σε πολύ λίγες επιλογές για να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Τι θα κάνουμε όμως και εμείς οι ...λιγότερο "ολιγαρκείς" μουσικόφιλοι ?
Δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις 20 cd το μήνα , συνεχώς!

Reaction score
23
Ασε που , "πονηράδες" του στύλ του νέου cd της N.Θεοδωρίδου , σε ωθούν πιο πολύ στην πειρατεία!!

Διπλό cd με διάρκεια κάτω από 70 λεπτά!!

Πως να μην δουλέψουν οι μαυροι??

Reaction score
0
Nai siga!Den yparxei kanena provlima.Yparxoun tosa kai tosa P2P programs kai den prokeitai na stamatisoun pote na yparxoun!

Kalo programa einai to limewire ayti ti stigmi me megalo tziro arxeiwn.dokimaste to.mexri na ta katargisoun ta p2p katebaste oso mporeite.(xa xa)

Reaction score
23
Nai siga!Den yparxei kanena provlima.Yparxoun tosa kai tosa P2P programs kai den prokeitai na stamatisoun pote na yparxoun!

Kalo programa einai to limewire ayti ti stigmi me megalo tziro arxeiwn.dokimaste to.mexri na ta katargisoun ta p2p katebaste oso mporeite.(xa xa)
itsakpower καλώς ήρθες στο avsite!!

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις από δω και στο εξής στα Ελληνικά , καθώς τα greeklish είναι κουραστικά!! :mrgreen:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm