Εκπαίδευση ή/και Gaming...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
O γιός μου καταναλώνει 10 ώρες στο PS4 και είκοσι λεπτά στα βιβλία του. Γιατί?
Τι είναι προτιμότερο, να παίζει games ή να διαβάζει?
Μήπως πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να κολλάει στα games και να το μεταφέρουμε στην εκπαίδευση?

Οι απαντήσεις στο video. Η Ελισάβετ Κιούρτη είναι Κοινωνιο-γλωσσολόγος.

Reaction score
1.258
Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε....
Μεγάλο κλειδί είναι η μετάβαση από τον Game κόσμο στον πραγματικό. Όχι έχεις "κερδίσει" από το Game κόσμο να το εφαρμόσεις στον πραγματικό και ότι έχεις χάσει να το βρεις στο πραγματικό.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.528
O γιός μου καταναλώνει 10 ώρες στο PS4 και είκοσι λεπτά στα βιβλία του. Γιατί?
Τι είναι προτιμότερο, να παίζει games ή να διαβάζει?
Μήπως πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να κολλάει στα games και να το μεταφέρουμε στην εκπαίδευση?

Οι απαντήσεις στο video. Η Ελισάβετ Κιούρτη είναι Κοινωνιο-γλωσσολόγος.

την παίζω ένα διπλό αν θέλει:p:D

πέραν της πλάκας...η κουβέντα είναι τεράστια...έξυσε την επιφάνεια και παρατήρησε σωστά τις διαδικασίες και με ωραίο λεξιλόγιο

ως gamer και εγώ έχω να δηλώσω ότι το θέμα που εξιτάρει είναι το να καταφέρεις κάτι (νίκη) με κριτή-μέτρο σύγκρισης ΜΟΝΟ έναν καλύτερο αντίπαλο(αξιοκρατία)...και στρατηγική σκέψη

δεν έχεις έλεγχο από κανέναν άλλο άσχετο μπάρμπα ή θεία 50 χρονών+ να σου δείξει στεγνά το μάθημα και τέικ ιτ ορ λίβιτ επειδή εγώ φέρω τον τίτλο του καθηγητή και γιατί έτσι.
πρέπει και έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερος και σε αναγκάζει να θέλεις να του μοιάσεις και να τον ξεπεράσεις (δεν ξέρω αν θεωρείται καπιταλιστικό μοντέλο αυτό:D)
+ότι σε κάνει να θέλεις να αναπτυχθείς και να προσφέρεις για την ομάδα σου πρώτα και ύστερα ατομικά (αν και αυτά είναι με τέτοιο τρόπο δομημένα στο παιχνίδι που πάνε μαζί) κάτι στο οποίο η πραγματική κοινωνία-εκπαίδευση έχει αποτύχει
++ υπάρχει τιμωρία και αποκλεισμός για καλοθελητές κατά καιρούς με χακιεριές,aimbot(γκουγκλάρετε το αυτό:D) κλπ όπου απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες και εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ροή στο παιχνίδι για εκείνους που θέλουν να ανταγωνίζονται στα ίσα τον αντίπαλο
κάτι που πάλι στην πραγματική ζωή δεν συμβαίνει και κυριαρχεί η λαμογιά και ανταμείβεται και πολλαπλάσια από την τιμιότητα (χωρίς να παρεξηγηθώ και να χαρακτηρίζει η συνεχόμενη αναφορά μου στην κοινωνία τους παίχτες ως περιθωριακούς τύπους..ίσα ίσα..)

σε κάθε game υπάρχει μια βάση δεδομένων με τους καλύτερους παίκτες-ομάδες...και ξέρεις ότι ο στόχος σου είναι εκεί..η πρόκληση...να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου...χωρίς αστάθμητους παράγοντες(πλην της γ@μωσύνδεσης του ΟΤΕ>:(-ping) σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κανόνες για να τον κερδίσεις..υπάρχει μια μόνιμη ανταγωνιστικότητα και οι βαθμολογίες είναι ρευστές...οπότε το ενδιαφέρον σου και η προσπάθεια είναι μόνιμη..σε αυτό το επίπεδο η συνεχή εξέταση δεν ενοχλεί και δεν απογοητεύει(όπως στο σχολείο το διαγώνισμα) παρ'όλο που είναι, πιστέψτε με, πολύ πιο σκληρή

επειδή είμαι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο στο παιχνίδι μου...βλέπω ότι όταν κάποιος με αναγνωρίζει...θα με κυνηγήσει και παραπάνω(ειδικά Τούρκοι:fuckyou:)...όπως και εγώ άλλωστε κάποιους κορυφαίους

η πολιτική μεταφέρεται και στο παιχνίδι με αντίστοιχες τούρκικες ομάδες,Ιρανοί-ΗΠΑ,Ρώσοι με Τούρκους,Αρμένιους και Αυστριακούς κλπ κλπ( οι Βορειοκορεάτες δεν ασχολούνται...παίζουν μόνο με πυρηνικά :D)

σε γενικές γραμμές το θεωρώ ωφέλιμο για την ανάπτυξη ταχύτητας εκτίμησης στρατηγικών αποφάσεων σε πλαίσιο συγκεκριμένων και ελεγχόμενων παραγόντων και περιορισμών στο περιβάλλον του παιχνιδιού

αρκεί να μην κολλήσει ο εγκέφαλος μόνο σε αυτό το επίπεδο και πάνω από όλα να μην γίνει ψύχωση και να μη σε κουράζει-δημιουργεί εκνευρισμό

εννοώ ότι πρέπει να κατανοήσει και την πραγματικότητα έξω από την πόρτα του δωματίου και το τι απαιτεί (εφόδια) για να σταθείς σε αυτήν και που φυσικά δεν υπάρχει σωστός έλεγχος και νόμοι που τηρούνται

το gaming(ειδικά σε υψηλό επίπεδο) χρειάζεται ένα αντίστοιχο επίπεδο νοημοσύνης και κατανόηση της τεχνολογίας...δεν θα βρεις κόσμο που θα σου πει αν το ασύρματο ποντίκι μπαίνει και σε λάπτοπ:o...ούτε τι είναι αυτό το γιάβα(java) που μου βγάζει μήνυμα όλη την ώρα:roflmao:

το παιχνίδι είναι πάνω από όλα διασκέδαση η οποία θα προέλθει μόλις φτάσεις σε ένα καλό
επίπεδο μέσω της προσπάθειάς σου...αυτή σε ανταμείβει(όπως μας έλεγαν κάποτε...κόπιασε τώρα για να απολαύσεις μετά:eek: κάτι το οποίο δεν συμβαίνει ειδικά στεν ελληνική κενωνία μας)

Last edited:

Reaction score
518
εγω παντως εδω και τοσα χρονια ποτε δεν χρειαστηκα πυθαγορειο θεωρημα.

Αρα δεν χρειαζεται εκπαιδευση. Σεξ games και μεταλ. τα αλλα ολα ειναι περιττα

Reaction score
1.964
Πολύ μεγάλο θέμα....(το βίντεο δεν μπορώ να το δώ γιατι είμαι στην δουλειά....και δεν ....)

Προσωπικά αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά πάντα ελεγχόμενα και σε συγκεκριμένες ώρες/ημέρες.
Η μεγάλη (σε λίγο θα κλέισει τα 10) έχει και το mindcraft στο παλίο μου Samsung s4. Το καλοκαίρι έπαιξε με την ψυχή της. Τώρα μόνο Σ/Κ και αφού έχει διαβάσει κλπ. Εχουμε κάνει συμφωνία ΄πάνω σε αυτό.
Αλλά την ενθαρήνω να googlάρει ασκήσεις γραμματικής για την τάξη της ή μαθηματικών.

Ο μικρός (7+) αν και αγόρι, δείχνει λιγότερη επιθυμία για παιχνίδια στο ΠιΣι. Όσο καιρό έπαιζα το assassins Creed Black Flag τον είχα δίπλα μου μιας και έχει θέμα με τα καράβια γενικως.....
Αλλά δεν "κολάει" τόσο πολύ....

Ο λόγος που δεν έχω κονσόλα είναι τα παιδιά (αν και κάποια στιγμή στο παρελθόν μου χάριζαν ένα ps2). Για να αποφύγω την ευκολία που έχει μια κονσόλα για ένα παιδί. προτιμώ όταν έχουμε χρόνο να πάμε όλοι μαζί για ποδήλατο ή μπάνιο...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.528
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το γράψω εδώ αλλά μια που γράφει στον τίτλο και εκπαίδευση είπα να το πω

σήμερα το πρωί σε ένα σχολείο και εκεί που καθόμουν στη διευθύντρια και συνεννοούμασταν για τον εξοπλισμό των τάξεων...κάνει μπούκα ένας γυμναστής...ψηλός...γεροδεμένος...γύρω στα 45-47 :D
είχε παράπονα για το πρόγραμμα έλεγε...γιατί του έβαλαν την Παρασκευή 5ωρο έλεγε(3 ώρες κολλητά,μια ώρα κενό και άλλες 2 ώρες στο τελείωμα...1ώρα= >45λεπτα δηλαδή:O_o:)
για να μην τα πολυλογώ...απαιτούσε από την διευθύντρια να αλλάξει το πρόγραμμα και να μην πάρει κιόλας την μια έξτρα ώρα γιατί είναι
παλιός-αρχαιότερος και ότι των αδικούν... και να την πάρει η γυμνάστρια η οποία από όσο την έκοψα πρέπει να είχε τα ίδια χρόνια:cautious:
+ ότι δεν καταλαβαίνει η διευθύντρια τη φύση του επαγγέλματος του γυμναστή...ότι είναι κινητικό και ότι δεν έχει αντοχές να τρέχει πάνω-κάτω για 5 ώρες!(λες και βαράει γκασμά ένα πράγμα...ή λες και είναι κουραστικό να κρατάς μια σφυρίχτρα και να φυσάς...γιατί να τρέξει αποκλείεται)
όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά μου...χωρίς να νιώθει την ανάγκη να κρατήσει τουλάχιστον τους τύπους προτεραιότητας μπροστά σε έναν άγνωστο..εξωσχολικό

κάποια στιγμή...του λέω ευγενικά ότι είμαι για δουλειά και ότι δεν έχω ώρα για τέτοια...και να τα πούνε μετά..
συνεχίζει ο τύπος και λέει: Δεν θα αργήσουμε
του λέω ότι δεν με απασχολεί που δεν θα αργήσει ...με απασχολεί ότι μου τρώει την δική μου ώρα από δουλειά και ότι πρέπει να τα συζητήσει μετά...
όλοι έχουμε δουλειές μου λέει...
όχι του λέω...εγώ έχω δουλειά και ήρθα για δουλειά...εσύ κάνεις διαπραγματεύσεις για το πόσο θα κάτσεις για να φεύγεις πιο νωρίς τις Παρασκευές αλλά...
και εκεί χώθηκε η διευθύντρια και ευτυχώς γιατί αρχίσαμε να αγριεύουμε και οι δύο και δεν είχα πιει και καφέ ακόμα

ήταν τραγικό...αν δεν σεβόμουν την διευθύντρια..που πραγματικά από αυτές που έχω γνωρίσει αξίζει και ενδιαφέρεται για το σχολείο(πάει και τα απογεύματα μέχρι τις 9 σχεδόν καθημερινά και επιμελείται και δραστηριότητες εκτός προγράμματος) θα του έλεγα καμιά χοντρή κουβέντα

κάτι τέτοιους ενδιάμεσα πρέπει κάθε 2-3 χρόνια να τους βάζεις να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα για έναν χρόνο(να βλέπουν την γλύκα) για να κάνουν τον σταυρό τους όταν θα επανέρχονται στο δημόσιο τομέα σωφρονισμένοι και προσγειωμένοι για το τι τους περιμένει εκεί έξω>:(

άντε μη ψηφίσω κανέναν Κούλη...μόνο και μόνο για να δω αυτή τη ρημάδα την αξιολόγηση:o:D

Reaction score
725
Σου μιλαει ενας πρωην gamer οταν πρωτοηρθε ο υπολογιστης στη ζωη μας...
Ναι ειναι ομορφα τα games...strategy θες;αυτα επαιζα...red alert,dune2000,command and conquer κτλ...adventure θες;phantasmagoria κτλ..racing θες; need for speed κτλ..ποδοσφαιρακι θες;fifa κτλ.
Όλα αυτά και απειρα ακομα ειναι ομορφα.
Ομως βαλε χρονικα περιθωρια στο παιδι...μεχρι τις ωρες που θα πεις εσυ θα παιζει..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ