Εκπαιδεύοντας την τρίτη ηλικία στον έρωτα...

Μηνύματα
14.595
Reaction score
1.506
The New York Times

Ειδικοί σύμβουλοι επιμόρφωσης για θέματα του σεξ επισκέφθηκαν συγκρότημα πολυκατοικιών στο Μπρονξ προκειμένου να συζητήσουν για προφυλακτικά, τα «προκαταρκτικά» και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Οι ακροατές έμαθαν ότι η σύγχρονη αύξηση σεξουαλικής δραστηριότητας του πληθυσμού συνοδεύθηκε από αντίστοιχη αύξηση σεξουαλικού συγχρωτισμού, της ομοφυλοφιλίας και των μολύνσεων από τον ιό του έιτζ.
Οταν η εκπαιδευτικός Μονίκ Μπίνφορντ αναφέρθηκε ευθαρσώς σε θέματα όπως η ξηρότητα του κόλπου και το Βιάγκρα, ένας από τους μαθητές χτύπησε το μπαστούνι του στο πάτωμα, ένας άλλος προσπάθησε να ρυθμίσει το ακουστικό βαρηκοΐας του και μια τρίτη άρχισε να κουνάει νευρικά το ορθοπεδικό της παπούτσι. Οταν η κ. Μπίνφορντ άρχισε να περιγράφει μια πράξη ασφαλούς σεξ με τη χρήση διαφανούς μεμβράνης περιτυλίγματος, μια γυναίκα φώναξε «Τέλειωσα ήδη!» και η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια.
Οι ειδικοί σύμβουλοι επιμόρφωσης είχαν πολλά να διδάξουν σε αυτή την τάξη των περίπου 40 εβδομηντάρηδων και ογδοντάρηδων μαθητών: Οι ηλικιωμένοι έχουν την πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και ποτέ δεν είναι αργά για να ενημερωθεί κανείς περί του ασφαλούς σεξ. «Σεξουαλικά μιλώντας», τόνισε ο οργανωτής της ενημέρωσης, Νορμ Σέρμαν, «ποτέ δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει για τα καλά».

Τα μαθήματα της Τετάρτης για τα μέλη της «κοινότητας συνταξιούχων» στο Κουίνσβιου του Λονγκ Αϊλαντ άρχισαν τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στη σεξουαλική δραστηριότητα των γηραιότερων ενοίκων, η οποία αποδίδεται στην τεράστια απήχηση του Βιάγκρα και των συμπληρωμάτων τεστοστερόνης, καθώς και στο γεγονός ότι οι γυναίκες απαλλάχθηκαν από την εντύπωση ότι το σεξ είναι ντροπή.
Η αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων σε κοινότητες ηλικιωμένων, γηροκομεία και ειδικά διαμερίσματα υποβοηθούμενης διαβίωσης για άτομα της τρίτης ηλικίας προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω της έλλειψης γνώσεων επί του θέματος.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση σε άτομα άνω των 45 ετών, παρατηρείται σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια του ποσοστού των ανδρών που καταναλώνουν διεγερτικά φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα κατεγράφη αντίστοιχη «αφύπνιση» στις γυναίκες, οι οποίες εμφανίστηκαν πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά. Ωστόσο, το πόρισμα της έρευνας ήταν ότι τόσο οι φορείς υγειονομικής περίθαλψης όσο και οι ασθενείς χρήζουν ενημέρωσης.
Πολλοί ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν επαναδραστηριοποιούνται σεξουαλικά μετά μακρά περίοδο αποχής, όπως και οι χήρες που ξεκινούν νέες σχέσεις ύστερα από μακροχρόνιους γάμους που οδήγησαν σε ελαχιστοποίηση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι σεξουαλικά διαδιδόμενες ασθένειες παρουσίασαν έξαρση στις τάξεις των καταναλωτών Βιάγκρα, συχνά εν αγνοία των γιατρών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι ηλικιωμένοι είναι σεξουαλικά ανενεργοί.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η κ. Μπίνφορντ τόνισε ότι παρατηρείται αύξηση της ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας μεταξύ των ηλικιωμένων, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων του έιτζ στις τάξεις τους, με πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση μιας 82χρονης γυναίκας στο Μπρονξ.
Ενώ στους εφήβους δίνονται συμβουλές για τον έλεγχο της ορμονικής διέγερσης, οι ηλικιωμένοι ενημερώνονται για το γεγονός ότι η ακράτεια, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και οι ποικίλες φαρμακευτικές αγωγές ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Για το πώς η πτώση της μήτρας δυσκολεύει τη διείσδυση και για το γεγονός ότι η ξήρανση του κόλπου αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων.
Η κ. Μπίνφορντ είχε φέρει μαζί της μια μεγάλη ροζ τσάντα με προφυλακτικά και λιπαντικά. «Μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία, κυκλοφορούν και σε διάφορες γεύσεις. Μόλις τελειώσει το σεμινάριο θα σας στείλω να ψωνίσετε προφυλακτικά», ανέφερε η κ. Μπίνφορντ. «Μα βέβαια, κατά χιλιάδες», παρατήρησε η 89χρονη Μπέλα Κοέν, η οποία στη συνέχεια ρώτησε: «Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε μόνο εάν έχουμε σεξουαλική επαφή;» Και η κ. Μπίνφορντ απάντησε ότι μπορούν να συζητήσουν αργότερα άλλες ενδεχόμενες χρήσεις.
Η ειδική σύμβουλος πρότεινε στους ηλικιωμένους να εφοδιαστούν με μια τσάντα με προφυλακτικά, λιπαντικά και μωρομάντιλα, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πιθανών ερωτικών τους συντρόφων στα γηροκομεία. Στη συνέχεια, εξήγησε πού βρίσκεται η κλειτορίδα της γυναίκας και πώς επιτυγχάνεται ο οργασμός μέσω αυνανισμού, ενώ αναφέρθηκε και στο «κόλπο» με το διαφανές περιτύλιγμα, το οποίο παρέχει προστασία στο στοματικό σεξ στη γυναίκα.
«Μας μετατρέπετε σε βασίλισσες του σεξ», σημείωσε η 89χρονη κ. Κοέν.


Το Βιάγκρα
Προειδοποιώντας για τους κινδύνους της λήψης Βιάγκρα σε συνδυασμό με ορισμένα φάρμακα για τις καρδιακές παθήσεις, η κ. Μπίνφορντ πρότεινε τη λύση «του Βιάγκρα του φτωχού», ενός μεταλλικού δακτυλίου ο οποίος τοποθετείται στη βάση του πέους για την παράταση της στύσης. «Μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα sex shops της Ογδοης Λεωφόρου. Μπορείτε να απολαύσετε μια ωραία βόλτα μέχρις εκεί. Φορέστε μαύρα γυαλιά και καπέλο», αστειεύθηκε η κ. Μπίνφορντ.
Πρότεινε την οργάνωση ανάλογων εξόδων για την αγορά αποθεμάτων προφυλακτικών, ενώ παρότρυνε τις γυναίκες να γδύνονται μπροστά στον καθρέφτη προκειμένου να αυξήσουν τη σεξουαλική τους αυτοπεποίθηση. «Πρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας» τόνισε.
Οι ηλικιωμένοι άδειασαν μετά το μάθημα τις τσάντες με τα προφυλακτικά. Στη συνέχεια, η 89χρονη χήρα Μπάρμπαρα Γκέρμπερς τόνισε ότι απόλαυσε την παρουσίαση, ωστόσο πρόσθεσε ότι μάλλον αποκλείεται να θέσει σε εφαρμογή αυτές τις γνώσεις. «Η σεξουαλική μου ζωή έχει ολοκληρωθεί. Μεγάλωσα σε άλλη εποχή. Οι νέοι σήμερα απολαμβάνουν καλύτερα τη ζωή τους, έχουν όμως να αντιμετωπίσουν και πολύ περισσότερες εκτρώσεις και κάθε είδους σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες», συμπλήρωσε η κ. Γκέρμπερς.
Παρ’ όλα αυτά η επίσης 89χρονη κ. Κοέν χαρακτήρισε τη συνάντηση «διαφωτιστική», τονίζοντας ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου δεν γινόταν ποτέ συζήτηση για το σεξ. «Το μάθημα μας θύμισε ότι το σεξ δεν είναι βρώμικη λέξη», πρόσθεσε.
«Θεωρώ ότι το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που έχω στο μυαλό μου. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί πλέον. Ομως δεν έχουμε πεθάνει. Εχουμε ακόμα την ευκαιρία να μάθουμε πολλά», συμπλήρωσε ύστερα από σκέψη η κ. Κοέν.
 



LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Μηπως πρεπει οι γηραιοι διοικητες των δημοσιων οργανισμων να επιμορφωθουν αμεσως ;; "happy_1" :happy_5: :happy_8: :crazy_3:


Στον ΟΑΕΔ μηπως ;;; Οργανισμος Απασχολησης Ερωτικου Δυναμικου
 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.495
επίσης 89χρονη κ. Κοέν χαρακτήρισε τη συνάντηση «διαφωτιστική», τονίζοντας ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου δεν γινόταν ποτέ συζήτηση για το σεξ. «Το μάθημα μας θύμισε ότι το σεξ δεν είναι βρώμικη λέξη», πρόσθεσε.
Απολαμβανω τις συζητησεις πανω σε ολα τα θεματα με ηλικιωμενους!Απο τη γιαγια και τον παππου μεχρι τις "υιοθετημενες" γιαγιαδες,ετσι τις αποκαλω,εδω στον τοπο που κατοικω.

Σε μια προσφατη συζητηση που ειχα με μια κυρια 67 χρονων,χηρα ενος επιχειρηματια,παρατηρησα πως εχει την αναγκη να γυρνα την κουβεντα σε θεματα που σχετιζονται με το σεξ και τις σχεσεις.

Μου μιλουσε για τις δυσκολες μερες του πολεμου,για την πεινα που εζησε και την υποσχεση που εδωσε στον εαυτο της οντας παιδι ορφανο: "Εγω,δεν θα μου το επιτρεψω να ξαναπεινασω στη ζωη μου!"
Ο πατερας της επεσε στον πολεμο 31 χρονων κι η μανα εμεινε μονη να πρεπει να συντηρει 3 κοριτσια μονη της και διχως συνταξη,διοτι ο αντρας της "επεσε" πολυ νεος!Θυμοταν,πως οι μεγαλυτερες αδελφες της μια μερα, στην προσπα8εια τους να στραγγαλισουν μια κοτα που βρε8ηκε μπροστα τους για να την μαγειρεψουνε,πεταξε ακεφαλη στη στεγη ενος σπιτιου...
Η μανα λοιπον,στις προσπα8ειες που εκανε για να επιβιωσουν,λιγο εως κα8ολου χρονο δεν ειχε για την σεξουαλικη "διαπαιδαγωγηση" των κοριτσιων.

Οταν σε ηλικια 19 χρονων,της παρουσιαστηκαν για πρωτη φορα τα εμμηνα,πιστευε πως ηρθε το τελος της ζωης της!Το εκμυστηρευτηκε στη μητερα της κι αυτη οριστε τι της ειπε:"Απο εδω και στο εξης θα κρατηθεις μακρυα απο τ αγορια,γιατι αλλιως θα μεινεις εγκυος κι εγω τοτε θα σε σκοτωσω!":shock:

Οταν αργοτερα παντρευτηκε και ειχε ενα παιδι μεσα της,δεν το αντιληφθηκε παρα μονο μετα απο αρκετους μηνες....:sad: Μαλιστα ο γιατρος της συνεστησε να παρει και Κονταργκαν (ηταν της μοδας τοτε), που για καλη της τυχη πεταξε στα σκουπιδια...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.712
Reaction score
83.414
Πήγα να συνεχίσω την πλάκα αντί να το σβήσω.
 
Last edited by a moderator:



Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.182
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top