Εκτός θέματος στις αγγελίες.

Reaction score
122
Παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Εκτός θέματος σχόλια στις αγγελίες, από μέλη τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την αγορά των προς πώληση ειδών.

Παραινέσεις για το ποιά είναι η ''σωστή'' τιμή πώλησης, σύγκριση τιμής με άλλα παρεμφερή είδη στην αγορά και... συνεχή up.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86391

Κατά την άποψη μου, τα σχόλια άσχετα προς την αγγελία θα πρέπει να μην γίνονται, πολύ περισσότερο από μέλη που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον αγοράς.

Ακόμη και κάποιο μέλος που ενδιαφέρεται θα μπορούσε να πάρει κάποιες διευκρινίσεις, ή να παζαρέψει με pm.

Έτσι καταστρέφονται οι αγγελίες για τους πωλητές και τους πραγματικά ενδιαφερόμενους και γίνονται συνεχή up, το οποίο είναι άδικο για τα υπόλοιπα μέλη που έχουν βάλει κάποια αγγελία.

Προτείνω λοιπόν στους συντονιστές / διαχειριστές να κάνουν τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ευχαριστούμε πολύ που έκανες τον κόπο να γράψεις αυτές τις παρατηρήσεις. Θα το κοιτάξουμε.

...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.694
Απάντηση: Εκτός θέματος στις αγγελίες.

Είναι γεγονός ότι τις αγγελίες τις έχουμε λίγο χαλαρά και όχι by the book.
Αν πάμε με βάση τον κανονισμό κατά γράμμα είναι πολύ χειρότερα, απ΄ότι έδειξε το πρόσφατο παρελθόν.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έβαλα λίγο φρένο, αλλά το θέμα δεν ξέφυγε.

Reaction score
122

Μιχάλη, για τη συγκεκριμένη αγγελία και οι δύο που σχολίασαν δεν είχαν πρόθεση να αγοράσουν. Σε μία μόνο αγγελία ίσως δεν πειράζει και πολύ.

Κάποια συγκεκριμένα μέλη όμως κάνουν συστηματικά αυτά που έγραψα στο πρώτο post σε πολλές αγγελίες. Προσωπικά νομίζω ότι είναι άσχημο.

Reaction score
122

και τσουουουουπ!!! για κοίτα την αγγελία ξανά...

Reaction score
0
Συγνώμη αλλά τέτοιου τύπου παρέμβαση ενός εμπόρου σε μια αγγελία ιδιώτη, είναι τουλάχιστον ενοχλητική.
Τουλάχιστον για την δική μου αισθητική.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι όλοι κρίνουμε και κρινόμεθα.

Reaction score
777
δυστυχώς οι ανάγκες των διαφόρων καταναλωτών διαφέρουν.π.χ.

έχω αυτό
και το σκοτώνω 1500.με τη μία ένας καταλαβαίνει οτι έχει να κάνει με κελεπούρι.
απο την άλλη θα πεταχτεί ένας και θα σου πεί οτι έχω ένα ίδιο acer και το δίνω 800.
οπότε στην περίπτωση μας ισχύει αυτό...διαφορετικές αναγκες καταναλωτών.

Reaction score
122
Απάντηση: Re: Εκτός θέματος στις αγγελίες.

Συγνώμη αλλά τέτοιου τύπου παρέμβαση ενός εμπόρου σε μια αγγελία ιδιώτη, είναι τουλάχιστον ενοχλητική.
Τουλάχιστον για την δική μου αισθητική.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι όλοι κρίνουμε και κρινόμεθα.
Συμφωνώ απόλυτα.

Reaction score
7.089

Ναι αλλα και οσοι θελουν να πουλησουν κατι να περιοριζονται στη περιγραφη της καταστασης της συσκευης πχ αριστη,καλη κλπ και οχι να βαζουν και χαρακτηρισμους "τελειο","καλυτερο" κλπ

Ειναι αληθεια οτι το skroutz.gr εχει κανει και καλο αλλα και κακο στις αγγελιες.Κακο οταν η χαμηλοτερη τιμη ειναι απο δικτυακο καταστημα το οποιο συνηθως δεν εχει και στοκ (ελλαδαρα...) αλλα και μεταφορικα και καλο οταν ειναι απο κανονικο καταστημα που πας με τα ποδαρακια σου αγοραζεις και φευγεις.

Προτεινω λοιπον να μην υπαρχει καμια δυνατοτητα σχολιασμου και η επικοινωνια να ειναι μονο με προσωπικο μηνυμα,αλλα απο την αλλη οποια αγγελια εχει κριτικα σχολια απο των πωλητη για τη συσκευη να κοβεται.

Ισως τελικα και η υποχρεωτικη τιμη της συσκευης να ειναι και αυτο λαθος,οποιος ενδιαφερεται θα μαθει τη τιμη με προσωπικο μηνυμα.

Reaction score
0
Φιλε tanto νομιζω οτι η τιμη ειναι απαραιτητη και πολυ καλα εχουν κανει τα παιδια και την εχουν υποχρεωτικη. Βοηθαει καποιον που εχει μια ομολογουμενως καλη τιμη να πουλησει γρηγορα αυτο που εχει. Εγω λχ αν δω κατι σε καλη τιμη,για τα δικα μου κριτηρια παντα, ακομα και αν δεν ενδιαφερομαι τοσο ωστε να στειλω πμ, ειναι πολυ πιθανο να το παρω.

Ο σχολιασμος, αν γινεται καλοπροαιρετα παντα, επισης δεν ειναι κακος.
Και ειναι στην καλη κριση του συντονιστη αλλα και των μελων να κρατανε ενα υγιες επιπεδο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.694

Παιδιά όλα έχουν δύο όψεις.
Κάποιος βάζει μια αγγελία με ηχεία και λέει τιμή π.χ. 300 €
Ένας άλλος του λέει ότι καινούργια έχουν 280 €
Η μια πλευρά είναι ότι ο υποψήφιος αγοραστής ίσως να τα βρει πράγματι καινούργια στα 280 € και να φανεί τελικά χρήσιμη η πληροφορία.
Η άλλη πλευρά είναι ότι κάποιος χαλάει την αγγελία και αρχίζει η γκρίνια.
Μπορεί να υπάρχουν στα 280 € μπορεί και να μην είναι πουθενά διαθέσιμα σε αυτήν την τιμή.
Και να μην έχει χρησιμότητα η πληροφορία και απλώς να "χαλάει τη μανέστρα"
Ποια είναι η σωστή πλευρά;
Να σβηστεί το μήνυμα ή να μείνει;
Οπότε κάποια πράγματα γίνονται κατ΄εκτίμηση και μπορεί να είναι και λάθος.
Αλλά δεν πάμε by the book.
Αν πάμε τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα για μένα.

Reaction score
1.614

Δηλαδη αν σε μια αγγελια υπαρχει "παγιδα", η οποια "παγιδα" μπορει να αφορα το οικονομικο ή αλλο μερος της, με σκοπο την προσελκηση του οποιουδηποτε αδαη αγοραστη, δεν θα πρεπει ο μη αδαης που θα πεσει στην αντιληψη του η αγγελια, να την σχολιασει? Να αφησει τον αδαη να την "πατησει"?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.694

Eιδικά αν πρόκειται για παγίδα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει όποιος γνωρίζει κάτι να την σχολιάσει.
Και να αποφευχθεί η παγίδα για τον όποιο μη γνωρίζοντα.
Αν όμως είναι απλώς κακοπροαίρετο σχόλιο θα πρέπει να σβηστεί.
Αν πρόκειται όμως απλώς για μια μικροδιαφορά στην τιμή;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Παιδιά όλα έχουν δύο όψεις.
Κάποιος βάζει μια αγγελία με ηχεία και λέει τιμή π.χ. 300 €
Ένας άλλος του λέει ότι καινούργια έχουν 280 €
Η μια πλευρά είναι ότι ο υποψήφιος αγοραστής ίσως να τα βρει πράγματι καινούργια στα 280 € και να φανεί τελικά χρήσιμη η πληροφορία.
Η άλλη πλευρά είναι ότι κάποιος χαλάει την αγγελία και αρχίζει η γκρίνια.
Μπορεί να υπάρχουν στα 280 € μπορεί και να μην είναι πουθενά διαθέσιμα σε αυτήν την τιμή.
Και να μην έχει χρησιμότητα η πληροφορία και απλώς να "χαλάει τη μανέστρα"
Ποια είναι η σωστή πλευρά;
Να σβηστεί το μήνυμα ή να μείνει;
Οπότε κάποια πράγματα γίνονται κατ΄εκτίμηση και μπορεί να είναι και λάθος.
Αλλά δεν πάμε by the book.
Αν πάμε τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα για μένα.
Συμφωνώ απολύτως.

Και να μην ξεχνάμε ότι οι συντονιστές είναι κι αυτοί άνθρωποι.
Ούτε πανταχού παρόντες είναι ούτε έχουν μάτια πίσω από την πλάτη τους.

Γνώμη μου είναι ότι:

1. Καλώς είναι υποχρεωτική η αναγραφή της τιμής πώλησης.
Κάνει πολύ πιο εύκολο το "ξεσκαρτάρισμα" των αγγελιών από τον υποψήφιο αγοραστή.

2. Σε περίπτωση αμφιβολίας ή μη ξεκάθαρης παραβίασης των κανονισμών, καλό θα είναι να επικρατήσει η ελευθερία του λόγου.
Ακόμα και αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί εκ των υστέρων λανθασμένο.

cbk

Reaction score
5
Θέλω εδώ και πολύ καιρό να επισημάνω πως όταν κάποιος βάζει μια αγγελία θα πρέπει να παραθέτει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, όπως:

τι είναι αυτό που πουλάει (αν ενδιαφέρομαι για cdplayer, πρέπει να ξέρω πως το sdfg120ed είναι cdplayer ?),

αν είναι ο πρώτος αγοραστής και από πού το αγόρασε,

πόσο καιρό έχει τη συσκευή (ή/και ποιας χρονιάς μοντέλο είναι),

τι χρώμα είναι,

ένα link ή φωτογραφία,

σε ποια περιοχή βρίσκεται (αν δεν φαίνεται απ'το location),

αν δέχεται δοκιμή, πως και πού.

Θα μπορούσε να υπάρχει και ειδική φόρμα ώστε να μην ξεχνά κανείς τα απαραίτητα. Μπορεί να ακούγεται γραφειοκρατικό, πιστεύω όμως πως είναι καλή λύση.

Εκτός αν κάποιοι επίτηδες αφήνουν την αγγελία λειψή ώστε να ανεβαίνει με κάθε ερώτηση ενδιαφερόμενου.

Πάντως οι παρεμβάσεις που βοηθούν την αποφυγή "παγίδων" είναι (για μένα) απαραίτητες για την προστασία των μη σχετικών, και το ιδανικό θα ήταν να γίνονται και με κομψό τρόπο χωρίς να προσβάλλουν τον πωλητή ο οποίος μπορεί να έχει κάνει και κάποιο λάθος.

(Πούλαγε κάποιος κάτι στα 80€. Ενδιαφερόμενος αγοραστής του γράφει: Αν είναι άψογο σου δίνω 40, αν όχι σου δίνω 20. Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση!)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.694
Απάντηση: Re: Εκτός θέματος στις αγγελίες.

Θέλω εδώ και πολύ καιρό να επισημάνω πως όταν κάποιος βάζει μια αγγελία θα πρέπει να παραθέτει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, όπως:

τι είναι αυτό που πουλάει (αν ενδιαφέρομαι για cdplayer, πρέπει να ξέρω πως το sdfg120ed είναι cdplayer ?),
Εδώ συμφωνώ και το έχω θίξει αρκετές φορές

αν είναι ο πρώτος αγοραστής και από πού το αγόρασε,

πόσο καιρό έχει τη συσκευή (ή/και ποιας χρονιάς μοντέλο είναι),

τι χρώμα είναι,

ένα link ή φωτογραφία,

σε ποια περιοχή βρίσκεται (αν δεν φαίνεται απ'το location),
κι εδώ συμφωνώ, πρέπει να λέει ο καθένας την περιοχή του.
αν δέχεται δοκιμή, πως και πού.

Θα μπορούσε να υπάρχει και ειδική φόρμα ώστε να μην ξεχνά κανείς τα απαραίτητα. Μπορεί να ακούγεται γραφειοκρατικό, πιστεύω όμως πως είναι καλή λύση.
Εδώ δεν συμφωνώ, γίνεται πολύπλοκο το θέμα.

Εκτός αν κάποιοι επίτηδες αφήνουν την αγγελία λειψή ώστε να ανεβαίνει με κάθε ερώτηση ενδιαφερόμενου.
Αυτό είναι σίγουρο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Πάντως οι παρεμβάσεις που βοηθούν την αποφυγή "παγίδων" είναι (για μένα) απαραίτητες για την προστασία των μη σχετικών, και το ιδανικό θα ήταν να γίνονται και με κομψό τρόπο χωρίς να προσβάλλουν τον πωλητή ο οποίος μπορεί να έχει κάνει και κάποιο λάθος.
Εδώ κι αν συμφωνώ. Ναι στις παρεμβάσεις αλλά με ωραίο τρόπο.

(Πούλαγε κάποιος κάτι στα 80€. Ενδιαφερόμενος αγοραστής του γράφει: Αν είναι άψογο σου δίνω 40, αν όχι σου δίνω 20. Μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση!)
Φυσικά και είναι άσχημη η εντύπωση. Σε ξεφτελίζει ο άλλος και αν τα ακούσει θα το αξίζει.

Να προσθέσω ότι μερικές φορές οι λέξεις δίνουν διαφορετική εντύπωση για το ίδιο νόημα και θέλουν λίγο προσοχή.
Π.χ.
Απάντηση σε ερώτηση αν δέχεται κάποιος ανταλλαγή.
"Όχι δεν με ενδιαφέρουν οι ανταλλαγές"
Δεν είναι λίγο απαξιωτικό και λίγο άκομψο;
Ενώ θα μπορούσε να λέει: "δεν επιθυμώ ανταλλαγές"
Όπως και το "απαγορεύεται" είναι πιο σκληρό από το "δεν επιτρέπεται"

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος