Ελληνικοι υπότιτλοι σε 3D ταινια που εχει μετατραπεί σε mkv SBS

Reaction score
0
Μετατρέποντας παιδικά 3D Bluray (το τελευταίο διπλό Harry Poter) σε 3D mkv SBS με το DVDFab ζήτησα να μου μετατρέψει/εξαγάγει τους υπότιτλους σε μορφή idx/sub.
Αυτούς τους υπότιτλους τους μετονόμασα και τους έδωσα το όνομα του αρχείου mkv,τους έχω στον ιδιο φάκελο με την ταινία αλλά ούτε το PowerDVD 11 ουτε το TMT 5 μπορούν να τους διαβάσουν.
Υπάρχει μήπως πρόγραμμα μετατροπής υποτίτλων απο idx/sub (που έχουν εξαχθεί απο original 3D bluray με τον τρόπο που περιέγραψα) σε .srt ώστε να μπορούν να αναπαράγονται απο PowerDVD και ΤΜΤ??
Όχι subtitle workshop,time adjuster,AVIAddXSub γιατι αυτά δεν μπορούν να ανοίξουν καν αυτούς τους υπότιτλους idx/sub (τσεκαρισμένο από εμένα σε 3 υπολογιστές)

Reaction score
0
Απάντηση: Ελληνικοι υπότιτλοι σε 3D ταινια που εχει μετατραπεί σε mkv SBS

Η εκδοση SubRip_150b4 που έχω δεν μπορεί να τους ανοίξει καν,υποθέτω και η 150b5 δεν θα κάνει τίποτα αφου δεν αναφέρει κάποια αλλαγή.
Version 1.50 Beta 5

Release Date: May 4, 2011
Download(s):
SubRip 1.50b5.zip SubRip 1.50b5.zip

Version 1.50 Beta 4

Release Date: Nov 8, 2006
Download(s):
SubRip_150b4_src.7z SubRip_150b4_src.7z
SubRip_150b4.zip SubRip_150b4.zip
Bug fix: crash when editing a Character Matrix file

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν είχες βάλει το SubRip στη λίστα με αυτά που έχεις δοκιμάσει στο πρώτο μήνυμά σου.
Δοκίμασε να κρατήσεις τους υπότιτλους στην αρχική τους μορφή sup.

Reaction score
110

Θα κουραστείς αρκετά...
Γνώμη μου είναι να βρεις τους υπότιτλους σε .srt.

Reaction score
0

Εχεις δίκιο gkontoletas για το Subrip,δεν το ειχα γράψει.Sup υπότιτλους πως θα κρατήσω απο το bluray?
Nast έχω κουραστεί ήδη αρκετά,αλλά πρέπει να βρω λύση.Κατέβασα και δοκίμασα πολλούς υπότιτλους αλλά είναι ασυγχρόνιστοι με τον ήχο και βαριέμαι να τους επαναπρογραμματίζω σειρά σειρά.
Γι αυτό ψάχνω λύση μετατροπής των original από sub/idx σε.srt

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

To DVDFab που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να κάνει εξαγωγή του stream των υποτίτλων χωρίς μετατροπή;

Reaction score
0

Ασε και τα εχω παιξει.Sup ειχα ηδη παρει απο το tsMuxer που του ζητησα να μου κανει Demux το bluray εξαγάγοντας μόνο τους υπότιτλους.Ειχα λοιπόν ήδη και αρχειο sup.
(By the way,το DVDFab εξαγάγει υπότιτλους μόνο σε μορφή idx/sub.'Εχει και μια επιλογή για πέρασμα υποτίτλων απευθείας στην ταινία και την δοκιμάζω τώρα να δω κατα πόσο είναι forced ή οχι οι υπότιτλοι που περνάει στην ταινία)
Αυτό που έκανα τελικά ήταν να περάσω το αρχειο .sup στο Suprip το οποιο κάνει οπτική αναγνώριση (OCR ουσιαστικά είναι).Φυσικά δεν βρήκε σωστό ούτε ένα γράμμα,και το δίδαξα εγώ ποιός χαρακτήρας είναι τι.Μου πήρε περίπου 25 λεπτά για να περάσω όλους τους υπότιτλους μέσα αλλα αφού έγινε αυτό,μετά του ζητας και σου δημιουργεί αρχείο .srt.
Αυτο το αρχειο είναι φυσικά τέλεια συγχρονισμένο με τον ήχο.
Το βάζεις στο φάκελλο της ταινίας που είναι το mkv 3D SBS και βλέπεις την ταινία με το PowerDVD 11 σε 3D με άψογη ποιοτητα και τον υπότιτλο κανονικότατα.Μιλάω για το PowerDVD γιατί στο ΤΜΤ 5 η γραμματοσειρά εμφανίζεται σχετικά μικρή.
Θα κάνω update όταν τελειώσει η μετατροπή της ταινίας με τους υπότιτλους απευθείας πάνω στην ταινια για να ενημερώσω αν δουλεύει καλα το πρόγραμμα και αν οι υπότιτλοι είναι forced ή όχι.

P.S. Μήπως (πρόταση κάνω) να έπρεπε να ανοίξει στο φόρουμ μια ενότητα που να αφορα το 3D?Ισως υποενότητα του HTPC γιατί τα πράγματα είναι ακόμα θολά σε αυτό το πεδίο και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο μέσα απο trials and errors.

Reaction score
0

Update
Οι υπότιτλοι που αποδιδει το DVDFab πάνω στην ταινια ειναι forced.
Τους αποδίδει εξαιρετικά αλλά δεν μπορείς να τους απενεργοποιήσεις.
Συμπερασμα από τις εως τώρα δοκιμές μου :
Με ενα πολύ υψηλό bitrate κωδικοποίησης σταθερής δειγματοληψίας (εγώ χρησιμοποιώ 20.000) ,επιλογή σε μεγεθος καρε βιντεο πληρες(100%), απενεργοποιημένο το crop, ανάλυση εικόνας στο resize 3840 x 1080 (προσαρμοσμένο μέγεθος στο οποιο παίρνεις 1920 x 1080 για το καθε μάτι) και εξαγωγή υποτίτλων απευθείας στην ταινια, μετατρέπεις ένα 3D bluray,σε ματρόσκα SBS με υπότιτλους,της οποίας η ποιότητα με γυμνό μάτι είναι ακριβώς η ίδια με το original.Κυριολεκτικά ΚΑΜΜΙΑ διαφορά.
Οσον αφορά τον ηχο δεν υπάρχει καμμία αλλαγή.
Το μέγεθος της ματρόσκας έιναι το μισό περιπου του original ανάλογα με την ταινία.
Διάρκεια μετατροπής με το DVDFab πάλι ανάλογα με την ταινια,περιπου 2 ώρες.
Απο κει και πέρα μπορείς να μειώνεις την αναλυση της εικόνας,να χρησιμοποιείς χαμηλότερη δειγματοληψια,να κανεις crop και να μειωθει το μέγεθος της ματρόσκας κατα πολυ.Αυτο εξαρταται απο τους συμβιβασμους που κάνει κάποιος στην ποιότητα του τελικού αποτελεσματος.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734