Ελληνικο site για Crystalio

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Επειδή έχω τσακωθεί καιρό με τη μετριότητα, προσπαθώ mε ότι καταπιάνομαι ή να το κάνω καλά ή να αφήνω άλλους να δοκιμάζουν τη τύχη τους.
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το πείραμα με το Crystalio.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί έχουν κάποιο νόστιμο ενδιαφέρον.

Στο επαγγελματικό ταξίδι που έκανα για να πιστοποιηθώ από την ISF και HAA όταν γνωρίστηκα με τους συνάδελφους έδειξα ότι θα ταίριαζα καλυτέρα με δύο-τρείς επαγγελματίες από την Μ.Βρετανία, προφανώς λόγω γλώσσας. Όχι ότι οι Ολλανδοί δεν μίλαγαν καλά αγγλικά, κάθε άλλο, αλλά όταν έχεις παρέα στο ίδιο ξενοδοχείο τον γνωστό εγκαταστάτη CRT, James που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο κατάστημα του Henry που έχει το γνωστό Site το www.crtprojectors.co.uk δεν ήταν αναμενόμενο να κολλήσουμε;
Στη παρέα ήταν επίσης ο Eric, επίσης πολύ γνωστός τόσο για την κεντρική διάθεση της Velodyne στην Μ.Βρετανία όσο επίσης και λόγω του βρετανικού forum avtalk, και κάτοχος Sony G70. Την τριάδα συμπλήρωνε ο Ολλανδός αντιπρόσωπος της Wilson audio, Wadia και Arcam με τεράστια εμπειρία στον ήχο και φυσικά νεοεισέλθεις στο Home Theater λόγω ανάγκης των καιρών.

Για να εισέλθω στα θέματα με βάση το Crystalio, σε κάποιο διάλλειμα συγκεντρωθήκαμε όλοι στην αυλή του παλιού και τρομερά εντυπωσιακού σεμιναρίου κέντρου όπου πιο παλιά ήταν εκκλησιαστικό κτήριο (!!!) και πιάσαμε ψιλή κουβεντούλα. Ολλανδοί και Βέλγοι, που ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων συζητούσαν για ένα Scaler που είχε μόλις βγει στην αγορά, το Crystalio της γνωστής για τις κάρτες SDi, της Pixel Magic Systems.

Όλοι οι συνάδελφοι ήταν τρομερά ενθουσιασμένοι καταρχήν με το βάρος που είχε ρίξει η PMS για τον καλή λειτουργία του Scaler και ιδαίτερα του Deinterlacer για το PAL, σε σχέση με τον ανταγωνισμό που όλοι, μα όλοι οι κατασκευαστές κοιτάνε πρώτα τις ΗΠΑ λόγω ότι εκεί το μερίδιο της αγοράς είναι συντριπτικά μεγαλύτερο και υπάρχει και η αγοραστική συνείδηση ότι ένα καλός προβολέας για να αποδώσει και τα ανάλογα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων χρειάζεται ένα καλό επεξεργαστή, ιδιαίτερα για τα «φτωχά» σήματα όπως της τηλεόρασης, δορυφορικής, VHS, από βιντεοκάμερες και game consoles.
Τώρα αν και το DVD είναι χαμηλής κατηγορίας τιμής ακόμη καλύτερα, γιατί η ψαλίδα ανοίγει αφού η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη!

Δεν έδειξα ενθουσιασμό, διότι έχουμε και αν έχουμε ακούσει γενικά για μηχανήματα εικόνας και ήχου που κάνουν το ένα θαυμαστό ή το άλλο καταπληκτικό και είναι στη τελική μετριότητες. Οπότε κράταγα μικρό καλάθι, αν και ενδιαφερόμουν για ένα πραγματικά πολύ καλό Scaler και DVDp σαν αντικαταστάτη που πιστού Yamakawa αλλά με ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ προδιαγραφές. Έτσι θα ελευθέρωνα όλα τον μίτο των καλωδίων πίσω από το rack μου, αφού θα χρειαζόταν ΜΟΝΟ ένα καλώδιο να πήγαινε προς τον προβολέα μου και αφού δεν θα ήταν για μένα το γνωστό DVI που κάνει για τους ψηφιακούς, θα ήταν τι άλλο; το RGBVH.
Μέχρι εκείνη την ώρα ήξερα για μια καλή ευρωπαϊκή λύση, δυσθεώρητα πανάκριβη (περίπου τα 7000 ευρώ) αλλά με γνωστά πολύ καλά αποτελέσματα. Τα χρήματα αυτά δεν θα τα έδινα εγώ προσωπικά ποτέ για μια τέτοια συσκευή αλλά συν τοις άλλης το συγκεκριμένο scaler, που μιλάω για το DuneF της Vigatek ήταν και σχεδιαστικής φιλοσοφίας ήδη 2 ετών και επιπλέον δημιουργούσε το προβληματάκι με το χρονισμό ομιλίας το γνωστό Lip sync. Η Vigatek μάλιστα πουλάει ξεχωριστά (!!!) μια συσκευή για να κάνει διόρθωση σε αυτή τη δυσλειτουργία και μάλιστα καθόλου φθηνά.
Παρόλα αυτά ο DuneF της Vigatek, αποδίδει πολύ καλά αν και η διαφορά τιμής, ηλικίας και του συγκεκριμένου προβλήματος, ήταν απαγορευτικά παράγοντες για την αγορά του.

Στη συζήτηση λοιπόν στον εξωτερικό χώρο του συνεδριακού κέντρου, που τύχαινε να ήμουν και εγώ με τους υπόλοιπους 3 φίλους μαζί δεν υπήρχε κανένας που να διαφωνεί εκτός 2 Ισπανών (και πολύ καλών φίλων εκ των υστέρων) εμπόρων και αν θυμάμαι καλά αντιπροσώπων της Faroudja. Οι Ισπανοί λοιπόν ορκιζόντουσαν ότι ο Faroudja 5000 (των 25.000 ευρώ !!!!!) που είναι διαπιστωμένα το μακράν καλύτερο Scaler του 2002-2003 έχει εμφανείς διαφορές με το Crystalio.

«Αποκλείετε» να λένε οι 25.
«Ναι έχει τεράστιες διαφορές» να λένε οι δύο τους.

Ετσι κλείστηκε το ραντεβού την ιδία μέρα στο κατάστημα του Ολλανδού φίλου για ένα Test-αντιπαράθεση στον G90 που είχε στο ένα Demo room του συνδεδεμένο με το 5000 της Faroudja, σε κόντρα με το Crystalio που θα έφερνε ένας άλλος καταστηματάρχης από το δικό του μαγαζί.

Μόλις τελείωσε το σεμινάριο, ήμασταν στα ηχητικά ακόμη, πάμε με την X5 του Ολλανδού στο μαγαζί του, ζεσταίνουμε τον G90 και περιμένουμε τον Crystalio.
Μιάμιση ώρα μετά,(νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τρελοί;) με 6 καθισμένους και οι υπόλοιποι καμιά 10ρια, όρθιοι φτάνει και το Crystalio.

Ο τύπος το ρύθμιζε για κανένα τέταρτο και ξεκινάμε τη προβολή με το Faroudja 5000. Σκηνές από Μοulin Rouge και LOTR I όλα R2

Υπάρχει θεός σκέφτηκα και βλέπει DVD, αφού δεν εξηγείτε αλλιώς πως έπαιζαν τα δυο μηχανήματα.
Τι σημαίνει σπάσιμο, τι σημαίνει πριονάκι, τι σημαίνει τρεμόπαιγμα;
Δεν υπήρχε τίποτα.

Στο καπάκι ο Crystalio. Τα ίδια πράγματα. Ρε αρχίζουμε και κοιτιόμαστε όλοι μας. Δεν μπορεί, κοιτάμε καλύτερα, ούτε σπάσιμο, τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ πράγματα, με μόνη διαφορά την χρωματική ισορροπία αφού το Crystalio ήταν αρρύθμιστο χρωματικά.

Ξαναβλέπουμε το Faroudja, ξανά τα ίδια. Αρχίζουν τα χαχανητά με τους Ισπανούς και τα “Told you”. Οι Ισπανοί τα έχουν παίξει και αυτοί, και κοίταγαν πόσα Euro είχανε μαζί τους αφού υπήρχε και το ανάλογο στοίχημα σε μπύρες.

Βάλαμε αμέσως μετά δορυφορική με S-video, πάλι One to one, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα!!!!!! Περιττό να σας περιγράψω τι βλέπαμε στη δορυφορική. Το σήμα καλών σταθμών ελάχιστα πράγματα είχε τίποτα να ζηλέψει από το DVD!!!!
Ο Ολλανδός φίλος μου, έμεινε και αυτός έκπληκτος και δεν σταμάτησε να λέει ότι επιτέλους βρέθηκε ένα πολύ οικονομικό HiEnd Scaler για το PAL.

Το Test για μένα ήταν καθοριστικό. Πολύ απλά έπρεπε μόνο να μαζέψω τα 3500 ευρώ και να τελειώσω. Όταν ένα scaler των 3500 ανταγωνίζεται ένα άλλο 25,000 Ευρώ και δεν βλέπουν διαφορές 15 άτομα, τότε τα πράγματα παρά είναι πολύ απλά.

Για αν μη μακρηγορώ με άλλες ιστορίες, μόλις γύρισα στην Ελλάδα και μάζεψα το ποσό, πήρα τηλέφωνο την PMS και μίλησα με τον sales manager αφού πήρα εκμέρους του Ολλανδού αντιπροσώπου του Scaler για να μου δώσει καμιά καλύτερη τιμή σαν επαγγελματίας αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχε αντιπρόσωπος.

Μόλις συστηθήκαμε κλπ και έμαθε ότι είμαι ο μοναδικός πιστοποιημένος ISF και HAA εγκαταστάτης στη χώρα μας, μου ζήτησε αν δεν είχα αντίρρηση να το εισάγω και να το διαθέσω ο ίδιος αφού χρειάζεται γνώσεις και εμπειρία για να γίνει γνωστό και να αναδείξει τις πραγματικές αρετές του ένα τέτοιο εργαλείο, και όχι σε κάποια χέρια απλού εμπόρου ηλεκτρονικών.

Εγώ απάντησα αρνητικά αφού ούτε μαγαζί έχω ούτε σκοπεύω να ανοίξω αλλά αυτός επέμενε. Μπελάδες για μένα, εταιρίες, εισαγωγές, καταστήματα κλπ. Τέλος πάντως μου άφησε και το δικό μου σε πολύ καλή τιμή σαν Demo κομμάτι και δέχθηκα παρόλο τους μεγάλους και άγνωστους για μένα κινδύνους.

Μόλις ήρθε και το δοκίμασα παρέα με το DVD 3910 που αγόρασα με SDi κατάλαβα ότι και ο 9αρης έχει όρια. Αναλύσεις και refresh rate για να παίζεις με τις ώρες.

Θα κρατήσω αυτό το θέμα λίγο στην επιφάνεια, εφόσον συμφωνεί και ο Ανδρέας για να σας ενημερώσω από εδώ μέσα που διαβάζουν και οι φίλοι στην επαρχία τι ακριβώς κάνει αυτό το φανταστικό μηχάνημα.

Όσο για το Site που μου έφτιαξε ο Δημήτρης, σκεφτόμουν να κάνω μια πιστή αντιγραφή του ξένου αλλά ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ ώστε όσοι φίλοι θέλετε να μάθετε στη μητρική μας γλώσσα ότι ακριβώς περιγράφει το original site στην αγγλική.
Προφανώς ο Δημήτρης μεγαλούργησε!!!!

Σκέφτομαι επίσης να εξελληνίσω πλήρως και όλες τις οδηγίες, οπότε λίγη υπομονή να κάνετε και θα έχετε και το πλήρες Manual στην ελληνική.

Πιστεύω ότι βλέπετε τι προσπάθεια δείχνω να καταλάβει και ο απλός κόσμος στο βάθος τι σημαίνει Scaler, όταν μεγάλες εταιρίες (τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα) όχι μονό δεν έχουν δημιουργήσει Site για τις εταιρίες και τα προίοντα που αντιπροσωπεύουν και εισάγουν κατά εκατοντάδες πχ Projectors, DVDs, αλλά ούτε και βιβλία οδηγιών δεν δίνουν.

Προς θεού δεν τα γράφω αυτά για να ακούσω μπράβο, και ούτε να πει κανένας κάποια καλή κουβέντα, αλλά σκεπτόμενος σαν καταναλωτής ΤΙ θα ήθελα να έχω από την εταιρία που θα έδινα τα χρήματα μου, όπως για παράδειγμα ένα site με καινούργιους drivers, upgrades, news, οδηγίες κλπ, θέλω και θα τα προσφέρω σαν επαγγελματίας.

Λοιπόν όσοι ενδιαφέρεστε stay tuned….more to come
Και όπως πάντα, σε όποια απορία Fire at will

Reaction score
0
Αχ, Βαγγέλη :!: Νομίζω ότι η χώρα μας χρειάζεται πολλούς τέτοιους σαν και σένα για να πάει μπροστά... :shock:

Σου εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι ξεκίνησες και καλή επιτυχία :!: :!: :!:

Και να ευχηθώ να βρεθούν άξιοι μιμητές και συνεχιστές :!: :!: :!:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.497
Φώτισέ μας και στο θέμα του scaler ενός προβολέα και ενός DVD player, δηλαδή γενικά τι κάνει αυτό το ρημάδι, τι σημαίνει να το κάνει καλά ή κακά, και στην πράξη αν είναι καλύτερα για έναν προβολέα με δυνατότητες HDMI πχ τον Panasonic 700 (ο οποίος κάνει upscaling) να του δίνουμε σήμα τυπικό από DVD ή να του δίνουμε upscaled σήμα HDMI από κάποιο DVD player με ενσωματωμένο upscaler όπως πχ το Panasonic S97 ή το Philips DVP900 ή το Sony DVPNS975.

Kαι πως να επιλέξουμε ένα τέτοιο DVD αν έχει σημασία.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γιάννη

Παρόλο που έχω καθορίσει την ανώτερη λιανική τιμή πώλησης στην ίδια τιμή με αυτή της Αμερικής, πράγμα πολύ σπάνιο για κάποιο προιόν με μικρή σχετικά κίνηση όπως αυτή των Scaler, δεν έχω καθορίσει τη κατώτερη τιμή μετά από κάποια έκπτωση που θα κάνουν τα καταστήματα που συνεργάζομαι. :wink:

Ηδη λοιπόν στα 3,500 ευρώ, η τιμή ειναι η ιδια με όλες τις χώρες της Ευρώπης, μετά την εκπτωση που θα κάνουν και τα καταστήματα που συνεργάζομαι θα έχετε τη χαμηλότερη τιμή παγκόσμια   :shock:   :!:    :D

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Στέργιε

σε ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

Σαν επαγγελματίας θα προσπαθώ πάντα για το καλύετρο σε όλους τους τομείς: πώλησης, παροχής υπηρεσιών και after sales customer satisfaction.

Ελπίζω με τη βοήθεια σας να πάνε όλα κατ'ευχήν!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Costas EAR

Κώστα σε αυτό το topic, θα ήθελα να σας ενημερώσω εις βάθος για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου Scaler, οι οποίες είναι παρα πολλές και θα μας πάρουν αρκετά Posts χωρίς να συμπεριλάβω τυχόν απορίες σας.

Με μεγάλη μου χαρα να μιλήσουμε γενικότερα για το Scaling + De-interlacing αλλά ανοίγοντας ένα αλλο θέμα ξεκινώντας με τις δικές σου απορίες που σίγουρα θα δημιουργήσουν και χιονοστιβάδα αλλων μελών, ώστε να μείνουμε σε αυτό καθαρά επικεντρωμενοι με το Crystalio.

Περιμένω λοιπόν τις ερωτήσεις σου.

Reaction score
1
Βαγγέλη τι εισόδους/εξόδους έχει ο Crystalio;
Τις ίδιες που λέει στο .pdf;
Μια χαζή ερώτηση: scart εισόδους δεν έχει;

Για την τιμή τώρα. Απο ότι είδα στην Αμερική μπορεί να βρεθεί με 2.850 usd
http://search.ebay.com/Crystalio-Vps-2300_W0QQfkrZ1QQfnuZ1QQxpufuZx
και η λιανική του τιμή είναι όντως 3.500 αλλά δολλάρια και οχι ευρώ.
και στην Ευρώπη 2150 λίρες Αγγλίας
http://www.ellie.co.uk/acatalog/copy_of_EpicBox.html
Αν μπορείς διαφώτισέ μας λίγο, μιας και οι διαφορές τιμών είναι αρκετά μεγάλες.

Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλικά
Γιάννης

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Γιάννη Και Βασίλη Καλημέρα

και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Γιάννη,
Καταρχήν να σου απαντήσω ότι καμία χαζή ερώτηση δεν υπάρχει και μάλιστα σε ερωτήσεις που έχουν τεχνολογικό υπόβαθρό τη στιγμή μάλιστα που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Κάποτε το Scart ήταν άγνωστο, σήμερα ξεπερασμένο, αύριο ποιος ξέρει τι θα είναι για παράδειγμα το DVI; Γι’αυτό ότι ερώτηση έχεις να τη κάνεις άφοβα!

Λοιπόν το Scart είναι μια ευρωπαϊκή απλουστευμένη μορφή σύνδεσης την οποία θα την χαρακτήριζα πασπαρτού ή πιο ελληνικά χωνεύτρα. Γιατί;

Επειδή μέσα από τα πολλά Pins που έχει και εφόσον η συσκευή διαθέτει τους εσωτερικούς διακόπτες μπορεί να εξάγει ή να εισάγει σήμα από απλό Composite, S-video, RGB μέχρι και Component.
Φυσικά ελάχιστες παλιές συσκευές διαθέτουν αυτή τη λειτουργικότητα αφού θα βρείτε συνήθως το πολύ τις 3 πρώτες στις πλέον σύγχρονες τηλεοράσεις CRT ενώ σε Plasma πιθανών να τις βρείτε και όλες.

Το Scart δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μέσο σύνδεσης με πολλαπλή εσωτερική μορφή ελέγχου σήματος αν και να τονίσω συνήθως βρίσκουμε τις απλές μορφές Composite και S-Video.

Όλες αυτές οι συνδέσεις υπάρχουν στο Crystalio σε παραπάνω από μια είσοδο. Αν θέλεις τώρα για παράδειγμα να συνδέσεις το Scart του VHS (βίντεο) ή του δορυφορικού δέκτη ή του DVD σου με το εν λόγω scaler δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να αγοράσεις ένα από τα παρακάτω καλώδια που στοιχίζουν στην απλή τους μορφή 5 ευρώ:

1. Scart σε RGB, εφόσον εξάγει σήμα RGB (που είναι και η καλύτερη σύνδεση)
2. Scart σε S-Video, εφόσον εξάγει σήμα S-Video (2η καλύτερη σύνδεση)
3. Scart σε Composite εφόσον εξάγει σήμα composite ( η πιο απλή σύνδεση με τις μεγαλύτερες απώλειες που καλά θα είναι να αποφεύγεται)
4. Scart σε Component. Στη περίπτωση που έχεις κάποιο DVD player που εξάγει σήμα Component μέσω Scart (πχ το Yamakawa 365) και θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, τότε δεν έχεις παρά να αγοράσεις το εν λόγω καλώδιο του οποίου η αξία είναι λίγο πιο υψηλή, προφανώς λόγω περιορισμένης ζήτησης.

Αυτά σχετικά με το Scart και τις συνδέσεις του, ελπίζω να σε κατατόπισα.

Το Crystalio λοιπόν μπορεί να συνδεθεί με Scart, με τα γνωστά καλώδια τύπου Breakout Cables όπως συνηθίζονται να λέγονται, και σε όποιας μορφή σύνδεση από τις άνω τέσσερις θελήσουμε.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Κόστος Αγοράς

Σχετικά με τις τιμές.

Η επίσημη τιμή του Crystalio στην Ευρώπη είναι 3,500 Ευρώ, μια τιμή που δεν καθορίζεται από τον εισαγωγέα αλλά και από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Ο κατασκευαστής γνωρίζοντας ότι για να εισαχθεί το Crystalio στην Ευρώπη, o ανάλογος αντιπρόσωπος θα δασμολογηθεί στη χώρα του με ΦΠΑ (18%) και τέλη εισαγωγής ηλεκτρονικών προϊόντων από τρίτες χώρες εκτός ευρωζώνης (10%) σε σχέση με τον Αμερικανό που έχει συνολικό 3% κατά την εισαγωγή συν το State Sales Tax (3~5,5%), καθόρισε την ίδια ονομαστική αξία 3500 είτε σε ευρώ είτε σε δολάρια με την ισοτιμία να κυμαίνεται στο 1 προς 1,3 όπως είναι τώρα.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον Sales manager της PMS πριν από καιρό, όταν με απασχολούσε και μένα η διαφορά τιμής λόγω ισοζυγίου, μου απάντησε ότι η Αμερική είναι μια τελείως διαφορετική αγορά και φυσικά τα ισοζύγια κυμαίνονται κατά τακτά διαστήματα.
Σε ερώτηση μου ότι πολλοί θα βρουν πρόσφορο έδαφος να το αγοράσουν από τις ΗΠΑ με το 1:1,30 που είναι το δολάριο προς το Ευρώ σήμερα, ήταν πολύ σαφής:
Εφόσον ο πελάτης θα θελήσει να πληρώσει εκ των υστέρων το περίπου 30% στο τελωνείο συν τα έξοδα αποστολής που κυμαίνονται περίπου $200~$250 USD, δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανένας να το αγοράσει. Με αυτό τον τρόπο όμως θα του έρθει ακριβότερα η συνολική αξία αγοράς και ο υπεύθυνος αντιπρόσωπος θα βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Αυτά σχετικά με τη διαφορά τιμής Ευρώ – Δολαρίου. Ακόμη όμως και με βάση τα συμβόλαια της αντιπροσώπευσης, αναφέρεται κατηγορηματικά ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν επιτρέπεται να διαθέτει προϊόντα εκτός των ορίων που του έχει προκαθοριστεί στο συμφωνητικό.

Σχετικά με την πώληση που μου έδειξες στο E-bay να σου διευκρινίσω:
• ότι ακόμη η τιμή δεν έχει διαμορφωθεί σε τελική τιμή αγοράς αφού συνήθως στο τέλος της δημοπρασίας πέφτουν τα χτυπήματα. Κράτα αυτό το item number να δούμε και στο τέλος της δημοπρασίας, αν τελικά θα κρατηθεί σε αυτά τα επίπεδα ή όχι.
• Όλες οι τιμές στο Ebay, το λέω με σιγουριά γιατί είμαι καθημερινός θαμώνας, είναι συνήθως πολύ χαμηλές, αλλά φυσικά αυτοί που πουλάνε είναι πάντα άγνωστοι και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το προϊόν, στη καλύτερη περίπτωση όπως το περιγράφουν. Αν και Γερμανός (Ευρωπαίος) ο πωλητής και με άριστο Feedback από ότι είδα, πολλές φορές κρύβονται κόστη τα οποία είναι δραματικά. Πχ φόροι εισαγωγής, ΦΠΑ, μεγάλα έξοδα αποστολής κλπ. Αν σε ενδιαφέρει η αγορά ΞΕΨΑΧΝΙΣΕ τον σε ερωτήσεις. Σιγούρεψε όσο μπορείς την αγορά από πριν. Στο τονίζω Γιάννη γιατί μια φορά έκλαιγα στο τελωνείο!!!!

Αν δεν έχω κάνει λάθος η τιμή που έχω διαπιστώσει ότι πουλάει το Crystalio ο Ανδρέας στο κατάστημα που εργάζεται, είναι αρκετά πιο χαμηλή από την επίσημη αλλά θα μου επιτρέψεις να μην την αναφέρουμε δημόσια, αφού αφενός δεν επιτρέπεται λόγω δεοντολογίας του Site αφετέρου δεν ξέρω αν είναι και η συγκεκριμένη
Με ένα τηλέφωνο όμως πιθανότατα να μάθεις.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Είσοδοι και Έξοδοι Crystalio VPS2300

Λοιπόν θα κάνουμε σαν πρώτη φάση μια μικρή ενημέρωση τι υπάρχει στο πίσω Panel του Crystalio και στη συνέχεια θα εμβαθύνουμε.
Να σημειώσω εδώ κάτι πολύ σημαντικό. Όλα οι ακροδέκτες είναι οι κορυφαίοι της αγοράς Canare Τrue 75Ω πολύ σπάνιο δείγμα για βιομηχανικό προϊόν παραγωγής, έστω και Hi-End, αφού είναι οι πλέον πασίγνωστοι και χρησιμοποιούμενοι σε καθαρά επαγγελματικές εφαρμογές Studios.
Όσοι έχετε αγοράσει ακριβά μηχανήματα έχετε παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορείς ακροδέκτες, συνοδευτικά καλώδια και Remotes είναι τελείως απαράδεκτα.
H PMS εδώ χρησιμοποιεί για τον Crystalio τους απολύτως κορυφαίους ακροδέκτες της αγοράς, με μηδενική πτώση ποιότητας.

Να σας αναφέρω ότι στον 9άρη μου έχω χρησιμοποιήσει Canare καλώδια και βύσματα BNC τα οποία έχουν και τη κορυφαία επίδοση σε ότι άλλο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Κορυφαία καλώδια και ακροδέκτες μεν, αλλά πανάκριβα δε. Ουδέ καλό αμιγές ακριβού!!!

Ξεκινάμε από πάνω Αριστερά, βλέπουμε:

1η σειρά
1. Είσοδος S-Video No1
2. Είσοδος επιλεγόμενη σε Component ή RGBs ή 2 θύρες S- video ή 4 θύρες Composite (τα 4 χρωματιστά βύσματα RCA)
3. Είσοδος DVI (HDCP)
4. Είσοδος HDTV, επιλεγόμενη σε RGBVH (computers), Component (HDTV ή DVHS)

2η σειρά
1. Είσοδος S-Video No2
2. Είσοδος επιλεγόμενη σε Component ή RGBs ή 2 θύρες S- video ή 4 θύρες Composite (τα 4 BNC)
3. Έξοδος Αναλογική επιλεγόμενη σε RGBVH ή RGBs ή Component
4. Έξοδος DVI (HDCP)
5. Είσοδοι SDi x 3 (τα 3 BNC)

3η σειρά
1. Είσοδος ρεύματος 220v
2. Είσοδος χειρισμού και αναβάθμισης μέσω δικτύου Η/Υ (Ethernet LAN).

4η σειρά
1. Είσοδος αναβάθμισης λογισμικού μέσω USB Stick 32Mb (παρέχεται δωρεάν με τη συσκευασία)
2. Είσοδος σειριακή RS232 για σύνδεση και χειρισμό μέσω αυτοματισμού (Crestron, AMX κλπ)

Αυτά είναι όλες οι υποδοχές της πίσω όψης του Crystalio.

Δεν υπάρχει σήμα ή είσοδος που να μην καλύπτεται με βάση σημερινές και αυριανές ανάγκες αφού του δύναται η δυνατότητα να επεξεργαστεί και σήμα υψηλής ανάλυσης HDTV/DVHS (720p ή 1080i) και να το μετατρέψει σε 1080p !!!!!

Αν παρατηρήσατε το μεγάλο του όπλο όσο αναφορά τις εισόδους είναι ότι είναι εσωτερικά μετατρέπονται σε οτιδήποτε άλλη θελήσουμε, εφόσον έχουμε για παράδειγμα 3 συσκευές με S-Video έξοδο.

Ότι σήμα και να τροφοδοτηθεί ο Crystalio θα το μετατρέψει με τον εσωτερικό Transcoder πριν το Scaling και το De-Interlacing είτε σε DVI είτε σε RGBVH, και θα το εξάγει πάλι έτσι, χρησιμοποιώντας δηλαδή λιγότερα καλώδια προς τον προβολέα.
Για τα ψηφιακά με χρήση DVI αυτό σημαίνει μηδενική πτώση σήματος σε σχέση με αναλογικά Component-S-Video-Composite καλώδια που ταξιδεύουν ως το ταβάνι!!!!

To Μεγαλείο όμως του Crystalio για όσους ψάχνουν το απόλυτο, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του και ονομάζεται SDi.
Και μάλιστα εις τριπλούν !!!!!

Πιο μεγάλη φωτογραφία του πίσω μέρους του Crystalio θα βρείτε πατώντας εδώ

Reaction score
170
Πιστεύω πως αξίζουν συγχαρητήρια στο Βαγγέλη για την προσπάθεια που κάνει στον τομέα της υποστήριξης και ενημέρωσης πάνω στο προϊόν που εισάγει. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα όταν μου ζήτησε να μεταφράσω και προσαρμόσω ολόκληρο το site της κατασκευάστριας εταιρείας στα ελληνικά και κατέβαλα κάθε προσπάθεια η εμπειρία των επισκεπτών να μην υπολείπεται σε τίποτα της ποιότητας του αγγλικού site.

Reaction score
0
πολύ καλή δουλειά στο site ....ΜΠΡΑΒΟ και στους δυό σας.Και κάτι άλλο,χωρίς να θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση.Επειδή έχω δεί το μηχάνημα από κοντά πιστεύ ότι πράγματι κάνει πάρα-πολύ καλή δουλειά και αξίζει τον κόπο,αφού άνετα μπορεί να σταθεί απέναντι σε μηχανήματα περισσοτέρων €....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.411
Members
38.697