Ενας τελικος...Πολλα ηχεια...

Reaction score
1
Καλημερα και παλι παιδια...Καλη χρονια με υγεια ευτυχια χαρα και αισιοδοξια το νεο ετος!
Εχουμε ενα συγκροτηματακι οπου κανουμε προβες και ηχογραφουμε και βγαζουμε κανενα cd για παρτη μας αλλα η απορια δεν επικεντρωνεται εκει...

Το θεμα ειναι οτι:
Εχουμε 4ηχεια. 1 ζευγαρι EV SX200 κι ενα ζευγαρι BEHRINGER B215XL
Τα δυο θα τα βαλουμε κανονικα για κυριως ηχεια τα μονιτορ πως θα τα συνδεσουμε;;
Το λεω επειδη εχουμε μονο ενα τελικο....δεν μπορω να βγαλω ακρη...

Η κονσολα που θα χρησιμοποιησουμε ειναι η BEHRINGER X1222 USB
Ο τελικος ειναι 2χ200 στα 8ohm και 2χ400 στα 4ohm

Για βοηθηστε λιγο...

Reaction score
14
Απάντηση: Ενας τελικος...Πολλα ηχεια...

Έτσι όπως τα λες φίλε μου δεν γίνεται με έναν τελικό.

Reaction score
1

Καμια λυση δηλαδη καμια πατεντα δεν υπαρχει;;

Reaction score
14

Να βάλεις και τα τέσσερα ηχεία πάνω στον τελικό(2 ανα κανάλι). Αλλά θα έχουν όλα την ίδια ένταση! Τώρα πόσο θα αντέξει ο τελικός σου δεν ξέρω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Από τη στιγμή που όλα τα ηχεία σου έχουν αντίσταση 8 Ωμ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τα συνδέσεις ανά δύο παράλληλα στην έξοδο του ενισχυτή σου.
Δηλαδή σε κάθε έξοδο ένα EV και ένα Behringer μαζί.

Reaction score
1

Βασικα πως θα γινει η συνδεση;;
Να φανταστω απο το Out που βγαζει το ενα ηχειο στο In του αλλου και το Out
στον ενισχυτη;;

Και τα βυσματα πισω απο τον ενισχυτη πως θα τα παρω για να βαλω και στο Main out
της κονσολας και στα MON SEND;;

Πειτε μου λιγο αναλυτικα μην αρχιζει και καπνιζει ο ενισχυτης και εχουμε αλλα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Με βάζεις να φανταστώ πως θα είναι χωροταξικά ο χώρος σας...
Αν βολεύει, από την άποψη των καλωδιώσεων, σύνδεσε την έξοδο του ενισχυτή στο ΙΝ του ενός ηχείου και από το OUT του στο ΙΝ του επόμενου.
Για να μην έχεις μεγάλα μήκη καλωδίων και πολλές επαφές ξεκίνα με δύο καλώδια από την κάθε έξοδο του ενισχυτή σου και σύνδεσε το ένα EV και το ένα Behringer.

Επίσης όταν θέτεις κάποιο ερώτημα καλό είναι να βάζεις τους συνδέσμους με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών.

Reaction score
1

Nα κανω και μια αλλη ερωτηση....

Πειραζει,θα εχω καποιο προβλημα αν απο την εξοδο του ενισχυτη συνδεσω το πρωτο με speakon κανονικα και μετα επειδη δεν εχω αλλο speakon να βαλω βυσμα στην υποδοχη που εχει το ηχειο ακριβως απο επανω;;

http://www.rapidkr.net/zakgui/beko/b212xl.jpg (ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ B215XL)

Τα ηχεια ειναι αυτα:

http://www.keymusic.com/gfx_productcode/XL/107741/2/Behringer-B215XL.jpg

http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/elmgakki/cabinet/syuppin11/sx200set_1.jpg

http://rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=6296&stc=1&d=1254126932

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Με βάζεις να φανταστώ πως θα είναι χωροταξικά ο χώρος σας...
Αν βολεύει, από την άποψη των καλωδιώσεων, σύνδεσε την έξοδο του ενισχυτή στο ΙΝ του ενός ηχείου και από το OUT του στο ΙΝ του επόμενου.
Αυτό που ρωτάς είναι ακριβώς αυτό που σου είπα παραπάνω, απλά δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην έξοδο Speakon.
Το θέμα παραπάνω καλωδίων και επαφών παραμένει.

Reaction score
1

Αγαπητε δεν εννοω χωροταξιακα...αλλα συνδεσμολογιακα
Αν βαλω καρφι Jack η TRS η οπως αλλιως το λενε θα βγει κανονικα ο ηχος η θελει να βαλω το ιδιο καλωδιο σε ολα;;
Απλα επειδη στο ενα θα εχω speakon και στο αλλο καρφι Jack

Reaction score
222

κανενα απολυτως προβλημα. τα jrx που ειχα ειχαν ενα speakon ki ena καρφι το καθε ενα και τα συνεδεα παραλληλα.το βυσμα αλλαζει μονο τιποτ' αλλο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989

Χρειάζεστε δεύτερο ενισχυτή, διότι η στάθμη των μόνιτορ πρέπει να ελέγχεται χωριστά από τη στάθμη των ηχείων από τα οποία ακούν οι ακροατές.

Reaction score
0

Χρειάζεστε δεύτερο ενισχυτή, διότι η στάθμη των μόνιτορ πρέπει να ελέγχεται χωριστά από τη στάθμη των ηχείων από τα οποία ακούν οι ακροατές.
Το ένα κανάλι του ενισχυτή θα πάρει είσοδο απο το main out της κονσόλας και το άλλο κανάλι από το monitor out.

Reaction score
14

Ετσι όμως κανείς δεν θα έχει στερεοφωνία!!

Reaction score
0

Ετσι όμως κανείς δεν θα έχει στερεοφωνία!!
Υπάρχει ανάγκη για ύπαρξη στερεοφωνίας σ' αυτό που θέλει να κάνει ο cocoblue; Στα live ύπάρχει στερεοφωνία;

Reaction score
1

Παιδια επαναφερω λιγο το θεμα στην επιφανεια...
Με βαση το ποιο κατω σχημα πως θα συνδεσω παραλληλα;;

connexionparallila4.jpg

θα βαλω κανονικα τα 2 ηχεια τα behringer στα speakon του ενισχυτη

και απο το IN του ενος ηχειου στο IN του αλλου και απο το OUT του ενος στο OUT του αλλου ηχειου
και ομοιως και για το 2ο ζευγαρι;;

Η συνδεση για για IN και OUT θα γινει με καλωδιο TRS καρφι
τα θελω δλδ τελικα και τα 4 ηχεια για κυριως...

Με τον ενισχυτη σε λογικες εντασεις πιστευετε να πεξει προβλημα;;
εχει 2 ανεμιστηρια γαιδουρια μεσα σαν ντακοτα κανει...
θα του εχω κι εγω ενα εξωτερικο γυρω στα 50watt
τι λετε;;

Reaction score
1

Συγνωμη ρε παιδια που σας πριζω αλλα 1η φορα ασχολουμε με συνθετη αντισταση ηχειων κι εχω αποριες....
Η παραλληλη συνδεση πως θα γινει μπορει να μου περιγραψει καποιος;;

Ξερω μονο οτι τα 2 ηχεια θα τα κουμπωσω κανονικα στα speakon του ενισχυτη....
Ειδα κι ενα σχετικο βιντεακι αλλα δεν ξερω αμα ειναι σωστο αυτο που θα πω....αν δεν ειναι διορθωστε με παρακαλω.

(κουμπωνω τα 2 ηχεια στον ενισχυτη κανονικα...και βαζω το In του ενος ηχειου στο out του αλλου...;; η κανω αυτην την διαδικασια και για τα 2 βυσματα που περιεχει τοκαθε ηχειο απο πισω;;

Επισης ηθελα να ρωτησω αν δεν κανω ολο αυτο και βαλω εναν εξτρα ενισχυτη που εχω βρει παλιος μεν τελικος δε 210watt στο καναλι 4καναλο
αυτος ο ενισχυτης εχει μπορνες απο πισω μονο δεν εχει speakon θα χρειαστει να παρω το καλωδιο που εχω το οποιο ειναι καρφι - καρφι και να το κοψω στην μια ακρη;;
αυτα τα καλωδια που ειναι καρφι - καρφι εχουν 2 αγωγους μεσα η εναν;; δεν μπορω να καταλαβω....

για βοηθηστε ρε παιδια...

Reaction score
222

Κοβεις καλωδιο.Το συν παντα στο κοκκινο ακροδεκτηοποιουδηποτε τελικου και το πλην στον (συνηθως)μαυρο. Βαζεις βυσμα στο 1ο ηχειο στο in κι απο το out συνδεεις το επομενο ηχειο.Σε καθε εξοδο τελικου το ιδιο ποιημα οχι παραπανω απο 2 ηχεια σε καθε εξοδο για λογους ασφαλειας.Ολα τα βυσματα ηχειων στον πλανητη ΓΗ εχουν μεσα 2 αγωγους ενα συν κι ενα πλην. οποιουδηποτε τελικου και το πλην σηοποιουδηποτε τελικου και το πλην στον (συνηθως)μαυροΟσο πιο μακρυ το καλωδιο σου τοσο πιο χοντρο.Ενα 2x2,5mm ευκαμπτο θα 'ναι μια χαρα για τις περισσοτερες εφαρμογες.Αυτα κι οτι θες σφυρα.Καλο Πασχα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef