Ενα ονειρο που εγινε πραγματικοτητα..

Reaction score
5.624
Πριν από αρκετά χρόνια, μέσα της δεκαετίας του 90 ήταν, είχα την τύχη να ακούσω ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής σε hi-fi σύστημα με ηχεία καμπίνας. Συγκεκριμένα, ηχεία Dantec Sovereign, δυο ενισχυτές με το γνωστό γοτθικό λογότυπο-McIntosh λαμπάτους , καλώδια Van De Hull τα οποία κόστιζαν όσο το σπίτι μου, και έπρεπε να δώσω και κάτι ψιλά ακόμη μόνο για τα καλώδια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο συγκεκριμένο σύστημα ξεχνούσες το θέμα οι υψηλές, οι μεσαίες, οι χαμηλές και άλλα τέτοια όμορφα, και ένιωθες…..
Είχαμε ακούσει ένα soundtrack το οποίο ήταν το μόνο διαθέσιμο εκείνη την στιγμή, το οποίο έχει άθλια παραγωγή(the big blue), αλλά το έχω ακούσει άπειρες φόρες λόγο τρέλας με την ταινία. Ναι ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι βρισκόμουν σε κατάσταση κατάδυσης , μόνο που δεν υπήρχε νερό γύρω μου.
Έμεινα άναυδος με τα πάντα, έγειρα πίσω στον καναπέ και για αρκετή ώρα απλά άκουγα.
Δεν θυμάμαι πόση ώρα έκανα να συνέλθω αλλά μου έμεινε χαραγμένο, και το σημαντικότερο ήταν γιατί ήξερα, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ δικό μου.
Με το πέρασμα των χρόνων άρχισα να ασχολούμαι με τον ήχο στο αυτοκίνητο και τα τελευταία δυο χρόνια άρχισα να φτιάχνω με πολύ προσεκτικές κινήσεις, και αυτό λόγο κόστους, το σύστημα που έχω.
Έφτασα λοιπόν να έχω στην κατοχή μου ένα ζευγάρι tweeter neo3pdr, δυο midbass Focal Krxs , ένα subwoofer Focal UtopiaWx33 έναν επεξεργαστή helix dsp, συνδεδεμένο με οπτική ίνα με μια πηγή jvc avx1 λόγο εξόδου toslink, έναν ενισχυτή steg K2.01 για το subwoofer, και επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ονείρων, ένα εγινε πραγματικότητα. Το προηγούμενο Σάββατο συγκεκριμένα, μπήκε επάνω ένας τετρακάναλος με το γοτθικό λογότυπο……
Αντικατέστησε τον Αudison VRx 4.300 με τέτοιο τρόπο που μου θύμισε κάτι από εκείνο το σύστημα τότε.
Δεν σε νοιάζει τίποτα από τα high-midhigh-mid κ.λ.π ,αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι όλος ο ήχος έχει διπλάσιο όγκο παντού, πράγματα που δεν ακουγόντουσαν πριν, τώρα είναι εκεί. Ανέβηκε η σκηνή επάνω στο ταμπλό και φλερτάρει με τον καθρέπτη αλλά άπλωσε με τόσο φυσικό τρόπο, και δύναμη ταυτόχρονα.
Ο Mc431 μπορεί να στείλει τα μεγάφωνα αν κάνεις το λάθος με την ένταση για πλάκα, και αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία έξαρση-παραμόρφωση συχνοτικά, όποτε το volume ανεβαίνει πολύ εύκολα.
Να σημειωθεί ότι η σειρά VRx της Αudison ανήκει στην υψηλή κατηγορία μηχανημάτων στο car audio, αλλά παρόλα αυτά η διαφορά μεταξύ τους ήταν αυτό που λένε και στο χωριό μου ΟΥΑΟΥ(my england is very best!!!!).
Έχω μείνει άναυδος απλά τώρα πρέπει να οδηγώ κιόλας.
Είναι σίγουρο ότι θα αργώ στα ραντεβού μου τώρα.
Επίσης δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να κοιμάμαι στο κρεβατάκι μου, η θα αρχίσω να εκτιμώ περισσότερο την άνεση της θέσης του αυτοκίνητου μου.
Ελπίζω να συναντηθούμε κάπου να γνωριστούμε και να έχετε και εσείς την εμπειρία να νιώσετε αυτό το σύστημα.
Σας έπρηξα μάλλον, αλλά για να φτάσατε στο τέλος μάλλον είσαστε και εσείς το ίδιο καμένοι με εμένα με τον ήχο, οπότε χαίρομαι που σας βρήκα...

Reaction score
1.844
Ναι αλλά δεν βλέπουμε φωτογραφίες να γουστάρουμε. :)

Reaction score
5.624
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια,ειμαστε σε περιοδο ανακατασκευων και δεν εχει γινει κατι ακομη που να ειναι σε φαση παρουσιασης,στον πολυ περιορισμενο χωρο που εχει το συγκεκριμενο αυτοκινητο το οποιο ξεκινησε ετσι. http://www.caraudiotest.gr/index/reviews/cars?row=177
Απο τοτε εχουν αλλαχθει ολα!!!!!
Και συγκεκριμενα 1 tweeter ,3 midbass, 1 sub, 2 ενισχυτες, εκτος απο το κουτι του sub και την κατασκευη.
Τωρα κοπηκαν καποια ξυλα απο την κατασκευη για να μπει ο ενισχυτης , και σχεδιαζεται ενα καινουργιο κουτι για να μπει μεσα οπως του πρεπει.
Το sub ειναι αυτο.

Και οι ενισχυτες προσωρινα ειναι ετσι.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Μπράβο Νάσο !
Χαίρομαι περισσότερο που είσαι τόσο χαρούμενος με τις δημιουργίες σου !

Reaction score
5.624
Σε ευχαριστω Νικο,ετσι και αλλιως πρεπει να πω οτι αυτα που διαπιστωσα στην πραξη, τα εχεις γραψει εδω και αρκετο καιρο στο caraudiotest οταν εκανες review τους ενισχυτες.
Να εισαι καλα θα το ακουσεις και θα μου πεις την γνωμη σου η οποια ειναι σεβαστη παντα.

Reaction score
5.624
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια πρώτη ρύθμιση στον επεξεργαστή για να μαζευτούν τα πράγματα από την προηγούμενη κατάσταση ενισχυτή, μεγαφώνων.
Επιμελητής-Εμπνευστής-Βελτιωτής αυτής της κατάστασης, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, είναι ο Ένας Και Μοναδικός Ανδρέας Δραγκιώτης, ο οποίος από την αρχή βοήθησε στην πραγματοποίηση του ονείρου με διαφόρους τρόπους. Και η αλήθεια είναι ότι μαζί ήμασταν και μας έπεσε το σαγόνι από τις πρώτες στιγμές με τις διαφορές που ακούσαμε με την τοποθέτηση του Mc. Με την ιδία αγάπη και τελειομανία(όπως κάνει πάντα)μπήκε, έκανε τα μαγικά του, και κλασικά , μετά από τρεις-τέσσερις ώρες μου είπε, μπες και άκου. Υπόσταση, όγκος, με μουσικό τρόπο. Πριν , άκουγες μια φωνή στο κέντρο κάτω από τον καθρέφτη, αλλά τώρα σχεδόν βλέπεις το πρόσωπο, και το ίδιο συμβαίνει και στα όργανα. Παράδειγμα Κιθάρα Antonio Forcione από το γνωστό Live ακούγονται λεπτομέριες οι οποίες δεν ακουγόντουσαν(από μια κιθάρα; και όμως ναι).Τα όργανα σε ότι και αν ακούσεις είναι ποιο αληθοφανή από ποτέ, και το βασικότερο από όλα, το συναίσθημα που βγάζει είναι ανατριχιαστικό. Για να κλείσω προς το παρόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο, στον φίλο μου Ανδρέα Δραγκιώτη, με τον οποίο έχουμε ακόμη βελτιώσεις να κάνουμε, για τις οποίες θα σας κρατώ ενήμερους .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef