Ενεργά ηχεία

Reaction score
784
Ποιό ενεργό ηχείο μέχρι 10.000-12.000€, πλήρους φάσματος για χώρο περίπου 27τμ; Τα ΑΤC τα 50 είναι γνωστά.

Reaction score
0
Υπάρχουν και τα Adam, πολύ πιθανό να βρεις κάτι που να σου αρέσει και εδώ.
Έχουν βγάλει και πιο "οικιακές" σειρές πλέον.
http://www.adam-audio.com/hifi/english/index.htm

Είχα ακούσει τα μικρά (Ρ11Α) στο χώρο μου με έναν προ Rotel και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Reaction score
8
Απάντηση: Ενεργά ηχεία

για ακουσε και τα ARTIN LOGAN PURITY, μπορει να ειναι σχευικα φτηνα, αλλα μπορει να εκπλαγεις με τον ηχο τους.
Αν τα συνδυασεις και με τον LYGDORF θα ειναι ενα πολυ ενδιαφερον αποτελεσμα.

Reaction score
8
Απάντηση: Ενεργά ηχεία

το M στο MARTIN LOGAM το εφαγε η γατα.
Φαινεται κατι εχουν οι γατες με το χαι ενδ

Reaction score
1.379
Ποιό ενεργό ηχείο μέχρι 10.000-12.000€, πλήρους φάσματος για χώρο περίπου 27τμ; Τα ΑΤC τα 50 είναι γνωστά.
Noμιζω οτι 27τμ ειναι μικρα για πληρους φασματους ηχειο εκτος και αν αγοραστει το ηχειο και με τεχνικη μελετη - αποροφητικα υλικα φτιαχτει ο χωρος ωστε να αποδιδει τα μεγιστα. Τα Solo http://www.avantgarde-acoustic.de/ που ειχα δε τα ευχαριστηθηκα, ηταν πολυ μεγαλα για το χωρο μου (30τμ).

Σε πολυ χαμηλοτερες τιμες απο 10.000€ εχω ακουσει τα S2.5-A http://home.snafu.de/adam-audio/studio/ τα οποια μου αρεσαν πολυ, κατεβαινουν αρκετα και εχουν τον ιδιαιτερο ηχο των ribbon. Θα ηθελα επισης ν'ακουσω τα S4VA MK2 και S5VA MK2 αλλα δε τα εχω βρει στην ελλαδα.

Μια κλασικη επιλογη ειναι και τα ΒΜ 15Α http://www.dynaudioacoustics.com/Default.asp?Id=279&AjrNws=118&AjrNwsPg=1 Οτι προτεινω το προτιμω για πολυωρες ακροασεις απο τα ΑΤC, για τα δικα μου αυτια παντα. Οπως ειπα ομως, δυσκολο να αναπνευσουν σε 27τμ, ειδικα σε μεγαλες εντασεις.

Reaction score
0
Τα BM15A τα έχουν δοκιμάσει δυο φίλοι με Mark Levinson προ και είχαν πει ότι επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα ακούσματα ever.

Λογικά, μια και τα 15άρια είναι σχετικά φτηνά, θα μπορούσες να κάνεις ένα τέτοιο σετάπ.
Αλλά, είναι κακάσχημα...

Υ.Γ. Από dynaudio, θα δοκίμαζα αυτά. Και είναι πιο όμορφα και έχουν και DSP...

Reaction score
0
Από τα Ντυναούντιο πιο όμορφα είναι.
Μια που του προτείναμε σχεδόν όλα τα ενεργά του ανθρώπου, ας κοιτάξει και τα Genelec...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Από τα Ντυναούντιο πιο όμορφα είναι.
έχουν και ...οθόνη! για δες τι γράφει πουλάκι μου....

http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/globals.nsf/resources/kleinundhummel_o500c_f_hq_1.jpg/$File/kleinundhummel_o500c_f_hq_1.jpg

Reaction score
25.251
Noμιζω οτι 27τμ ειναι μικρα για πληρους φασματους ηχειο εκτος και αν αγοραστει το ηχειο και με τεχνικη μελετη - αποροφητικα υλικα φτιαχτει ο χωρος ωστε να αποδιδει τα μεγιστα.
διαφωνω αλλα συμφωνω κιολας. υπο προυποθεσεις τα 27τμ ειναι εως και αριστος χωρος για full range ιστοριες.
τις προυποθεσεις τις αναφερεις , αλλα η διαφωνια μου (η οποια τελοςποντων) εινια στο οτι ειναι πολυ πιο ευκολος ενας χωρος 27τμ απο εναν πχ 35-40. η μαλλον στον μεγαλο δημιουργουνται προβληματα που λυνονται δυσκολοτερα ( η τουλαχιστον με ασχημοτερο τροπο αν μιλαμε για σαλονι).

Reaction score
13
Για ενα χωρο 24 τμ με δυο 10ιντσα να παιζουν στα γεματα υπαρχει μια αρχαιοτατη συνταγη με αυγα. Πολλαααα αυγα.
Δεν εχεις παρα να μαζευεις τις αυγοθηκες.

Reaction score
13
Α... και κατι αλλο που το εχω ξαναγραψει.
Οι καθαροι 20 κυκλοι (απαραμορφωτο ημιτονο) δεν ακουγονται, για τον απλο λογο οτι ... δεν ακουγονται.
Μπορει να γινονται αισθητοι σαν κατι απροσδιοριστο (κατι σαν σεισμος). Ειδικα εαν κοιταει κανεις ταυτοχρονα τον κωνο του μεγαφωνου να μπαινοβγαινει, τοτε συνδιαζει ο εγκεφαλος τη συγκεκριμενη αισθηση με το συγκεκριμενο αιτιο.
Παρατηρω οτι τους αισθανονται περισσοτερο οι γυναικες. Μια εξηγηση ειναι οτι οφειλεται στην κατασκευη του υπογαστριου τους.

Απο τους 25 κυκλους και πανω ακουμε Ηχο και με τα αυτια (εκτος απο το υπολοιπο σωμα). Μεχρι τους 50-60 κυκλους συμμετεχει ιδιαιτερα ολο το σωμα στην αισθηση του Ηχου και αυξανομενης της συχνοτητας σταδιακα η αισθηση περναει κυριως στα αυτια.

Αυτα τα συμπερασματα εχω βγαλει απο σχετικα πειραματα που εχω κανει.
Και .... οχι, δεν εγινα μυγα ... νομιζω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Α... και κατι αλλο που το εχω ξαναγραψει.
Οι καθαροι 20 κυκλοι (απαραμορφωτο ημιτονο) δεν ακουγονται, για τον απλο λογο οτι ... δεν ακουγονται.
Μπορει να γινονται αισθητοι σαν κατι απροσδιοριστο (κατι σαν σεισμος). Ειδικα εαν κοιταει κανεις ταυτοχρονα τον κωνο του μεγαφωνου να μπαινοβγαινει, τοτε συνδιαζει ο εγκεφαλος τη συγκεκριμενη αισθηση με το συγκεκριμενο αιτιο.
Παρατηρω οτι τους αισθανονται περισσοτερο οι γυναικες. Μια εξηγηση ειναι οτι οφειλεται στην κατασκευη του υπογαστριου τους.

Απο τους 25 κυκλους και πανω ακουμε Ηχο και με τα αυτια (εκτος απο το υπολοιπο σωμα). Μεχρι τους 50-60 κυκλους συμμετεχει ιδιαιτερα ολο το σωμα στην αισθηση του Ηχου και αυξανομενης της συχνοτητας σταδιακα η αισθηση περναει κυριως στα αυτια.

Αυτα τα συμπερασματα εχω βγαλει απο σχετικα πειραματα που εχω κανει.
Και .... οχι, δεν εγινα μυγα ... νομιζω.
Συμφωνάω κι εγώ με τα ανωτέρω.
Τα αυτιά συμμετέχουν βέβαια στην αντίληψη κάθε συχνότητας, είτε την ακούμε με την μορφή κάποιου "ήχου" είτε την νιώθουμε, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές ατμοσφαιρικής πίεσης (κάτι που φαίνεται από την ανάγκη συχνών εξισώσεων σε υψομετρικές διαφορές). Γι αυτό και άμα σηκώσεις εντάσεις γύρω απ' αυτές τις συχνότητες αρχίζεις απ' ευθείας να ζαλίζεσαι. Σε συνδυασμό με τους συντονισμούς... :140:

Είναι ωραίο όμως. :137:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
τι'ν αυτά που μας λέτε, ρε? εδώ ακούμε 20 χου-ζού απ'το ηχείο του λάπτοπ ρε μάγκες, πλάκα με κάνετε? άντε μη τα πάρω με τα room modes (τα στάσιμα) και παράγω ήχο στο κενό αέρος παρέα με σαλάμι αέρος....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab