Ενεργά ηχεία

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Με ενδιαφέρει η γνώμη σας για το αν αξίζει να δει κανείς ως λύση τη σύνδεση ενός cd player με ενεργά ηχεία. Τον τελευταίο καιρό μάλλον σπανίζουν τα cd players με την δυνατότητα να ρυθμίζουν την στάθμη του σήματος. Σκέφτομαι λοιπόν, τη χρήση του cd player Advance Acoustic MCD 203MkII, ενός παθητικού προενισχυτή - εξασθενητή, π.χ της Audio Craftworks και ενεργών ηχείων Τannoy Reveal -8D, το οποίο έχει ισχύ 120w στο woofer, 60w στο tweeter, και μεγάλες δυνατότητες ισοστάθμισης για καλύτερη προσαρμογή στον χώρο. Έχει πραγματοποιήσει κάποιος από την παρέα κάτι παρόμοιο;Έχει κανείς γνώμη για την συμπεριφορά των ηχείων; Παλαιότερα ο Ήχος είχε πολύ θετική γνώμη σε ένα test που είχε κάνει.

Reaction score
4
Απάντηση: Ενεργά ηχεία

παντως τα Vincent cd players εχουν volume control για συνδεση απευθειας σε ενεργα

D

deleted user 10898

Guest
ο ηχος απο benchmark dac κατευθειαν στα ml purity (ενεργα) δεν μου αρεσε.
ο ηχος απο apogee duet κατευθειαν στα ml purity ουτε.
εχω εναν προενισχυτη με λυχνιες (dared) και ο ηχος μου αρεσει πολυ.
θα δοκιμασω και εναν καλης ποιοτητας παθητικο με μετασχηματιστες και βλεπουμε.
αυτα απο μενα, εσυ αντε βγαλε ακρη.
Νικος
(να ακους τον ημιθεο παντως...αλλα και τον ear...)

Reaction score
8
εχω εναν προενισχυτη με λυχνιες (dared) και ο ηχος μου αρεσει πολυ.
θα δοκιμασω και εναν καλης ποιοτητας παθητικο με μετασχηματιστες και βλεπουμε.
εγω που το δοκιμασα παρεμεινα στον DARED

Reaction score
5.614
Τα Tannoy Precision 8d τα έχω παίξει από pc, κατ'ευθείαν από την ψηφιακή έξοδο s/pdif προς τον προενισχυτή Advance Acoustic MPP505, ο οποίος διαθέτει και αξιόλογο dac, όπως επίσης και έξοδο sub.
Πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Η ερώτηση αφορά έναν φίλο, ο οποίος δε είναι πρόθυμος να πληρώσει το κόστος μηχανημάτων όπως τα benchmark dac, ή κάποιο Vincent που κοστίζει τα διπλά από το Advance. Με τα μηχανήματα που αναφέρω το κόστος θα είναι κάτω από 2000 euro, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και ο παράγων waf.
Ερώτηση προς ημίθεο: Γιατί προτείνεις ενεργό προενισχυτή, ενώ είναι απλούστερο το κύκλωμα του παθητικού, και επομένως έχει πιο καθαρό ήχο με μικρότερο κόστος, περίπου 200 euro όπως λέει στο site της η Audio Craftworks; Αν η στάθμη της εξόδου του cd οδηγεί ικανοποιητικά τα ενεργά ηχεία τι περισσότερο θα προσφέρει ένας ενεργός προενισχυτής;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ενεργά ηχεία

Αν η στάθμη της εξόδου του cd οδηγεί ικανοποιητικά τα ενεργά ηχεία τι περισσότερο θα προσφέρει ένας ενεργός προενισχυτής;
χροιες και σωματα εαν ειναι λαμπατος...
ωχ ωχ φωτια αναψα παλι...
Νικος

Reaction score
4

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Η ερώτηση αφορά έναν φίλο, ο οποίος δε είναι πρόθυμος να πληρώσει το κόστος μηχανημάτων όπως τα benchmark dac, ή κάποιο Vincent που κοστίζει τα διπλά από το Advance.
χμμ... το Advance αν θυμαμαι εχει καπου στα 700ε, η Vincent εχει ενα φθηνοτερο (το cd-s2) και ενα καπου σε αυτα τα λεφτα (το cd-s1.1), και αλλα ακριβοτερα, οποτε σε περιπτωση που αποφασισει να μην παρει παθητικους/ενεργους προενισχυτες ο φιλος σου, ισως κανει τη δουλεια του με ενα απο αυτα... α εχει και ενα αλλο, το CD-S6 αν θυμαμαι καλα, που βγαζει 2x3βατ Class Α απο λαμπες, υποθετω θα κανει και αυτο τη δουλεια που χρειαζεται... κοστιζει μου φαινεται 1100-1200ε.

επισης σε καποιο αλλο θρεντ θυμαμαι οτι καποιοι ανεφεραν και αλλα cdp με volume control... κανε ενα search μηπως βρεις κατι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.905
Re: Απάντηση: Ενεργά ηχεία

Ερώτηση προς ημίθεο: Γιατί προτείνεις ενεργό προενισχυτή, ενώ είναι απλούστερο το κύκλωμα του παθητικού, και επομένως έχει πιο καθαρό ήχο με μικρότερο κόστος, περίπου 200 euro όπως λέει στο site της η Audio Craftworks; Αν η στάθμη της εξόδου του cd οδηγεί ικανοποιητικά τα ενεργά ηχεία τι περισσότερο θα προσφέρει ένας ενεργός προενισχυτής;
Εντάξει τότε, αλλά προσπάθησε να οδηγήσεις τα ηχεία με ένα καλώδιο που να έχει κατά το δυνατόν μικρότερη χωρητικότητα. Γενικά, η τεχνικά υγιής λύση είναι η χρήση ενεργού προενισχυτή. Όσοι χρησιμοποιούν παθητικό, νομίζουν ότι γλίτωσαν από τους βαρβάρους, κι αναρωτιούνται τί θα απογίνουν τώρα χωρίς αυτούς. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουν απαλλαγεί απ' αυτούς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88