Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Reaction score
5
Θέλω να συνδέσω στο PC μου ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία για αναπαραγωγή flac μέσω foobar 2000 (Δυστυχώς λόγω παιδιών και εργασίας δεν καταφέρνω να απολαύσω όσο θέλω το βασικό μου stereo σύστημα).
Ακούσματα μου είναι jazz, pop-rock. Ο χώρος είναι ένα μικρό δωμάτιο 10-12 m2.
Επίσης θέλω σίγουρα μια καλή έξοδο για ακουστικά (SENNHEISER HD-650)

ερώτημα 1) τι ήχο θα πάρω από ένα αξιόλογο ενεργό ηχείο με την υπάρχουσα on board κάρτα ήχου?
ερώτημα 2) επιθυμώντας να προσπεράσω πιθανή αγορά και κάρτα ήχου βρήκα αυτή την λύση της XTZ http://www.xtz.se/uk/products/dsp-speakers-/-multimedia/mh-800-dsp-white Πόσο αξιόλογη είναι για τα λεφτά της?

Το μέγεθος και η εμφάνιση δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αν και θέλω να αποφύγω την χρήση sub.
Οποιαδήποτε ολοκληρωμένες προτάσεις σας θα με βοηθούσαν πολύ. Μία λύση που δε θα ξεπερνάει τα 300Ευρώ (σύνολο) είναι επιθυμητή. Βέβαια αν βρεθεί πολύ καλύτερη λύση με όλες τις ευκολίες που ανέφερα με σύνολο τα 500Ευρώπουλα θα το σκεφτώ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

πολυ καλη περιπτωση με ενσωματωμενο volume control που σε βγαζει απο μπελαδες ειναι αυτη

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30824

μετα ειναι αυτα, αλλα χωρις volume

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30821

τσεκαρε τις τιμες και στο thomann.de αν μπορεις να αγορασεις απο εξωτερικο, θα με θυμηθεις :126:

Reaction score
7.089

παρε εναν tangent exeo amp και ενα ζευγαρι ηχεια tangent evo4,στο media markt θα τα βρεις με 220 ευρω και τα δυο.Μια χαρα συνδυασμος,βολικος,με καλο ηχο, απλα με ενισχυτη κανονικου μεγεθους (μικρο ομως)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478

Πρόταση: Behringer MS40. Αξιοπρεπέστατα ενεργά ηχεία, τα βρίσκεις γύρω στα €130 στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα €180 μπορείς να τα επενδύσεις σε μια καλή κάρτα ήχου (για την XTZ δεν έχω γνώμη, αλλά δούλεψα στο παρελθόν με M-Audio·τις συστήνω ανεπιπφύλακτα).

Reaction score
5

πολυ καλη περιπτωση με ενσωματωμενο volume control που σε βγαζει απο μπελαδες ειναι αυτη

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30824

μετα ειναι αυτα, αλλα χωρις volume

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30821

τσεκαρε τις τιμες και στο thomann.de αν μπορεις να αγορασεις απο εξωτερικο, θα με θυμηθεις :126:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου tyler durden (όπως λέει και στην αντίστοιχη ταινία "in tyler we trust" :107:)

Σκέφτομαι να σκεφτώ την λύση σου σε συνδυασμό με κάποια εξωτερική κάρτα ήχου (για να μπορώ να την βάλω και σε σετ με λαπτοπ) ή με κάποιο μικροσκοπικό και φτηνό DAC.
Ακόμη το ψάχνω όμως...

Reaction score
5

παρε εναν tangent exeo amp και ενα ζευγαρι ηχεια tangent evo4,στο media markt θα τα βρεις με 220 ευρω και τα δυο.Μια χαρα συνδυασμος,βολικος,με καλο ηχο, απλα με ενισχυτη κανονικου μεγεθους (μικρο ομως)
Ενδιαφέρουσα επιλογή φίλε μου που δεν την είχα υπόψη. Απλά με λίγο ψάξιμο που έκανα στο δίκτυο δεν είδα και τις καλύτερα review (αναλογικά με την τιμή πάντα). Επίσης αν και ομολογουμένως δεν έχω ζήτημα με το μέγεθος θα ήθελα να αποφύγω ένα σετ με ξεχωριστό ενισχυτή που είναι τόσο διακριτός. Υπάρχει βλέπεις και ο critical "δείκτης αποδοχής από το έτερον ήμισυ" :103::103::103: και επειδή έχω ούτε μήνα που χτύπησα μία plasma panasonic 46 gt30!!! δεν θα ήθελα ένα δεύτερο σετ ενισχυτή και ηχείων (ζήτω τα ενεργά δηλαδή)

Reaction score
5

Πρόταση: Behringer MS40. Αξιοπρεπέστατα ενεργά ηχεία, τα βρίσκεις γύρω στα €130 στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα €180 μπορείς να τα επενδύσεις σε μια καλή κάρτα ήχου (για την XTZ δεν έχω γνώμη, αλλά δούλεψα στο παρελθόν με M-Audio·τις συστήνω ανεπιπφύλακτα).
Έχω διαβάσει και εγώ στο site καλά λόγια για την εν λόγω περίπτωση, όπως και για την M-Audio.
Δεν υπάρχει έξοδος βολική βέβαια για ακουστικά από ότι βλέπω.
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου tyler durden (όπως λέει και στην αντίστοιχη ταινία "in tyler we trust" :107:)

Σκέφτομαι να σκεφτώ την λύση σου σε συνδυασμό με κάποια εξωτερική κάρτα ήχου (για να μπορώ να την βάλω και σε σετ με λαπτοπ) ή με κάποιο μικροσκοπικό και φτηνό DAC.
Ακόμη το ψάχνω όμως...

http://www.thomann.de/gr/lindy_audiokonverter_spdif_analog.htm

Reaction score
5

Συμφορίτες αν έχετε και άλλες προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω. Έχω βρει βέβαια διάφορες πηγές και από το site και θα αρχίσω μελέτη.
Επίσης από ότι είδα για την λύση της xtz, κάποιοι συμφορίτες θα πρέπει να το έχουν ακούσει το μηχάνημα, θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις τους. Αν κάποιος έχει και καμιά πρόταση για κάποια αξιόπιστη κάρτα γραφικών μπορεί να την ρίξει στο τραπέζι...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Τα ηχεία της XTZ σίγουρα αξίζει να το σκεφτείς σοβαρά.

Μία καλή περίπτωση, ειδικά αν σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση, είναι τα Β&W MM1 περίπου στα 450€. Επίσης, ίσως πρέπει να δεις και λύσεις τύπου Β&W Zeppelin Air. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως καλό DAC και δυνατότητα ασύρματου streaming από PC με itunes και οποιοδήποτε Mac. Φυσικά παίζει και από foobar μέσω usb.

To Zeppelin το πήρα μόλις χθες και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Επ' ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά το Βασίλη Χουρμουζιάδη που με βοήθησε πολύ στην αγορά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Reaction score
1.831

καλή λύση σε ενεργά με έξοδο για ακουστικά δε ξέρω αν υπάρχει, συνήθως αυτά τα 2 δε πάνε μαζί.

Εγώ έχω τα Behringer 3030A και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, το ριμπονάκι τους είναι βελούδινο!

Reaction score
91

+1 στα behringer..Ειμαι πολλες μερες στο ψαξιμο για το τι θα κανω στο νεο σπιτι και με τι θα συνοδευσω mkII & pc και μπορω να πω οτι απο τουλαχιστον 20-25 ζευγαρια που ακουσα απο ενεργα ηχεια τα behringer ειναι τα μονα που ξεχωρίσανε (μαζι με κατι jbl που εινα οσο ο μισθος μου ofc)..Δεν την ειχα και σε μεγαλη υπόληψη αλλα τα truth 2030/2031/3031 σιγουρα αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπάνω

Reaction score
0

Θα βγω λίγο εκτός για να μην ανοίγω άλλο θέμα,

Πιστεύετε ότι με δύο παθητικά ηχεία, της τάξης των 100-150ευρώ, θα έχω ποιοτικότερο αποτέλεσμα απ' ότι τώρα με τα ηχεία της creative 7.1 που έχω συνδέσει στο pc και έχουν και ένα μικρό sub;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Θα βγω λίγο εκτός για να μην ανοίγω άλλο θέμα,

Πιστεύετε ότι με δύο παθητικά ηχεία, της τάξης των 100-150ευρώ, θα έχω ποιοτικότερο αποτέλεσμα απ' ότι τώρα με τα ηχεία της creative 7.1 που έχω συνδέσει στο pc και έχουν και ένα μικρό sub;
σε ποιοτητα στη μουσικη, δυο roister emphasis 5 πχ με εναν εισαγωγικο ολοκληρωμενο, θα ειναι η μερα με τη νυχτα..

Reaction score
1.187

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514