Ndis
Titika
- Reaction score
- 4.241
To 420 γιατί δεν το σκέφτεσαι;
Μην πω ψέματα, από subs δεν πολυκατέχω. Έχεις κάτι υπόψιν σου στα χρήματα περίπου του sub12;Αν σε καλυπτουν τα 28Ηz @F3 του Sub12 τοτε τα Focal ειναι καλη επιλογη για εσενα.
Εγω παντως αν επαιρνα Focal ηχεια, δεν θα επαιρνα Focal Sub. Δεν θα τα πω αχρηστα γιατι ειναι βαρια κουβεντα αλλα οποτε ακουσα sub Focal η πρωτη σκεψη που μου ερχοταν στο μυαλο ηταν "κριμα τα λεφτα".
Αν δεν εχεις την εμπειρια η τον εξοπλισμο να ενσωματωσεις sub διαφορετικων κατασκευαστων υπαρχει παντα η επιλογη της εγκαταστασης απο επαγγελματια.
Λόγω τιμής κυρίως. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 7k max. Ιδανικά κοντά στα 6.To 420 γιατί δεν το σκέφτεσαι;
Και γιατί να πάρεις στουντιακά Monitor και όχι ενεργά ηχεία που προορίζονται για σαλόνι (καθαρά από αισθητική άποψη μιλώ) ; (KEF, Dynaudio, ELAC, ATC, κ.λ.π κ.λ.π)Έχει ακούσει κανείς κάποιο (ιδανικά κάποια) από τα παρακάτω; Για ένα στερεοφωνικό σετάπ που μελλοντικά ίσως γίνει 2.1 ή 2.2
Ας μην αρχίσουμε σας παρακαλώ τα 6.2/7.4/12.6 κλπ γιατί είναι τελείως εκτός δυνατοτήτων και οικονομικών και χωροταξικών.
- Focal trio 11
- Neumann KH310
- Dynaudio Core 59
Αυτή τη στιγμή έχω τα Focal Solo6 + Sub6 αλλά πάνω από τα 2μ ψιλοκαταρρέουν οπότε μάλλον πρέπει να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο για μια θέση ακρόασης στα 2.5-3μ.
Προφανώς και ο χώρος παίζει τεράστιο ρόλο. Απλά θα ήθελα γνώμες αναφορικά με τις αντικειμενικές δυνατότητες ή αδυναμίες κάποιων εκ των παραπάνω.
Προφανώς αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μέχρι 7k πολύ ευχαρίστως (εκτός από Genelec. Όσο καλά και να ακούγονται, δεν βλέπονται)
Ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος? Ποσο μεγαλα σε μεγεθος μπορουν να ειναι (για να χωρανε)? Ποσο εμφανισιμα θα πρεπει να ειναι?Μην πω ψέματα, από subs δεν πολυκατέχω. Έχεις κάτι υπόψιν σου στα χρήματα περίπου του sub12;
Δεν έχω λύση για απόσταση ακρόασης που λες (3μ) και γεμάτες στάθμες αναφοράς.Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 7k max
Ο χώρος είναι 4x7 με τα ηχεία τοποθετημένα στη μικρή πλευρά. Από εμφάνιση, μένουμε σε βάσης με μόνη εξαίρεση τα genelec που δεν μου πολυαρέσουν.Ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος? Ποσο μεγαλα σε μεγεθος μπορουν να ειναι (για να χωρανε)? Ποσο εμφανισιμα θα πρεπει να ειναι?
Ποσο χαμηλα θες να κατεβαινουν?
Αν αποκλείει τα Genelec για εμφανισιακούς λόγους, θέλει @@ να προτείνεις geithainΗ δική μου πρόταση, για δικαναλο που λες, είναι εξαρχής να ακολουθήσεις την πορεία του Σίμος, δηλαδή να χτυπήσεις ένα ζευγάρι me geithein 901, τα οποία λόγω 15" γουφερ με καρδιοειδη λοβό, εκτιμώ πως θα βγάζουν καλύτερο μπάσο στη θέση ακρόασης στα 3 μέτρα από πολλούς άλλους συνδυασμούς δορυφόρων με σαμπ, στα ίδια λεφτά.
Βάσης είναι και τα geithain πάντως. ΟΚ, μεγάλης βάσης. Αλλά πάντως βάσηςΑπό εμφάνιση, μένουμε σε βάσης με μόνη εξαίρεση τα genelec που δεν μου πολυαρέσουν.
Για να μη χάνονται χρόνος,χρήμα ή... φαιά ουσία, μπορούμε να λογαριάσουμε τον εξής θεμελιώδη παράγοντα : Εάν ο χώρος ακρόασης διακρίνεται από κακούς χρόνους RT (> 0,5 sec) σε μεσαίες και μεσοϋψηλές οκτάβες χωρίς πρόθεση να βελτιώνονταν αυτοί με ακουστική φροντίδα, τότε είναι ανώφελο να εξετάζεται η απόκτηση μεγαλύτερου σε μέγεθος ηχείου προκειμένου ν'αυξανόταν η διάσταση πλευράς στο στερεοφωνικό τρίγωνο...Ο χώρος είναι 4x7 με τα ηχεία τοποθετημένα στη μικρή πλευρά. Από εμφάνιση, μένουμε σε βάσης με μόνη εξαίρεση τα genelec που δεν μου πολυαρέσουν.
Αν κατεβαίνουν στα 32hz είναι σούπερ.
Ευχαριστώ και πάλι
Για τα sub ρωτουσα.Ο χώρος είναι 4x7 με τα ηχεία τοποθετημένα στη μικρή πλευρά. Από εμφάνιση, μένουμε σε βάσης με μόνη εξαίρεση τα genelec που δεν μου πολυαρέσουν.
Ευχαριστώ και πάλι
Α, ναι.Με ακατάλληλα RT η στερεοφωνική απεικόνιση θα καταρρέει ενώ θα γίνονται αισθητοί διάφοροι χρωματισμοί όσο κατάλληλο και να είναι το ίδιο το ηχείο γι ακρόαση σε μεγαλύτερες αποστάσεις.Δεν πα να ναι και Gethard, μια η άλλη...
Δεν βγαίνουν τα κουκιά.Ο χώρος είναι 4x7 με τα ηχεία τοποθετημένα στη μικρή πλευρά.
Νομιζω οτι το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να ανεβασεις μια κατοψη του χωρου (οχι μονο τα ντουβαρια αλλα και τα επιπλα και φυσικα πορτες, παραθυρα κτλ) για να παρεις πιο σωστες απαντησεις.Ο χώρος είναι 4x7 με τα ηχεία τοποθετημένα στη μικρή πλευρά. Από εμφάνιση, μένουμε σε βάσης με μόνη εξαίρεση τα genelec που δεν μου πολυαρέσουν.
Ευχαριστώ και πάλι
Δεν νομιζω οτι αυτη η δυνατοτητα των focal εχει καποια χρησημοτητα για ακροαση μουσικης. Ειναι χρησιμη μονο σε ενα στουντιο για να δει ο μηχανικος πως θα παιζουν σε ενα συστημα με μικρα ηχεια χωρις να αλλαξει ηχεια αλλα για ακροαση μουσικης στο σπιτι δεν βλεπω ποιο το οφελος.Καλημέρα πάρε φοκαλ ή νταινο. Το φοκαλ σου δίνει δυνατότητα απενεργοποίησης του κάτω μεγαφώνου, οπότε το κάνει από μιντφιλμτ, σε νιαρφιλντ. Νομιζω το κάνει και το νταινο.
Και στην τελική, το φοκαλ είναι το περισσότερο χρωματισμένο να ακούς τη μουσική σου στο σαλόνι.
(Είχα συμβιώσει για κάνα οκτάμηνοε τα φοκαλ 11)
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους που έχετε μπει στον κόπο να απαντήσετε. Το εκτιμώ ιδιαίτερα και ας μην γνωριζόμαστε.Για να μη χάνονται χρόνος,χρήμα ή... φαιά ουσία, μπορούμε να λογαριάσουμε τον εξής θεμελιώδη παράγοντα : Εάν ο χώρος ακρόασης διακρίνεται από κακούς χρόνους RT (> 0,5 sec) σε μεσαίες και μεσοϋψηλές οκτάβες χωρίς πρόθεση να βελτιώνονταν αυτοί με ακουστική φροντίδα, τότε είναι ανώφελο να εξετάζεται η απόκτηση μεγαλύτερου σε μέγεθος ηχείου προκειμένου ν'αυξανόταν η διάσταση πλευράς στο στερεοφωνικό τρίγωνο...
Με ακατάλληλα RT η στερεοφωνική απεικόνιση θα καταρρέει ενώ θα γίνονται αισθητοί διάφοροι χρωματισμοί όσο κατάλληλο και να είναι το ίδιο το ηχείο γι ακρόαση σε μεγαλύτερες αποστάσεις.Δεν πα να ναι και Gethard, μια η άλλη...
Οπότε εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο προτιμότερο θα ήταν να έμενες στο τρέχον nearfield setup...