Ενισχυτής για Cerwin vega VE-12F

Reaction score
2
Καλησπέρα σας παίδες,
Παρέλαβα σήμερα το ακόλουθο σετάκι ηχείων και ζητάω τη συμβουλή σας για ενισχυτή.

Χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον κατασκευαστή:
• Frequency Response: 28 Hz - 20 kHz
• Peak Power Handling: 300 watts
• Sensitivity (1w/1m): 93 dB
• 5 1/4" Midrange with Fiber Impregnated Cone
• 1 1/4" Treated Silver Mylar Tweeter with Ferro Fluid
• 12" Cast Frame High Excursion Woofer

Είμαι σχεδόν αποφασισμένος για τον Yamaha RX-797. Εναλλακτική λύση ο Harman Kardon 3490 (με συν τις ψηφιακές εισόδους και πλην την εμφάνιση).

Αντιδραστικό σενάριο... αγορά για τώρα ενός π.χ. behringer 1500 και συνδυασμός με μικρό πολυκάναλο αργότερα (όπου αργότερα 2 χρόνια και βάλε).
Πηγή προς το παρόν το htpc. Αλλά θα ανεβάσω κάποια στιγμή τη συλλογή βινυλλίων του πατέρα...

Reaction score
5.614
Mε γεια τα Vega!
Τα είχα κι εγώ πριν κάποια χρόνια και τα έπαιζα με Adcom 5500 με πολύ καλά αποτελέσματα. Δώσε κάτι παραπάνω για έναν καλό τελικό, όχι μόνο για τα RMS αλλά και για πιο ζεστές χροιές. Αν θες να τα ενσωματώσεις σε home cinema αργότερα, πετάς κι έναν 5503 τρικάναλο και είσαι τζετ. Στην πορεία θα δεις ότι ηχεία μπορεί να αλλάξεις και να ανέβεις κατηγορία, αλλά τους τελικούς θα θέλεις να τους κρατήσεις. Για receiver έναν φτηνό με τα νέα φορμά, όσο για να οδηγήσεις τους τελικούς.

Reaction score
2
Απάντηση: Ενισχυτής για Cerwin vega VE-12F

Βλακεία μου δεν είπα budget.
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500€.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Με 93dB ευαισθησία και αν είναι εύκολο φορτίο όπως τα προηγούμενα Cerwin Vega, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις ενισχυτή. Ακόμα και ένας ολιγόβατος ενισχυτής λυχνίας θα παίξει μία χαρά...

Reaction score
5.614
Τα θέλουν τα RMS τους τα Vega, δεν είναι ηχεία για ολιγόβατο λαμπάτο. Και σίγουρα όχι για μικρό receiver.

Reaction score
2

Προφανώς η "ποιότητα" δεν είναι ο πρώτος στόχος.

Επιθυμούμε αναπαραγωγή μουσικής σε "λογικές" εντάσεις, με γαργαλιστικό χαμηλό.
Και φυσικά ενίοτε το σήκωμα της σκεπής από την πίεση του αέρα... ή σε ελεύθερη μετάφραση...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078

Βλακεία μου δεν είπα budget.
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500€.
Πας στους Τσακιριδαίους, παίρνεις έναν ενισχυτάκο με 2 ΚΤ88 ανά κανάλι, τον κοτσάρεις πάνω στα ηχεία και βάζεις να παίξει Roy Buchanan.

Reaction score
2

... μάλλον τα ηχεία θα περάσουν τη ζωή τους χτυπόμενα από τραγούδια του τύπου...

Alice Deejay - Better off alone

Οι προτάσεις για λάμπες δεν με αφήνουν αδιάφορο.
Θεωρώ ότι με το δεδομένο budget δεν παίρνουμε κάτι με τηλεχειρισμό, και επιλογή πηγής.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078

Γιατί δεν παίρνεις τότε έναν Nad; Είναι αξιοπρεπές μηχανάκι...

Reaction score
2

Γιατί δεν παίρνεις τότε έναν Nad; Είναι αξιοπρεπές μηχανάκι...
Εντός του προϋπολογισμού είναι μόνο ο 325. Άντε με πόνο καρδιάς να πάω για τον 355.

Όπότε μεταξύ των RX-797, HK3490 και 355ΒΕΕ ποιος είναι προτιμητέος ως προς την ισχύ του? (για τον μουσικό χαρακτήρα θα εμπιστευτώ το αυτί μου)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Αν επιμένεις σε αυτούς τότε δες τον NAD και τον HK. Σκέψου όμως και άλλες εκδοχές...

Reaction score
2

Αν επιμένεις σε αυτούς τότε δες τον NAD και τον HK. Σκέψου όμως και άλλες εκδοχές...
Ποιές άλλες εκδοχές?
Χθες άκουσα τον μικρότερο ΗΚ3390, o οποίος δεν μου άρεσε ηχητικά (δεν ξέρω αν ο μεγαλύτερος θα έχει διαφορά) καθώς και τους advance acoustic 101&105, οι οποίοι από ήχο με κάλυψαν αρκετά, αλλά από ισχύ δεν ξεπέρασαν τον yamaha rx-497 (παράξενο μου φάνηκε αυτό).

Reaction score
2

Και τελικά απλά εμπιστεύτηκα το αυτί μου και πήγα βουρ στον RX-797.
Η πρώτη ακρόαση με άφησε ικανοποιημένο.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας πάντως. :123:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988