Ενισχυτής για Focal Chorus 826v

Reaction score
0
Καλησπέρα σας!

Πρόσφατα αγόρασα ένα ζεύγος Focal Chorus 826V για να αντικαταστήσω τα παλιά μου μπροστινά ηχεία. Στην παρούσα φάση οδηγούνται από έναν AV Marantz SR-5400, αλλά από αυτά που ακούω και διαβάζω, τα ηχεία αυτά χρειάζονται περισσότερο ρεύμα για να αποδώσουν σωστά. Βρίσκομαι λοιπόν σε αναζήτηση ενός δικάναλου ολοκληρωμένου με HT pass-through, μια και από το διάβασμα που έχω κάνει αυτή είναι η προτεινόμενη λύση. Είχα ακούσει στο παρελθόν τον Denon PMA-1500 με τα συγκεκριμένα ηχεία και ο ήχος μου άρεσε αρκετά.

Στην παρούσα φάση τα ηχεία τα χρησιμοποιώ κατά 50% για μουσική και κατά 50% για Home Theater, με τη μουσική να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως rock, αλλά και latin, ethnic κτλ., μέσω mp3 αρχείων κατά κανόνα.

Ποιούς ενισχυτές θα μου προτείνατε σύμφωνα με τα παραπάνω;
Επίσης, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για τον ίδιο σκοπό έναν δικάναλο τελικό; Αν ναι, ποιον θα μου προτείνατε;
Όσο για το budget μου, αυτό είναι σχετικά περιορισμένο στην παρούσα φάση και θα ήθελα να κινηθώ στην κατηγορία των 500 - 700 ευρώ. Εννοείται ότι ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένα...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Σάκης

Reaction score
9
Απάντηση: Ενισχυτής για Focal Chorus 826v

Καλημέρα, η πιο ασφαλής λύση είναι να ακούσεις τα ηχεία σου με κάποιους ενισχυτές για να δεις πως παίζουν. Με δικάναλο θα πάρεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα σε μουσική, δεν υπάρχει σύγκριση με τους AV. Δεν έχω άποψη για το τι χρειάζονται τα ηχεία αυτά για να παίξουν καλά αλλά αν ψάξεις στο google σίγουρα θα βρεις reviews που θα σου δώσουν μία ιδέα. Προσωπικά θα απέφευγα ενισχυτές από consumer electronics εταιρείες, τα ηχεία σου σίγουρα σηκώνουν κάτι ποιοτικότερο αλλά το budget σου είναι πολύ περιορισμένο. Θα έλεγα να μαζέψεις λίγα ακόμα χρήματα, στο χιλιάρικο σίγουρα θα βρεις περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές. Τέλος κάνε μία προσπάθεια να μετακινηθείς από τα mp3 σε μη απωλεστικά αρχεία μουσικής όπως flac, ape & wav αξίζει τον κόπο.

Reaction score
28

Χαίρετε και από μένα,ρίχτε μια ματιά στα μεταχειρισμένα για Roksan kandy MkII,Musical Fidelity A3.5 ή
κάτι παρόμοιο.Σε καινούργιο ίσως από Cayin,Xindak,XTZ είναι αξιοπρεπή και με καλές αντιπροσωπείες.
Επίσης μια γνώμη,θεωρώ ότι τα ηχεία είναι λίγο λαμπρά ψηλά οπότε ο ενισχυτής θα πρέπει να είναι πιο
ήσυχος εκεί.Ακόμα θέλουν δυνατούς ενισχυτές.Καλή επιτυχία.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ενισχυτής για Focal Chorus 826v

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Ο Roksan δείχνει καλή περίπτωση, αν και λίγο ακριβός για το budget μου... Παρ'όλα αυτά, θα φροντίσω να τον ακούσω τις επόμενες ημέρες και θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να τον ακούσω, ιδανικά με τα 826v?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

...
Επίσης, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για τον ίδιο σκοπό έναν δικάναλο τελικό; Αν ναι, ποιον θα μου προτείνατε;...
Θα ήταν ευχής έργο να ανέβαζες τον προϋπολογισμό σου ανάλογα, και να έπαιρνες αυτόν, οπότε θα το τελείωνες το ζήτημα.

Reaction score
0

Με την προσθήκη του προενισχυτή Rotel στο υπάρχον σύστημα θα έχω βελτίωση στον ήχο αντίστοιχη ή σημαντικότερη από ότι με έναν ολοκληρωμένο δικάναλο με passthrough τύπου Roksan Kandy K2?

Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
0

Επισης, ποια η γνωμη σας για τον Cambridge Audio Azur 840 V2.0? Υπαρχει σε μεταχειρισμενος σε καλη τιμη...

Reaction score
28

Υπάρχει ο Cambridge Audio Azur 840A μεταχειρισμένος στις αγγελίες του site από τον συμφορουμίτη
MILES.Είναι και αυτός μια πολύ καλή περιπτωση ενισχυτή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535