Ενισχυτής για Focal Vestia2

Reaction score
4
Μην τους χαλάς το όνειρο με τα hypex
Ο καθένας έχει την άποψη του και πάνω απ' όλα τις προτιμήσεις του. Εγώ απλά λέω ότι προτιμώ το παλιό μου magnum και θα ήθελα κάτι παρόμοιο αλλά πιο σύγχρονο και χωρίς τις ατέλειες που ανέφερα παραπάνω.

Reaction score
136
Νομίζω οτι ο Magnum λειτουργεί σαν ένα equalizer. Το προτιμάς, ενδεχομένως να είναι και αντικειμενικά καλύτερο για το χώρο σου αλλά θεωρώ οτι αυτό που ψάχνεις δεν είναι ενισχυτής αλλά ένα πιο σωστό στήσιμο όπως έγραψε και ο Coyias.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.361
και η θέση μου είναι περίπου 3μ μακριά.
Τρία (!!!3!!!) μέτρα απόσταση απέχει η θέση ακρόασης από τα ηχεία! Εάν μπορείς να την μειώσεις στο 1.6μ με 1.8μ (όπως έγραψε κι ο Κώστας, πιο πάνω) θα ακούσεις πραγματικές διαφορές.

Υπάρχει και συμπληρωματικές προτάσεις, όμως στοιχίζουν περισσότερο από έναν ενισχυτή.

Reaction score
10.409
Ο χώρος μου είναι περίπου 4.75 x 5.00 τα ηχεία (το μπροστινό μέρος)απέχουν περίπου 90εκ από το πίσω τοιχο και η θέση μου είναι περίπου 3μ μακριά. To dac μου έχει ρυθμιστικά και έχω ήδη ανεβάσει τις 85hz και 240hz και κατέβασα λίγο τις 4000 και 6500. Υπάρχει κάποια βελτίωση. Δεν είμαι και οδικός...
Αν έχεις βυθίσεις στην περιοχή 80-150Hz δεν θα γεμίσει με κάποιο boost eq.
Αυτό είναι και το θέμα. Θέλει μετατοπισεις στα ηχεία ή και την θέση ακρόασης καθώς και σωστή χρήση του eq.
Πάρε ένα ντεσιμπελομετρο βάλε να παίξουν συχνότητες, σημείωσε τις τιμές και προσπάθησε να το βελτιώσεις.
Με το να αλλάξεις ενισχυτή δεν θα πετύχεις κάτι άξιο αναφοράς από την στιγμή που ο ενισχυτής που έχεις οδηγεί σωστά τα ηχεία σου. Σε θέμα οδήγησης οι class D είναι ότι καλύτερο

Reaction score
102
Τάξη Δ λέγεται το πρόβλημα σου φίλε μου ! Άλλαξε ενισχυτή Α ΑΒ ή Λαμπιτσα και θα καταλάβεις τη διαφορά … από τα αποδυτήρια ! Καλές ακροάσεις ΥΓ : Δεν φταίει πάντα ο γιαλός όταν στραβά αρμενίζουμε !

Reaction score
4
Τάξη Δ λέγεται το πρόβλημα σου φίλε μου ! Άλλαξε ενισχυτή Α ΑΒ ή Λαμπιτσα και θα καταλάβεις τη διαφορά … από τα αποδυτήρια ! Καλές ακροάσεις ΥΓ : Δεν φταίει πάντα ο γιαλός όταν στραβά αρμενίζουμε !
Τείνω να συμφωνήσω, αφού μετά από αλλεπάλληλες ακροασεις του audiophonics nc252mp και του magnum IA170, παρά την ηλικία του ο magnum ακούγεται καλύτερα. Δεν διαφωνώ στο ότι ο χώρος ακρόασης, η διαμόρφωση του και η τοποθέτηση των ηχείων, είναι σημαντικά, αλλά αφού χωρίς να αλλάξω τίποτα παρά μόνο το ενισχυτή έχω καλύτερο αποτέλεσμα, το συμπέρασμα είναι ότι φταίει ο hypex. Το να ακούγονται τα κύμβαλα σαν μπέικον που τηγανίζεται και το βιολί σαν γατί που έχασε τη μάνα του, δε λέει... Υπερβάλλω λιγάκι αλλά το κάνω για να γίνω πιο κατανοητός. Ίσως αν έκανα μια πιο απλή ερώτηση, του τύπου Advance Paris x a160evo η rotel pb1552mkii για τα Focal Vestia2, θα ήταν καλύτερα.

Reaction score
6.314
Τείνω να συμφωνήσω, αφού μετά από αλλεπάλληλες ακροασεις του audiophonics nc252mp και του magnum IA170, παρά την ηλικία του ο magnum ακούγεται καλύτερα. Δεν διαφωνώ στο ότι ο χώρος ακρόασης, η διαμόρφωση του και η τοποθέτηση των ηχείων, είναι σημαντικά, αλλά αφού χωρίς να αλλάξω τίποτα παρά μόνο το ενισχυτή έχω καλύτερο αποτέλεσμα, το συμπέρασμα είναι ότι φταίει ο hypex. Το να ακούγονται τα κύμβαλα σαν μπέικον που τηγανίζεται και το βιολί σαν γατί που έχασε τη μάνα του, δε λέει... Υπερβάλλω λιγάκι αλλά το κάνω για να γίνω πιο κατανοητός. Ίσως αν έκανα μια πιο απλή ερώτηση, του τύπου Advance Paris x a160evo η rotel pb1552mkii για τα Focal Vestia2, θα ήταν καλύτερα.
μάλλον προενισχυτή χρειάζεσαι...... άστο το RME και δοκίμασε έναν αμιγή τυπικό δικάναλο προενισχυτή για να οδηγήσει τα hypex. Εκεί θα ακούσεις διαφορές. Ο τελικός η δουλειά του είναι να οδηγεί σωστά τα ηχεία κια προφανώς ο hypex που έχεις είναι υπεραρκετός σε αυτή την αποστολή.

Reaction score
4
μάλλον προενισχυτή χρειάζεσαι...... άστο το RME και δοκίμασε έναν αμιγή τυπικό δικάναλο προενισχυτή για να οδηγήσει τα hypex. Εκεί θα ακούσεις διαφορές. Ο τελικός η δουλειά του είναι να οδηγεί σωστά τα ηχεία κια προφανώς ο hypex που έχεις είναι υπεραρκετός σε αυτή την αποστολή.
Το σκέφτηκα κι αυτο και ειχα παρει ενα Aiyima T20, γλυκαινει και κανει λιγο πιο απαλο τον ηχο, αλλα εδω που τα λεμε ο Τ20 δεν ειναι και κανενας σοβαρος προενισχυτης.

Reaction score
6.314
Ναι, να πάρει έναν “γεμάτο προενισχυτη“ για να γεμίσει έναν “άδειο” ενισχυτή……two wrongs don‘t make it right….
εννοείται... αυτό έχω εισπράξει από την λιγοστή εμπειρία μου. Ο συνδυασμός που έχω τωρα (Audio Research LS3b με Hypex NC400) υπερέχει όλων των προηγούμενων ολοκληρωμένων ενισχυτών που είχα (Unison Research Unico, Audia Flight 2 και 3, Musical Fidelity B200 και κάποιους ακόμη)

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.519
@ koumou57,

Με 90cm απόσταση των μεγαφώνων από τον τοίχο πίσω τους, έχεις εντονότατη ακύρωση με κέντρο τα 96Hz, γιατί η ανάκλαση από τον τοίχο καταφθάνει στο ύψος του μεγαφώνου εκτός φάσης. Και ακύρωση με κέντρο τα 96Hz δικαιολογεί απόλυτα το ασθενικό μπάσο που περιγράφεις.

Το δε παρακάτω:
Δεν διαφωνώ στο ότι ο χώρος ακρόασης, η διαμόρφωση του και η τοποθέτηση των ηχείων, είναι σημαντικά, αλλά αφού χωρίς να αλλάξω τίποτα παρά μόνο το ενισχυτή έχω καλύτερο αποτέλεσμα, το συμπέρασμα είναι ότι φταίει ο hypex.
. . . δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρο.
Ο χώρος ακρόασης (διαστάσεις κυρίως), η θέση των ηχείων, και η θέση ακρόασης δεν είναι "σημαντικά" , αλλά ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ, όταν πρόκειται για τα μπάσα.

Απλοϊκό πρώτο βήμα, που όμως ίσως δείξει πολλά: Παίξε μπρος-πίσω τα ηχεία (ιδίως αυτά) και την θέση ακρόασης (σε μεγάλο εύρος) και άκου σε διάφορους συνδυασμούς

Πιό σύνθετο βήμα:
Κάνε αναζήτηση για "Room Modes and Listening Position", "SBIR", στάσιμα,
και κατανόησε το θέμα, ώστε να μην ψάχνεις στα τυφλά, και να μεταφράζεις σωστά αυτά που ακούς.

Ακόμα πιο σύνθετο βήμα : . . . Μετρήσεις ! . . . ήθελές τα κι' έπαθές τα :)

Αλλο: Τα 3Ω δεν είναι πρόβλημα για τα Hypex, εκτός κι' αν τρέχει κάτι με την υλοποίηση της Audiophonics

Αλλο 2: Τα ηχεία σου και ευαίσθητα είναι, και ισχύ διαθέτεις. Τα 3m απόσταση από τα ηχεία δεν είναι (και τόσο μεγάλο) πρόβλημα σαν ένταση χαμηλού, και ας' τους να χτυπιούνται. Μπορεί κάλλιστα να είναι όμως πρόβλημα ακυρώσεων. Μείωσε την απόσταση σε πρώτη φάση στο μισό όπως σου λένε, να δεις. ( Και επαναλαμβάνω, ο κύριος ύποπτος είναι τα 90cm από τον τοίχο )

Αλλο 3: Αν τελικά αποφασιστεί ότι ο Magnum είναι όντως προτιμητέος και μάλιστα με κάθε σεταπ, πρόκειται για προτίμηση ηχητικής ταυτότητας (νο πρόμπλεμ χουατ-σο-έβερ για μένα που δεν θεωρώ τα μηχανήματα "σύρματα", αλλά μηχανές ευχαρίστησης, αλλά οι περισσότεροι ΄δω μέσα θα σκίσουν τα ιμάτιά τους).
Αν είναι έτσι ΜΗΝ αγοράσεις άλλο ενισχυτή χωρίς να ακούσεις, συγκρίνεις, βεβαιωθείς οτι καλύπτει αυτή τη προτίμηση. Μέχρι να γίνει, μείνε με τον Μάγκνουμ

Αλλο 4 και πιο κουφό: Κάτι δεν κολλάει με την περιγραφή σου καθόλου. Βρε μπας και είναι ανάποδα συνδεδεμένο το/τα γούφερ σε ένα από τα δύο ηχεία; Αν και σπανίως, συμβαίνει ενίοτε.

Last edited:

Reaction score
30.447
Αλλο 4 και πιο κουφό: Κάτι δεν κολλάει με την περιγραφή σου καθόλου. Βρε μπας και είναι ανάποδα συνδεδεμένο το γούφερ σε ένα από τα δύο ηχεία; Αν και σπανίως, συμβαίνει ενίοτε.
Αυτό θα έγραφα και γω .
Για ψάξτο λίγο .

Reaction score
4
@ koumou57,

Με 90cm απόσταση των μεγαφώνων από τον τοίχο πίσω τους, έχεις εντονότατη ακύρωση με κέντρο τα 96Hz, γιατί η ανάκλαση από τον τοίχο καταφθάνει στο ύψος του μεγαφώνου εκτός φάσης. Και ακύρωση με κέντρο τα 96Hz δικαιολογεί απόλυτα το ασθενικό μπάσο που περιγράφεις.

Το δε παρακάτω:

. . . δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σίγουρο.
Ο χώρος ακρόασης (διαστάσεις κυρίως), η θέση των ηχείων, και η θέση ακρόασης δεν είναι "σημαντικά" , αλλά ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ, όταν πρόκειται για τα μπάσα.

Απλοϊκό πρώτο βήμα, που όμως ίσως δείξει πολλά: Παίξε μπρος-πίσω τα ηχεία (ιδίως αυτά) και την θέση ακρόασης (σε μεγάλο εύρος) και άκου σε διάφορους συνδυασμούς

Πιό σύνθετο βήμα:
Κάνε αναζήτηση για "Room Modes and Listening Position", "SBIR", στάσιμα,
και κατανόησε το θέμα, ώστε να μην ψάχνεις στα τυφλά, και να μεταφράζεις σωστά αυτά που ακούς.

Ακόμα πιο σύνθετο βήμα : . . . Μετρήσεις ! . . . ήθελές τα κι' έπαθές τα :)

Αλλο: Τα 3Ω δεν είναι πρόβλημα για τα Hypex, εκτός κι' αν τρέχει κάτι με την υλοποίηση της Audiophonics

Αλλο 2: Τα ηχεία σου και ευαίσθητα είναι, και ισχύ διαθέτεις. Τα 3m απόσταση από τα ηχεία δεν είναι (και τόσο μεγάλο) πρόβλημα σαν ένταση χαμηλού, και ας' τους να χτυπιούνται. Μπορεί κάλλιστα να είναι όμως πρόβλημα ακυρώσεων. Μείωσε την απόσταση σε πρώτη φάση στο μισό όπως σου λένε, να δεις. ( Και επαναλαμβάνω, ο κύριος ύποπτος είναι τα 90cm από τον τοίχο )

Αλλο 3: Αν τελικά αποφασιστεί ότι ο Magnum είναι όντως προτιμητέος και μάλιστα με κάθε σεταπ, πρόκειται για προτίμηση ηχητικής ταυτότητας (νο πρόμπλεμ χουατ-σο-έβερ για μένα που δεν θεωρώ τα μηχανήματα "σύρματα", αλλά μηχανές ευχαρίστησης, αλλά οι περισσότεροι ΄δω μέσα θα σκίσουν τα ιμάτιά τους).
Αν είναι έτσι ΜΗΝ αγοράσεις άλλο ενισχυτή χωρίς να ακούσεις, συγκρίνεις, βεβαιωθείς οτι καλύπτει αυτή τη προτίμηση. Μέχρι να γίνει, μείνε με τον Μάγκνουμ

Αλλο 4 και πιο κουφό: Κάτι δεν κολλάει με την περιγραφή σου καθόλου. Βρε μπας και είναι ανάποδα συνδεδεμένο το/τα γούφερ σε ένα από τα δύο ηχεία; Αν και σπανίως, συμβαίνει ενίοτε.
Αν και έχω πειραματιστεί με τη τοποθέτηση, θα το ψάξω λίγο παραπάνω για να είναι πιο εξ επί τούτου οι μετακινήσεις των ηχείων και όχι τυχαία. Έχω δοκιμάσει και κολλητά στον τοίχο και 60εκ και ένα μέτρο. Μήπως όμως τελικα είναι θέμα ´προτίμησης ηχητικής ταυτοτητας´ και ηχητικού χαρακτήρα, που ο magnum διαθέτει σε αφθονία σε αντίθεση με τον hypex που είναι άχρωμος και ουδέτερος. Ίσως ο συνδιασμός ενός ουδέτερου και αναλυτικού dac που είναι το rme που έχω, με τον hypex που είναι λίγο από τα ίδια, και με τα ηχεία που προβάλουν τις λεπτομέρειες, να έχει σαν αποτέλεσμα ένα σύστημα ουδέτερο και αναλυτικό, με ελλειψη μουσικού χαρακτήρα. Όπως και να έχει το πράγμα προτιμώ τον magnum. Για τον x-a160evo και τον Rotel PB1552mkii σε συνδυασμό με τα Focal Vestia2 τι γνώμη έχεις;

Reaction score
835
Χρησιμοποίησε το EQ που έχει το DAC σου. Αυτό που περιγράφεις ως ξερό ήχο χωρίς χαρακτήρα ίσως οφείλεται στη flat απόκριση του hypex. Πειραματίσου με το EQ σε διάφορες περιοχές συχνότητας και μάλλον θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Reaction score
1.538
Γεια σας, το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής: Bluesound Nano, Rme Adi2 2 fs, Audiophonics hypex ncore nc252mp, Focal Vestia2. Ο ενισχυτής οδηγεί άψογα τα ηχεία αλλά ο ήχος είναι άδειος, άψυχος, επίπεδος και ενίοτε πολύ προιμαριστος και οι χροιες των οργάνων στερούνται φυσικότητας. Έβγαλα από το χρονοντούλαπο μου ενα παλιο Magnum IA170 που έχω και επί τέλους τουλάχιστον αυτό που ακουω μοιάζει με μουσική. Τα μπάσα είναι όμως λίγο χαλαρά και όταν ακούω ορχηστρική μουσική με πολλά όργανα ο διαχωρισμός και η θέση των οργάνων διέπονται από κάποια ασάφεια. Ψάχνω λοιπόν για ενισχυτή που να οδηγεί σωστά τα ηχεία μου αλλά να έχει και μουσικότητα και φυσική απόδοση των οργάνων και των φωνών. Ζω στο Νότιο Αιγαίο και δεν έχω τη δυνατότητα για ακροάσεις. Ψάχνοντας και διαβάζοντας έχω καταλήξει σε δύο τελικούς, το Advancνe Paris x a160evo και τον Rotel PB1552mkii. Ζητώ λοιπόν τη γνώμη σας για αυτο το θέμα. Ευχαριστώ.
επειδη ειχα τα aria 926 που ειναι πανω κατω στα ιδια specs με τα δικα σου τεινω να συμφωνησω οτι πας σε εναν ΑΒ ενισχυτη
Προσωπικα τα δικα μου παιζανε τελεια και με τον yamaha r n 2000a και με τον λαμπατο μου αιολο.

Προσωπικα τα δικα μου παιζανε τελεια και με τον yamaha r n 2000a και με τον λαμπατο μου αιολο.
σε yamaha κοιτας εδω

Reaction score
4
Διαβασα για το "Room Modes and Listening Position" που πρότεινε ο toulou. Στο χωρο μου που ειναι 475χ445χ250εκ, το πισω μερος των ηχειων απεχει τωρα 32εκ απο το πισω τοιχο και το κεντρο των tweeter απεχει 85εκ απο τους πλαϊνούς. θεση ακροασης απο τον μπροστινο τοιχο 295εκ (η προτινομενη ειναι 180 η 295). Σαφης η βελτιωση και ισορροπία του ηχου και με το Hypex και με τον Magnum. Σίγουρα υπαρχει χώρος για βελτιωση, αλλα για τωρα ειμαι ευχαριστημενος. Ξεκαθαρη παραμενει ομως η προτιμηση μου για το γερο Magnum. Ο hypex παει για θητεια στο σαλονι. Ο Magnum παραμενει μεχρι να βρω συγχρονο ενισχυτή με παρομοιο μουσικο χαρακτηρα.

Attachments

Reaction score
7.505
Τους πέθανες που έβγαλες τα hypex άδεια, μα είναι δυνατόν να μην παίζουν αυτά τα υπέροχα μουσικά και γεμάτα χροιές ενισχυτικά;
όχι μουστάκι θα σε βάλουν να ξυρίσεις αλλά και ηχεία και σπίτι να αλλάξεις!! χαχαχαχα.
Μην ξεχάσεις μαζί με την κάλτσα να βάλεις και μία σαγιονάρα, είναι μαστ τώρα το καλοκαίρι, ρε τι ζούμε ρεεεε😂😂😂.
Ψάξε βρες έναν ωραίο audiophile κανονικό ενισχυτή ή προ τελικό μεταχειρισμένα και λάμπα ακόμη καλύτερα και άσε τα hypex για τους "γνώστες"😀😀

Reaction score
4
Τον Hypex πρεπει να τον εχω περιπου 2 χρονια, κι εγω ηθελα να μου αρεσει αλλα οτι κι αν εκανα προτιμουσα τον αλλο. Ισως φταιει το οτι τον συνδεω κατ' ευθεια στο RME. Για καποιον αλλο μπορει να ειναι κορυφαιος, το δεχομαι. Ωραιοι οι λαμπατοι, αλλα δε θελω να μπω σ' αυτη τη διαδικασια. Νομιζω ο καταλληλος ΑΒ για τα ηχεια μου ειναι αυτο που χρειαζομαι.

Reaction score
633
Αφήνοντας πίσω την πάλη των...ταξεων και δεδομένου ότι έχεις προσωπική άποψη(την οποία δεν θα κρίνω αν είναι σωστή ή λάθος μιας και ακριβώς εκφράζει τα προσωπικά σου γούστα)η οποία προφανως δεν θα αλλάξει μιας και έχεις υποσυνέιδητα αποφασίσει τι θέλεις, θα σου προτείνω να ακούσεις κάποιον Rega ή κάποιο μηχάνημα της Musical Fidelity.
Ξεκίνα από αυτά και έπειτα βλέπεις αν θα σε ικανοποιήσουν σε σχέση με αυτό που έχεις ήδη.
Αυτά όλα με την προυπόθεση της σωστής τοποθέτησης στο χώρο κλπ κλπ.
Καλή επιλόγη εύχομαι.

Reaction score
6.314
Τον Hypex πρεπει να τον εχω περιπου 2 χρονια, κι εγω ηθελα να μου αρεσει αλλα οτι κι αν εκανα προτιμουσα τον αλλο. Ισως φταιει το οτι τον συνδεω κατ' ευθεια στο RME. Για καποιον αλλο μπορει να ειναι κορυφαιος, το δεχομαι. Ωραιοι οι λαμπατοι, αλλα δε θελω να μπω σ' αυτη τη διαδικασια. Νομιζω ο καταλληλος ΑΒ για τα ηχεια μου ειναι αυτο που χρειαζομαι.
επιμένω, να δοκιμάσεις έναν καλό δικάναλο προενισχυτή (δανείσου από κάποιο κατάστημα κανέναν δεύτερο χέρι, έτσι για έχεις μια άποψη)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.025
Members
38.920
Νεότερο μέλος
Climber