Ενισχυτής για Spendor ηχεία

Reaction score
0
Καταρχήν χαιρετώ το forum, καθώς είμαι καινούργιος (και στο forum αλλά και στo χώρο).
παρακολουθώ τις απαντήσεις, προτάσεις και λοιπές απόψεις όλων σας καθώς προσπαθώ μέσα στο χάος της αμάθειας! να συντονιστώ έτσι ώστε να βρω κάποια απάντηση στο θέμα:
ποιόν ενισχυτή μπορώ να αγοράσω (ελεγχόμενο budget 500 ευρώ)
για να χρησιμοποιήσω τα ηχεία (που πήρα προίκα!) Spendor, Prelude 2/2 (νομίζω είναι του 90) καθώς και πηγή marantz (δεν θυμάμαι μοντέλο)
Οι γνώσεις μου δεν επαρκούν σίγουρα επί του θέματος οπότε περιμένω μια άποψη από τους περισσότερο ειδικούς!
Οι απαιτήσεις μου επίσης νομίζω ότι δεν είναι οι πλέον εξειδικευμένες καθώς τείνω πιο πολύ σε ένα commercial ενισχυτή παρά σε ένα μοντέλο που απυθύνεται σε audiophiles!
Ευχαριστώ πάντως εκ των προτέρων

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Καλώς όρισες κατ΄ αρχήν.

Τα ηχεία σου ήταν πολύ καλά για την εποχή τους (κυκλοφορούσαν την περίοδο 1989-1994) και είναι ένα κλασσικό monitor ηχείο. Δεν μπορώ να ξέρω σε τι κατάσταση είναι (16 χρόνια δεν είναι και λίγα) αλλά σαν ηχεία ήταν απαιτητικά από τα συνοδά τους. Οπότε ξέχνα κάτι commercial. Ιδανικό θα ήταν να βρεις κάποιον μεταχειρισμένο ενισχυτή της Creek ή της NVA (πολύ πιο σπάνιοι). Για καινούριο θα τους ταίριαζε περισσότερο κάτι σε NAD.

Όσο για την πηγή βολέψου με αυτήν στην αρχή, αλλά να ξέρεις ότι θα πρέπει να είσαι προετομασμένος να την αλλάξεις σύντομα.

Reaction score
0
Σπύρο σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Λοιπόν τείνω να συμφωνήσω στον non-commercial της υπόθεσης!
Τα ηχεία μέχρι πριν από 20 ημέρες τα άκουγα πολύ καλά με ένα μέτριο ενισχυτή από τον κάτοχο τους οπότε μπορώ να πω ότι
τουλάχιστον λειτουργούν...(το πως μάλλον 8α το δω με την αγροά του νέου amp). Καταλαβαίνω ότι λόγω παλαιότητας μπορεί να χρειαστούν ένα service οπότε πρέπει να αποτανθώ κάπου (χεχεχε post επ' αυτού αργότερα!)
Πάντως σχετικά με τις προτάσεις creek, NAd...που θα κινηθώ? σε τι ισχύ? μοντέλο? υπάρχει κάποια άποψη?
Πάντως κατά ένα περίεργο τρόπο για εμένα καίγομαι να πάρω το κουτί! θέλω να ακούσω τι παίζυν ρε γμτ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ο X-150 απ' ότι θυμάμαι καινούριος ήταν κοντά στο 1000€. Οπότε για μεταχειρισμένος είναι out of budget.

Για NAD σε καινούριο νομίζω ο C352 θα σου είναι κουτί. Για μεταχειρισμένο Creek τώρα ότι βρεις θα είναι καλό (αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση). Πάντως μην βιαστείς να αγοράσεις κάτι με την μία...

Αντιπρόσωπος της Spendor στην Ελλάδα (για τυχόν service) είναι ο Μασσέλος (τηλ. 210 322 1903)

Reaction score
0
Με γρήγορες ματιές στα Online shops ο C352 παίζει από 526 μέχρι 640...(μπράβο οι αντιπροσωπείες!). Creek δεν ξέρω που μπορώ να βρω...
Στις τιμές αυτές (O nad) μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία που κατά τα λεγόμενα του Σπύρου είναι κομματάκι δύσκολα επαρκώς ή λέτε να δώσω κάτι τις παραπάνω να πάρω κάτι καλύτερο? (Χάθηκα ήδη!)
(τα 80W δεν θα έχω πρόβλημα σωστά?)
Πάντως με βάση ένα cross check τα reviews σε Ευρωπαικά Site οι επιλογές που προτείνετε και εσείς αναγνωρίζονται και εκεί οπότε είναι μονόδρομος λέτε?
thanks πάλι! :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
rabbitweed said:
Στις τιμές αυτές (O nad) μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία που κατά τα λεγόμενα του Σπύρου είναι κομματάκι δύσκολα επαρκώς ή λέτε να δώσω κάτι τις παραπάνω να πάρω κάτι καλύτερο?
Δεν είπα δύσκολα, είπα απαιτητικά. Θα ξεγυμνώσουν με ευκολία έναν κακό ενισχυτή. Γι' αυτό δεν πρέπει να πας σε commercial. Δες και στις αγγελίες του Ήχου (www.hxos.gr)

Reaction score
7.100
Ο 352 θα τα οδηγησει για ...πλακα αλλα δεν ξερω πως θα ταιριαξει ηχητικα μαζι τους.Δυστυχως ομως στα χρηματα που διαθετεις ειναι μονοδρομος η επιλογη του 352.

Reaction score
336
Φίλε μου...Rabbitweed γεια και από εμένα. Καθώς διαθέτω 2 διαφορετικά μοντέλα spendor θα έλεγα ότι έχω μια καλή εμπειρία επί του θέματος. Το ένα ζεύγος ηχείων είναι το 2/3, και αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το ηχόχρωμα τους μοιάζει με των δικών σου - πολύ πιθανό - θα πρότεινα έναν μεταχειρισμένο audiolab 8000a! Το ebay - και όχι μόνο - είναι γεμάτο και σε πολύ καλές τιμές από αυτό το μοντέλο. Γενικώς πιστεύω ότι χρειάζεσαι έναν ενισχυτή όσο γίνεται πιο ουδέτερο, δηλαδή αχρωμάτιστο και χωρίς έμφαση σε κάποιες συχνότητες, ώστε ο ευγενικός χαρακτήρας των ηχείων να μην...παραγίνει μαλακός και τελικά βαρετός.
Όποιος γνωρίζει κάποιον σύγχρονο ενισχυτή με αυτά τα χαρακτηρηστικά ας τον προτείνει, αν φυσικά συμφωνεί. Πάντως δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία οπότε επιφυλάσσομαι!

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Ο X-150 απ' ότι θυμάμαι καινούριος ήταν κοντά στο 1000€. Οπότε για μεταχειρισμένος είναι out of budget.

"Κυκλοφορεί" ένας Χ-150 μεταχειρισμένος στα 650 euro.
Για ρίξε μια ματιά. :wink:

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους! για τις προτάσεις.
Ήδη πήρα το ζεύγος υπό μάλλις και πήγα σε φίλο να τα ακούσω με ένα nad 352...
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είνα πολύ καλό!
Κανονίζω ήδη να τα μεταφέρω σε άλλο φιλο (με συλλογή ενισχυτών!!!..) για να ακούσω,... τι θα πάρω τελικά! :lol:
συντόμως λοιπόν τα νεότερα...
ευχαριστώ!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa