Ενισχυτής μέχρι 500€

Reaction score
0
θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας για ποιόν θεωρείτε καλύτερο ενισχυτή μέχρι τα 500€. Εχώ κάποιους υπόψη αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.
Ευχαριστώ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ενισχυτής μέχρι 500€

θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας για ποιόν θεωρείτε καλύτερο ενισχυτή μέχρι τα 500€. Εχώ κάποιους υπόψη αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.
Ευχαριστώ.
Τι ηχεία θα οδηγήσει και σε τι χώρο;
Τι είδους μουσική θα παίξει και σε τι εντάσεις;

Βλέπεις δεν υπάρχει "καλύτερος". Το ποιος είναι ο καλύτερος το υπαγορεύουν κάθε φορά οι συνθήκες.

Reaction score
0

Ο χώρος είναι περίπου στα 60 τετραγωνικά ενιαίος. Για τα ηχεία είχα την σκέψη πρώτα να πάω στον ενισχυτή και μετά να ψάξω για όποια ηχεία του ταιριάζουν. Μουσική βασικά θα είναι pop downtempo electronica alternative από βινύλιο και από mp3,flac μέσω ενός media player που σκέφτομαι να συνδέσω πάνω του.
Με ενδιαφέρουν και οι συνδέσεις για να συνδέσω το media player δλδ να έχει coaxial η optical.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ξεκινάς λίγο ανάποδα. Πρώτα βρίσκουμε τα ηχεία που ταιριάζουν στον χώρο μας και μετά πάμε στον ενισχυτή.

Με δεδομένο ότι ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος θα πρέπει να πας στην λύση ηχείων δαπέδου.

Reaction score
0

Για ηχεία σκέφτομαι να δώσω περίπου 300€. Προτάσεις για το set ηχείων ενισχυτή?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Στην θέση σου και με δεδομένο την μουσική που ακούς θα προτιμούσα να αγοράσω ένα ζευγάρι Cerwin Vega CLS-10 με τιμή περί τα 600€ +50€ μεταφορικά από εδώ και μετά έναν ενισχυτή σαν τον NAD 320BBE με τιμή περίπου 250€.

Reaction score
0

Ωραίος ενισχυτής ο nad αλλά από συνδέσεις από τι βλέπω δεν έχει ούτε για πικαπ..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.242

για "pop downtempo electronica alternative" σε χώρο 60 τετραγωνικών, εγώ θά'λεγα να δεις κανα επαγγελματικό ενεργό ηχείο για αυτή τη δουλειά.
πχ με ~1000 ευρώ παίρνεις ενεργό αυτό (494 ευρώ το τεμάχιο):

και πάρε ένα μίκτη με phono stage και κότσαρε ό,τι είσοδο θες. και από το μίκτη κατευθείαν στα ηχεία. απλά πράγματα....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Για ενισχυτή δες κάτι από YAMAHA.
Για παράδειγμα ο RX-797 έχει προενισχυτή πικάπ και ραδιόφωνο.

Για ηχείο ρίξε μια ματιά στο Canton GLE-409 ή στο Magnat Monitor Supreme 2000 και οπωσδήποτε στο Roister Melody 9 .

Reaction score
0

Θα έχω υπόψη και τους rotel. Υπάρχει κάμια άλλη πρόταση για ήχεια γύρω στα 400€ που να ταιριάζουν στον rotel? και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τον ADVANCE ACOUSTIC MAP105

Reaction score
0

Τελικά κατέληξα σε ηχεία keff c5 και να τους βάλω η το σετ rotel rc06-rb06. Η με ένα campridge audio azur 640A.
Δεν είμαι και ο πιο ειδικός στα σεταρίσματα και θα ήθελα και την τελική σας γνώμη για να προχωρήσω στην αγορά. Τα ηχεία kef τα θέλω γιατί υπάρχει μια ευκολία τους στην πληρωμή και θα τα βρήκα σε πολύ καλή τιμή. Για τον ενισχυτή μπορώ να ακούσω και άλλες προτάσεις.

Reaction score
4

ειτε με ροτελ ειτε με cambridge audio δε νομιζω να μεινεις απογοητευμενος

δεν ξερω αν συμφωνουν οι πιο εμπειροι, αλλα μηπως να κοιταζες για αρκετα ευαισθητα ηχεια; εχεις μεγαλο χωρο και οι ενισχυτες που ψαχνεις δεν ειναι και οι πιο δυνατοι... οποτε με επαρκως ευαισθητα ηχεια θα παιζεις και πιο δυνατα απο αυτα με τα συνηθη 89db ευαισθησιας που γυροφερνουν τα πιο πολλα της αγορας.

Reaction score
2

Τελικά κατέληξα σε ηχεία keff c5 και να τους βάλω η το σετ rotel rc06-rb06. Η με ένα campridge audio azur 640A.
Άκουσε τα roister melody 9 σε σύγκριση με τα kef c5 σε κάποιο mediamarkt και θα αλλάξεις γνώμη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προηγούμενο φίλο και λόγο της υψηλής ευαισθησίας των Roister μιας και το ηχείο θα πρέπει να καλύψει μεγάλο χώρο.

Reaction score
1

Στο ίδιο Mediamarkt αν ακούσεις και τα Dali Concept 6 ίσως ξαναλλάξεις γνώμη..

Reaction score
0

Δεν με ενδιαφέρει και τόσο η ένταση αλλά το να ακούγετε σωστά η μουσική. Από ενισχυτή έχω καταλήξει στον campridge audio. Λέτε με τα kef να μην παίξει σωστά?

Reaction score
2

Τα kef τα άκουσες και σου άρεσαν? (γιατί σχόλιο κάνεις μόνο για την τιμή τους)

Reaction score
0

Δεν ξέρω αν έχω κάνει σωστά η λάθος αλλά τελικά κατέληξα και αγόρασα τον rotel rc-rb 06 μαζί με τα kef με προοπτική να πάρω μέσα στους επόμενους μήνες άλλον ένα τελικό rb-06. Είναι το πρώτο "σοβαρο" σύστημα που αγοράζω και είναι το πρώτο βήμα στο χώρο.
Να ευχαριστήσω όσους απάντησαν σε αυτό εδώ το post και σίγουρα μελλοντικές αλλαγές θα γίνουν τώρα που έκανα την αρχή :D
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελευταίο για να μην ανοίγω και άλλο θέμα. Η 12V υποδοχή που υπάρχει στον τελικό τι είναι. Δίπλα της ακριβώς υπάρχει και ένα διακοπτάκι on/off για ενεργοποίηση της.

Reaction score
7.010

Ειναι η trigger συνδεση για να μπορεις να ανοιγοκλεινεις τον τελικο απο το τηλεχειριστηριο του προενισχυτη. Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιακι jack to jack για να συνδεσεις το trigger του προ με αυτο του τελικου,εννοειται οτι δεν εχει σημασια η ποιοτητα του καλωδιου,το πιο φθηνο κανει και φυσικα ασχετο αν θα ειναι μονο ή στερεο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος