Ενσυρματος αναμεταδοτης εντολών τηλεχειριστηριου

Reaction score
1
Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα τελείωσα μια εγκατάσταση που εφτιαχνα.
Σε ένα δωμάτιο έχω ένα 4χ2 hdmi splitter. Συνδέω πάνω του 2 δορυφορικους δεκτες,ένα ps3 και έναν υπολογιστή.Με το splitter στέλνω το σήμα σε δυο τηλεοράσεις. Μια στο σαλόνι και μια μένει στο δωμάτιο που ειναι οι συσκευές.
Το θέμα με να εικόνα το έφτιαξα με την αγορά αυτού http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006MWNCIM/ref=oh_details_o02_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Τωρα ψάχνω έναν τροπο για να μπορώ να αλλάζω κανάλια. Δεν θέλω κάτι σε ασύρματο γιατί η απόσταση ειναι μεγάλη και με ένα που δούλεψα δεν είχα καλά αποτελέσματα. Η απόσταση των δυο δωματίων ειναι 35 μέτρα και δεν υπάρχει στο πρώτο δωμάτιοκαλωδιο κεραίας. Εχετε καμία πρόταση; Οι συσκευές που θέλω να χειριζομαι ειναι 3 (οι δυο δεκτες, και το τηλεκοντρολ του splitter)

Reaction score
384
Απάντηση: Ενσυρματος αναμεταδοτης εντολών τηλεχειριστηριου

Αυτη τη στιγμη τα μονα καλωδια που υπαρχουν μεταξυ των 2 δωματιων ειναι τα cat5 του extender? Ο extender παντως φαινεται να περναει και IR σημα πισω στην πηγη.
Δυνατοτητα να περαστουν κι αλλα καλωδια υπαρχει?

Reaction score
1

Ναι έχω στείλει μήνυμα στην εταιρία να μου δώσει πληροφορίες για το πως γίνεται η μετάδοση.

αυτη τη στιγμή απο το δωμάτιο φεύγουν 3 cat6.
Δυνατότητα και για αλλά καλώδια υπάρχει. Αλλά 2 το πολύ.

Reaction score
384

Πανευκολο.

Λυση 1: Αγοραζεις ενα ΙR extender kit (ελπιζω να δουλευει γιατι πολυ φτηνο μου φαινεται)

http://www.ebay.co.uk/itm/IR-Remote...nics_Video_RemoteControls&hash=item416dc53ef8

http://www.ebay.co.uk/itm/IR-Extend...390?pt=US_Remote_Controls&hash=item5ae7e980c6

Λυση 2:
Λιγο ακριβη λυση αλλα να΄χουμε να λεμε...Αγοραζεις ενα Access point στο δωματιο που βρισκεσαι και μεσω cat5 συνδέεις ενα receiver της philips διπλα στις συσκευες. Δεν εχεις προβλημα αποστασης ετσι. Στην ουσια κανεις ενα μικρο δικτυο που μεταφερει μονο τα ΙR σου. Χρειαζεσαι ομως τηλεχειριστηριο Pronto που θα το βρεις σχετικα φτηνα στο ebay.

Reaction score
1

την πρωτη λυση απο οτι καταλαβα φευγει μονο ενα καλωδιο. Το θεμα ειναι η αποσταση γιατι δεν νομιζω να παιρνει προεκταση.

Τωρα για την δευτερη οταν λες access point?Δεν θελω να ειναι ασυρματο(αν εννοεις ασυρματο) γιατι εχω καει :p

Reaction score
384

Το IR Receiver το ενωνεις με το cat5, 3 καλωδια ειναι. +,-, ΙR
To cat5 το τερματιζεις με mini jack στο αλλο δωματιο και το βαζεις στο κουτακι. Η δευτερη λυση απο το ebay δεν χρειαζεται mini jack γιατι παιρνει το καλωδιο γυμνο με βιδες.

Οσον αφορα το access point, το εχεις στο δωματιο που ειναι το χεριστηριο Pronto. To cat5 μπαινει στο access point και στελνει το σημα στις πηγες 35 μετρα μακρια.

Reaction score
1

Μισό επειδή μπερδεύτηκα. Αφού δεν έχει υποδοχή για cat5. Απο το ένα δωμάτιο στο άλλο μόνο το ένα jack με το ματακι δεν φεύγει;

για access point έχεις κάποια πρόταση;

Reaction score
384

Εαν δεν καταφερεις να χρησιμοποιησεις αυτο που εχεις αγορασει (γιατι χρειαζεσαι 3 iR emitters παραλληλα συνδεδεμενους στο δωματιο που ειναι οι συσκευες), τοτε αγοραζοντας το δευτερο προιον απο το ebay και χρησιμοποιωντας ενα αλλο cat5 καλωδιο μπορεις να εχεις μεχρι και 6 emitters χωρις προβλημα.

Ποιο εννοεις οτι δεν εχει cat5?

Reaction score
1

Λοιπόν μου έχεις δώσει 2 λινκ για την πρωτη λύση. Απο αυτά και στα δυο, απο το ένα δωμάτιο στο άλλο δεν φεύγει μόνο ένα 3,5 jack?

Το cat5 δεν θα το βάζαμε αν έκανα την δεύτερη λύση;

Reaction score
384

Tα 2 δωματια θα 'επικοινωνουν' με ενα cat5. Εκει που θα ειναι το χειριστηριο θα κοψεις το mini jack και θα παρεις τα τρια καλωδια του receiver (+,-,ΙR) και θα τα ενωσεις με 3 καλωδια απο το cat5 (θα μπορουσες να κανεις 3 ζευγαρια με τα καλωδια του ca5 για να ειναι πιο χοντρα).
Στο δωματιο που ειναι οι συσκευες βιδωνεις τις γυμνες αυτες ακρες του cat5 στο κουτακι (η δευτερη λυση δεχεται γυμνα καλωδια, και μαλιστα μπορεις να το αγορασεις και με 6 emitters αν νομιζεις οτι θα τα χρειαστεις στο μελλον). Απο το κουτακι τωρα βαζεις τα emitters στις συσκευες. Το κουτακι εχει το δικο του τροφοδιτικο, το οποιο στελνει 12V στον receiver.

Στειλε ενα email στον πωλητη και ρωτα τον αν τα καλωδια του receiver ειναι ευκολο να ξεχωρισουν στο ποιο ειναι το +,-,IR, κι αν το terminal block στο κουτακι (εκει που ειναι οι υποδοχες με τις βιδες) ειναι γι'αυτην ακριβως τη χρηση που σου περιεγραψα πιο πανω.

Aν τωρα το HDMI extender που αγορασες εχει ηδη receiver-emitter, μπορεις να συνδεσεις αλλους 2 emitters παραλληλα στον πρωτο και να δεις αν λειτουργει...

Reaction score
384

Το cat5 το χρειαζεσαι γιατι ο receiver εχει καλωδιο 3 μετρα και τα δικα σου δωματια ειναι 35 μετρα αποσταση. Το cat5 ειναι στην ουσια η προεκταση του receiver.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.991
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas