Εντυπώσεις από την έκθεση στο Πεντελικό!

Reaction score
498
Με τον G.Kar κλείσαμε 10ωρο...Με έκανε πάλι να γελάω συνέχεια.Να σημειώσω πως

σκάσαμε από το φαγητό πολύ οικονομικά στο Πεντελικόν και δεν μπορούσα να

ακούσω και πολλά μετά...Χάρηκα πολύ που είδα τον Ανδρέα τον Καφάτο με το

γνωστό χιούμορ του από την Ηχοέκφραση καθώς κι ένα σωρό άλλους φίλους.

Καλύτερα συστήματα για τα αυτιά μου:

1. MF Audio:

Απόλυτα μηχανήματα για απόλυτα ακούσματα. Παρόλο που ο κύριος

και φίλος Φουάσης παίζει ότι νάναι με πολύπριζα ταφ, μετατροπείς από αμερικάνικα

βύσματα σε ευρωπαικά σωρηδόν και πηγές αναλογικά των ηχείων και ηλεκτρονικών

σαφώς υποδέεστερες με αρρύθμιστα πικάπ κλπ κλπ. Απλά ο άνθρωπος ξέρει ότι

ΠΑΙΖΟΥΝΕ τα μηχανήματα και δεν αγχώνεται. Το σύστημα είχε τα Verity Audio

Saarastro και τους λαμπάτους Lamm 18w σε τάξη Α. Τα ribbon της Raven απλά

απίστευτα και μάλλον τα καλύτερα στον κόσμο από ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Ειδικά μόλις άκουσα βιολί σε βινύλιο πραγματικά ανατρίχιασα. Να σημειώσουμε ότι

ήτανε από τους ελάχιστους που παίζανε και με πικάπ.

2. Sonus Hi-Fi:

Εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. :mrgreen: Ο κύριος

Χατζηδημητρίου με σύστημα στο 1/4 του κόστους του παραπάνω συστήματος νο.1

έκανε πραγματικά θαύματα με απόλυτη διαφάνεια και την γνωστή μαγεία που

προσφέρει η Sonus Faber. Το σύστημα αποτελείτο από:

Yba Passion 600 cdp

Yba Passion integrated amp

Sonus Faber Cremona

Franco Serblin Concept καλώδια ηχείων!!

(ίδιο υλικό από το κροσόβερ των Stradivari, με παλλάδιο, ασήμι και αλουμίνιο εάν

δεν κάνω λάθος)

Εγώ ο αιρετικός πάντως εάν του πέταγα ένα Van Den Hul The First Ultimate

για interconnect μάλλον θα γινότανε το σύστημα των ονείρων μου...

Να σημειώσουμε εδώ πως παίζανε σε πραγματικά δυνατές εντάσεις και όλα τα είδη της

μουσικής. Η χαρά του παιδιού για μένα δηλαδή. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τί δεν μου άρεσε

1. Οι τιμές του φαγητού και η ποσότητα...Νηστικό έμεινα το κακόμοιρο...

2. Δεν ξέρω πως ακούγονται αυτά τα Usher που μοιάζουνε στα Concerto αλλά η

αντιγραφή είναι προκλητική σε βαθμό κακουργήματος...

3. Η απουσία του Σπύρου Μπλάτσιου και του Νίκου Τσαρουχά (για 2η φορά). Που

είστε ωρέ?Για κατεβείτε προς τα κάτω... :) :) :)

Highlight της ημέρας

Η προσωπική γνωριμία με τον κύριο Van Den Hul ήτανε η καλύτερη στιγμή για μένα

της ημέρας αλλά για αυτό το θέμα θα ανοίξω άλλο thread...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χρηστο , ελπιζω να μην αποκαλυψεις την γκαφα που εκανα σχετικα...με την συγγενεια σου με τον g.kar. :lol:
Ποιος τον ακουει μετα? :wink:

Reaction score
498
Ανδρέα έχεις pm. Σας προετοιμάζω, θα ρίξετε πολύ γέλιο εδώ μέσα αύριο με τον

G.Kar. Αρκεί να έχει ακόμη την ίδια όρεξη και αύριο...

Κανένα πρόβλημα :)

Reaction score
25.681
επιτιμω μελος μου πρεπει να μαθω σχετικα! (και εγω και ολος ο κοσμος!)

Reaction score
498
ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Εσύ κοίτα να κατέβεις το ΠΣΚ που μας έρχεται για τον πανευρωπαικό της ΕΜΜΑ και

άστα αυτά τώρα γιατί σήμερα δεν είχα παρέα και πήγα μόνος μου... :(

Έδωσα υπόσχεση. Δεν μαθαίνει κανείς τίποτα. ΤΕΛΟΣ. Εκτός εάν... :p

Reaction score
0
Αστειάκι ήταν καλέ μη κάνετε έτσι!!!!!
Όλη η έκθεση ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα.Ποτέ μου δε φανταζόμουν ότι υπήρχε τόση λεπτομέρεια στον ήχο και στην εικόνα!!
Φυσικά η εικόνα του HD ήταν άπαιχτη με απίστευτη ζωντάνια στα διάφορα κλιπάκια. :!:
Όσο για τον ήχο,πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τα γυάλινα ηχεία και από το design ορισμένων μηχανημάτων :o :o :o

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους. Μου κάνει εντύπωση που μείνατε όλοι εντυπωσιασμένοι από την έκθεση στο Πεντελικόν. Θα έλεγα ότι οι εκθέσεις HIGH-END τα τελευταία χρόνια ακολουθούν το "κάθε πέρσι και καλύτερα" όσον αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των συμμετοχών(αντιπροσώπων). Αντίθετα η έκθεση ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW πάει από το καλό στο καλύτερο. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτά.
Αλήθεια η "ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ SHOW 2005" γιατί αναβλήθηκε? Πότε και που θα γίνει αν γίνει?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Reaction score
0
Και είδαμε και κυρίως ακούσαμε.
Μία μικρή εισαγωγή πρώτα. Ήταν φανερό ότι ήταν μια πρώτη προσπάθεια από το περιοδικό για μία τέτοια έκθεση και σαν τέτοια πρέπει να την εκλάβουμε, είμαι σίγουρος ότι η έπόμενη του Νοεμβρίου θα είναι πιο οργανωμένη αφού γίνεται για 10η φορά. Τα δωμάτια στήθηκαν μια μόλις μέρα πριν την Πέμπτη, το τοπίο αγνωστο, πρώτη φορά γίνεται τέτοια έκθεση στο Πεντελικον και φρονώ ότι ή δεν πρέπει να ξαναγίνει ή αν ξαναγίνει να υπάρχει επαρκές room correction και εξηγούμαι σε κυβικά δωμάτια δεν μπορείς να έχεις σωστό ήχο. Επίσης κάποια δωμάτια ήταν ολόγυμνα ή πεθαμένα με μοκέτα και ύφασμα ΠΑΝΤΟΥ.
Eπίσης ένα άλλο θέμα -δυσάρεστο- ήταν οι πολύ χαμηλές εντάσεις στα όρια του ψιθύρου με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά.

Με όλα αυτά τα προβλήματα......τι εισπράξαμε....
Με διαφορά ο καλύτερος ήχος στην mfaudio Lamm+Verity Sarastro.
Νομίζω δεν χρειάζονται και πολλά πολλά ήταν ξεκάθαρα μπροστά. Μάλιστα κάποια στιγμή ακούστηκε και heavymetal, επίσης ραδιόφωνο αλλά και βινύλιο που πραγματικά δεν μπορούσες να ξεκολλήσεις. Πραγματικά και ενώ τα ηχεία απαιτούν μεγαλύτερο ανοιγμα σύμφωνα με τον κατασκευαστή, απεδείχθη ότι τα μεγάλα μηχανήματα έχουν και μεγάλο ήχο. Και εδώ ακομπλεξάριστη αποδοχή των μουσικών προτιμήσεων των επισκεπτών.

Aκολουθεί -όπως είπε και ο Χρήστος με πολύ χαμηλότερο budget- το δωμάτιο της Sonus Faber , στο οποίο, όποιος κάθησε μπροστά άντιμετώπισε ένα τεράστιο σε διαστάσεις πάνελ ήχου με άριστη διάταξη των οργάνων. Νομίζω καλύτερα καλώδια και ισχυρότερα ενισχυτικά θα αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τον ήχο. Ένα άλλο θετικό ήταν ότι ο αντιπρόσωπος "εχωνε" εντάσεις και δεν είχε πρόβλημα να βάλει τη μουσική που πρότειναν οι επισκέπτες.

Πολύ καλή εντύπωση άφησαν και τα δωμάτια της Stepcom με Hegel + Kef , ενώ σίγουρα σε θέμα τιμής το σετ του Studio17 είχε προσιτές λύσεις. Το δωμάτιο της audio evolution με τα Audia έδειξε πολύ καλά στοιχεία αλλά ήταν κι αυτό θύμα του κακού χώρου αφού αν καθόσουν από δεξιά άκουγες χάλια και από αριστερά παρα πολύ καλά. Άλλο εξυπνα στημένο δωμάτιο και πολύ μουσικό αυτό του ίδιου του περιοδικού , μικρός όμως ο χώρος, με ήχο που είχε συνοχή. Ενδιαφέροντα και τα Fab audio ενώ ρίγη προκαλούσαν τα μεγάλα Siltech καλώδια. Τέλος στο χειρότερο δωμάτιο φάνηκε πολύ ενδιαφέρον για τα Ελληνικής κατασκευής Sonus Eterna που όμως είχαν να παλέψουν με άσχημες συνθήκες, τουλάχιστον μεσουψηλά έδειχναν δόντια και κορυφαία μικροδυναμικά.

Τι απογοήτευσε: γενικά κάποια συστήματα όπου ο ήχος δεν είχε καμία συνοχή ή ακριβώς το αντίθετο ήταν όλα ένα "σούπα". Χαρακτηριστικός εκπρόσωπς τα B&W όπου στις εντάσεις που έπαιζαν άκουγες τις υψηλές συχνότητες και χσ χσ και μετά τα άλλα και μάλιστα σε συνθήκες βραδυνής ακρόασης μακράν ο πιο κουραστικός ήχος (υπήρχαν και χειρότερα αλλά τα περίμενες) στο άλλο άκρο το σετ με τα jmlab Krell όλα παίζαν σούπα θολά και χωρίς μουσικότητα μόνο ίσως εντυπωσιασμό από εμφάνιση ονόματα και μάλιστα σε πολύ καλό χώρο ανοικτό.

Η καλύτερη εικόνα με διαφορά του Optoma στην Ηχοέκφραση που δείχνει ότι τουλάχιστον γνωρίζουν το αντικείμενο εικόνα.

Εντυπωσιακά σε εμφάνιση και τα Ελληνικά melody αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι που έπαιζε σε 82-84db οφείλει να παίξει καλά έτσι κι αλλίως.

-Μια γενική παράκληση άλλη φορά μην βάζετε μαζί subwooofers και homecinema με ήχο , χάνεται η μπάλα.

Reaction score
30
Η έκθεση ήταν SUPER......

Ανδρέα, η MJ εκτός απο τα super Woofer έχει κί' άλλα καλούδια???

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt