Εξαγωγή video από HDD/DVD Recorder (LG RH7800H)

Μηνύματα
12
Reaction score
3
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω στην κατοχή μου ένα HDD/DVD recorder της LG και πιο συγκεκριμένα το RH7800H. Το πήρα για να βρώ ένα τρόπο και να πάρω τα βίντεο που είναι μέσα στον σκληρό του δίσκο, καθώς έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για έμενα, είναι παλιές ψηφιοποιήσεις (με το ίδιο μηχάνημα) από κασσέτες βιντεοκαμερών. Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω απο εχθές που το έχω στα χέρια μου είναι πως η HDMI του δεν μου βγάζει καθόλου σήμα στην TV μου, ούτε στο μόνιτορ του Η/Υ (δοκίμασα 3 hdmi καλώδια). Ο άνθρωπος που το είχε και είχε ψηφιοποιήσει όλα τα βίντεο που έχει μέσα ο δίσκος χρησιμοποιούσε σύνδεση με SCART αλλα δυστυχώς η δική μου τηλεόραση δεν έχει.

Έφτιαξα ένα πρόχειρο RCA καλώδιο, κόβωντας ένα καλώδιο καρφί σε 2 RCA που είχα, έβαλα στην κάθε του άκρη απο ενα RCA και σύνδεσα τη μία άκρη στο COMPONENT VIDEO out (πράσινο Y) του dvd/hdd recorder και την άλλη στο comp in Y της τηλεόρασης (πρασινοκίτρινο).

Το μόνο που συμβαίνει με αυτή την σύνδεση είναι να βλέπω το boot τησ συσκευής όταν την ανοίγω (το λόγκο της LG δλδ) για μερικά δευτερόλεπτα και μετά χιόνια!

Δυστυχώς δεν έχω το remote control του και ο χειρισμός γίνεται πάνω απο τη συσκευή.

Δεν μπορώ να δω κανένα μενόυ όυτε κάποιο UI, παρα μόνο το λογότυπο και μετά παράσιτα, πατώντας play ξεκινάει υποτίθεται η αναπαραγωγή αλλα εξακολουθεί να δείχνει μόνο παράσιτα.


Φταίει το πατεντιάρικο καλώδιο; Να πάω να πάρω ένα component καλώδιο; να πάρω μετατροπέα scart->HDMI;

Έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει δίσκο απο παρόμοιο μηχάνημα και να τον βάλει σε Η/Υ για να αντιγράψει τα βίντεο; είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ πολύ!
 

Knight

Mr. Wolf
Μηνύματα
1.001
Reaction score
2.903
Να πάω να πάρω ένα component καλώδιο
Εννοειται φιλε μου
Κανενας λογος για μετατροπες απο τη στιγμη που υπαρχουν οι καταλληλες συνδεσεις
Δεν δημιουργουμε θεματα χωρις να υπαρχουν
Απαραβατος κανονας :)
 


Μηνύματα
12
Reaction score
3
Εννοειται φιλε μου
Κανενας λογος για μετατροπες απο τη στιγμη που υπαρχουν οι καταλληλες συνδεσεις
Δεν δημιουργουμε θεματα χωρις να υπαρχουν
Απαραβατος κανονας :)

Ευχαριστώ! Σε καμιά ώρα πάω να πάρω το νέο καλώδιο και ελπίζω να παίξει 🙃


... που εξακολουθούν να υπάρχουν, ή πετάχτηκαν; Πόσες είναι (ήταν);
Από ότι μου έχουν πει, δυστυχώς δεν έχουν βρει κάτι αυτοί που μένουν στο χώρο που ήταν οι κασσέτες. Ήταν σίγουρα πάνω από 20, VHS, video8, vhsC και άλλες!
 

Μηνύματα
12
Reaction score
3
Τελικά το πρόβλημα είναι στο ίδιο το μηχάνημα. Δοκίμασα με καινούρια καλώδια composite / AV, δοκίμασα και με κονβέρτερ απο AV σε HDMI και είχα το ίδιο αποτέλεσμα, boot με το logo της LG κανονικά και μετά παράσιτα.

Η λύση βρέθηκε ομως, κάλεσα τον προκάτοχο και μου είπε πως "αυτό το κάνει τα τελευταία χρόνια, πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί απο το χειριστήριο για να μπεις στο μενού και μετά σταματάει μόνο του και παίζει κανονικά".

:idk::idk::idk:

Αύριο θα πάω να πάρω το control του! 😬
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.604
Μηνύματα
2.867.553
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top