Εξοπλισμος για Νοva - ελευθερα

Reaction score
0
Αφου παραλαβω σε λιγες ημερες την καινουρια μου τηλεοραση θα ηθελα να βαλω Νοva. Εχω διαβασει απο εσας εδω οτι δεν εχει πολυ καλο σημα κτλ αλλα θελω να βλεπω τα ντοκυμαντερ,ταινιες και τους αγωνες. Επειδη δεν εχω καθολου εμπειρια στο χωρο της δορυφορικης θα ηθελα τις αποψεις-προτασεις σας.
Το πρωτο και βασικο ερωτημα ειναι αν ειναι καλυτερο να αγορασω τον εξοπλισμο της nova ή να παρω δικο μου εξοπλισμο. Θελω να βλεπω το προγραμμα του nova και οσα περισσοτερα-καλυτερα ελευθερα καναλια. Αν μου πειτε να παρω τον εξοπλισμο Nova ωραια ξερουμε τιμες κτλ. Αν μου πειτε να παρω κατι αλλο θα ηθελα συγκεκριμενες προτασεις και κοστος επειδη δεν ξερω απο δορυφορικη και αν παω σε καποιο καταστημα μπορει να μου πουλησουν ο,τι να 'ναι.. Διαφορετικα θα παω και θα πω θελω αυτο και αυτο..
Αλλες αποριες τωρα..
Το καταστημα απο το οποιο θα αγορασω δικο μου εξοπλισμο αναλαμβανει και τοποθετηση? Τι κοστος εχει περιπου?
Για να δω hd καναλια τι διαφορετικο εξοπλισμο πρεπει να εχω απο αυτον που θα προτεινετε για nova και ελευθερα? κοστος?
Η κεραια (πιατο) μπορει να μπει και σε μπαλκονι ή πρεπει να ειναι ψηλα σε ταρατσα? Υπαρχει διαφορα σε ποιοτητα?
Οταν καποιοι λετε για καποια συγκεκριμενα προγραμματα και δινετε συντεταγμενες (δικος μου ορος...) σε μοιρες τι ακριβως εννοειται? Μεσα απο καποιο μενου αλλαζετε ρυθμισεις ή παρεμβενετε στο πιατο?

** κατι αλλο τεχνικο ζητημα.. Μενω στο δευτερο οροφο πολυκατοικιας και εχουμε κεντρικη κεραια. Στην πριζα της κεραιας εχει και βυσμα για δορυφορικη απ' οτι μας ειχαν πει οταν αγορασαμε το σπιτι .. Την ανοιξα μια μερα και οντως εχει καλωδια μεσα και στο δορυφορικο βυσμα αλλα και στην κλασσικη κεραια φυσικα απο οπου βλεπω τηλεοραση. Στη ταρατσα ομως δεν υπαρχει πιατο και ουτε ξερω που βγαινουν αυτα τα καλωδια. Αν υποθεσουμε οτι το καλωδιο της δορυφορικης βγαινει καπου στην ταρατσα , πως μπορω να χρησιμοποιησω αυτη την υπαρχουσα εγκατασταση? Αν χρησιμοποιησω αυτη την εγκατασταση με δικα μου εξοδα, μετα ο καθενας θα μπορει να παρει ενα δεκτη και να βλεπει στο διαμερισμα του ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
φίλε harmen, η NOVA με τον δέκτη που δίνει παρεχει αμφίδρομες υπηρεσίες που κανένας άλλος δέκτης της αγοράς δεν μπορεί να δώσει. Τον έχει "δέσει" με το δικό της ψηφιακό μπουκέτο, όπως κάνουν οι περισσότεροι παροχείς ψηφιακού περιεχομένου.
Ο δέκτης της Nova και ο παλιός αλλά και ο καινουργιος PVR σου παρεχουν την δυνατότητα να βλέπεις και τα ελεύθερα κανάλια σε όλους τους δορυφόρους πέρα απο το δικό της μπουκέτο.

Για μένα πρέπει να πάρεις τον δέκτη αλλά όχι την κεραία, (πιάτο) γιατι με το δικό της βλέπεις μόνο στον δορυφόρο Hotbird, ενώ με ενα πιάτο διαμέτρου 1,20 μπορείς να δείς ανετα και άλλους δορυφόρους όπως τον Astra.

Ολα τα καταστήματα αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση - ρύθμιση του εξοπλισμού.
Για τα HD κανάλια πρεπει να προμηθευτείς ειδικό δέκτη, όπως είναι ο Humax 2000, και η νέα σου τηλεόραση πρέπει να διαθέτει είσοδο HDMI και να έχει ανάλυση τουλάχιστον 1366χ768.
Μπορεί ο Humax με μια κάρτα (module) Irdeto να δει και να παίξει με την κάρτα της Nova και σαφώς βελτιώνει και την εικόνα των απλών καναλιών.

Η κεραία μπορεί να μπεί σε μπαλκόνι αρκεί να βλέπει πρός τον Νότο.
Οι συντεταγμένες (αζιμούθιο) αναφέρονται πρός ποια κατεύθυνση πρέπει να στρέψεις την κεραία έτσι ώστε να συμπίπτεις σε μοίρες πρός την κατεύθυνση του δορυφόρου τόσο σε πλάτος όσο και σε ύψος (κλίση).
Πχ. ο Hotbird βρίσκεται στις 13 μοίρες ανατολικά και σε 44 μοίρες γωνία ανύψωσης.

Εαν έχεις όντως δορυφορική καλωδίωση τότε λογικά ενα καλώδιο απο την πρίζα του σπιτιού σου θα καταλήξει απ'ευθείας σε ενα σημείο της ταράτσας σου, λογικά δίπλα στον ήδη υπάρχον επίγειο ενισχυτή της κεραίας που έχεις, όπως και απο τα άλλα διαμερίσματα.
Τοτε θα πρέπει να βάλεις μια κεραία μόνος σου ή ομαδική εγκατάσταση (προτιμότερο για μείωση κόστους και αφού θα θελήσουν και οι υπόλοιποι ένοικοι) και να συνδεθείς και εσύ στο διαμέρισμα σου. Εαν βάλεις μόνο εσύ, θα μπορείς να βλέπεις μόνο εσύ...

Reaction score
0
Η προσφορα που υπαρχει απο το καταστημα MSG στα 150 ευρω αξιζει?

http://www.msg-shop.gr/product.asp?id=5701

Κατι αλλο.. Για να ξερω αν υπαρχει δορυφορικη εγκατασταση πρεπει η πριζα να εχει οποσδηποτε σπειρα βιδωματος? Η δικη μου εχει 2 εισοδους αρσενικο-θυληκο. Μηπως ειναι για ραδιοφωνο η δευτερη και ελεγε παραμυθια ο κατασκευαστης? Στο περιοδικο Δορυφορικα Νεα ειδα 2 πριζες. Η μια ειναι τριπλη με τριτη εισοδο βιδωτη και η αλλη διπλη οπως αυτη που εχω εγω. Στη λεζαντα λεει ομως.. Στην τριπλη μπορειτε να συνδεσετε τηλεοραση-ραδιοφωνο-δορυφορικο δεκτη και στη διπλη το δορυφορικο σας δεκτη και το ραδιοφωνο σας? Μηπως εκαναν λαθος και ενοουν ραδιοφωνο-τηλεοραση?

VG

Reaction score
0
Φιλε,500Ε θα δωσεις για μια φορα και τελειωνει η ιστορια,μην το κουραζεις πολυ :twisted:

Reaction score
786
Σιγα ρε συ VG, το παληκαρι θελει να μαθει τι παιζεται πριν παει και εμπιστευτει τον καθε "ειδικο".
Τοσο πολυ σε κουρασε?

Δεν παμε καλα εδωμεσα τελικα...

Reaction score
0
VG said:
Φιλε,500Ε θα δωσεις για μια φορα και τελειωνει η ιστορια,μην το κουραζεις πολυ :twisted:
Αμα σε κουρασα μεγαλε μη διαβαζεις και μην απαντας. Γι αυτο υπαρχουν τα φορουμ. Απο τις δικες μου ερωτησεις μπορει να πληροφορηθει τωρα ή αργοτερα και καποιος αλλος. Αν κουραζεστε, καντε το prive να τα λετε μεταξυ σας. Κανενα προβλημα..

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ηρεμα παιδια, ολοι πέρασαν απο το στάδιο του "νέου" και θα πρέπει να βοηθιούνται απο τους παλιούς.

Εδω είμαστε να λύνουμε απορίες όπου μπορούμε.

Η μπρίζα που έχεις εαν γράφει επάνω της TV - SAT καλώς , εαν γράφει TV - RADIO έχασες...

Σαφώς η μπρίζα για το SAT είναι με το σπείρωμα αλλά δεν ακολουθείται απο όλους τους κατασκευαστες.Κάποιοι χρησιμοποιούν και αρσενικό - θυληκό TV βύσμα για να συνδέσουν TV-SAT.

H WaveFrontier είναι μια ιδιαίτερη παραβολική κεραία, (εχω την ίδια με 4 LNB) καθότι μπορείς να συνδέσεις μέχρι και 16 LNB σε μιά κεραία δηλαδή να μπορείς να πιάνεις μέχρι 16 δορυφορους...
Μόνο της ελλάτωμα η διάμετρος που ισοδυναμεί με πιάτο 1 μέτρο περίπου. Πάντως εγώ σημαδεύω τον Hotbird,Astra, Astra2 και HellasSat και ομολογουμένως είμαι πολύ καλά σε σήμα.

VG

Reaction score
0
harmem said:
VG said:
Αμα σε κουρασα μεγαλε μη διαβαζεις και μην απαντας. Γι αυτο υπαρχουν τα φορουμ. Απο τις δικες μου ερωτησεις μπορει να πληροφορηθει τωρα ή αργοτερα και καποιος αλλος. Αν κουραζεστε, καντε το prive να τα λετε μεταξυ σας. Κανενα προβλημα..
Παρεξηγησες και οχι αδικα.
Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι μπορεις με 500Ε τελικη τιμη να τελειωσει η ιστορια δια παντως,if you know what I mean :wink:
Εγω προσωπικα δεν εχω κατι τετοιο γιατι δεν καιγομαι να δω το Ιωνικος-Αιγαλεω ουτε μια μετριοτατη ταινια 10 φορες την εβδομαδα,αλλα φιλος μου το εκανε προσφατα και ειναι ευχαριστημενος.

Reaction score
0
Πάνος Οπλοποιός said:
Για τα HD κανάλια πρεπει να προμηθευτείς ειδικό δέκτη, όπως είναι ο Humax 2000, και η νέα σου τηλεόραση πρέπει να διαθέτει είσοδο HDMI και να έχει ανάλυση τουλάχιστον 1366χ768.
Μπορεί ο Humax με μια κάρτα (module) Irdeto να δει και να παίξει με την κάρτα της Nova και σαφώς βελτιώνει και την εικόνα των απλών καναλιών.
Δηλαδή ο humax 2000 κάνει και upscaling των SD καναλιών;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ναι κάνει upscaling και ειδικότερα με την τελευταία version πολύ καλύτερα απο τις προηγούμενες, αλλά επίσης όπως το αναφέρει και στο site της Humax.

"The HDCI-2000 uses the latest image enhancement technology to make even SDTV programs appear sharper than ever, using a HDMI or YUV output."

Reaction score
0
Πάνος Οπλοποιός said:
Η μπρίζα που έχεις εαν γράφει επάνω της TV - SAT καλώς , εαν γράφει TV - RADIO έχασες...
Σαφώς η μπρίζα για το SAT είναι με το σπείρωμα αλλά δεν ακολουθείται απο όλους τους κατασκευαστες.Κάποιοι χρησιμοποιούν και αρσενικό - θυληκό TV βύσμα για να συνδέσουν TV-SAT.
Τωρα εχω αλλαξει μπριζες στο σπιτι αλλα οι πρωτες που ειχε οταν παραδοθηκε ηταν διπλες χωρις σπειρωμα και εγραφαν tv - sat.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis