Εξωτερικό καθάρισμα μεταξύ πλυσιμάτων

melina

Cargo 200
Reaction score
46.374
Ψάχνω την πλέον αποτελεσματική μέθοδο για το (σχεδόν) καθημερινό εξωτερικό καθαρισμό, ξεσκόνισμα ας πούμε, αυτοκινήτου με σκούρο χρώμα.
Εχω δοκιμάσει παλιότερα (σε ανοικτά χρώματα) αυτά τα χνουδωτομακρύτριχα με τη μακριά πλαστική λαβή (dusters) αλλά κατέληξα ότι δεν κάνουν καλή δουλειά, άσε που μετά από 4-5 φορές βρωμίζουν τόσο πολύ που σιχαίνομαι να το βάλω πάνω στο αυτοκίνητο.
Σε λευκό αυτοκίνητο είχα βρει την ησυχία μου με ένα 'συνθετικού τύπου πετσί', το έβρεχα, το έστιβα, περνούσα τις επιφάνειες, ξέπλενα, και ξανά μανά και γινόταν σούπερ, σαν να έχει βγει από πλυντήριο.
Σε σκούρο χρώμα όμως το φοβάμαι από τη μία και από την άλλη έχει παλιώσει το πετσί αυτό και πρέπει να αρχίσω να ψάχνω να το ξαναβρω, ούτε θυμάμαι από που το πήρα πριν χρόνια και είναι το ρημάδι εξαιρετικό. Οπότε πάνω στο ψάξιμο το ψάχνω γενικότερα για αυτό ρωτάω μήπως έχει καταλήξει κανείς σε κάποια ωραία, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο και υλικά.

Reaction score
648
Δύσκολη και "πονεμένη" περίπτωση τα σκούρα χρώματα αυτοκινήτων, ειδικά το μαύρο.
Ή δική μου άποψη είναι να μην κάνεις τίποτα σε στεγνή και μη καθαρή επιφάνεια και μακριά από χημικά καθαριστικά.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.374
Πρόταση για γυάλισμα κερωμα, αξιόπιστος κσι γνωστης των υλικών, υπαρχει;

Reaction score
834
Εχω δοκιμάσει παλιότερα (σε ανοικτά χρώματα) αυτά τα χνουδωτομακρύτριχα με τη μακριά πλαστική λαβή (dusters) αλλά κατέληξα ότι δεν κάνουν καλή δουλειά, άσε που μετά από 4-5 φορές βρωμίζουν τόσο πολύ που σιχαίνομαι να το βάλω πάνω στο αυτοκίνητο.
Βασίλη, η αυθεντική Nenette κάνει τρομερή δουλειά αν την ποτίζεις με Nenetol που και που, ενώ πλένεται στο πλυντήριο. Τις πουλάνε εδώ.

Kάτοχος μαύρου Golf. :)

melina

Cargo 200
Reaction score
46.374
Βασίλη, η αυθεντική Nenette κάνει τρομερή δουλειά αν την ποτίζεις με Nenetol που και που, ενώ πλένεται στο πλυντήριο. Τις πουλάνε εδώ.

Παραγγελία 2 κομμάτια από το καθένα, check!

Πρώτη φορά βρήκα καλύτερη τιμή σε προιόν από μαγαζί εντός σε σχέση με το Amazon.
Thanks George!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.305

Δεν αφήνει ίχνη λαδιού στην επιφάνεια του αυτοκινήτου;

melina

Cargo 200
Reaction score
46.374
Πάντως αυτό που έχω καταλάβει από ότι διάβασα για όλα αυτά τα προιόντα θέλει πολύ απαλό πέρασμα, σα χάδι.
Βρήκα και αυτό που είχα, ένα πολύ μεγάλο nenette και είδα ότι και αυτό είανι βαμβακερό, θα το περάσω ένα πλυντήριο να του βρίσκεται γιατί λίγο που το έκανα δοκιμή θυμήθηκα ότι το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πως άφηνε πολλά χνούδια πίσω από κάθε πέρασμα. Για να δούμε.
Δοκίμασα και με βρεγμένη πετσέτα μικροινών δείχνει να κάνει κι αυτό δουλειά αν πρόκειται για λεκέδες του τύπου ίχνη που μένουν από τρέξιμο νερών μετά το πλύσιμο. Μαζεύει και όλο το χνούδι που άφησε η άλλη η παπαροβούρτσα αρκεί να το σκουπίζεις με την πετσέτα προς τη μία κατεύθυνση (όχι μπρος πίσω) για να τα μαζεύει σε μια μερά (αλλιώς τα σκορπάει σε διάφορες θέσεις :laugh::laugh::laugh:).

Reaction score
834
Δεν αφήνει ίχνη λαδιού στην επιφάνεια του αυτοκινήτου;
Αν αφήσεις το Nenetol να απορροφηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, όχι. Υπάρχει επίσης και μια "σχολή" κατόχων που ισχυρίζεται ότι όσο πιο βρώμικη είναι, τόσο καλύτερα καθαρίζει - δεν έχω άποψη επ' αυτού γιατί σιχαίνομαι και την πλένω τακτικά :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain