Εξωτερικό Dac ή Ολοκληρωμένος Ενισχυτής-Dac + Hiface ?

Reaction score
135
Καλησπέρα,

Έχω στην κατοχή μου τα Dali Ikon 6 και έναν AV ενισχυτή Pioneer vsx-2014i.
Η κύρια πηγή είναι ένα Laptop, αλλά υπάρχει και ένα Cd-player και ένα media player.
Στην ιδέα να αναβαθμίσω το σύστημα κατέληξα στην απορία του τίτλου.
Είναι προτιμότερο να προχωρήσω στην αγορά ενός εξωτερικού Dac π.χ Arcam rdac, Ca Dacmagic 100 ή
στην αγορά ενός ολοκληρωμένου ο οποίος θα έχει και Dac (π.χ xtz a100 d3, Harman Kardon 990)+ ενός hiface ?
Με ποιά προσθήκη θα δώ σημαντικότερα αποτελέσματα ?
Περιμένω συμβουλές και εναλακτικές λύσεις αν υπάρχουν.
Ευχαριστώ

Reaction score
7.197
Απάντηση: Εξωτερικό Dac ή Ολοκληρωμένος Ενισχυτής-Dac + Hiface ?

δεν σε ενδιαφερει μονο η αναβαθμιση αλλα και η δυνατοτητα usb-dac. Οι ενισχυτες που αναφερεις ειναι πιο καλοι σαν δικαναλοι απο τον av που εχεις αλλα οχι κατι ιδιαιτερο σαν dac.Aπο την αλλη τα dac που αναφερεις ειναι πιο καλα απο το dac που φορα ο av αλλα δεν θα εχεις και σημαντικη βελτιωση στον ηχο αφου θα κρατησεις τον ιδιο ενισχυτη.
Αν λοιπον δεν σε καλυπτει ο ηχος που εχεις τωρα σε δικαναλο προγραμμα, πηγαινε σε εναν καλο δικαναλο ενισχυτη (χωρις dac) και ενα αυτονομο dac (αυτα που αναφερεις ειναι μια χαρα). Σαφως αυτο κοστιζει λιγο περισσοτερο.

Reaction score
135

Δηλαδή ένα σχετικά entry level dac όπως αυτά που προανέφερα είναι καλύτερο σε σχέση με το Dac ενός ενισχυτή αξιάς περίπου 1000 ευρώ ?
Για χρήση μέσω Usb περισσότερο ποιό απ τα Arcam Rdac , CA Dacmagic 100 προτείνετε εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση μέχρι αυτό το εύρος τιμής ?
Και τέλος επείδη δεν έχω ιδέα απο ολοκρηρωμένους , αν είναι εύκολο να μου προτείνετε κάποιους οι οποιόι να μπορούν να οδηγήσουν τα ηχεία μου σωστά και ταυτόχρονα να μπορούν να συνεργασθούν με τον AV για πολυκάναλο σύστημα με κόστος μέχρι 800-1000 ευρώ.

Reaction score
7.197

ναι αλλα οι διαφορες ειναι μικρες,μην ξεχνας οτι η εξελιξη στα ψηφιακα ειναι συνεχομενη και ο ηχος μιας συσκευης 3-4 ετων (οσο αφορα το ψηφιακο κομματι) να μπορει να επιτευχθει με πολυ λιγοτερα χρηματα.
Ο ενισχυτης που εχεις ειναι αρκετα ισχυρος και για να εχεις ουσιαστικη βελτιωση στον ηχο θα πρεπει να κινηθεις στην κατηγορια 1000 ευρω και ανω. Στη θεση σου θα εκανα το εξης.Θα αγοραζα αρχικα το hiface για να αποκτησει δυνατοτητα usb dac ο pioneer και θα εβλεπα αν με καλυπτει το αποτελεσμα. Να υποθεσω οτι τωρα συνδεεις το laptop με οπτικη ινα στον pioneer (δεν ξερω ποσο καλη καρτα ηχου εχει το laptop,σαφως θα εχεις καλυτερο ηχο με το hiface και σημα στην ομοαξονικη του pioneer).

Reaction score
122

Μια εναλλακτική πρόταση αντί για dac είναι ένα network player. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ασχολείσαι με windows και ρύθμιση προγραμμάτων με αμφίβολα αποτελέσματα.

πχ το player N-30 της Pioneer:
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/201/18420/overview.html
http://www.skroutz.gr/s/415731/Pioneer-N-30.html
Υπάρχει και εφαρμογή για android/ios για χειρισμό του N-30 από τηλέφωνο ή tablet.

Reaction score
135

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Όσων αφορά την μέχρι τώρα ακρόαση απ' τον υπολογιστή (laptop) γίνεται μέσω της εξόδου των ακουστικών με σύνδεση στον ενισχυτή. Αυτό που με προβληματίζει και με οδήγησε στην ιδέα της αναβάθμισης είναι οτι ο ήχος μέσω laptop συγκριτικά με τις άλλες πηγές είναι αρκετά υποδιέστερος .Να αναφέρω οτι για τις άλλες πηγές χρησιμοποιείται το Dac του ενισχυτή.
Οπότε νομίζω οτι προέχει η αγορά ενός Dac ή hiface, σωστα ? Απλά με την αγορά του Dac θα έχω περισσότερες επιλογές στο μέλλον αν σκεφτώ να προχωρήσω στην αγορά και ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή (με Dac ή χωρίς) και ταυτόχρωνα θα βελτιωθεί και ο ήχος γενικότερα σε σχέση με την αγορά μόνο ενός hiface .
Για το Network player πιστέυω οτι θα ήταν προτιμότερο ένα Dac το οποίο θα ενώσω και το Cd palyer .
Οπότε νομίζω οτι έχω κατασταλάξει στην αγορά Dac.
Καμία ιδέα ή σύγκριση Dac με ταβάνι τα 330 ευρώ που κοστίζουν τα Rdac , dacmagic ?

Reaction score
7.197

Καμία ιδέα ή σύγκριση Dac με ταβάνι τα 330 ευρώ που κοστίζουν τα Rdac , dacmagic ?
δεν νομζιω να υπαρχει κατι αλλο εκει κοντα,το κοντινο της teac ειναι στα 375 ευρω ενω το πιο προσιτο της musical fidelity v-dac II στα 240.Τωρα ποιο παιζει καλυτερα? ειναι τοσο μικρες οι διαφορες που δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ακουστες σε ενα απλο συστημα. Θα εδινα ενα προβαδισμα στο dacmagic 100 γιατι εχει περισσοτερες εισοδους

Reaction score
7.197

Μανο αυτο ειναι το πρωτο dacmagic οχι το 100.Αυτο εχει αντικατασταθει απο το dacmagic plus που παιζει στο πεντακοσαρικο plus.

Reaction score
135

Αφού με βοηθήσατε να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω αρχικά και σας ευχαριστώ θα ήθελα να κάνω μια τελευταία ερώτηση.
Η αγορά του ενισχυτή μετατίθεται για το μέλλον αλλά αν είναι έυκολο θα ήθελα να μου πείτε μερικούς ενδεικτικούς ενισχυτές οι οποίοι θα ταίριαζαν στο σύστημα μου σε περίπτωση που βρώ κάποιον μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Οι Yamaha S-700 & S-1000 θεωρούνται καλά μηχανάκια ,πολύ τίμια για την κατηγορία τιμής τους .Κυρίως ο S-1000

Reaction score
135

Κάποια γνώμη για τους Nad 356, Creek Evo 2 και Arcam fmj a28 ;

Reaction score
433

Κάποια γνώμη για τους Nad 356, Creek Evo 2 και Arcam fmj a28 ;
Γνώμη μου ειναι ο nad με την προσθήκη του dac του και εχεις έναν αξιόλογο ολοκληρωμένο , με ht passthrough, και dac με USB και οπτική με λιγότερα απο 900! Τον θεωρω vfm μαζι με τον xtz a100d3 ο οποιος ειναι νομίζω λίγο ποιο ισχυρός, αλλα δεν εχει άμεσο ht passthrough, δεν εχει ρυθμιστικα τονικοτητας, βέβαια αυτο για πολλούς ειναι στα υπέρ του και δεν εχει και την δυνατότητα διπλοκαλωδιωσης που εχει ο nad, και φυσικα δεν εχει την παράδοση και εμπειρία της nad αν αυτο λέει κάτι. Δλδ με τον nad παίρνεις ένα πολυ καλό οικονομικό μηχανάκι το οποίο μπορείς να κρατήσεις αρκετά χρόνια χωρις να νιώθεις οτι σου λείπουν πραγματα. Φυσικα και οι άλλοι 2 που αναφέρεις ειναι πολυ καλα μηχανήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april