Εξωτερικό DAC σε PC και Room Correction. Πως?

Reaction score
150
Σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι μέσα στις επόμενες αγορές μου θα ήθελα να είναι ένα DAC, αφού η μονοδική μου πηγή είναι το PC (Asus Xonar Essence STX) με σκοπό την αναβάθμιση του δικάναλου ήχου.

Αυτό που με έχει προβληματίσει όμως είναι ότι προθέτοντας ένα DAC στην αλυσίδα και παρακάμπτοντας τον Pro θα είναι αδύνατο να χρημοποιήσω το Room Correction του.

Δυστυχώς εκτός από το HDMI δεν βλέπω να έχουν οι προ επιλογή για ψηφιακή έξοδο του σήματος χωρίς να κάνουν DAC. Αλλά ακόμα και το HDMI δεν έχεις επιλογή, εκός κι αν κάνω λάθος, να το κάνεις να βγάζει τον ήχο χωρίς analog conversion. Ακόμη όμως και να το έκανε κανένα DAC δεν δέχεται HDMI input οπότε η όλη εικασία είναι άτοπη.

Θα ήταν πολύ καλύτερο να στέλνουμε τον ήχο μας ψηφιακά στον Pro, να τον επεξεργάζεται ψηφιακά εφαρμόζοντας το Room Correction και να τον στέλνει ψηφιακά στο DAC το οποίο θα κάνει την τελική μετατροπή.

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Εξωτερικό DAC σε PC και Room Correction. Πως?

Σκέφτομαι εδώ και καιρό ότι μέσα στις επόμενες αγορές μου θα ήθελα να είναι ένα DAC, αφού η μονοδική μου πηγή είναι το PC (Asus Xonar Essence STX) με σκοπό την αναβάθμιση του δικάναλου ήχου.

Αυτό που με έχει προβληματίσει όμως είναι ότι προθέτοντας ένα DAC στην αλυσίδα και παρακάμπτοντας τον Pro θα είναι αδύνατο να χρημοποιήσω το Room Correction του.

Δυστυχώς εκτός από το HDMI δεν βλέπω να έχουν οι προ επιλογή για ψηφιακή έξοδο του σήματος χωρίς να κάνουν DAC. Αλλά ακόμα και το HDMI δεν έχεις επιλογή, εκός κι αν κάνω λάθος, να το κάνεις να βγάζει τον ήχο χωρίς analog conversion. Ακόμη όμως και να το έκανε κανένα DAC δεν δέχεται HDMI input οπότε η όλη εικασία είναι άτοπη.

Θα ήταν πολύ καλύτερο να στέλνουμε τον ήχο μας ψηφιακά στον Pro, να τον επεξεργάζεται ψηφιακά εφαρμόζοντας το Room Correction και να τον στέλνει ψηφιακά στο DAC το οποίο θα κάνει την τελική μετατροπή.

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?
Αυτό που μπορεί να γίνει, από τη στιγμή που πηγή σου είναι το PC, είναι όλη η διαδικασία, εκτός από την ψηφιοαναλογική μετατροπή, να γίνει εντός του (ακόμα και οι μετρήσεις).

Όμως δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε φτηνό (αν θες να γίνει σωστά) και πιθανόν να χρειαστεί να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα που προηγουμένως θεωρούσες ως δεδομένα.

Δες και εδώ:
http://www.audyssey.com/products?f=proaudio

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Εξωτερικό DAC σε PC και Room Correction. Πως?

Αυτό που μπορεί να γίνει, από τη στιγμή που πηγή σου είναι το PC, είναι όλη η διαδικασία, εκτός από την ψηφιοαναλογική μετατροπή, να γίνει εντός του (ακόμα και οι μετρήσεις).

Όμως δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε φτηνό (αν θες να γίνει σωστά) και πιθανόν να χρειαστεί να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα που προηγουμένως θεωρούσες ως δεδομένα.

Δες και εδώ:
http://www.audyssey.com/products?f=proaudio

Δηλαδή εννοείς ότι με κάποιο τέτοιο software να κάνω την επεξεργασία ΠΡΙΝ το DAC και να τη στέλνω μετά π.χ. στο Weiss μαζί με τα EQ Filters και μέσω firewire π.χ?

Γίνεται αυτό? Δεν ξέρω κι αν ναι με ποιο πακέτο?
Αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός γιατί με ενδιαφέρει.

Reaction score
150
η δοκιμασε το dpa1 της lyngdorf ...

Φαίνεται όντως πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή αλλά και πάλι έχω κάποιες απορίες.

Παίζω από το PC με JRiver π.χ Τι output θα διαλέξω ώστε να πηγαινει ο ήχος πρώτα στο dpa1 και μετά στο τελικό DAC μαζι με τα φίλτρα για την αναλογική του μετατροπή. Αυτό βγάζει ψηφιακή έξοδο αλλά όχι Firewire.

Reaction score
817
Ο dpa-1 της lyngdorf κάνει όλα αυτά που θέλεις. Είναι dac, room correction και προενισχυτής. Ολα τα σήματα τα μετατρέπει σε 24/96Khz, εφαρμόζει τα φίλτρα της διόρθωσης και ή σου βγάζει το σήμα ψηφιακά (οπότε το στέλνεις σε εξωτερικό dac) ή χρησιμοποιείς το δικό του οπότε το βγαζει αναλογικά (και single ended και balanced). Aν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και τους ψηφιακούς τελικούς της εταιρίας ή και τυχόν άλλους και ηχεία με ενσωματωμένο dac (klein & hummel, dynaudio κλπ) τότε έχεις απο την αρχή μέχρι το τέλος το σήμα ψηφιακό και μόνο μια μετατροπή στο τέλος, πιθανά ότι πιο καλλίτερο. Για περισσότερα:

http://www.avmentor.gr/reviews/lyngdorf_dpa_1_0.htm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.554
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72