Επίπεδο κινητών σε σχέση με τις φωτογραφικές

Reaction score
17
Χαίρεται,
να και κάτι λίγο πιο εγκυκλοπαιδικό.
Οι φωτογραφίες που τραβάνε σήμερα τα κινητά (επιλέξτε αυτό που θεωρείτε καλύτερο) πως συγκρίνονται με αυτές των ψηφιακών μηχανών; Ένα κινητό τραβάει εξίσου καλά όσο
1. μια φωτογραφική μηχανή των 50 ευρώ
2. μια φωτογρ. μηχανώ από 50-100 ευρώ
3. από 100-150 ευρώ
.... κ.ο.κ

Πιο πολύ ήθελα να δω λίγο το πως εξελίχθηκαν τα μοντέλα των κινητών και πόσο πραγματικά βελτίωση είχανε. Καθώς και να δω αυτές τις κούτσικες φωτογραφικές μηχανές στην αγορά που βλέπω των 150 ευρώ πόσο αξίζουνε. Είμαι σίγουρος ότι τις τελευταίες θα τις έχετε προσέξει.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.249
Απάντηση: Επίπεδο κινητών σε σχέση με τις φωτογραφικές

το 1 πιστεύω με το ζόρι, γιατί ακόμη και η φθηνότερη φωτογραφική μηχανή, έχει καλύτερο φακό από το καλύτερο κινητό.

Reaction score
2.288

Αυτη τη στιγμη τα καλα κινητα εχουν πολυ καλες φωτογραφικες μηχανες με επαρκως φωτεινους και οξυς πλην ομως σταθερους φακους (οχι ζουμ).
iPhone 4s & iPhone5, Nokia 920, Nokia 808, Samsung Galaxy SIII ειναι μερικα απο τα κινητα με τις καλυτερες φωτογραφικες μηχανες και συγκρινονται ανετα με φωτογραφικες των 300 περιπου ευρω.
Υστερουν σε καποια σημεια αλλα οχι σε ποιοτητα εικονας (πχ δεν εχουν το ζουμ αλλα και την ευκολια χρησης των αντιστοιχων φωτογραφικων).
Απο τα 400 ευρω και πανω ομως υπαρχουν καταπληκτικες κομπακτ αυτη τη στιγμη αλλα και entry level DSLR με σαφως καλυτερη ποιοτητα εικονας.

Γενικα οι περισσοτερες κομπακτ κατω απο τα 200-250 ευρω ειναι για κλαματα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.249

iPhone 4s & iPhone5, Nokia 920, Nokia 808, Samsung Galaxy SIII... συγκρινονται ανετα με φωτογραφικες των 300 περιπου ευρω.
:111: Αλήθεια;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.088
Re: Απάντηση: Επίπεδο κινητών σε σχέση με τις φωτογραφικές

Αυτη τη στιγμη τα καλα κινητα εχουν πολυ καλες φωτογραφικες μηχανες με επαρκως φωτεινους και οξυς πλην ομως σταθερους φακους (οχι ζουμ).
iPhone 4s & iPhone5, Nokia 920, Nokia 808, Samsung Galaxy SIII ειναι μερικα απο τα κινητα με τις καλυτερες φωτογραφικες μηχανες και συγκρινονται ανετα με φωτογραφικες των 300 περιπου ευρω.
Υστερουν σε καποια σημεια αλλα οχι σε ποιοτητα εικονας (πχ δεν εχουν το ζουμ αλλα και την ευκολια χρησης των αντιστοιχων φωτογραφικων).
Απο τα 400 ευρω και πανω ομως υπαρχουν καταπληκτικες κομπακτ αυτη τη στιγμη αλλα και entry level DSLR με σαφως καλυτερη ποιοτητα εικονας.

δε θα λεγα πως συμφωνω....ναι μεν καποια κινητα εχουν καλη , σχετικα φωτογραφικη , αλλα μαλλον εντυπωσιαζομαστε απο την εντυπωσιακη απεικονιση στην οθονη του κινητου.

Κατα τη γνωμη μου, ουτε κατα διανοια δεν φτανουν απλες κομπακτ, φρεσκες ετσι? οχι του 2000...

και αν αρχιζει κ σκοτεινιαζει ...κλαφτα...

κ βεβαια μονο για μερα με ηλιο αυτα...
και μονο καθαρα σαν ποιοτητα εικονας..

γιατι αν βαλουμε στο παιχνιδι ταχυτητα, ευκολιες, πρακτικοτητα, υψηλα iso, βιντεο, ταχυτητα εστιασης κ πολλα ακομα....

:116:

Reaction score
2.288

Κι ομως, ειναι αληθεια.
Δεν μιλαω για την απεικονειση στην οθονη.
Αν δει κανεις την εικονα του Nokia 808 PureView θα παθει πλακα.
Επισης τα iPhone 4s & 5 οπως και το Nokia 920 εχουν απιστευτη ποιοτητα εικονας για την κατηγορια τους.
Kotsidis John χρονια πολλα για χθες.
Μηπως εχεις καμια σχεση με τον συναδελφο μου φωτογραφο απο τη Θεσσαλονικη?

Σπυρος Ζαχαρακης.

Reaction score
298

Χαίρεται,
να και κάτι λίγο πιο εγκυκλοπαιδικό.
Οι φωτογραφίες που τραβάνε σήμερα τα κινητά (επιλέξτε αυτό που θεωρείτε καλύτερο) πως συγκρίνονται με αυτές των ψηφιακών μηχανών; Ένα κινητό τραβάει εξίσου καλά όσο
1. μια φωτογραφική μηχανή των 50 ευρώ
2. μια φωτογρ. μηχανώ από 50-100 ευρώ
3. από 100-150 ευρώ
.... κ.ο.κ

Πιο πολύ ήθελα να δω λίγο το πως εξελίχθηκαν τα μοντέλα των κινητών και πόσο πραγματικά βελτίωση είχανε. Καθώς και να δω αυτές τις κούτσικες φωτογραφικές μηχανές στην αγορά που βλέπω των 150 ευρώ πόσο αξίζουνε. Είμαι σίγουρος ότι τις τελευταίες θα τις έχετε προσέξει.
Υπάρχουν φωτογραφικές compact των 400-500€ που είναι αίσχος όσο αφορά την ποιότητα εικόνας ( βλ. όλες οι super-zoom ανεξαρτήτως κατασκευαστή ). Αντίστοιχα υπάρχουν άλλες σ'αυτή την κατηγορία τιμής που είναι εξαιρετικές. Τα περισσότερα κινητά της αγοράς δεν έχουν οπτικό zoom , δηλαδή έχουν σταθερό φακό. Αν λάβεις υπόψιν αυτό ( που είναι τεράστιο πλεονέκτημα για ποιότητα εικόνας ) και το συνδυάσεις με το αποτέλεσμα που δίνουν , τότε η αντιστοιχία είναι με φωτογραφική των €50 ( που δεν υπάρχει όμως αντίστοιχη ).

Λόγω μεγέθους αισθητήρα και μόνο τα κινητά είναι λύση απόλυτης ανάγκης φωτογραφικά.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.088

Κι ομως, ειναι αληθεια.
Δεν μιλαω για την απεικονειση στην οθονη.
Αν δει κανεις την εικονα του Nokia 808 PureView θα παθει πλακα.
Επισης τα iPhone 4s & 5 οπως και το Nokia 920 εχουν απιστευτη ποιοτητα εικονας για την κατηγορια τους.
Kotsidis John χρονια πολλα για χθες.
Μηπως εχεις καμια σχεση με τον συναδελφο μου φωτογραφο απο τη Θεσσαλονικη?

Σπυρος Ζαχαρακης.
Σπυρο, εγω ειμαι αυτος που λες!!

( σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!!! οτι επιθυμεις κι εσυ, να σαι παντα καλα!)

Καλως μας ηρθες στο AvSite.

!!!

Ειμαι σιγουρος πως ολα τα παιδια εδω , θα επωφεληθουν τα μεγιστα, απο τις γνωσεις κ τις συμβουλες σου πανω στη Φωτογραφια γενικα!

Εχουμε κ photo gallery, ξερεις τι πρεπει να κανεις...!!!

Reaction score
2.288
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίπεδο κινητών σε σχέση με τις φωτογραφικές

Δεν το ηξερα οτι ησουν και audiophile! Εγω εχω να ασχοληθω σοβαρα απο το 1999.

Χαρηκα πολυ που εισαι εδω!

Και με την ευκαιρια να και ενα review κινητου απο το dpreview http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview

Reaction score
2.288
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίπεδο κινητών σε σχέση με τις φωτογραφικές

Ακομα και για βιντεο ενα κινητο στα καταληλα χερια μπορει να κανει θαυματα.
Εδω ενα camera shootout που συμπεριλαμβανει μεταξυ αλλων και ενα iPhone4s http://vimeo.com/42806211.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.344

Νομίζω ότι είσαι λιγάκι ισοπεδωτικός. Το ότι τα πανάκριβα κινητά μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν ως point-n-shoot μηχανές είναι γεγονός. Αυτό εξάλλου είχα απαντήσει προ μηνών σε ερώτηση φίλης, τι μηχανή να πάρει. Της είπα, πάρε ένα καλό κινητό και μην μπερδεύεσαι με μηχανές. Από εκεί και πέρα, η σύγκριση που κάνεις με μια κόμπακτ των 300 ευρώ (πχ με την περσινή Canon S95 ή την προπερσινή Samsung EX-1) δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια, ακόμη και εάν ξεπεράσουμε το ζήτημα ευκολιών και φακού (ενός διόλου ευκαταφρόνητου 24-72 αντίστοιχου f/1.8-2.4 στη περίπτωση της Samsung). Μην πω ότι με 300 ευρώ παίρνεις πλέον μια Nikon J1, που έχει μια χαρά ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε λιγάκι ψηλότερα iso.

Τι έχει το Iphone 5? Έναν back-iluminated CMOS της Sony, των 8mp. Και έξυπνο software. Οκ, κάποιοι έχουν βάλει δίπλα-δίπλα τη φωτογραφία του (ημερήσια σκηνή εννοείται) και σε Canon 5DmkII. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει τίποτα.
Θα θυμίσω ότι ο Ράιχμαν πριν 4 χρόνια είχε δουλέψει τους φίλους του, παραθέτοντας εκτυπώσεις από μια κόμπακτ Canon G10 δίπλα σε εκτυπώσεις από ψηφιακή πλάτη (νομίζω P45+ κιόλας) και ελάχιστοι βρήκαν τη διαφορά. Εκεί πάμε αλλού όμως. Στο τι πραγματικά μας δίνει, και πόσο στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε τον ακριβό εξοπλισμό. Ή στο πόσο αξιοποιεί ο τελικός χρήστης τις δυνατότητες του εξοπλισμού του (στα χέρια του άπειρου, όντως μια καλοστημένη κόμπακτ μπορεί να βγάλει ευκολότερα καλές φωτογραφίες σε σχέση με μια "δύσκολη" επαγγελματική slr). Δεν είναι όμως λόγος να τα ισοπεδώσουμε όλα!

Εγώ θα στοιχημάτιζα ότι με μια ταπεινή κόμπακτ, ας πούμε μια Canon των 60 ευρώ, αρκεί να είχα το χακαρισμένο firmware για να μπορώ να εξισορροπήσω το πλεονέκτημα των "κόλπων" που δίνει το software ενός iphone ή ενός κορυφαίου κινητού, θα μπορούσα να βγάλω ίδιο ή και ανώτερο αποτέλεσμα.

Reaction score
2.288

Νομίζω ότι είσαι λιγάκι ισοπεδωτικός. Το ότι τα πανάκριβα κινητά μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν ως point-n-shoot μηχανές είναι γεγονός.....
Δεν θα διαφωνησω μαζι σου. Το συνηθιζω να ειμαι ισοπεδωτικος αλλα εχω τους λογους μου :109:.

Οσο γενικολογουμε θα υπαρχουν παντα διαφωνιες.

Ο μεσος χρηστης που δεν εχει γνωσεις θα παει στο πολυκαταστημα και θα αγορασει οτι του πουλησει ο εκαστοτε πωλητης. Και αν κινηται στην κατηγορια 200-300 ευρω οι πιθανοτητες να του πουλησουν μια Canon S95 που ειναι μοντελο τρεις γενιες πισω και εξαιρετικα δυσευρετη ειναι απο ελαχιστες εως καθολου. Συγκεκριμενα αυτη τη στιγμη με μια συντομη αναζητηση στο σκρουτζ μονο 2 καταστηματα την εχουν κατω απο 330ευρω και με παραδοση σε 1-3 ημερες που κατα πασα πιθανοτητα σημαινει οτι πρακτικα δεν υπαρχει. Το ενα και μοναδικο καταστημα που την εχει στοκ την εχει 470ευρω οποτε μαλον πως ξεφυγαμε.

Γενικα στη φωτογραφια υπαρχουν εκατονταδες ασταθμητοι παραγοντες που καθοριζουν το ποια φωτογραφικοι μηχανη ειναι η "καλυτερη" για τον καθε ενα. Γι αυτο το λογο και δεν ανμαφερθηκα σε τιποτε αλλο εκτος απο την ποιοτητα της εικονας.
Επισης ο λογος που παρεθεσα το shootout ειναι για να δειξω οτι τον μεγαλυτερο ρολο δεν το εχει το εργαλειο αλλα ο χειριστης του.

Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να γνωριζω σε ποιους απευθυνεται ο δημιουργος αυτου του ποστ και ετσι δεν μπορω να δωσω μια πιο πληρη απαντηση περαν της απλης παραθεσης της ποιοτητας εικονας ενος καλου κινητου με ονοματεπωνυμο σε συγκριση με μια μεση κομπακτ φωτογραφικη μηχανη σαν κι αυτες που προσπαθουν να "σπρωξουν" οι διαφωροι πωλητες σε εκατονταδες αδαεις αγοραστες.

Πολυ ευχαριστως αν θελετε να παραθεσω μια λιστα απο best buy (IMHO) Compact φωτογραφικες μηχανες της κατηγοριας "ανω των 350ευρω" που πραγματικα προσφερουν κατι σημαντικα καλυτερο απο ενα iPhone.

Επισης ειμαι φανατικος υποστηρικτης της αποψης οτι η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη ειναι αυτη που εχουμε παντα μαζι μας και σε αυτη την περιπτωση τιποτα δεν μπορει να νικησει ενα καλο κινητο.
Αυτος ειναι εξ αλλου και ο λογος που αγορασα μια Sony RX100 η οποια ζει σχεδον μονιμα στην εσωτερικη τσεπη του μπουφαν μου κατι που ισως να μην ειχα κανει αν ειχα ενα απο τα κινητα που προαναφερα.

Οσο για την χακαρισμενη Canon των 60 ευρω να υποθεσω οτι την αναφερεις χαρην λογου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.344

Επισης ειμαι φανατικος υποστηρικτης της αποψης οτι η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη ειναι αυτη που εχουμε παντα μαζι μας και σε αυτη την περιπτωση τιποτα δεν μπορει να νικησει ενα καλο κινητο.
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που φθίνει η αγορά των φθηνών κόμπακτ. Οι ημέρες τους είναι μετρημένες. Οι "ακριβές" από την άλλη, συμπιέζονται από τις mirrorless.

Reaction score
17

............
Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να γνωριζω σε ποιους απευθυνεται ο δημιουργος αυτου του ποστ και ετσι δεν μπορω να δωσω μια πιο πληρη απαντηση περαν της απλης παραθεσης της ποιοτητας εικονας ενος καλου κινητου με ονοματεπωνυμο σε συγκριση με μια μεση κομπακτ φωτογραφικη μηχανη σαν κι αυτες που προσπαθουν να "σπρωξουν" οι διαφωροι πωλητες σε εκατονταδες αδαεις αγοραστες.

Πολυ ευχαριστως αν θελετε να παραθεσω μια λιστα απο best buy (IMHO) Compact φωτογραφικες μηχανες της κατηγοριας "ανω των 350ευρω" που πραγματικα προσφερουν κατι σημαντικα καλυτερο απο ενα iPhone.

Αυτος ειναι εξ αλλου και ο λογος που αγορασα μια Sony RX100 η οποια ζει σχεδον μονιμα στην εσωτερικη τσεπη του μπουφαν μου κατι που ισως να μην ειχα κανει αν ειχα ενα απο τα κινητα που προαναφερα.

Οσο για την χακαρισμενη Canon των 60 ευρω να υποθεσω οτι την αναφερεις χαρην λογου.

Ρώτησα γιατί μου άρεσει να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα όσο το καλύτερο μπορώ. Αυτό το είδος των ερωτήσεων μου δίνουν τη δυνατότητα γρήγορα
να πάρω μια ιδέα πως είναι τα πράγματα.

Πριν κάνω την ερώτηση είχα την εντύπωση ότι τα κινητά είχανε αρχίσει να σαρώνουνε μέχρι προχθές που σε κατάστημα ηλεκτρονικών είδα ψυρίτσες μηηχανούλες των 100-150 ευρώ. Υπέθεσα ότι για να είναι αυτά φρέσκα μοντέλα τα κινητά τελικά δεν τα πήγανε τόσο καλά, όσο θα περίμενα. Ευχαριστώ μου αρέσουνε πολύ οι διαφωνίες σας, εκεί μαθαίνεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.774
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili