Επίσκεψη στο μεγαλύτερο "μαγαζί" μουσικών οργάνων και ειδών μουσικής της Ευρώπης!

Reaction score
3.085
Αναφέρομαι, φυσικά, στη γνωστή σε όλους μας Thomann.de. Με την ευγενική προσφορά του Πέτρου Ναλμπάντη, που ανδρώθηκε στο ίδιο σχολείο με το γιο μου και τον είδα να μεγαλώνει και να προοδεύει, γιο του αγαπητού μου φίλου και συνάδελφου Νίκου, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα το χώρο της Thomann, στο Bamberg της Γερμανίας, όπου βρίσκομαι για λίγες μέρες (και από όπου γράφω κι όλας).

Η εμπειρία ήταν το λιγότερο εκπληκτική. Επισκεφθήκαμε το χώρο, όπου πωλούνται τα είδη - για τους επί τόπου επισκέπτες - ένα πολυεπίπεδο χώρο με πάμπολλες αίθουσες, τόσο εκθέσεως των προϊόντων, όσο και δοκιμών, παρουσιάσεων, αλλά ακόμα και δυνατότητας του πελάτη να δοκιμάζει Ο ΙΔΙΟΣ ζωντανά το όργανο ή το εξάρτημα ή μηχάνημα που τον ενδιαφέρει, χωρίς απολύτως καμιά υποχρέωση να το πάρει μέχρι και χώρο παρουσίασης πολλαπλών μουσικών οργανικών συνθέσεων, με πολύ μεγάλη οθόνη και ανάλογες βιντεοπροβολές.

Όμως, ενώ το εντυπωσιακό είναι εκ πρώτης όψεως, ο φυσικός χώρος της έκθεσης και πώλησης των μουσικών οργάνων και των μηχανημάτων, στην πραγματικότητα, αυτό που εμένα με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ο χώρος των διεθνών πωλήσεων, ο οποίος, εκτός από τα γραφεία των υπευθύνων (ένας για κάθε μια από τις πιο γνωστές χώρες της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου), διαθέτει τεράστιες σε έκταση αποθήκες, όπου σχεδόν τα πάντα ελέγχονται, τακτοποιούνται και παραλαμβάνονται χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου χεριού.

Ράφια ύψους 20 και βάλε μέτρων, σε ατέλειωτες σειρές, τόσο σε μήκος όσο και σε αριθμό, αποθηκεύουν όργανα, ενισχυτές, μικρόφωνα, κονσόλες, πιάνα, συνθεσάϊζερς, φωτορυθμικά, ακουστικά, ηχεία και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου που συνδέεται με τον επαγγελματικό χώρο της μουσικής (και όχι μόνο) σε απίστευτες ποσότητες, αλλά με μια εκπληκτική τάξη. Όλα ελεγχόμενα από τεράστια σε ύψος ρομποτικά εργαλεία, που παραλαμβάνουν, τοποθετούν, κατανέμουν ή παραδίδουν συσκευασίες, οι οποίες μπαίνουν σε διαρκώς κινούμενους ταινιοδιάδρομους, ελεγχόμενους και αυτούς από ένα κεντρικό σύστημα φηφιακής οργάνωσης, του οποίου βέβαια τη λειτουργία ούτε κατά διάνοιαν δεν θα μπορούσα να καταλάβω στο συνολό του, έστω και χονδρικά.

Όταν η παραγγελία σου μπει και επιβεβαιωθεί, τότε το σύστημα μπαίνει σε αυτόματη λειτουργία. Το αντικείμενο θα καταχωρηθεί ψηφιακά στο σύστημα και μετά, χωρίς σχεδόν καθόλου την επέμβαση ανθρώπινου χεριού, θα παραληφθεί με το ρομπότ από το ράφι, που μπορεί να είναι και μισό χιλιόμετρο μακρυά από τον υπεύθυνο, θα συσκευασθεί, θα μπει στον ταινιοδιάδρομο, θα φτάσει σε ένα ενδιάμεσο στάδιο, όπου θα μπει επάνω στη συσκευασία το τιμολόγιο και η διεύθυνση του παραλήπτη, και μετά θα φτάσει σχεδόν με τον ίδιο αυτόματο τρόπο στην τελική φάση, που είναι ο έλεγχος και η παράδοση στα φορτηγά της DHL και των άλλων εταιρειών courier, που περιμένουν σειρές απέξω από τις αποθήκες να παραλάβουν τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες πακέτα για να προωθηθούν όπου γης.

Όταν γυρίσω από το Bamberg, θα σας βάλω και φωτογραφίες, γιατί από δω που είμαι είναι αδύνατον.

Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

Από το Bamberg με πολλές ευχές.
-

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Απάντηση: Επίσκεψη στο μεγαλύτερο "μαγαζί" μουσικών οργάνων και ειδών μουσικής της Ευ

Να περάσετε καλά!

Reaction score
4
Απάντηση: Επίσκεψη στο μεγαλύτερο "μαγαζί" μουσικών οργάνων και ειδών μουσικής της Ευ

Παναγιώτη εγώ είχα πάθει την πλάκα μου όταν είχα την τύχη να επισκεφτώ και εγώ το εν λόγω κατάστημα απο κοντά...

Reaction score
2.237
Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, μας λες ότι θα κάνεις Χριστούγεννα εδώ;

:139: ΖΗΛΕΥΩ!!!!! (αλλά δε φθονώ...)

Καλά να περάσετε, καλές γιορτές!!!

Reaction score
3.085
Χριστούγεννα στο Bamberg

Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, μας λες ότι θα κάνεις Χριστούγεννα εδώ;

:139: ΖΗΛΕΥΩ!!!!! (αλλά δε φθονώ...)

Καλά να περάσετε, καλές γιορτές!!!
Σωστά. Σαφώς! Αλλά καθόλου "εμμέσως" :126:

...............
Όταν γυρίσω από το Bamberg, θα σας βάλω και φωτογραφίες, γιατί από δω που είμαι είναι αδύνατον.

Εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

Από το Bamberg με πολλές ευχές.
-
Αντεύχομαι και πάλι σε όλους.

Υ.Γ.:
Η φωτογραφία που έβαλες, είναι μεν του Banberg, αλλά μάλλον τραβηγμένη το καλοκαίρι ή την άνοιξη. Τώρα είναι όλα άσπρα από το χιόνι. Λένε πάντως πως τα Χριστούγεννα θα είναι πιο ήπιος ο καιρός.

Θα βάλω και φωτό από το Bamberg, αλλά και από Νυρεμβέργη, που επισκεφθήκαμε προχθές.

Καλημέρα.
-

Reaction score
7

Φανταζομαι θα νιωθεις σαν μικρο παιδι σε παιχνιδαδικο ,Χριστουγεννα,και θα θελεις να κανεις και τις γιορτινες αγορες σου.

ΖΗΛΕΥΩ!

Καλες γιορτες!

Reaction score
3.085
Φωτογραφίες

1) Η είσοδος του τοπικού καταστήματος. Αυτού δηλαδή, που εξυπηρετεί τους επί τόπου επισκέπτες και πελάτες, όπως εμείς που το επισκεφθήκαμε:

2) Η απαραίτητη μεταλλική ταμπέλα στο πλάϊ της εισόδου, που πληροφορεί τον πρωτοεισερχόμενο επισκέπτη τί είδους "μαγαζί" θα δει:

http://img687.imageshack.us/img687/1052/dsc0221av.jpg

3) Η υποδοχή των πελατών και επισκεπτών, αμέσως μετά την είσοδο. Ένας ντόπιος εξέρχεται πανευτυχής με την νεοαποκτηθείσα κιθάρα του (ή το μπάσο του, ίσως):

http://img59.imageshack.us/img59/4192/dsc0222ec.jpg

4) Η κύρια αίθουσα επιδείξεων και παρουσιάσεων, αμέσως μετά την είσοδο, στα δεξιά και περίπου στο ίδιο επίπεδο. Θα παρατηρήσετε ότι η αίθουσα θυμίζει χώρο συναυλιών, με εξέδρα υπερυψωμένη, παλισιωμένη με ηχεία παντός είδους δεξιά και αριστερά και με με μια μεγάλη οθόνη βιντεολπροβολής στο κέντρο (αντί για ζωντανούς καλλιτέχνες). Κάτω, στο επίπεδο των "θεατών", υπάρχουν μεγάλα επιδαπέδια όργανα, κυρίως συνθεσάϊζερς, καθώς και άλλα επαγγελματικά εργαλεία.

http://img823.imageshack.us/img823/7341/dsc0094ru.jpg

5 - 6 - 7 και 8) Οι επόμενες εικόνες είναι από τον ίδιο χώρο, σε κοντινότερες λήψεις, τόσο του κάτω επιπέδου με τα συνθεσάϊζερς, όσο και της οθόνης.

http://img121.imageshack.us/img121/2869/dsc0095uy.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/9494/dsc0096p.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/4268/dsc0097e.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/318/dsc0098c.jpg

9-10) Και τώρα να σας φτιάξω λίγο με μερικά "εργαλεία":

http://img41.imageshack.us/img41/5118/dsc0083uv.jpg

http://img521.imageshack.us/img521/9030/dsc0084hx.jpg

Θα συνεχίσουμε αργότερα ή αύριο....
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η αποψη μου για το εν λογο καταστημα βαση προσωπικης εμπειριας ειναι το

δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου
δυστυχως δεν προσεχουν .
Μιλαω ΠΑΝΤΑ με το τι μου ειχε συμβει.

Reaction score
1

τι σ ειχε συμβει;;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Κε Παναγιώτη μέχρι 4 φωτογραφίες σε κάθε post αν θέλετε να εμφανίζονται άμεσα και όχι υπο μορφή link..

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Η προσωπική μου εμπειρία από την Thomann ήταν άριστη. 2 αγορές, από τις οποίες η μία αφορούσε είδος ογκώδες και ευπαθές, έφτασαν στην ώρα τους, σωστές και άθικτες, και μέχρι να φτάσουν η ενημέρωση ήταν άψογη. Μάλιστα, αν και την πρώτη φορά είχα επικοινωνήσει μαζί τους αρχικά για πληροφορίες στα γερμανικά, η απάντηση ήρθε στα ελληνικά από εξυπηρετικότατο Έλληνα εργαζόμενο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τι σ ειχε συμβει;;
παμε λοιπον
πριν κανα χρονο παραγγελνω κατι διαχυτες auralex στο σαιτ ελεγε οτι βαφονται με σπρει,
ετσι και εκανα αφου τους κολλησα στους τοιχους, ελα που το σπρε τα ετρωγε , ελα που κατοπιν εορτης το ειδα στο σαιτ της ορα, ελα που ο γερμανος αρχικα ηθελε τα ορα πισω.
Στην πορεια καταλαβε οτι δεν μπορουσε αυτο να γινει , και τειλκα μου στειλε μια κουτα φρι , και μπηκε στην σελιδα τοιυ και διορθωσε το σπρει,
ελα που και αλλα προιοντα ηταν απο το ιδιο υλικο , και εκει ακομα να αλλαξει τον τροπο εφεργμογης της βαφης.
Εννοηται απο την πρωτη στιγμη ειχα επαφη με τον αμερικανο,

Reaction score
3.085
Photo

Κε Παναγιώτη μέχρι 4 φωτογραφίες σε κάθε post αν θέλετε να εμφανίζονται άμεσα και όχι υπο μορφή link..
Γιώργο μου, σ' ευχαριστώ. Δεν τόξερα, γι αυτό την πάτησα. Next time θα το εφαρμόσω. Όσο για τις υπόλοιπες, σιγά-σιγά θα τις ανεβάσω. Απλά, τέτοιες μέρες και ώρες τρέχουμε για αυτά που πρέπει να γίνουν πριν κλείσει ο Χρόνος και πού "χρόνος".

Reaction score
3.085
Auralex

@ Argi

Αργύρη, σε καταλαβαίνω και έχεις δίκιο. Πλην όμως....

(α) Τα προϊόντα της Auralex (όπως και όλα τα προϊόντα) δεν τα φτιάχνει η Thomann. Άρα μπορεί να παίζει η πιθανότητα το μαγαζί να είχε λάθος πληροφόρηση, είτε από τον κατασκευαστή, είτε από άλλη πηγή. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ πώς ότι έλεγε στο site, έπρεπε να είναι υπεύθυνο και ελεγμένο.

(β) Από τότε έχει περάσει καιρός και έχουν βελτιωθεί. Πόσο δεν ξέρω, απλά παρατηρώ τις ευκολίες που παρέχουν στον - πιθανό - πελάτη. Επί πλέον, η καθιέρωση του ελληνικού τμήματος είναι μια βελτίωση, που για τον επαγγελματία μουσικό της Ελλάδας έλειπε.

(γ) Auralex παράγγειλα κι εγώ ένα πακετάκι για αρχή. Αλλά δεν πρόκειται να τα βάψω, φυσικά. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Φυσικά, εσύ για να το πράξεις, θα είχες τους λόγους σου. Πάντως, το δίκιο σου το αναγνωρίζω.

Να σημειώσω ότι με την επιχείρηση ουδεμία σχέση έχω (αν είχα, ποιός τη χάρη μου, κοντά ένα δις ευρώ τζίρο έχουνε το χρόνο). Τον Πέτρο απλά τον ξέρω σαν το γιο του φίλου μου, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω και μετοχές στην Thomann. Όμως, για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Πέτρος έχει κάνει σπουδαία δουλειά για το ελληνικό τμήμα, και η εξυπηρέτηση των Ελλήνων πελατών έχει πολύ βελτιωθεί. Π.χ., εγώ χθές βράδυ έβαλα την παραγγελία και σήμερα έλαβα κι όλας το tracking no. της DHL, γρήγορα, ταχύτατα θα έλεγα, με πλήρη ενημέρωση και με τις καλές τιμές της Thomann. Και βέβαια, η παραγγελία δεν ήταν μόνο τα Auralex, αλλά ένα σωρό άλλα πράγματα (ακουστικά Senheiser, προενισχυτής ακουστικών Millenium HA 4, καλώδια, αντάπτορες, βύσματα, κ.ο.κ.). Δυο κούτες γεμάτες. Αναμένονται στην πόρτα μου βέβαια, σε λίγες μέρες φυσικά.

Καλό βράδυ.
-

Reaction score
0

Γειά σας φίλοι και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω γιατί είμαι από επαρχία, πως γίνεται η διαδικασία για να παραγγείλεις από το Thomann.de;
Θέλω να παραγείλω κάποια πράγματα αξίας περίπου 500 euro. Έρχονται κατευθείαν με μεταφορική; Μένουν σε τελωνείο;
Και μια ερώτηση, ακόμα. Η American DJ έχει service στην Ελλάδα;
Ευχαριστώ πολύ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Auralex

@ Argi

Αργύρη, σε καταλαβαίνω και έχεις δίκιο. Πλην όμως....

(α) Τα προϊόντα της Auralex (όπως και όλα τα προϊόντα) δεν τα φτιάχνει η Thomann. Άρα μπορεί να παίζει η πιθανότητα το μαγαζί να είχε λάθος πληροφόρηση, είτε από τον κατασκευαστή, είτε από άλλη πηγή. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ πώς ότι έλεγε στο site, έπρεπε να είναι υπεύθυνο και ελεγμένο.
οταν πουλας κατι εισαι υποχρεωμενος να γνωριζεις τον τροπο εφερμογης του

(β) Από τότε έχει περάσει καιρός και έχουν βελτιωθεί.
μπα στα aura σε αλλο προιον προτεινουν λαθος τροπο εφαρμογης
Πόσο δεν ξέρω, απλά παρατηρώ τις ευκολίες που παρέχουν στον - πιθανό - πελάτη. Επί πλέον, η καθιέρωση του ελληνικού τμήματος είναι μια βελτίωση, που για τον επαγγελματία μουσικό της Ελλάδας έλειπε.
περσι μιλαγα με ενα ελληνα και ενα που μιλαγε ελληνικα με επιθετο τουρκικο

(γ) Auralex παράγγειλα κι εγώ ένα πακετάκι για αρχή. Αλλά δεν πρόκειται να τα βάψω, φυσικά. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Φυσικά, εσύ για να το πράξεις, θα είχες τους λόγους σου. Πάντως, το δίκιο σου το αναγνωρίζω.

Να σημειώσω ότι με την επιχείρηση ουδεμία σχέση έχω (αν είχα, ποιός τη χάρη μου, κοντά ένα δις ευρώ τζίρο έχουνε το χρόνο). Τον Πέτρο απλά τον ξέρω σαν το γιο του φίλου μου, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω και μετοχές στην Thomann. Όμως, για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Πέτρος έχει κάνει σπουδαία δουλειά για το ελληνικό τμήμα, και η εξυπηρέτηση των Ελλήνων πελατών έχει πολύ βελτιωθεί. Π.χ., εγώ χθές βράδυ έβαλα την παραγγελία και σήμερα έλαβα κι όλας το tracking no. της DHL, γρήγορα, ταχύτατα θα έλεγα, με πλήρη ενημέρωση και με τις καλές τιμές της Thomann. Και βέβαια, η παραγγελία δεν ήταν μόνο τα Auralex, αλλά ένα σωρό άλλα πράγματα (ακουστικά Senheiser, προενισχυτής ακουστικών Millenium HA 4, καλώδια, αντάπτορες, βύσματα, κ.ο.κ.). Δυο κούτες γεμάτες. Αναμένονται στην πόρτα μου βέβαια, σε λίγες μέρες φυσικά.

Καλό βράδυ.
-
κατα τα αλλα οταν αναγνωρισαν το λαθος τους απλα μου εστειλαν φρι ενα δευτερο κουτι.Δεν αμφιβαλω οτι δεν ειναι εξυπηρετικοι, απλα κανουν ευκολα γερμανικα λαθη

Reaction score
3.085

Γειά σας φίλοι και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω γιατί είμαι από επαρχία, πως γίνεται η διαδικασία για να παραγγείλεις από το Thomann.de;
Θέλω να παραγείλω κάποια πράγματα αξίας περίπου 500 euro. Έρχονται κατευθείαν με μεταφορική; Μένουν σε τελωνείο;
Και μια ερώτηση, ακόμα. Η American DJ έχει service στην Ελλάδα;
Ευχαριστώ πολύ.
Είναι πολύ απλό. Μπαίνεις στο www.thomann.de και στην εισαγωγική σελίδα πατάς πάνω στην ελληνική σημαία. Σε πάει κατ' ευθείαν στο ελληνικό τμήμα, που όμως δεν "μιλάει" (το site, εννοώ) ελληνικά αλλά αγγλικά. Εκεί υπάρχει και το τηλέφωνο της απ' ευθείας γραμμής του Πέτρου Ναλμπάντη καθώς και το email του. Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν είτε μέσω του site (πρέπει να γίνεις μέλος πρώτα, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου) είτε τηλεφωνικά.

Τελωνείο δεν υφίσταται. Στην ΕΕ είμαστε. Οι παραγγελίες παραδίδονται με την υπηρεσία courier των ΕΛΤΑ κατ' ευθείαν στην πόρτα σου. Από Γερμανία φεύγουν με DHL, και ενημερώνεσαι με email αυτοστιγμή με το tracking no. της DHL, το οποίο στην πορεία θα σου παράσχει και το αντίστοιχο νούμερο των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς την πορεία της παραγγελίας σου από τον υπολογιστή σου. Για παραγγελίες πάνω από ένα ορισμένο ποσό, τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Για το ποσό που λες, σίγουρα είναι δωρεάν. Τσεκάρισέ το, όμως με τον Πέτρο (τηλεφωνικά ή με email).

Απλά, γρήγορα και κατανοητά. Και για κάθε απορία ή λεπτομέρεια, ο Πέτρος μπορεί να σε εξυπηρετήσει από τηλεφώνου.

Άντε, Καλή Χρονιά σε όλους.
-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος