Επεισοδιακή Έκθεση

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Έργο του που θα δημοπρατείτο στο Λονδίνο κατέστρεψε ο γλύπτης Τάκις

ΑΠΕ
Στην καταστροφή του έργου του Μιούζικαλ, που ανήκε στη συλλογή του Αλέξανδρου Ιόλα, προχώρησε την Τρίτη ο γνωστός γλύπτης Τάκις, αντιδρώντας στην απόφαση του οίκου Bonhams να το εντάξει στα προς δημοπράτηση ελληνικά έργα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, ο καλλιτέχνης εισήλθε στο χώρο του Ιδρύματος, όπου πραγματοποιούνταν η έκθεση έργων ελληνικής τέχνης που πρόκειται να δημοπρατήσει ο βρετανικός οίκος στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου, και ισχυριζόμενος ότι ήταν κλεμμένο μουντζούρωσε το έργο του με μπλε μπογιά.

Σχολιάζοντας την ενέργεια του γλύπτη, η Τερψιχόρη-Μαρία Αγγελοπούλου, από την εταιρεία εικαστικών συμβούλων Art Expertise, η οποία συνεργάζεται με τον οίκο Bonhams για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, «Ελληνική Πώληση», με την πράξη του αυτή ο κ. Τάκις προσέβαλε τον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τους διοργανωτές της δημοπρασίας, τους συλλέκτες και βέβαια το συγκεκριμένο έργο.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, αντίστοιχα έργα του γλύπτη, τα οποία επίσης ανήκαν στη συλλογή Ιόλα, είχαν πωληθεί χωρίς πρόβλημα τον Μάιο του 2004 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's, καθώς -όπως και το έργο που καταστράφηκε- είχαν περάσει με δικαστική απόφαση στους νόμιμους κληρονόμους του Αλέξανδρου Ιόλα. Η κυρία Αγγελοπούλου υποστήριξε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο έργο ουδέποτε αναφέρθηκε ως κλεμμένο στην Αστυνομία ή στους καταλόγους που διαθέτει η Interpol.

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης κατήγγειλε παρακράτηση και εκμετάλλευση του έργου το οποίο δήλωσε ότι το είχε προσφέρει ο ίδιος για το Μουσείο Ιόλα στην Αγία Παρασκευή.

news.in.gr
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Μηνύματα
3.032.600
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut
Top