Επεξεργασία Βίντεο Σε Η/υ

Reaction score
3
Πρόκειται να αγοράσω νέο Η/Υ. Θέλω να επεξεργάζομαι βίντεο και από ψηφιακή και από αναλογική πηγή. Υπάρχουν δύο λύσεις.
1η Αγορά εξωτερικού converter (πιθανόν Canopus ADVC 110),
2η Αγορά DVD εγγραφής με σύνδεση I-link και εισόδους αναλογικές, προκειμένου
να περνάει το αναλογικό σήμα βίντεο μέσω αυτού (DVDR) & ταυτόχρονα μέσω
I-link στον Η/Υ.
Η τιμή και για τις δύο λύσεις είναι η ίδια, γύρω στα 300-340 Ευρώ.
- Η 1η λύση (converter) πλεονεκτεί στο ότι με αποδεσμεύει και μελλοντικά από αγορά
εσωτερικής κάρτας επεξεργασίας βίντεο και επομένως απόλυτη συμβατότητα με
οποιδήποτε Η/Υ.
- Η 2η λύση (DVDR) πλεονεκτεί στο ότι θα έχω και επιτραπέζιο DVD εγγραφής και
είσοδο αναλογικού σήματος σε Η/Υ.
Θα ήθελα κάποια γνώμη πάνω σε αυτές τις λύσεις, ειδικά αν κάποιος έχει εφαρμόσει
κάποια απο αυτές στην πράξη._

Reaction score
7
Λεω τωρα...
Αν παρεις εξωτερικο DVD εγγραφης με ολα αυτα που ειπες...
Κανεις τις εγγραφες σου σ αυτο απο τα αναλογικα ή τα ψηφιακα input, γραφεις το dvd και μετα παιρνεις το γραμμενο dvd το βαζεις στο dvd drive του pc και κανεις την επεξεργασια σου στο pc και το ξαναγραφεις επεξεργασμενο.
Και γλυτωνεις τα video capture card και τα τυχον προβληματα συγχρονισμου ηχου-εικονας...
Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστεις ΜΕΓΑΛΗ μνημη στο pc...

Reaction score
3
Απλά, θα χρησιμοποιήσω το επιτραπέζιο DVDR ως συσκευή εγγραφής (σαν βίντεο) αλλά και σαν απλή είσοδο για να μεταβιβάσω την αναλογική εικόνα στον Η/Υ και να την επεξεργαστώ. Με το DVDR του Η/Υ θα το γράψω και απλά θα το παίξω στο επιτραπέζιο DVDR. Το ερώτημα είναι αν μια αναλογική συσκευή (π.χ. Hi-8 κάμερα) συνδεθεί στο επιτραπέζιο DVDR θα μπορώ να κάνω capture το βίντεο στον Η/Υ σε πραγματικό χρόνο ή θα έχω πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας - ήχου, χάσιμο καρέ κ.ο.κ ;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Στο επιτραπέζιο dvdr δεν μπορείς να κάνεις editting. Η λύση να γράψεις dvd στο επιτραπέζιο και μετά να το περάσεις στο pc, να κάνεις editting και ξανά dvd είναι πολύ χρονοβόρα.

Αντίθετα με μια κάρτα στο pc θα μπορείς. Το πρόβλημα με τους εξωτερικούς converters είναι τα χαμένα frames. Ο συγκεκριμένος που σκέφτεσαι κάνει απ' ευθείας μετατροπή σε mpeg2? Αν δεν κάνει θα χρειάζεσαι επιπλέον χρόνο γι' αυτό.

Στα λεφτά που σκέφτεσαι κοίτα την κάρτα capture με chip μετατροπής σε mpeg2 που έχω εγώ. Το κάνεις capture κατ' ευθείαν σε mpeg2 κάνεις editting με τον δικό της editor (πολύ καλός) και απλά μετά με ένα πρόγραμμα authoring το κάνεις dvd.

Δες την εδώ: www.vmagic.de

Reaction score
3
1. Το επιτραπέζιο DVDR θα χρησιμεύσει σαν σύνδεση αναλογικής πηγής με Η/Υ. Δεν
θα γράφω το δίσκο σε αυτό. Το editting θα γίνεται στον Η/Υ.
2. Ο συγκεκριμένος converter της Canopus μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε DV avi.
Από κριτικές που έχω διαβάσει είναι πολύ καλός και δεν χάνει frames. Απλά δεν
ξέρω πόση ώρα θα χρειάζομαι στο Premiere για να μετατρέψω το DV avi σε Mpeg-
2. Κι αν βάλω και κανένα τίτλο ή motion πόσο θα επιβαρυνθεί ο χρόνος του
rendering; Αυτό με φοβίζει.
3. Ευχαριστώ για την προτεινόμενη κάρτα, αλλά το site είναι στα γερμανικά και δεν
καταλαβαίνω. Από που μπορώ να μάθω περισσότερα γι αυτήν και ποιά εννοείς; Την
Ultra Vmagic movie; Ελπίζω να δουλεύει με το Premiere.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλύτερα να πάρεις την κοιτάξεις την TV+ που έχει και τηλεόραση και plugin στο Premiere.

Αν τους στείλεις ένα e-mail στα αγγλικά θα σου απαντήσουν την επόμενη ημέρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.655
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april