Επιλογή Ηχείων και Πηγής....

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους.Είμαι κάτοχος ενός toyota corolla g6 2001 και θα ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση όσο αναφορά το ηχητικό σύστημα του αυτοκινήτου.
Αρχικά σκέφτομαι να αλλάξω πηγή και τα μπροστινά ηχεία.Θέλω να έχω έναν ικανοποιητικό ήχο στο αμάξι χωρίς υπερβολές.
Μαμα φοράει 13 cm και έχει και tweeter.Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς αλλά έχω μπερδευτεί.
Σχετικά με την πηγή έλεγα να πάρω την Pioneer DEH-4000UB,με βολεύει που έχει την Aux πίσω(θέλω να το συνδέσω με λάπτοπ) και την usb θύρα μπροστά,αλλά διάβασα πως διαβάζει με ότι σειρά να'ναι τους φακέλους και τα τραγούδια απο το usb.
Από ηχεία έχω κοιτάξει διάφορα(Pioneer TS-C1300R,Rockford Fosgate T152S,Focal Access,polyglass κ.α)
Το budget που διαθέτω φτάνει τα 350 ευρώ.
Σκέφτομαι αργότερα να πάρω και έναν ενισχυτή να τον συνδέσω με τα μπροστά και ίσως και ένα sub και τα πίσω ηχεία να τα αφήσω μαμα και να πάιζουν από την πηγη.
Χρειάζομαι τα φώτα σας και τις προτάσεις σας όσο αναφορά ηχεία και πηγή.

Ευχαριστώ.

Reaction score
264
Απάντηση: Επιλογή Ηχείων και Πηγής....

Γεια χαρά σε όλους.Είμαι κάτοχος ενός toyota corolla g6 2001 και θα ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση όσο αναφορά το ηχητικό σύστημα του αυτοκινήτου.
Αρχικά σκέφτομαι να αλλάξω πηγή και τα μπροστινά ηχεία.Θέλω να έχω έναν ικανοποιητικό ήχο στο αμάξι χωρίς υπερβολές.
Μαμα φοράει 13 cm και έχει και tweeter.Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς αλλά έχω μπερδευτεί.
Σχετικά με την πηγή έλεγα να πάρω την Pioneer DEH-4000UB,με βολεύει που έχει την Aux πίσω(θέλω να το συνδέσω με λάπτοπ) και την usb θύρα μπροστά,αλλά διάβασα πως διαβάζει με ότι σειρά να'ναι τους φακέλους και τα τραγούδια απο το usb.
Από ηχεία έχω κοιτάξει διάφορα(Pioneer TS-C1300R,Rockford Fosgate T152S,Focal Access,polyglass κ.α)
Σκέφτομαι αργότερα να πάρω και έναν ενισχυτή να τον συνδέσω με τα μπροστά και ίσως και ένα sub και τα πίσω ηχεία να τα αφήσω μαμα και να πάιζουν από την πηγη.

Ευχαριστώ.
Γιατι φιλε μου εχω την εντιπωση οτι το αμαξι σου εχει εμπρος 16,5 ηχεια?Εισαι σηγουρος οτι ειναι 13αρια?Πριν απο 5 μηνες εβγαλα απο το κορολα (1999 μοντελο 2πορτο)τα pioneer που ειχε και που ειχανε 17cm διαμετρο και του βαλαμε signat H16 16,5 cm.Οποτε παιρνει ευκολα 16,5 ηχεια(αντε να κοψεις ελαφρα την λαμαρηνα της πορτας σε καποιο σημειο) και αν ειναι και ρηχα δεν θα χρειαστεις ουτε καν αποστατες,για να μην βρισκει το τζαμι στο μαγνητη του ηχειου οταν ειναι τερμα κατεβασμενο.Να κανεις και μια καλη μονωση στις πορτες για ειναι πολυ τσιγκος αδερφε μου αυτο το αμαξι.

Reaction score
49

Ευχαριστώ.

Αρχικά να σε καλωσορίσω στο AVsite! Καλή συνέχεια....:107:

Να μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αργότερα σήμερα, να βρούμε και την διάσταση των μπροστινών σου ηχείων.......

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επιλογή Ηχείων και Πηγής....

Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Χθες βρέθηκα σε ένα μαγαζί και μου είπαν πως φοράω 16,5άρια τελικά.Δεν είμαι σίγουρος,γι'αυτό που είμαι βέβαιος είναι πως τα μαμα ηχεία είναι πριτσινωμένα πάνω στη πόρτα και πως δεν έχει πολύ βάθος πίσω.Ψηνόμουνα να αγοράσω τα peerless definition ή resolution 5 ή 6 αναλόγως την διάσταση που χωράει αλλα τώρα έχω πρόβλημα και για το πάχος που θα έχουν τα ηχεία για να κάτσουν σωστά χωρίς να βρίσκουν στο τζάμι αλλά και να κουμπώνει το πλαστικό της πόρτας!!
Κάποια ενδεδειγμένη λύση υπάρχει για το αμάξι μου χωρίς να κάνω επεμβάσεις με door panel κτλ?

Από θέμα πηγής είμαι ανάμεσα στην alpine 9880R, Pioneer deh-6000ub και μου προτάθηκε και η Pioneer deh-7000 που όμως υπερβαίνει λιγάκι το budget.Υπάρχει κάτι εξίσου καλό με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα με τα δύο παραπάνω?

Any help???

Reaction score
49

Συνήθως, στην περίπτωση των «μαμά» ηχείων, πίσω από τον μαγνήτη των εργοστασιακών ηχείων υπάρχει κάποιο πλαστικό που κλείνει την τρύπα. Έλεγξε αν όντως υπάρχει γιατί τότε στις περισσότερες περιπτώσεις χωράει να μπει μεγάλο ηχείο!!!
Και με λίγη μόνωση επιφάνειας (dynamat στην λαμαρίνα πίσω από την ταπετσαρία για να κλείσουν οι τρύπες και να λειτουργήσει ο χώρος σαν καμπίνα) και υλικό μόνωσης (είτε σαν σπρέυ είτε με πινέλο) στην εξωτερική λαμαρίνα (εσωστερικά πάντα) θα δεις τεράστιες αλλαγές/ βελτιώσεις!!!

Δες λοιπόν τι παίζει με τις πόρτες και τον χώρο που έχουν.
Γιατί θα είναι κρίμα να χαλάσεις χρήματα για ένα χειρότερο ηχείο ενώ με τα ίδια χρήματα θα μπορούσες να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα!!!

Οι πηγές που επέλεξες είναι αξιόλογες και σε παρόμοιο επίπεδο και οι τρεις. Διάλεξε κάποια που να σου αρέσει περισσότερο. Ηχητικά μην περιμένεις διαφορές (αν και στο Alpine θα έχεις γρηγορότερη ανάγνωση των flash usb σου)

Reaction score
49

Στα Pioneer με λίγα χρήματα θα επέλεγα το 6000

Αν και πιθανότατα να πήγαινα τελικά στο

που ταιριάζει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου αλλά και είναι καλή σαν πηγή!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads