Επιλογή Μηχανής. Βοηθείστε με

Reaction score
0
Καλησπέρα στο Forum!!!

Παιδια θέλω να αγοράσω νέα Ψηφιακή (έχω την Olympus FE-230 7,1ΜΡ αλλά ρε παιδιά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Είχα μια SONY 5 ΜΡ και έβγαζε πολύ πιο ωραίες φωτογραφίες. τεσπα, την olympus την χάρισα).

Είμαι χρήστης που μου αρέσει η φωτογραφία πολύ αλλά δεν έχω ασχοληθεί και πολύ (Όλα στο αυτοματο κ.λ.π.), αλλά θέλω να την χρησιμοποιώ παντού.

Το διλλημά μου τώρα:
α) Να πάρω μια μηχανή που να καλυπτει τις ανάγκες μου και με το παραπάνω (π.χ. CANON DIGITAL IXUS 860 IS SILVER) αλλά να τρέμω μην μου πέσει, μην μπει σκόνη,υγρασία κ.λ.π.

ή

β) Να πάρω μία φτηνιάρικη των 100 ευρώ 5-6 ΜΡ και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

Reaction score
164
Απάντηση: Επιλογή Μηχανής. Βοηθείστε με

Καλωσήλθες στην παρέα μας!
Ποιό είναι το ανώτατο ποσό που μπορείς να διαθέσεις; Θα ήθελες να ασχοληθείς πιο σοβαρά με το θέμα ή θα συνεχίσεις το "όλα στο αυτόματο"; :126:

Πάντως, να μην σκέφτεσαι τις φτηνιάρες του 100ρικου. Θα ξενερώσεις άσχημα και με την ποιότητα, και με τις ρυθμίσεις (που δεν έχουν)....

Reaction score
0

Μέχρι 250 ευρώ διαθέτω. Σιγα σιγα θέλω να μάθω πιο πολλά γύρω απο την φωτογραφία!

Reaction score
173

Με τετοιες μικρες κομπακτ που κοιτας δυσκολα θα μαθεις κατι για τη φωτογραφια.... δεν σου δινουν επιλογες ρυθμισεων και φακων και ετσι σε περιοριζουν σε θεματολογια. Βεβαια αν θελεις μαθαινεις το... "καδραρισμα" που ειναι και βασικο αλλα παλι....

Στα χρηματα που δινεις εγω προτεινω

ειτε την κανον 860 (αν κυκλοφορει ακομη)
ειτε την φουτζι F50 (αν κυκλοφορει επισης, αλλα σε τιμη χωμα)
ειτε την πανασονικ FX35

υπαρχουν βεβαια και καποιες με χειροκινητες ρυθμισεις σε διαφραγμα και ταχυτητα αλλα δεν εχω ασχοληθει.

Αν ανεβεις λιγο σε ποσό πας στην κατηγορια των superzoom που εχουν περισσοτερες χειροκινητες ρυθμισεις και ειναι καλυτερο σχολειο (πανασονικ FZ18, ολυμπους 560 κτλ.)

Αν θελεις να μαθεις πεντε πραγματα παραπανω ψαξε μηπως βρεις σε στοκ την Nikon D40 κοντα στα 300Ε. Ειναι Dslr μικρη και βολικη και αξίζει καθε λεπτο του Ευρω (ειδικα σε αυτη τη τιμη).

Reaction score
0

Μετά το μυνημά σου είδα τα μοντέλα που γράφεις, και ήμουν μεταξύ το τριων πρώτων μια και θέλω κάτι εξαιρετικά ελαφρύ λόγω των ταξιδίων μου.

Αλλά όταν είδα την panasonic FZ18 ερωτεύτηκα!!! Δεν θα είναι και πολύ βαριά και μεγάλη φαντάζομαι (όπως οι κανονικές SLR)?

έχω την Olympus FE-230 7,1ΜΡ
Ρε παιδιά δεν βγάζει απαράδεκτες φωτογραφίες ή είναι η ιδέα μου ?

Reaction score
0

Αν ανεβεις λιγο σε ποσό πας στην κατηγορια των superzoom που εχουν περισσοτερες χειροκινητες ρυθμισεις και ειναι καλυτερο σχολειο (πανασονικ FZ18, ολυμπους 560 κτλ.)
Το eshop έχει την FZ18 363 ευρώ.:107::107: Εντάξει θα κάνω λίγο υπομονή!!!

Reaction score
2

Την βρισκεις και με 280 ευρω...Adorama.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88