Επιλογή βελόνας για πικάπ

Reaction score
34
Θα ήθελα την βοήθεια σας για ακόμη μία φορά.

Θέλω να αλλάξω βελόνα στο πικάπ μου (JVC L-A11) γιατί αυτή που έχει αυτή την στιγμή είναι βιασμένη... Αυτή την στιγμή έχει πάνω την δική της κεφαλή Z-1s.

Λέω να αλλάξω και την κεφαλή και σκεφτόμουν για την Ortofon OM 3E η 5Ε.

Θέλω κάποια καλή μέχρι τα 50-60€, έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Reaction score
8.905
Απάντηση: Επιλογή βελόνας για πικάπ

Πως θα το κάνεις αυτό το έγκλημα... η Z1S είναι πολύ καλή κεφαλή και θα πας σε υποδεέστερη? Εάν το σώμα είναι εντάξει αγόρασε μια jico βελόνα (εδω) και θα είσαι σούπερ!

Reaction score
1.815

Ευχαριστώ για το site, αλλά δεν θέλω να μπλέκω με εξωτερικό.

Βρήκα την βελόνα σε ένα ηλ. μαγαζί στην Θεσσαλονίκη, μάλλον θα την παραγγείλω από εκεί.

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&products_id=3032
H βελόνες έχουν διάφορετική ποιότητα κατασκευής από τον ένα κατασκευαστή στον άλλο.
Κυρίως σε τιμές μέχρι 20 ευρώ, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βάλεις μια "πρόκα" να παίξει τους δίσκους σου.:116: Όλες αυτού του τύπου ιμιτασιόν βελόνες είναι για κλάμματα...
Το οτι θα δώσεις λίγα λεφτά για αντικατάσταση δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι μια κίνηση που θα έκανα κι εγώ. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: Από ποιόν κατασκευαστή θα την πάρεις?

Δεδομένου οτι γνήσια τέτοια βελόνα για να βρεις θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός (για να μην το πω "αλλιώς"), θα μπορούσες να πάρεις από μια εταιρία με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο είδος. Η Jico που σου πρότινε ο Βασίλης είναι μια εταιρία παραδοσιακή και μάλιστα τροφοδοτεί πολλούς κατασκευαστές με τις ακίδες της.
Θα σου έλεγα λοιπόν να ξανασκεφτείς την αγορά της, από τον παραδοσιακό αυτόν κατασκευαστή. Μπορείς να επιλέξεις τη φθηνή του λύση (το σίγουρο είναι οτι η ακίδα θα είναι στα "ακριβή" standards κατασκευής), ή την φαινομενικά ακριβή της λύση γύρω στα 100 γιούρια, που ουσιαστικά θα σου απογειώσει την κεφαλή σου! Δεν είναι τυχαίο που σε αυτήν την τιμή η super analog σειρά της Jico κοντράρει στα ίσα κεφαλές τετραπλάσιας αξίας...:403:

Διάβασε κάποιες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη σειρά..
http://stylus.export-japan.com/sas.php

:126::119:

Reaction score
2

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά εχω μια Ortofon 2M Blue που ....λείπει πλέον το διαμαντάκι από τη βελόνα.. που μπορώ να βρω Ortofon 2M Blue Replacement Stylus ?? Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα..φθηνό. Την κεφαλή την πήρα 120ευρώ μεταχειρισμένη...καινούρια νομίζω κάνει γύρο στα 160..και οτι ανταλλακτικό έχω δει κάνει περίπου 130 ευρώ..Κρίμα να την βλέπω να κάθεται αλλά...κανά 50-60 θα διέθετα. Καμιά πρόταση παρακαλώ;;

Reaction score
8.905

Γεια, στην περίπτωσή σου δυστυχώς μόνο ορίτζιναλ... δλδ 120-130 ευρώ!

Reaction score
34

Να επανέλθουμε... Μου προτείνετε την βελόνα με τα 43 η τα 133 δολάρια; Ποια η διαφορά μεταξύ τους;

Reaction score
8.905

Επανέρχομαι λοιπόν, η SAS είναι σαφώς καλύτερη και θα απογειώσει την κεφαλή σου, μπορείς να διαβάσεις πολλά σχόλια στον ξένο ιντερνετικό τύπο, επίσης με αυτήν την αναβάθμιση μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν πρώτη, εάν όμως θέλεις μια βελόνα για “δεύτερη” και αξιοπρεπέστατη απλά παίρνεις την απλή, οπού και αυτή δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτήν την ρεπλίκα που έβλεπες.

Reaction score
34

Επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια. Έκανα ένα ψάξιμο για καινούρια κεφαλή-βελόνα και όλες που βρήκα μέχρι τα 100€ είναι όλες υποδεέστερες της αυθεντικής..

Προτιμώ να δώσω γύρω στα 100€ για μια καινούρια κεφαλή παρά να ψάξω για βελόνα στην παλιά..

Υπάρχει κάποια πρόταση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss