Επιλογή δικάναλου για Tannoy Revolution XT8F

Reaction score
155
Γειά σας.
Έχω καταλήξει στα Tannoy Revolution XT8F και ψάχνω τώρα ανάλογο ενισχυτή. Το όριο που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 1.500 €. Η θέση ακρόασης και η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους είναι στα 3,5 μέτρα και ναι, μεγάλες οι αποστάσεις αλλά δε γίνεται κάτι καλύτερο. Ο συνόλικος χώρος είναι ενιαίος στα 100 τετραγωνικά περίπου.
Τη βοήθεια σας παρακαλώ...

Reaction score
155
Specifications
PERFORMANCE

• Recommended Amplifier Power (Watts RMS): 25 – 200
  • Continuous Power Handling(Watts Peak RMS): 100
  • Peak Power Handling (Watts) 400
  • Sensitivity (2.83 Volts @ 1m) 91 dB
  • Nominal Impedance (Ohms) 8
  • Frequency Response (-6dB) 34 Hz – 32 kHz
DRIVE UNITS

• Dual Concentric™ High Frequency 25 mm (1″) Linear PEI dome with Torus Ogive WaveGuide and Omnimagnet technology
  • Dual Concentric™ Low Frequency 200 mm (8″) multi-fibre paper 44 mm (1.75″) voice coil
  • Bass Driver 200 mm (8″) multi-fibre paper pulp cone with rubber surround. 44 mm (1.75″) edge wound voice coil
CROSSOVER

• Crossover Frequency 250 Hz & 1.8 kHz
  • Crossover Type Passive low loss 2nd order low pass, 1st order high pass

Reaction score
107
εχε υποψη σου απο οσο ξερω οτι τα Tannoy Revolution XT8F εχουν κρυο χαρακτηρα, και θα χρειστεις καποιο ενισχυτη θερμο, ή η πυγη σου θερμη

Reaction score
3
Γειά σου!....Πολύ ωραία ηχεία! Οτι και να βάλεις, τα ηχεία σου θα παίξουν μουσική. Προσωπικά θα πρότεινα Hegel, μιας και τα Tannoy λάμπουν ελαφρός, (χωρίς να ενοχλούν) στην υψηλή περιοχή. Ενας "ουδέτερος" ενισχυτής θα ταίριαζε καλύτερα με αυτά τα ηχεία. Μια άλλη επιλογή ίσος να ήταν και κάποιος Naim, ίσος η αγγλική προέλευση ηχείου - ενισχυτή να βοηθούσε στο ταίριασμα. Τα ηχεία σου πάντως οδηγούνται σχετικά εύκολα. Έχω τα ΧΤ6F και τα οδηγό με moon 2x40w σε σαλόνι 70τμ και δεν μου λείπει τίποτα.
Τι μουσικές ακούς?

Reaction score
155
Ναι αυτό νομίζω και γω είναι σχετικά εύκολα ηχεία, απλά ψάχνω ενισχυτή που να διορθώνει καπώς αυτή την προβολικότητα, αλλά και μένα όπως τα άκουσα και άστρωτα δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Και γενικότρα για τα λεφτά τους δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο και φτηνότερο.
Από μουσική δε ξέρω πως τα καταφέρνω αλλά ακούω σχεδόν τα πάντα, κλασικό ροκ, κλασική, jazz, black metal, new wave, trip hop, ethnic, έντεχνο γενικά ό, τι αξιόλογο φτιάχνει ο άνθρωπος...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
upload_2017-11-21_11-13-15.jpeg

Τα ηχεία μπορεί να δηλώνονται ως 8ωμα, έχουν όμως τεράστια διακύμανση αντίστασης. Στην δε περιοχή 90-120 Hz πέφτουν κάτω από τα 3 Ωμ.
Σίγουρα θέλουν ενισχυτή με χαμηλή αντίσταση εξόδου.

Όσων αφορά τις υψηλές συχνότητες δεν παρατηρείται κάποια προβολικότητα, το αντίθετο μάλιστα, αφού έχουμε πτώση της απόκρισης μετά τα 10 KHz. Και βέβαια τα 32 KHz που ισχυρίζεται η εταιρία είναι πολύ μακρινά.
Κλασικό παράδειγμα πως επηρεάζεται η <<ακοή>> μας από αυτά που κατά καιρούς διαβάζουμε.

Last edited:

Reaction score
3
Ωραία! Τα Tannoy είναι ηχεία που παίζουν τα πάντα, δε κάνουν διακρίσεις. Κοίταξε ενισχυτές που δεν τονίζουν την υψηλή περιοχή. Είπα για Hegel γιατί θεωρούνται κάπως σκοτεινοί και ουδέτεροι, είχα την τύχη να ακούσω τον H160 εκτεταμένα, όχι με Tannoy, και θεωρώ οτι είναι αξιόλογοι. Ξεφεύγουν απο το budjet σου όμως...Εαν βρείς ενισχυτικά με αυτά τα χαρακτηριστικά δώσε μια ευκαιρία. Επίσης και ενισχυτές "χαμηλής" ισχύος αλλά με καλά ρεύματα θα ταίριαζαν με τα ηχεία σου ως προς την οδήγηση. Μετά....κάποιος ενισχυτής με λάμπα στο προενισχυτκό στάδιο τύπου Unico να ήταν μια υποψηφία επιλογή. Το καλό ειναι οτι τα ηχεία αυτά δεν σε περιορίζουν ως προς της επιλογές σου. Απο εκει και πέρα είναι εσυ πως θέλεις να ακούς.

Reaction score
155
Oπότε προς που πρέπει να κατευθυνθώ;
Θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος συγκεκριμένους ενισχυτές μήπως και πετύχω κατι στην έκθεση. Μη νομίζετε οτι ξέρω και πολλά πράγματα. Επίσης μένω επαρχία και δεν έχω την πολυτέλεια πολλών δοκιμών και ακροάσεων.
Και αν υπάρχει κάτι με ενσωματωμένο network player ακόμα καλύτερα
[DOUBLEPOST=1511258165][/DOUBLEPOST]
Ωραία! Τα Tannoy είναι ηχεία που παίζουν τα πάντα, δε κάνουν διακρίσεις. Κοίταξε ενισχυτές που δεν τονίζουν την υψηλή περιοχή. Είπα για Hegel γιατί θεωρούνται κάπως σκοτεινοί και ουδέτεροι, είχα την τύχη να ακούσω τον H160 εκτεταμένα, όχι με Tannoy, και θεωρώ οτι είναι αξιόλογοι. Ξεφεύγουν απο το budjet σου όμως...Εαν βρείς ενισχυτικά με αυτά τα χαρακτηριστικά δώσε μια ευκαιρία. Επίσης και ενισχυτές "χαμηλής" ισχύος αλλά με καλά ρεύματα θα ταίριαζαν με τα ηχεία σου ως προς την οδήγηση. Μετά....κάποιος ενισχυτής με λάμπα στο προενισχυτκό στάδιο τύπου Unico να ήταν μια υποψηφία επιλογή. Το καλό ειναι οτι τα ηχεία αυτά δεν σε περιορίζουν ως προς της επιλογές σου. Απο εκει και πέρα είναι εσυ πως θέλεις να ακούς.
Φίλε Toman από λάμπα το μόνο που έχω σκεφθεί σχετικά είναι μόνο Unico 90 ή τον Aeolo ultra από Τσακιρίδες

Reaction score
3
Μια που θα πας στην έκθεση θα ακούσεις και αρκετά πράγματα...εκει θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Υποκειμενικό είναι το ζήτημα. Κάποιος άλλος ισος να μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο....

Reaction score
107
οτι τα ηχεια δεν ακουγονται θερμα δεν εδωσε κανεις σημασια, να κατατοπησετε καλυτερα τον giorgos σε τι ενισχυτη να κανει την επιλογη του. και κατι αλλο που παιζει πολυ ρολο giorgos ειναι, ποια ειναι η πυγη σου

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.628
- βάσει χώρου ( μεγάλος ) , και χαρακτηριστικών που ανήρτησε ο Peter Meni . . . αναγκαστικά πας για ότι ποιό ισχυρό βρείς σε αυτά τα χρήματα , και με διπλασιασμό ισχύος ( εάν γίνεται ) στα 4ohm . . . διότι αυτά τα 2,9ohm@100hz θα τον ζορίσουν

- καλό το ψάξιμο για ταίριασμα χροιών , αλλά εδώ αυτό έπεται

Reaction score
155
οτι τα ηχεια δεν ακουγονται θερμα δεν εδωσε κανεις σημασια, να κατατοπησετε καλυτερα τον giorgos σε τι ενισχυτη να κανει την επιλογη του. και κατι αλλο που παιζει πολυ ρολο giorgos ειναι, ποια ειναι η πυγη σου
Για την ώρα ακουω μουσική - και μη γελασετε παρακαλώ, υπομονή κάνω - από ενα CD player kenwood DPF-2030, pickap pro-ject debut carbon , av ενισχυτής kenwood R-V251, και κάτι ηχεία βάσης της kenwood ανάξια λόγου. Απλά όλα αυτά εκτός από το pro-ject ήταν μέρος ενος παμπάλαιου και καλά home cinema που είχα πάρει κάποτε για άλλο σπίτι. Μετά τα TANNOY λέω να κρατήσω μόνο το cd και το pickup, μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν επί το πλείστον μεγάλη αντίσταση εξόδου.
Αυτό το χαρακτηριστικό τους, αν συνδυαστεί με ένα ηχείο με έντονη διακύμανση αντίστασης, όπως το Tannoy που συζητάμε, θα επιφέρει αρκετές τονικές αλλοιώσεις στο συχνοτικό φάσμα, ή χρωματισμένο ήχο αν θες.
Με δυο λόγια η λάμπα δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο φορτίο.

Βέβαια αυτό ισχύει αν σε ενδιαφέρει να ακούς σωστά.
Υπάρχει κόσμος που το <<τονικό λάθος>> το θεωρεί υψηλή πιστότητα και το ψάχνει.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.

Reaction score
3
View attachment 83811

Τα ηχεία μπορεί να δηλώνονται ως 8ωμα, έχουν όμως τεράστια διακύμανση αντίστασης. Στην δε περιοχή 90-120 Hz πέφτουν κάτω από τα 3 Ωμ.
Σίγουρα θέλουν ενισχυτή με χαμηλή αντίσταση εξόδου.

Όσων αφορά τις υψηλές συχνότητες δεν παρατηρείται κάποια προβολικότητα, το αντίθετο μάλιστα, αφού έχουμε πτώση της απόκρισης μετά τα 10 KHz. Και βέβαια τα 32 KHz που ισχυρίζεται η εταιρία είναι πολύ μακρινά.
Κλασικό παράδειγμα πως επηρεάζεται η <<ακοή>> μας από αυτά που κατά καιρούς διαβάζουμε.

Σχετικά με την τελευταία παράγραφο. Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω εγω και ο συμφορουμίτης giorgos, και έχουμε παρατηρήση την ιδια λαμπρότητα στης υψηλές συχνότητες. Ο καθε ένας σε διαφορετικές συνθήκες ακρόασης. Πως εξηγείται?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.628
Σχετικά με την τελευταία παράγραφο. Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω εγω και ο συμφορουμίτης giorgos, και έχουμε παρατηρήση την ιδια λαμπρότητα στης υψηλές συχνότητες. Ο καθε ένας σε διαφορετικές συνθήκες ακρόασης. Πως εξηγείται?
- ίσως αυτό το μικρό peak στα 2k μέχρι τα 3,5k

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos