Επιλογή δικάναλου για Tannoy Revolution XT8F

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Σχετικά με την τελευταία παράγραφο. Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω εγω και ο συμφορουμίτης giorgos, και έχουμε παρατηρήση την ιδια λαμπρότητα στης υψηλές συχνότητες. Ο καθε ένας σε διαφορετικές συνθήκες ακρόασης. Πως εξηγείται?
Η αναφορά μου για τις παραπάνω παρατηρήσεις είναι οι μετρήσεις που βρήκα στην σελίδα hometheaterhifi.
Τα ηχεία δεν τα έχω ακούσει. Κρίνω καθαρά τεχνικά, βάση των γραφημάτων.

Η μέτρηση της εμπέδησης, όπως αναφέρει ο δοκιμαστής, στάλθηκε για επιβεβαίωση στην εταιρία, οπότε θεωρείται ακριβής.

Η μέτρηση απόκρισης συχνότητας τώρα, είναι ολοφάνερο πως έχει δεχτεί έντονη εξομάλυνση (smoothing).
Ίσως δε και παραπάνω από το 1/3 που αναφέρεται.
Αυτό σημαίνει πως μικρές σε συχνοτική έκταση κορυφώσεις δεν γίνονται ορατές, όσο έντονες και αν είναι σε πλάτος.
Ενδεχομένως και να υπάρχουν, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν έντονα την γενική εικόνα του ηχείου στο φάσμα άνω των 10 KHz.

Να σου πω την αλήθεια και εμένα με ξένισε η ανωτέρω συμπεριφορά, από ηχείο με τέτοια μονάδα υψηλών συχνοτήτων.

Reaction score
155
Οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν επί το πλείστον μεγάλη αντίσταση εξόδου.
Αυτό το χαρακτηριστικό τους, αν συνδυαστεί με ένα ηχείο με έντονη διακύμανση αντίστασης, όπως το Tannoy που συζητάμε, θα επιφέρει αρκετές τονικές αλλοιώσεις στο συχνοτικό φάσμα, ή χρωματισμένο ήχο αν θες.
Με δυο λόγια η λάμπα δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο φορτίο.

Βέβαια αυτό ισχύει αν σε ενδιαφέρει να ακούς σωστά.
Υπάρχει κόσμος που το <<τονικό λάθος>> το θεωρεί υψηλή πιστότητα και το ψάχνει.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.
Οπότε αφήνω στην άκρη τον Aeolo ultra των Τσακιρίδων;

Reaction score
61
Να προτείνω και εγώ τον Audiolab 8300a που τον έχω συνδυάσει με τα Tannoy Precision 6.1 και που είναι ταμαμ; Και είναι και μέσα στο budget σου.

Reaction score
155
Να προτείνω και εγώ τον Audiolab 8300a που τον έχω συνδυάσει με τα Tannoy Precision 6.1 και που είναι ταμαμ; Και είναι και μέσα στο budget σου.
Καλός φαίνεται αλλά χωρίς dac. Ψάχνω κατι που να έχει όσο το δυνατό περισσότερες δυνατότητες dac, phono stage, usb, network μήπως και γλιτώσω από άλλες συσκευές, καλώδια, ευρώ...

Reaction score
155
Για την ώρα έχω καταλήξει σ' αυτούς εδώ:
YAMAHA A-S801
MUSICAL FIDELITY M3SI
PEATCHTREE NOVA 150
NAD C388

από ιντερνετικούς
YAMAHA R-N803D
PIONEER SX-N30AE
αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό ηχεία των 1.800 € να συνοδεύονται από ενισχυτές των 500 ή 700 €

και από λαμπάτους μιας που δεν είπε κανείς κάτι
TSAKIRIDIS AEOLOS PLUS
τώρα αν θέλει κάποιος συμφορουμίτης να πει αν κάποιος απο αυτούς είναι οκ ή αν έχει κάτι άλλο υπόψη του, πολύ ευχαρίστως

Reaction score
156
Για την ώρα έχω καταλήξει σ' αυτούς εδώ:
YAMAHA A-S801
MUSICAL FIDELITY M3SI
PEATCHTREE NOVA 150
NAD C388

από ιντερνετικούς
YAMAHA R-N803D
PIONEER SX-N30AE
αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό ηχεία των 1.800 € να συνοδεύονται από ενισχυτές των 500 ή 700 €

και από λαμπάτους μιας που δεν είπε κανείς κάτι
TSAKIRIDIS AEOLOS PLUS
τώρα αν θέλει κάποιος συμφορουμίτης να πει αν κάποιος απο αυτούς είναι οκ ή αν έχει κάτι άλλο υπόψη του, πολύ ευχαρίστως
Πάρε ένα tsakiridis devices Aeolos plus.Μπορεις σιγά σιγά να τον αναβαθμιζεις με την βοήθεια των Αδελφών Τσακιριδη που θα είναι πάντα δίπλα σου.Προσωπικα έχω αλλάξει 3 μηχανάκια τους και είναι best value for money.,made in Greece !!!!!Εγώ έχω προτιμήση στα plexiglass σασί monoblock!Είναι πανεμορφα!Κάνε μια ερώτηση τι μπορείτε να φτιάξετε!Μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένα σε εξαιρετική κατάσταση!

Reaction score
155
Πάρε ένα tsakiridis devices Aeolos plus.Μπορεις σιγά σιγά να τον αναβαθμιζεις με την βοήθεια των Αδελφών Τσακιριδη που θα είναι πάντα δίπλα σου.Προσωπικα έχω αλλάξει 3 μηχανάκια τους και είναι best value for money.,made in Greece !!!!!Εγώ έχω προτιμήση στα plexiglass σασί monoblock!Είναι πανεμορφα!Κάνε μια ερώτηση τι μπορείτε να φτιάξετε!Μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένα σε εξαιρετική κατάσταση!
Ευχαριστώ piguinos για την απάντηση αλλά δε ξέρω κατα πόσο θα είναι αρκετός ο plus ή ο ultra γιατι ο,τι και να κάνουν οι Τσακιρίδες πάλι 70w θα αποδίδει στη καλύτερη σωστά; Επίσης για μονομπλοκς δε θέλω και ούτε σε μεταχειρισμένο για διαφόρους λόγους οπότε πρέπει να καταλήξω σε κάποιον τραντζίστορ.

Reaction score
6.237
Αν μπεις στο ebay απο Αγγλια πουλιεται ενας hegel h200 στα 1600 με μεταφορικα αν θυμαμαι καλα. Οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτα τα λεφτα κατα τη γνωμη μου

Reaction score
155
Για ψάξε λίγο μήπως βρεις αυτόν εδώ σε καλή τιμή:
Anthem Integrated 225
Αν μπεις στο ebay απο Αγγλια πουλιεται ενας hegel h200 στα 1600 με μεταφορικα αν θυμαμαι καλα. Οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτα τα λεφτα κατα τη γνωμη μου
Θα τα κοιτάξω παιδιά ευχαριστώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos