Επιλογή δικάναλου.

Reaction score
26
Καλημέρα στην παρέα του avsite

Ψάχνω το τελευταίο διάστημα για αγορά budget δικάναλου ενισχυτή. Ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί είναι περίπου 30τμ σαλόνοκουζίνα. Τα ηχεία που θα οδήγει για αρχή, είναι κάτι παλια B&O S45-2 και στην συνέχεια κάποιο ζευγάρι βάσης οπώς τα dali zensor 3 ή κάτι αντίστοιχο ανάλογα και με τα οικονομικά μου :)
Κατά βάση θα είναι συνδεμένα ένα πικάπ και το PC για ακρόαση μουσικής και καμιά ταινιούλα. Επίσης μπορεί κάποια στιγμή να προστεθεί και κάποιο Subwoofer.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο ενισχυτής να είναι όσο πιο μουσικός και ποιοτικός γίνεται. Δε ακούω σε πολύ δυνατές εντάσεις οπότε η ισχύς δεν με απασχολεί.

Από τα reviews που διαβάζω κατά καιρούς και σύμφωνα με το budget που έχω θέσει στα 400 euro οι υποψήφιοι λίγο πολύ είναι γνωστοί

1)Yamaha A - S301 ή Α-S500
2)Marantz PM6005
3)Denon PMA - 720AE
4)Onkyo A-9030
5)Pioneer A-30 ή A-50
6)Cambrigde Audio Topaz SR10
7)Marantz PM6006 λόγω προσφοράς από mediamarkt.

Υπάρχει κάποιος καλύτερος σ'αυτα τα χρήματα;
Εσείς ποιόν θα μου προτείνατε;
Αξίζει ο PM6006 τα 50ευρό παραπάνω;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων και καλό μήνα!!

Reaction score
7.110
Aπο τους ενισχυτες που αναφερεις θα πηγαινα στον Μarantz PM-6006 γιατι ειναι και καλοηχος,αρκετα καλοφτιαγμενος (τοροειδη μετασχηματιστη) ,αρκετα καλες κριτικες απο τον ειδικο τυπο γενικα ,εχει ενσωματωμενο dac (coaxial+2 optical),αρα μπορεις να συνδεσεις συσκευες με ψηφιακες εξοδους (πχ ενα chromecast audio,media player),ενω η τιμη προσφορας ειναι πολυ καλη (αρκει να υπαρχει στοκ και να μην ειναι προσφορα σε καποιο ντεμο κομματι).

Last edited:

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ζητήσω γνώμες για το εξής. Έχω στην κατοχή μου ένα (πολύ "ζεστό" και καλόηχο κατα τη γνώμη μου πάντα) ζευγάρι mordaunt short MS-30 και λέω να το "ματσάρω" με εναν exposure 2010 S2D. Η εν λογω αγορά είναι η καλύτερη δυνατή ή προτείνει κάποιος κάτι άλλο? Επίσης έχω και ένα ζευγάρι Canton GLE-407....Ποιό ζευγάρι είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί με τον εν λογω ενισχυτή? Μιλάμε πάντα για καθημερινές ακροάσεις σε λογικές εντάσεις.....

Reaction score
195
για χρήση με την τηλεόραση , εχω τα zensor 3 με τον cambridge audio topaz sr 20.
ο συνδυασμός είναι υπέροχος!
τον ενισχυτή τον βρήκα σε προσφορά στo eshop πριν λιγο καιρό στα 419, αν θυμαμαι καλά.
παρτους ενα τηλ αν ισχυει ακομα .

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
O Exposure πρέπει να είναι από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές κοντά στο χιλιάρικο.
Και made in England, πράγμα ασύνηθες σε αυτή την κατηγορία τιμής.

ika

News
Reaction score
16.881
....
Κατά βάση θα είναι συνδεμένα ένα πικάπ και το PC για ακρόαση μουσικής και καμιά ταινιούλα. Επίσης μπορεί κάποια στιγμή να προστεθεί και κάποιο Subwoofer......
Από όλους στην λίστα, μόνο οι YAMAHA & ο CA έχουν έξοδο για sub. Οπότε αυτοί μπορούν συνδεθούν με ενεργό sub στο μέλλον.
Και αυτό στα υπ'οψιν.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Τον είδα στην έκθεση, δείχνει ενδιαφέρον. Στο skroutz έχει 330,00€. Προεραιτική κάρτα phono όπως αναφέρεται εδώ

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του site.

Είμαι αρχάριος στo χώρο του hi fi και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας για την σωστή επιλογή ενός ενισχυτή.

Πρόσφατα μου χάρισαν 2 ηχεία Indiana Line HC 505 και ψάχνοντας κατέληξα στους κάτωθι ενισχυτές:

1. Exposure 1010 (2x50 W) made in Malaysia (E 650.00)
2. Exposure 2010 (2x75 W) made in England (E 1,050)

Σας παραθέτω παρακάτω τα χαρακτηριστικά των ηχείων.

speaker type: 3-way, bass reflex
suggested amplifier: 30÷130 Watt
impedance: 4÷8 Ohm
sensitivity (2.83 V/1m): 91 dB
frequency response: 38÷22000 Hz
crossover frequency: 250 / 3500 Hz
crossover slope: 12 / 12 / 18 dB/oct
units: shielded magnet
woofer diameter: 135 mm
midrange diameter: 135 mm
tweeter dome diameter: 26 mm
dimension (WxHxD): 178 x 930 x 265 mm
weight: 11.9 Kg

Δυστυχώς ο πρώτος (1010) δεν είναι διαθέσιμος προς ακρόαση. Άκουσα τον 2010 και ηχητικά ήταν απλά ό,τι καλύτερο έχω ακούσει (τηρουμένων των αναλογιών για κάποιον άπειρο). Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με καθοδηγήσετε στο εάν ο 2010 θα ταίριαζε με τα ηχεία δεδομένου ότι τα συνολικά Watt του ενισχυτή είναι περισσότερα από των ηχείων? Ή θα πρέπει να επιλέξω τον 1010?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ika

News
Reaction score
16.881
Τα Watt του 2010 είναι 75 στα 8Ω ανά κανάλι και του ηχείου 130.

Reaction score
7.110
προφανως ο 2010,θα οδηγει πιο ανετα τα ηχεια και φυσικα θα εχεις και πιο μεγαλο ογκο (καλυτερο τροφοδοτικο κλπ). Να ξερεις ομως οτι ο ενισχυτης ποιοτικα και ηχητικα ειναι ενα δυο κλικ πανω απο τα ηχεια σου. Θα αποδωσουν τα μεγιστα με αυτον,αλλα ο ενισχυτης θα εδινε πολυ περισσοτερα με ενα ηχειο της κατηγοριας 1200-1500 ευρω.

Reaction score
1
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Προς το παρόν, θα πρέπει να βολευτώ με αυτά τα ηχεία και αργότερα βλέπουμε.

Όποιο άλλο σχόλιο καλοδεχούμενο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp