Επιλογή δορυφορικού και επίγειου συστήματος λήψης

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum.

Αποφάσισα να βάλω και εγώ ένα σύστημα και θέλω τη γνώμη σας ως πιο ειδικοί, γιατί εγώ είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.
Η εγκατάσταση αφορά τοποθέτηση επίγειου και δορυφορικού συστήματος λήψης (δορυφόροι hotbird και astra) για τρια οροφοδιαμερίσματα και μου εχουν προτείνει (προσφορές έχω πάρει) τα εξής συστήματα:

Σύστημα 1ο

κάτοπτρο 110cm ενισχυμένο
LNB 4 εξόδων Χ 2
Ιστοί – υλικά σύνδεσης
Ηλεκτρονικός μεταγωγέας diseq Χ 3
Δορυφορικές πρίζες 3
Δεν περιλαμβάνεται δορυφορικός δέκτης

Κεραία πλέγμα prestel
Ενισχυτής σήματος vilex h31
Διακλαδωτήρες

Να διευκρινίσω στο σύστημα αυτό είπαμε για λόγους απλότητας και οικονομίας θα υπάρχει μόνο μια πρίζα που να παίζει δορυφορική ανά οροφοδιαμέρισμα.

Σύστημα 2ο

Κεραία UHF
Ιστοί – υλικά σύνδεσης
Ενισχυτής σήματος leband
Διακλαδωτήρας 1-->3 sat axim
Κάτοπτρο fracaro alum 1.2 m
2 Lnb
Πολυδιακόπτης fracaro (ενεργος στα sat, παηθτικός στα επίγεια)
Πρίζες tv sat

το σύστημα αυτό θα έχει δορυφορική σε όλες τις πρίζες των διαμερισμάτων

Πάμε στις ερωτήσεις:

1) Υπάρχουν πολλοί Hotbird και πολλοί Astra δορυφόροι? γιατί εγώ κατάλαβα ότι υπάρχει ένας HotBird και ένας Astra.
2) Εσείς τι δορυφόρο προτίνετε?
3) Από τα δύο παραπάνω συστήματα εγώ καταλαβαίνω ότι η βασική διαφορά είναι ότι το πρώτο έχει το diseq και το άλλο τον πολυδιακόπτη. Ποιο είναι το καλύτερο. Εμένα με ενδαιφέρει σε μια πρίζα να βλέπω δορυφορική και επίγεια και στις υπόλοιπες μόνο επίγεια.
4) θα ήθελα επίσης την άποψή σας για τα δύο συστήματα.

και επειδή όπως καταλάβαιτε καθ΄οτι άσχετος οι απαντήσεις να είναι σα να μιλάτε σε μωρό ετών 34!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Επιλογή δορυφορικού και επίγειου συστήματος λήψης

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum.

Αποφάσισα να βάλω και εγώ ένα σύστημα και θέλω τη γνώμη σας ως πιο ειδικοί, γιατί εγώ είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.
Η εγκατάσταση αφορά τοποθέτηση επίγειου και δορυφορικού συστήματος λήψης (δορυφόροι hotbird και astra) για τρια οροφοδιαμερίσματα και μου εχουν προτείνει (προσφορές έχω πάρει) τα εξής συστήματα:

Σύστημα 1ο

κάτοπτρο 110cm ενισχυμένο
LNB 4 εξόδων Χ 2
Ιστοί – υλικά σύνδεσης
Ηλεκτρονικός μεταγωγέας diseq Χ 3
Δορυφορικές πρίζες 3
Δεν περιλαμβάνεται δορυφορικός δέκτης

Κεραία πλέγμα prestel
Ενισχυτής σήματος vilex h31
Διακλαδωτήρες

Να διευκρινίσω στο σύστημα αυτό είπαμε για λόγους απλότητας και οικονομίας θα υπάρχει μόνο μια πρίζα που να παίζει δορυφορική ανά οροφοδιαμέρισμα.

Σύστημα 2ο

Κεραία UHF
Ιστοί – υλικά σύνδεσης
Ενισχυτής σήματος leband
Διακλαδωτήρας 1-->3 sat axim
Κάτοπτρο fracaro alum 1.2 m
2 Lnb
Πολυδιακόπτης fracaro (ενεργος στα sat, παηθτικός στα επίγεια)
Πρίζες tv sat

το σύστημα αυτό θα έχει δορυφορική σε όλες τις πρίζες των διαμερισμάτων

Πάμε στις ερωτήσεις:

1) Υπάρχουν πολλοί Hotbird και πολλοί Astra δορυφόροι? γιατί εγώ κατάλαβα ότι υπάρχει ένας HotBird και ένας Astra.
2) Εσείς τι δορυφόρο προτίνετε?
3) Από τα δύο παραπάνω συστήματα εγώ καταλαβαίνω ότι η βασική διαφορά είναι ότι το πρώτο έχει το diseq και το άλλο τον πολυδιακόπτη. Ποιο είναι το καλύτερο. Εμένα με ενδαιφέρει σε μια πρίζα να βλέπω δορυφορική και επίγεια και στις υπόλοιπες μόνο επίγεια.
4) θα ήθελα επίσης την άποψή σας για τα δύο συστήματα.

και επειδή όπως καταλάβαιτε καθ΄οτι άσχετος οι απαντήσεις να είναι σα να μιλάτε σε μωρό ετών 34!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Καλώς ήρθες φίλε satvero.
Κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης, οπότε μην αγχώνεσαι για τέτοια θέματα και εμείς μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε συνεχώς, δυστυχώς και ηλικιακά σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και ξέρεις είναι οι μόνοι νόμοι που δεν μπορεί καμμιά κυβέρνηση να τους αλλάξει...:109:

Καταρχήν απο τα δύο συστήματα προτιμώ το δευτερο αν και φαίνεται πιο ακριβό, λόγω fracaro και αλουμινένιου πιάτου πρώτον, λόγω πολυδιακόπτη δεύτερον και μπριζών sat-tv τρίτον.

Εχεις με αυτόν τον τρόπο ενα ολοκληρωμένο ενεργό σύστημα χωρίς μεγάλες απώλειες.
Το άλλο που φαίνεται πιο φτηνό χρησιμοποιεί απλούς diseqc switch και αγνωστης ταυτότητας πιάτο.
Πρέπει να δώσεις σημασία στα LNB που πρέπει να είναι απώλειας 0,2 db αντε 0,3 το πολύ και ποιοτικά.

Στις ερωτήσεις τώρα...

1) Υπάρχουν πολλοί ASTRA και HOTBIRD δορυφόροι οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια τροχιακή θέση (19 και 13 μοίρες Ανατολικά αντίστοιχα) και ο καθένας απο αυτούς έχει πολλούς πομπούς (transponders) με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε πολλά κανάλια.

2) Και τους 2, πρώτα όμως τους Hotbird, καθώς εχει και την NOVA πάνω του και μετά τους ASTRA.

3) Το δευτερο συστημα είναι ενεργό, όπως είπα πιο πρίν και κατ'εμε είναι καλύτερο, και το πρώτο σύστημα όμως δουλεύει και είναι πιο φτηνό, με τις αντίστοιχες όμως υποχωρήσεις.
Εαν τώρα θέλεις μονο μια μπρίζα, απλά δεν βάζεις την διπλή για SAT-TV.

Εδώ είμαστε φίλε satvero για απαντήσεις...:126:

Reaction score
0

Φίλε Πάνο, κατ' αρχάς ευχαριστω για τη γρήγορη και ουσιαστικότατη!!!! απάντησή σου.

Σε συνέχεια αυτής έχω κανά δυο ερωτήσεις ακόμη

1)Όταν λες υποχωρήσεις για το πρώτο σύστημα τί εννοεις?

2)Επίσης όταν λες ότι το δεύτερο σύστημα είναι ενεργό? Τι έιναι αυτό πάλι???

3)Και για να είμαστε ρεαλιστές το πρώτο σύστημα κοστίζει γύρω στα 815€ ενώ το δεύτερο 1000€. Από ότι κατάλαβα εσύ θεωρείς ότι για την μικρή διαφορά αξίζει να πας στο δεύτερο σύστημα...

Υστερόγραφο: Μη μπαίνεις σε πολλές τεχνικές επεξηγήσεις γιατί είναι αρχή ακόμα και δε θα καταλάβω... Χοντρικά!!!

Φιλικά satvero

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οταν λέω ενεργό εννοώ ότι το σύστημα νο2 αποτελείται απο υποσυστηματα τα οποία έχουν απλά πολύ καλύτερη ποιότητα και ενισχυτή σήματος, εν αντιθέσει με το 1ο που δεν διαθέτει κάτι τέτοιο.

Βεβαια για το χιλιαρικο φαντάζομαι συμπεριλαμβάνει τα πάντα με την εγκατασταση μαζί, πές του και για καμμιά έκπτωση...

Πρέπει να προσέξεις και τα LNB όπως ειπα πρίν.
Για εμένα (και όχι μόνο) μεγάλη σημασία παίζει η κεραία και τα LNB πρώτα και μετά τα υπόλοιπα και το πρώτο σύστημα δεν είναι στις προδιαγραφές οπου υπερτερεί το δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο συστηματα δουλεύουν εννοείται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut