Επιλογή ενισχυτή

Reaction score
0
Geia xara se olous.
Exw hxeia mission 701 (8Ω 25-100 W/Ch) apo ta opoia edw kai kana 2 xronia akouw jazz kai ligo klasiki enw synexizw na akouw rock pou einai paradosiaka o typos mousikis pou akouw.
den eime pleon ikanopoihmenos apo to configuration mou kai skeftomai na agorasw enan enisxyth. To megalytero pososto ths mousikis mou to akouw apo ena laptop pou exw syndesei ston enisxyth me aplo jack enw tha hthela na mporw na syndesw kai thn thleorash mou ekei giati vlepw kai arketes tainies mesw laptop (xrhsimopoiw thn thleorash san monitor)
Den thelw na paw poly psila sketomai ews 500euro.
Exw koitaxei gia onkyo kai mou proteinan to TX-SR507 pou einai av amplifier to opoio thewrhtika mporeis na apomonoseis to psifiako komati kai na ginei aplos enisxhths. O xwros mou einai mikros ena saloni c.a.10 m2
Oi erwthseis mou en oligeis einai oi exhs:
1)Poios enisxytis h av enisxytis tha tairiaze oraia me auta ta hxeia skeftomenoi jazz - rock kai clasiki (60% - 30% - 10%)?
2)Oi av enisxytes exoun xeiroterh apodwsh ston hxo apo tous aplous enisxytes?
3)Poia syndesmologia prosferei kalhterh pistwthta ston hxo (ena kalo karfi h ena hdmi)
Euxaristw

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.260
Απάντηση: Epilogi enisxiti

Τώρα θα φας φυλακή για τα greeklish!:105:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Epilogi enisxiti

Καλώς ήρθες!
Αν θές γράφε ελληνικά.

Τίς απαντήσεις που ζητάς θα τίς λάβεις σιγά-σιγά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.260
Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή

Μία πρόχειρη μετάφραση για να διευκολυνθούν οι αναγνώστες του μηνύματος:

Γεια χαρά σε όλους.
Έχω ηχεία mission 701 (8Ω 25-100 Ω/Σι) από τα οποία εδώ και κάνα 2 χρονιά ακούω jazz και λίγο κλασική ενώ συνεχίζω να ακούω rock που είναι παραδοσιακά Ο τύπος μουσικής που ακούω.
δεν είμαι πλέον ικανοποιημένος από το configuration μου και σκέφτομαι να αγοράσω έναν ενισχυτή. Το μεγαλύτερο ποσοστό της μουσικής μου το ακούω από ένα laptop που έχω συνδέσει στον ενισχυτή με απλό jack ενώ θα ήθελα να μπορώ να συνδέσω και την τηλεόραση μου εκεί γιατί βλέπω και αρκετές ταινίες μέσω laptop (χρησιμοποιώ την τηλεόραση σαν μόνιτορ)
Δεν θέλω να πάω πολύ ψιλά στέκομαι έως 500ευρό.
Έχω κοιτάξει για onkyo και μου πρότειναν το TX-SR507 που είναι av amplifier το οποίο θεωρητικά μπορείς να απομονώσεις το ψηφιακό κομάτι και να γίνει απλός ενισχυτής. Ο χώρος μου είναι μικρός ένα σαλόνι c.a..10 m2
Οι ερωτήσεις μου εν ολίγοις είναι οι εξής:
1)Ποιος ενισχυτής η αν ενισχυτής θα ταίριαζε ωραία με αυτά τα ηχεία σκεπτόμενοι jazz - rock και κλασική (60% - 30% - 10%);
2)Οι αν ενισχυτές έχουν χειρότερη απόδοση στον ήχο από τους απλούς ενισχυτές;
3)Ποια συνδεσμολογία προσφέρει καλύτερη πιστότητα στον ήχο (ένα καλό καρφί η ένα hdmi)
Ευχαριστώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

2)Οι AV ενισχυτές έχουν χειρότερη απόδοση στον ήχο από τους απλούς ενισχυτές;
Συνήθως ναι.Αφού σας ενδιαφέρει η μουσική καλό είναι να πάτε σε έναν δικάναλο ενισχυτή.
Με 500ε υπάρχουν ενισχυτές που χαλαρα θα είναι σωστότεροι απο έναν AV αυτής της κατηγορίας.
Π.χ.:http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=nad+326
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=Cambridge+550
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=pioneer+a6

Reaction score
0

Μία πρόχειρη μετάφραση για να διευκολυνθούν οι αναγνώστες του μηνύματος:

Γεια χαρά σε όλους.
Έχω ηχεία mission 701 (8Ω 25-100 Ω/Σι) από τα οποία εδώ και κάνα 2 χρονιά ακούω jazz και λίγο κλασική ενώ συνεχίζω να ακούω rock που είναι παραδοσιακά Ο τύπος μουσικής που ακούω.
δεν είμαι πλέον ικανοποιημένος από το configuration μου και σκέφτομαι να αγοράσω έναν ενισχυτή. Το μεγαλύτερο ποσοστό της μουσικής μου το ακούω από ένα laptop που έχω συνδέσει στον ενισχυτή με απλό jack ενώ θα ήθελα να μπορώ να συνδέσω και την τηλεόραση μου εκεί γιατί βλέπω και αρκετές ταινίες μέσω laptop (χρησιμοποιώ την τηλεόραση σαν μόνιτορ)
Δεν θέλω να πάω πολύ ψιλά στέκομαι έως 500ευρό.
Έχω κοιτάξει για onkyo και μου πρότειναν το TX-SR507 που είναι av amplifier το οποίο θεωρητικά μπορείς να απομονώσεις το ψηφιακό κομάτι και να γίνει απλός ενισχυτής. Ο χώρος μου είναι μικρός ένα σαλόνι c.a..10 m2
Οι ερωτήσεις μου εν ολίγοις είναι οι εξής:
1)Ποιος ενισχυτής η αν ενισχυτής θα ταίριαζε ωραία με αυτά τα ηχεία σκεπτόμενοι jazz - rock και κλασική (60% - 30% - 10%);
2)Οι αν ενισχυτές έχουν χειρότερη απόδοση στον ήχο από τους απλούς ενισχυτές;
3)Ποια συνδεσμολογία προσφέρει καλύτερη πιστότητα στον ήχο (ένα καλό καρφί η ένα hdmi)
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ πολύ για τη "μετάφραση" :103:. Συγνώμη δεν ήξερα οτι πρέπει να χρησιμοποιώ ελληνικούς χαρακτήρες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Στη θέση σου θα ξεκινούσα την αναβάθμιση με μια καλύτερη πηγή.
Ο ήχος από μια ενσωματωμένη σε φορητό υπολογιστή κάρτα ήχου είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead