Επιλογή ηχείων για DENON AVR-1909

KTL

Reaction score
0
Σκέφτομαι να πάρω ως ενισχυτή τον DENON AVR-1909.
Το πρόβλημά μου είναι η επιλογή των ηχείων, διότι δεν γνωρίζω και πολλά... :108:

Από ψάξιμο στο internet και μόνο έχω βρει για ηχεία δαπέδου τα Klipsch RF-52 και για subwoofer το Velodyne CHT-8R.

Ο χώρος που θα τα τοποθετήσω είναι περίπου 40τμ.

Θα προτιμούσα ένα σύστημα 5.1 (για ταινίες και περισσότερο μουσική), αλλά λόγω των καλωδίων τα surrounds μόνο ασύρματα θα μπορούσα να τα βάλω... Έτσι για αρχή επιλέγω κάτι σε 2.1, εκτός και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό.

Τι γνώμη έχετε γι' αυτά τα ηχεία και το sub; Θα δουλέψουν καλά μαζί; Θα τα οδηγήσει σωστά ο ενισχυτής;

Αν έχετε να μου προτείνετε άλλα ηχεία, όλες οι προτάσεις είναι ευσπρόδεκτες μιας και έχω αρχίσει να μπερδεύομαι με όλα αυτά που έχω διαβάσει... :140:

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω για ηχεία είναι 1000-1300€.

Reaction score
50
Καλωσήρθες KTL! Να ρωτήσω μερικά πραγματάκια...

1) Μεγαλύτερο βάρος δίνεις στη μουσική αν κατάλαβα καλά;
2) Τα χρήματα που διαθέτεις είναι για 2.1;

Πάντως σαν πρώτη παρατήρηση μπορώ να πω ότι 8ιντσο sub είναι λίγο για 40 τετραγωνικά. Θα έλεγα να πήγαινες σε κάτι μεγαλύτερο, τουλάχιστον 10άρι.

KTL

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ Μάνο για το ενδιαφέρον σου!

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο καλό 10άρι sub;

1. Θα ήθελα ηχεία για μουσική και home cinema με περισσότερο βάρος στην μουσική ( 60 μουσική, 40 home cinema).
2. Λόγω της διαρύθμισης του χώρου δε θα μπορούσα να βάλω κάτι σε 5.1 παρά μόνο σε ασύρματα ηχεία. Γι' αυτό και επέλεξα σε 2.1. Έχεις να προτείνεις κάτι; Αν όχι ασύρματα ηχεία, τι προτείνεις για 2.1 και 5.1 σύστημα;

Reaction score
50
Κοίτα νομίζω σωστά κινείσαι ως προς το 2.1 σύστημα για αρχή. Να σου πω την αλήθεια από ασύρματα ηχεία δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα οπότε ίσως κάποιος φίλος να μπορούσε να σε βοηθήσει.

Για 10άρι sub αρκετά οικονομικό είναι της Velodyne το CHT-10R όπως επίσης και κάτι απ' τις σειρές της Yamaha. Για ηχεία μπορείς να ξεκινήσεις από Atlantic Technology ή Monitor Audio που πιστεύω είναι καλές επιλογές. Πολύ μουσικά επίσης είναι και τα Chario! Κάνε μια βόλτα από κανένα κατάστημα και θα δεις και αρκετές άλλες επιλογές.

Πάντως αφού έχεις αρκετά μεγάλο χώρο στη θέση σου θα σκεφτόμουν σοβαρά να ξεκινήσω με 2 καλά μπροστινά ηχεία δαπέδου, τα οποία θα σε καλύψουν και στο θέμα μπάσσου για αρχή. Έτσι θα είσαι καλυμμένος από μουσική και αργότερα μπορείς να προσθέσεις και κεντρικό. Για τα πίσω ηχεία μπορείς άνετα να επιλέξεις κάτι ιδιαίτερα οικονομικό και όχι απαραίτητα της ίδιας σειράς με τα υπόλοιπα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale