Επιλογή ηχείων δαπέδου

KoD

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω για ηχεία δαπέδου για να συνοδεύσουν τον Yamaha r-n402d. Χώρος γύρω στα 20-25 τμ, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για μουσική στο φάσμα της ροκ, όχι υψηλές εντάσεις και επίσης για σύνδεση με Tv για ταινίες, ακρόαση στα 2,5 μέτρα. Budget γύρω στα 400-450, οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη!

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
Στις αγγελίες θα βρεις ενα ζευγάρι Dali Oberon 5 στα 400 ευρώ
Τα ηχεία αυτά παίζουν καλύτερα εκτός άξονα απο ότι εντός. Συνεπώς καλύπτουν παραπάνω της μιας θέσης ακρόασης.
Στα λεφτά που θες να δώσεις δε γνωρίζω αν μπορεις να βρεις καλύτερα.

KoD

Reaction score
0
Τα είδα είναι η αλήθεια και μου κίνησαν το ενδιαφέρον, αν και το χρώμα δεν με τρέλανε (θα μας φάνε και οι στυλιστικές επιλογές). Ta Dali spektor 6 θεωρείς πως είναι επίσης μια αξιόλογη λύση?

Reaction score
9.065
Καλησπέρα φίλε μου,
Αν οι μουσικές σου επιλογές είναι ροκ, σκληρή ροκ, και μεταλλική ροκ η πρόταση μου είναι να κοιτάξεις ηχεία Klipsch.
δηλαδή αυτό

Reaction score
9.065
και για να σε προλάβω το είδα ότι θέλεις δαπέδου, αλλά με ηχεία βάσεις και αργότερα με σαμπ θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
Αλλιώς υπάρχει και στο site και αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο από το Oberon

KoD

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλε μου,
Αν οι μουσικές σου επιλογές είναι ροκ, σκληρή ροκ, και μεταλλική ροκ η πρόταση μου είναι να κοιτάξεις ηχεία Klipsch.
δηλαδή αυτό
Καλησπέρα, τείνω περισσότερο στο κλασικό ροκ και ίσως κάποια ακουστικ/ποπ και έψαχνα κυρίως για δαπέδου λόγω διαμόρφωσης χώρου.
Με πρόλαβες όντως, τα είδα και τα concept, επίσης καλή επιλογή φαίνονται. Από άποψη ρευμάτων κλπ θεωρείς ότι είναι καλός συνδυασμός με τον yamaha?

Reaction score
7.069
Για καινούργια ηχεία τα Dali Spektor 6 είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αν και ξεπερνούν το όριο που έχεις βάλει. Από τα μτχ. ηχεία που αναφερθήκαν τα dali oberon 5 είναι άριστη επιλογή. Απλά να γνωρίζεις ότι ο ενισχυτής είναι μικρός σε ισχύ και δεν θα πάρεις από τα ηχεία ότι πραγματικά μπορούν να σου δώσουν, αν οδηγηθούν από έναν κάλο δικαναλο ενισχυτή.

• Like
Reactions: KoD

KoD

Reaction score
0
Για καινούργια ηχεία τα Dali Spektor 6 είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αν και ξεπερνούν το όριο που έχεις βάλει. Από τα μτχ. ηχεία που αναφερθήκαν τα dali oberon 5 είναι άριστη επιλογή. Απλά να γνωρίζεις ότι ο ενισχυτής είναι μικρός σε ισχύ και δεν θα πάρεις από τα ηχεία ότι πραγματικά μπορούν να σου δώσουν, αν οδηγηθούν από έναν κάλο δικαναλο ενισχυτή.
Καλημέρα και ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Αρχικά τα Oberon 5 δόθηκαν οπότε είμαι πάλι στο ψάξιμο. Υπάρχουν ποιοτικά ηχεία δαπέδου που να μην έχουν μεγάλες ανάγκες μιας και δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά τις εντάσεις?
Να προσθέσω πως έχω βρει και τα Dali Zensor 5 μεταχειρισμένα στα 300 ευρώ, θα ήταν εξίσου καλή επιλογή?

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
........στο φάσμα της ροκ, όχι υψηλές εντάσεις ,
κοίτα , - Φιλικά πάντα -
ηχεία δεν παίρνει κανείς καθε μέρα . Γιά τον λόγο αυτό θα έκανα λίγο υπομονή -με τα οικονομικά μου για λίγο καιρό - και θα έβλεπα και αυτά στα 1000e .
Να πάτε να τα ακούσετε από κοντα .
-
-

- , καλές επιλογές .

gid

Reaction score
10.085
Να προσθέσω πως έχω βρει και τα Dali Zensor 5 μεταχειρισμένα στα 300 ευρώ, θα ήταν εξίσου καλή επιλογή?
Έχουν γούφερ των 5 1/4" οπότε όχι, καλύτερα να μην τα προτιμήσεις αφού δεν έχεις σαμπ.

Τον 402 τον έχεις ήδη; Αν όχι, καλό είναι να κοιτάξεις και άλλες επιλογές.

KoD

Reaction score
0
Έχουν γούφερ των 5 1/4" οπότε όχι, καλύτερα να μην τα προτιμήσεις αφού δεν έχεις σαμπ.

Τον 402 τον έχεις ήδη; Αν όχι, καλό είναι να κοιτάξεις και άλλες επιλογές.
Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά, θεωρώ πως έχει ότι χρειάζομαι για την ώρα, είναι το πρώτο μου σύστημα και θέλω να κινηθώ σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια δυστυχώς, και ο 402 έχει όλα όσα χρειάζομαι όσον αφορά τις συνδέσεις και διευκολύνσεις, είμαι ανάμεσα στον 402 και τον 602.
Δυστυχώς αρκετά εκτός του budget μου, το ίδιο και η παραπάνω πρόταση. Να προσθέσω πως βρίσκομαι επαρχία οπότε το να τα ακούσω από κοντά είναι σχεδόν αδύνατο για την ώρα.

Reaction score
7.069
Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά, θεωρώ πως έχει ότι χρειάζομαι για την ώρα, είναι το πρώτο μου σύστημα και θέλω να κινηθώ σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια δυστυχώς, και ο 402 έχει όλα όσα χρειάζομαι όσον αφορά τις συνδέσεις και διευκολύνσεις, είμαι ανάμεσα στον 402 και τον 602.

Δυστυχώς αρκετά εκτός του budget μου, το ίδιο και η παραπάνω πρόταση. Να προσθέσω πως βρίσκομαι επαρχία οπότε το να τα ακούσω από κοντά είναι σχεδόν αδύνατο για την ώρα.
Aν δεν εχεις ουτε τον ενισχυτη,τοτε πηγαινε στον 602 χωρις δευτερη σκεψη.Τα zensor 5 ειναι και αυτα πολυ καλη επιλογη.

• Like
Reactions: KoD

Reaction score
1.056
Τα spektor 6 είναι μια χαρά για τα λεφτά τους, αυτά έχω κι εγώ και αν περιμένεις λίγο σίγουρα θα ξαναπέσει η τιμή τους. Όμως για 2.5 μέτρα οι 6.5 ιντσες τους είναι λίγες. Σε καμμία περίπτωση μην αγορασεις ενισχυτή χωρις έξοδο subwoofer. Αφου θες να συνδέσεις και τηλεόραση και δεν σε ενδιαφέρουν οι εντάσεις (προς το παρόν τουλάχιστον) μπορείς να πάρεις εναν εισαγωγικό av receiver όπως αυτόν https://www.nakas.gr/prd/yamaha-rx-v-4-a-b-radioenisxitis .
Επάνω του μπορείς να συνδέσεις τα πάντα. Με ενα mi box με 50€ πχ έχεις Spotify, tidal, media player...

KoD

Reaction score
0
Λέω να κινηθώ προς τον 602 μιας και έχει όλα τα καλούδια πάνω+ έξοδο για sub αν κάποια στιγμή το αποφασίσω και στα zensor 5 που τα βρήκα μεταχειρισμένα σε καλή τιμή. Από καλώδια τι θα χρειαστώ για σύνδεση ηχείων-ενισχυτή?

Reaction score
2.688
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο R N602 έχει μία έξοδο για sub. Μπορεί με κάποιο τρόπο να δεχτεί δεύτερο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας