Επιλογή ηχείων

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα, ψάχνω για ηχεία μέχρι 300 ευρώ (το ζευγάρι), που να έχουν το reflex port μπροστά και να κατεβαίνουν τουλάχιστον στα 55Hz.
Τα μοντέλα που έχω βρει είναι τα παρακάτω και θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει κάποιο από αυτά.

Mordaunt Short Carnival 2
Tannoy Mercury F1 custom
KEF C3
Crystal Audio TX-B1
WHARFEDALE DIAMOND 9.2
Audio Spectrum Monitor 1

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Επιλογή ηχείων

Για δες τι έχει γράψει εδώ ο Costas EAR.
Για την περίπτωσή σου ταιριάζουν τα Samson Resolv A8 στα 299 Ευρώ το ζεύγος.

Έχε υπόψιν σου τα παρακάτω:

1. Τα παραπάνω ηχεία είναι ενεργά, επομένως δε χρειάζεσαι τελικό ενισχυτή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης (volume). Αυτό μπορείς να το επιτύχεις με τους παρακάτω τρόπους:
α. Αναπαραγωγή από CD ή DVD player που έχει ρυθμιζόμενη έξοδο.
β. Χρήση προενισχυτή ή ολοκληρωμένου ενισχυτή (από την έξοδο pre out).
γ. Αναπαραγωγή από PC και χρήση του volume control της κάρτας ήχου ή (για πιο σωστό αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις) του volume control του προγράμματος αναπαραγωγής π.χ. foobar.
δ. Χρήση ενός παθητικού volume control.

2. Μην "ξενερώσεις" με τα ενεργά ηχεία. Τα παραπάνω τίμια προϊόντα ταπεινώνουν άνετα συνδυασμούς παθητικών ηχείων - ενισχυτή με κόστος διπλάσιο ή και παραπάνω.
Πίστεψέ με.

3. Ο Κώστας ξέρει πολύ καλά τι λέει.

Τέλος, αν δε βαριέσαι, εκτός από το thread που σου παρέθεσα πιο πάνω, ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:
i. Αγορά ηχείων...
ii. Diy Near field monitor.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Έχε υπόψιν σου τα παρακάτω:

1. Τα παραπάνω ηχεία είναι ενεργά, επομένως δε χρειάζεσαι τελικό ενισχυτή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης (volume). Αυτό μπορείς να το επιτύχεις με τους παρακάτω τρόπους:
α. Αναπαραγωγή από CD ή DVD player που έχει ρυθμιζόμενη έξοδο.
β. Χρήση προενισχυτή ή ολοκληρωμένου ενισχυτή (από την έξοδο pre out).
γ. Αναπαραγωγή από PC και χρήση του volume control της κάρτας ήχου ή (για πιο σωστό αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις) του volume control του προγράμματος αναπαραγωγής π.χ. foobar.
δ. Χρήση ενός παθητικού volume control.
Ή και με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους μια και το κάθε ηχείο ενσωματώνει volume control στο πίσω μέρος.
Δες τις σελίδες 5 και 10 του manual τους.

Μπορείς τέλος να συνδυάσεις ορισμένα από τα παραπάνω.
Π.χ. να ρυθμίσεις το volume του κάθε ηχείου λίγο πιο δυνατά από όσο ακούς συνήθως και κατόπιν να ελαττώνεις κατά περίπτωση τη στάθμη π.χ. από το volume control του foobar.

Ορίστε τέλος η σελίδα τους στο site του κατασκευαστή.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ξέχασα να πω πως έχω ήδη ενισχυτή και τα ηχεία θέλω να είναι μέχρι 6" λόγου περιορισμένου χώρου στο γραφείο. Από αυτά που έχω βρει δεν αξίζει κάποιο;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Με βάση αυτό,

...
2. Μην "ξενερώσεις" με τα ενεργά ηχεία. Τα παραπάνω τίμια προϊόντα ταπεινώνουν άνετα συνδυασμούς παθητικών ηχείων - ενισχυτή με κόστος διπλάσιο ή και παραπάνω.
Πίστεψέ με.
...
και αν διάβασες τα threads που σου παρέθεσα προηγουμένως, νομίζω πως την απάντηση μπορείς να τη δώσεις μόνος σου.

Δες και αυτά, αφού έχεις έλλειψη χώρου, στα 249 Ευρώ το ζεύγος ή, ακόμα καλύτερα, αυτά, που έχουν και ribbon tweeter, στα 299 Ευρώ το ζεύγος.
Διαθέσιμα στην Ελλάδα π.χ. εδώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823

έχω ήδη ενισχυτή ...
ωραία. πούλα τον να κονομήσεις και κανα ευρώπουλο.

κοίτα τι καλό που είναι:

κι είναι και φτηνούλι.

έχει για όλα τα γούστα, ακόμα και σε κιτρινάκι.

να:

Reaction score
656

αν δεν ειναι μυστικο να μαθουμε ποιος ειναι ο ενισχυτης, ωστε να δουμε αν δενει με καποια ηχεια...

Reaction score
0

Reaction score
0
Θα δώσω μια απλή απάντηση

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ

Η BMW ΚΑΙ ΤΑ Β&W

Reaction score
656

αξιζουν μια ακροαση ειναι και σε προσφορα στον πρωην αντιπροσωπο..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847