Επιλογή κλιματιστικού: τελικά, πότε συμφέρει να είναι inverter;

Reaction score
4
Απάντηση: Επιλογή κλιματιστικού: τελικά, πότε συμφέρει να είναι inverter;

Έψαχνα και εγώ πρόσφατα για air-con. και άκουσα από διάφορους αυτά που έχετε αναφέρει, εδώ.
Μια πρόταση που δεν είδα είναι τα sharp.
Τα πρότεινε φίλος μηχανικός που τα έβαλε στο δικό του σπίτι.

Τελικά αποφάσισα οικολογικά :137:, θα βάλω ανεμιστήρες οροφής και βλέπουμε....

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Επιλογή κλιματιστικού: τελικά, πότε συμφέρει να είναι inverter;

Μια πρόταση που δεν είδα είναι τα sharp.
Δεν έχουν γενικά την καλή φήμη των άλλων γιαπωνέζων (Panasonic, Mitsubishi, Daikin κ.τ.λ.) αλλά προσωπικά σπίτι μου έχω 2 Sharp 10 χρόνια τώρα και δουλεύουν απροβλημάτιστα και με καλή απόδοση.

Reaction score
429
Η οικονομία στα inverter επιτυχάνεται στη συνεχή λειτουργία του εξωτερικού συμπιεστή.
Το περισσότερο ρεύμα καταναλώνεται όταν ανοίγει ο συμπιεστής.
Θα έχετε προσέξει σε κάποια σπίτια, όταν ανάβουν το air, χαμηλώνουν τα φώτα στιγμιαία κι αυτό γιατί τραβάει πολύ ρεύμα.
Στο παλιό σπίτι που είχα ένα δωδεκάρι inverter, τις περισσότερες φορές που πήγαινα να το ανοίξω, μου έπεφτε η ασφάλεια 10A.
Αν άνοιγε όμως τότε δεν η ασφάλεια δεν έπεφτε ποτέ γιατί δεν χρειαζόταν να τραβήξει τόσο ρεύμα.

Reaction score
429
Έχω βάλει στην μητέρα ένα φθηνό από τα carrefour, firstline και είναι άψογο πάντως.
Την διαφορά στα επώνυμα air την κάνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και ο τρόπος δεσίματος του μηχανήματος για λιγότερο θόρυβο.

Reaction score
1
Εγώ χρησιμοποιώ ενα firstline 12000 για δύο αντικριστά υ/δ και ενα 18000 fidji για σαλόνι 35μ2.

και τα δυο μεχρι στιγμής δουλεουν αψογα αν και δεν ξερω τι ενεργειακή κλάσης ειναι. μαλλον Β μπορεί και C. Βεβαια τα χρησιμοποιώ μόνο για ψυξη αφού εχω καλοριφερ για θερμανση.

Η μεγαλύτερη απόδοση παντως ακόμα και απο το inverter - κατα την εμπειρία μου - ειναι ενα σπίτι με ελαχιστες απωλειες θερμότητας ειτε ψύξης είτε θέρμανσης.

εδω και 2 χρόνια εκανα ενισχυμένη μόνωση στην ταρατσα (μενω τελευταίο οροφο) και η διαφορές που ειδα ήταν οι ακόλουθες

1. 50% μείωση σε ημερήσια κατανάλωση στο πετρέλαιο (απο 9 με 10 λίτρα την ημέρεα επεσε στα 5-6)
2. περισυ το καλοκαιρι με τους καυσωνες που εφτασε στην αθηνα τους 43-44 υπο σκια το σπιτι δεν ειχα παραπανω απο 34. Πριν την μόνωση ειχε 39 εξω και 38 μεσα.!!

Φυσικά με μια καλή μόνωση ενα κλιματιστικό θα φτασει γρηγοροτερα στην αιτουμενη θερμοκρασία και αυτό λόγω ελάχιστων απωλειών οποτε δεν θα χρειάζεται να δουλευει συνεχεια για να αποδωσει....

αυτά..

Reaction score
3

Σήμερα χρειάστηκε να δουλέψει για πρώτη φορά το Daikin...
Λοιπόν, καμιά σχέση με οτιδήποτε άλλο.
Και το inverter δεν είναι μόνο καλό για την οικονομία αλλά και για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας. Τέλος πολλά μεσαία ή φτηνότερα κλιματιστικά χωρίς inverter, εάν αποφασίσεις ότι θα τα δουλεύεις πάνω από τους 25 βαθμούς, έχουν το πρόβλημα των ξαφνικών ρευμάτων θερμού αέρα, μια αρκετά δύσκολη κατάσταση.

Reaction score
0

Παιδιά επαναφέρω το θέμα διότι προτίθεμαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό 18-24btu για το σαλόνι επιφανείας 45τμ και ένα 9-12btu για το υπνοδωμάτιο επιφανείας 14τμ.
Από ένα σχετικό ψάξιμο που έκανα, για το σαλόνι βρίσκομαι στο δίλημμα επιλογής ανάμεσα στο
(LG CC24AWR http://www.skroutz.gr/s/267896/LG-CC...ase=LG+CC24AWR)
και το
(SAMSUNG AQV24VBG VIVACE http://www.skroutz.gr/s/267084/Samsu...QV24VBG+VIVACE)
Για το δε υπνοδωμάτιο είμαι ανάμεσα στα
(Samsung VIVACE AQV 09 VBE http://www.skroutz.gr/s/267096/Samsu...ACE+AQV+09+VBE)
και το
(Samsung CRYSTAL AQ 09EWA http://www.skroutz.gr/c/407/klimatis...YSTAL+AQ+09EWA).

Ειδικά για το τελευταίο δεν 'εχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά του από το
(Samsung CRYSTAL INVERTER AQV 09EWA http://www.skroutz.gr/s/74796/Samsun...RTER+AQV+09EWA)

Ξέρει κανείς εάν η ποιότητα των παραπάνω είναι καλή?
Βάσει επιφανείας των χώρων τι προτείνετε σε btu?

Reaction score
804

Φιλε το lg η εξωτερικη του μοναδα κανει θορυβο σαν αεροπλανο και θα εχεις προβλημα με τους γειτονες .

Τα samsung δεν τα εχω δουλεψει καθολου αυτα τα μοντελα αλλα τα πιο παλια μοντελα δεν ηταν και τιποτα σοβαρα .

Τα btu που εχεις υπολογισει ειναι σωστα για τους χωρους σου

Reaction score
0

Φιλε το lg η εξωτερικη του μοναδα κανει θορυβο σαν αεροπλανο και θα εχεις προβλημα με τους γειτονες .

Τα samsung δεν τα εχω δουλεψει καθολου αυτα τα μοντελα αλλα τα πιο παλια μοντελα δεν ηταν και τιποτα σοβαρα .

Τα btu που εχεις υπολογισει ειναι σωστα για τους χωρους σου
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με το lg.
Τα samsung δεν ξέρω όντως πόσο καλά είναι, αλλά από πέρυσι που είχα ριξει μία ματιά, το crystal με τα αντιβακτηριδιακά φίλτρα του με είχε ενθουσιάσει και φέτος ανακάλυψα και το άλλο με τον "καθρέπτη".

Reaction score
27.281
ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΗ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ Hitachi RAS/RAC-D10EX3. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΕΡΑ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογή κλιματιστικού: τελικά, πότε συμφέρει να είναι inverter;

ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΗ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ Hitachi RAS/RAC-D10EX3. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΕΡΑ.
Με την εισαγωγη φρέσκου αέρα με μπέρδεψες λίγο....
Εννοείς εξωτερικού αέρα? και αν ναι με ποιο τρόπο το κάνει και τι νόημα έχει?
Εκτός και εάν εννοείς οτι έχει πολύ καλό σύστημα φιλτραρίσματος...

Reaction score
1

Με την εισαγωγη φρέσκου αέρα με μπέρδεψες λίγο....
Εννοείς εξωτερικού αέρα? και αν ναι με ποιο τρόπο το κάνει και τι νόημα έχει?
Εκτός και εάν εννοείς οτι έχει πολύ καλό σύστημα φιλτραρίσματος...
προσπαθει να μιμιθει την λειτουργια των μεγαλων κεντρικων μηχανηματων....οπου στην ουσια με την εισαγωγη αερα απο το εξωτερικο περιβαλλον ανανεωνουν τον αερα στο εσωτερικο του σπιτιου.

Πρωτοπόρος σε αυτο το κομματι ηταν η panasonic πριν 3-4 χρονια...αλλα λογω υψηλου κοστους σταματησε την εισαγωγη τους....

Reaction score
27.281
ΕΧΕΙ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΕΡΙΖΗ ΜΕ 3 ΚΥΒΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.

Reaction score
27.281
ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟ DAIKIN SARARA URURU ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ 1,500 ΕΥΡΩ.

Reaction score
25.675

το lg οντως απογειωνεται
εχουμε στην δουλεια και μολις κανει να ανοιξεις το παραθυρο ακους το αεροπλανο .

daikin και τα μυαλα στα καγκελα.

μακραν οτι αποδοτικοτερο στα λεφτα του (τα οποια ειναι πολλα) , ησυχο δυνατο (δειτε ποσα κλιματιστικα μπορουν να δουλεψουν στους 46 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια)
κλπ κλπ κλπ
για samsung δεν εχω ιδεα.
παντως απο τη στιγμη που θα αποφασισει καποιος οτι το κλιματιστικο θα δουλευει πανω απο 300 ωρες το χρονο συμφερει να ειναι inverter.

Reaction score
0

Θα αρχισω αναποδα.
Οσον αφορα τα φτωχομηχανηματα μπορει να μην ειναι μιας χρησης αλλα καινε σαν φουρνοι και λογικο ειναι, τοσα δινεις τοσα παιρνεις.
Τα Mitsubishi ειναι απο τα καλυτερα μηχανηματα. Οσον αφορα τις καταναλωσεις δες σε καθενα, εννοειται μονο inverter, τι καταναλωση κανει.
Inverter και μονο.
Τα Daikin ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να αγορασεις. Θα το πληρωσεις βεβαια με το παραπανω αλλα και αριστη αποδοση θα εχεις και λιγοτερο θορυβο και οικονομια ρευματος θα εχεις, αν και η τελευταια εξαρταται απο το τροπο χρησης και τη συντηρηση. Οσο για τον τεχνικο μην τον ξαναεμπιστευτεις. Αλλαξα ολα τα παλια μου κλιματιστικα, Fujitsu, με Daikin inverter. Μερα με νυχτα και οικονομια μεγαλη χειμωνα καλοκαιρι.

Reaction score
0

Και εγω ετσι νομιζα, ο,τι δε μου χρειαζοταν και σε 5 χρονια τα αλλαξα ολα σε inverter ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Daikin.
Επειδη ειχα και τις δυο μαρκες που αναφερεις αλλα και Hitachi, προσωπικα και αφου εψαχνα σχεδον ενα χρονο για το καλυτερο φιλικοτερο στο χρηστη και οικονομικοτερο οσον αφορα την καταναλωση κατεληξα στα Daikin. Δε θα βρεις ακρη απο υπαλληλους καταστηματων μια και απλα αυτοι βλεπουν τι πουλαει περισσοτερο και απο που παιρνουν bonus.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt