Επιλογή οθόνης για UST

Reaction score
606
Καλημέρα στην ομάδα. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 75 TV που έχω με έναν UST projector. Έχω καταλήξει στον Formovie 4k.

Ο χώρος είναι σαλόνι. Οθόνη 120 inches.

Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το ποια οθόνη είναι η πιο κατάλληλη. Ξέρω ότι πρέπει να είναι Alr, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου τα περί gain.

H μία επιλογή είναι η κάτωθι, με gain 0,8

Η άλλη επιλογή είναι η Elite Aeon edge free CLR με gain 0,6

Καμία άποψη για τα ποια είναι η πιο κατάλληλη;

Reaction score
6.571
Υποχρεωτικά θα χρειαστείς καλιμπραρισμα και αποθήκευσεις διαφορετικών προφίλ θέασης.
Αυτά πρέπει να συζητηθούν με καλιμπρατορα .
Γενικά μιλώντας το ποσο οι ανακοινώσεις κέρδους των οθονών ανταποκρίνονται πραγματικά είναι θέμα συζήτησης όπως συνήθως συμβαίνει με πολλά άλλα σπεκς ...
Άλλωστε δεν είναι μόνο το κέρδος που πρέπει να ληφθεί στα υπόψη.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.541
Ο προβολέας απ' ότι κατάλαβα έχει πολύ φως.
Μη τρομάξεις απ' τα χαμηλά gain.
Αυτό που δεν ξέρω αν έχει είναι ρυθμιστικά για να καλιμπράρεις λευκό και να κατεβάσεις φωτεινότητα.
Προς ενημέρωση σου δες κι αυτό το βίντεο:

Κάτι γίνεται με τα link που έβαλες. Υπάρχει σαν επιλογή κι η vividstorm.

Reaction score
606
Η vividstorm, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι διανομέας του projector στην Ε.Ε.

Τον πουλάει μόνο του, αλλά και ως πακέτο με την οθόνη XY

Reaction score
123
Καλησπέρα,
Ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η http://www.projectorcenter.gr/
Ο προβολέας είναι έπος! Τον έχω ήδη 1-2 μήνες και γουστάρω.
Πρέπει να εξετάσεις από που έρχεται το φως και από τι γωνία θες να βλέπεις για να επιλέξεις μεταξύ ALR και CLR που για μένα είναι η βασικότερη απόφαση -πολύ περισσότερο από τη μάρκα του πανιού.
Το αν θα καταφέρεις να προμηθευτείς CLR στην Ελλάδα βέβαια και μάλιστα 120” είναι άλλο θέμα.
Αν θες να το συζητήσεις ή και να τον δεις από κοντά στείλε pm και κανονίζουμε ;)

Reaction score
123
Εγώ πήρα την 100” CLR της FScreen από Xiaomi. Δύο εταιρείες παράγουν CLR, η FScreen και η XY και οι υπόλοιπες αγοράζουν από κει.
ΥΓ Το καλιμπράρισμα πάει στο σετ οθόνη-προβολέας.

Reaction score
606
Ο προβολέας απ' ότι κατάλαβα έχει πολύ φως.
Μη τρομάξεις απ' τα χαμηλά gain.
Αυτό που δεν ξέρω αν έχει είναι ρυθμιστικά για να καλιμπράρεις λευκό και να κατεβάσεις φωτεινότητα.
Προς ενημέρωση σου δες κι αυτό το βίντεο:

Κάτι γίνεται με τα link που έβαλες. Υπάρχει σαν επιλογή κι η vividstorm.
Το είδα το video. Με βλέπω να μένω με την 75αρα

Reaction score
123
Το είδα το video. Με βλέπω να μένω με την 75αρα
Όπως βλέπεις στο 2:12, η εικόνα της OLED γίνεται δυσδιάκριτη λόγω της αντανάκλασης από τα παράθυρα. Επίσης, ο UST είναι set for failure, πρώτον γιατί ποτέ δεν θα εγκατασταθεί με τα παράθυρα απέναντι (αλλά στο πλάι) και δεύτερον γιατί με το διάχυτο φως (συννεφιά είχε) η οθόνη αδυνατεί να επιδείξει τα πλεονεκτήματά της απέναντι σε LED.
Σαφώς η LED είναι φωτεινότερη, δεν τίθεται θέμα!
Επιπλέον, η φωτεινότητα (gain) των ALR είναι περίπου το μισό των CLR οπότε το αποτέλεσμα που βλέπεις μπορεί να είναι φωτεινότερο αλλά και σκοτεινότερο από αυτό που θα λάβεις.
Προσωπικά χώρισα από τις τηλεοράσεις το 2012 και δεν γύρισα ποτέ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.556
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint