Επιλογή πηγής για CD

Reaction score
5
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα καθώς μόλις γράφτηκα στο avsite
Χρειάζομαι συμβουλές σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνω για ένα cd player καθώς έχω αρκετά CD στη συλλογή μου
Στο σαλόνι μου έχω τα αυτοενισχυόμενα ηχεία Edifire R2750DB τα οποία όταν τα είδα ενθουσιάστηκα με τη τιμή τους και τον ήχο τους και για το γεγονός πως δεν χρειάζεται να αγοράσω ενισχυτή (με όποια μειονεκτήματα και προτερήματα υπάρχουν με αυτή την επιλογή)
Εως τώρα τα cd παίζουν στο PS3 το οποίο το έχω συνδεδεμένο στο δίκτυο του σπιτιού και διαβάζει τα αρχεία της μουσικής (mp3 & FLAC) στο PC o οποίος βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.
Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να έχω ένα cd player που και να έχει καλή απόδωση και πάνω απ όλα να παίζει τα cd γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να ανοίγω τη τηλεόραση και να μπαίνω σε μενού και να επιλέγω τι θέλω.
Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι οι εξής:

Φτηνές επιλογές
-Αγορά ενός μεταχειρησμένου CD player χρονολογίας 1996 - 2003 Technics ή Marantz (κόστος γύρω στα 100€) σε συνδυασμό με ένα DAC (κόστος γύρω στα 50€) αν χρειαστεί
-Αγορά ενός νέου DVD player (κόστος γύρω στα 50€) σε συνδυασμό με ένα DAC (κόστος γύρω στα 50€) που μάλλον θα χρειαστεί καθώς τα DVD παράγουν ήχο προορισμένο για ταινίες φαντάζομαι

Ακριβές επιλογές
-Αγορά ενός νέου CD player με κόστος από 300€ έως 500€ (Marantz 6007, Denon DCD50, Yamaha 303 κ.α.)
-Αγορά ενός νέου Blu Ray player με HI RES audio και με δυνατότητα να εκπέμπει τον ήχο με bluetouth σε ακουστικά με κωδικοποιητη LDAC και να παίζει SACD και DVD-A όπως τo SONY X800 ή Χ700 (Κόστος 200-300€)

Λογω το ότι δεν είμαι audiofile πιστεύω πως δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά για την ώρα. Ποια η γνώμη σας για τις δυο φτηνές επιλογές? Μήπως υπάρχουν μεταχειρισμένα DVD players (24bit - 192khz) που να είναι καλύτερα στον ήχο από τα cd player ?

ika

News
Reaction score
16.582
20 χρόνων CDp, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή ματιού laser σύντομα ακόμα και αν δεν έχει παίξει πολύ.
Που μπορεί και να μην έχει ανταλλακτικό πλέον. Αξίζει να το διακινδυνεύσεις;
Πάρε ένα καινούργιο καλύτερα με 200-300€ να παίζει και SACD που λες , USB και να έχει δυνατότητες διασύνδεσης.

Last edited:

Reaction score
5.849
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα καθώς μόλις γράφτηκα στο avsite
Χρειάζομαι συμβουλές σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνω για ένα cd player καθώς έχω αρκετά CD στη συλλογή μου
Στο σαλόνι μου έχω τα αυτοενισχυόμενα ηχεία Edifire R2750DB τα οποία όταν τα είδα ενθουσιάστηκα με τη τιμή τους και τον ήχο τους και για το γεγονός πως δεν χρειάζεται να αγοράσω ενισχυτή (με όποια μειονεκτήματα και προτερήματα υπάρχουν με αυτή την επιλογή)
Εως τώρα τα cd παίζουν στο PS3 το οποίο το έχω συνδεδεμένο στο δίκτυο του σπιτιού και διαβάζει τα αρχεία της μουσικής (mp3 & FLAC) στο PC o οποίος βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.
Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να έχω ένα cd player που και να έχει καλή απόδωση και πάνω απ όλα να παίζει τα cd γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να ανοίγω τη τηλεόραση και να μπαίνω σε μενού και να επιλέγω τι θέλω.
Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι οι εξής:

Φτηνές επιλογές
-Αγορά ενός μεταχειρησμένου CD player χρονολογίας 1996 - 2003 Technics ή Marantz (κόστος γύρω στα 100€) σε συνδυασμό με ένα DAC (κόστος γύρω στα 50€) αν χρειαστεί
-Αγορά ενός νέου DVD player (κόστος γύρω στα 50€) σε συνδυασμό με ένα DAC (κόστος γύρω στα 50€) που μάλλον θα χρειαστεί καθώς τα DVD παράγουν ήχο προορισμένο για ταινίες φαντάζομαι

Ακριβές επιλογές
-Αγορά ενός νέου CD player με κόστος από 300€ έως 500€ (Marantz 6007, Denon DCD50, Yamaha 303 κ.α.)
-Αγορά ενός νέου Blu Ray player με HI RES audio και με δυνατότητα να εκπέμπει τον ήχο με bluetouth σε ακουστικά με κωδικοποιητη LDAC και να παίζει SACD και DVD-A όπως τo SONY X800 ή Χ700 (Κόστος 200-300€)

Λογω το ότι δεν είμαι audiofile πιστεύω πως δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά για την ώρα. Ποια η γνώμη σας για τις δυο φτηνές επιλογές? Μήπως υπάρχουν μεταχειρισμένα DVD players (24bit - 192khz) που να είναι καλύτερα στον ήχο από τα cd player ?
0081808_tascam-cd-200.jpeg

Reaction score
5
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Άρα και οι δυο σας προτείνετε ένα νέο cd player. Την επιλογή του Tascam την κρατάω και ομολογώ δεν είχα σκεφτεί να κοιτάξω στα επαγγελματικά cd player. Το έχεις δοκιμάσει και είναι καλό φαντάζομαι? Κάπου είδα πως υπάρχει και εκδοση με Bluetouth. Αν ισχύει είναι ενδιαφέρουσα επιλογή.
Η επιλογη με το blu ray φαντάζομαι δεν θα παίζουν το ίδιο καλά. Τι λέτε εσείς? Επίσης στο blu ray θα πρέπει να μπαίνεις σε μενού κτλ..

ika

News
Reaction score
16.582
.... Η επιλογη με το blu ray φαντάζομαι δεν θα παίζουν το ίδιο καλά. Τι λέτε εσείς? Επίσης στο blu ray θα πρέπει να μπαίνεις σε μενού κτλ..
Πιθανά το BR να παίζει υποδεέστερα, αλλά δεν είναι και σίγουρο. Αν δεν ακούσεις δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Για λειτουργία μέσω μενού δεν to νομίζω, καθόσον δε θα τα βλέπει σαν ταινίες αλλά σαν κοινά δισκάκια CD.

ika

News
Reaction score
16.582
Πιθανά το BR να παίζει υποδεέστερα, αλλά δεν είναι και σίγουρο. Αν δεν ακούσεις δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Για λειτουργία μέσω μενού δεν to νομίζω, καθόσον δε θα τα βλέπει σαν ταινίες αλλά σαν κοινά δισκάκια CD.
Επίσης το BR μπορεί να μην έχει αναλογικές εξόδους ήχου.
Θέλει προσοχή σ' αυτό, αλλοιώς θα χρειαστεί και ένα dacάκι.

Reaction score
3.967
Βρες ένα dvd - brp με αναλογικές εξόδους για τον προενισχυτη σου και είσαι οκ.
Δεν υπάρχει κινηματογραφικός ήχος, είναι χαζά αυτά τα μηχανάκια, όλους τους ήχους με τον ίδιο τρόπο τους αναπαράγουν!

Reaction score
5
Στην αρχή κοίταζα μόνο cd player αλλά λόγω των τιμών τους άρχισα να κοιτάζω και BR και DVD. Η διαφορά στις τιμές τους φαντάζομαι έχει να κάνει με τα ενσωματωμένα DAC που έχουνε. Τα cd player λογικά έχουν πολύ καλύτερα dac από τα dvd και blu ray. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν παρακάμψω το dac των blu ray - dvd και με coaxial παω απ ευθειας τον ήχο στον ενισχυτή μου (αυτοενισχυόμενα ηχεια Edifire που έχω) θα γίνει η μετρατροπή στο dac των ηχείων. Αυτή τη στιγμή έχω ελεύθερη μια είσοδο coaxial . Οπότε αν καταλήξω σε dvd - Br player νομίζω είναι καλύτερα οι δυο εξής λύσεις. α) θα κουμπώνω τον ήχο απ ευθείας ψηφιακά στα ηχεία β) ψηφιακά μετατροπή με εξωτερικο dac και από εκεί με καλώδια RCA στο ελεύθερο επίσης line in που έχω ακόμα.

ika

News
Reaction score
16.582
Η μορφή DVD έχει πεθάνει προ πολλού.
Εδώ πεθαίνει και το BR, αν δεν έχει πεθάνει ήδη με το streaming.

Reaction score
7.089
Στην αρχή κοίταζα μόνο cd player αλλά λόγω των τιμών τους άρχισα να κοιτάζω και BR και DVD. Η διαφορά στις τιμές τους φαντάζομαι έχει να κάνει με τα ενσωματωμένα DAC που έχουνε. Τα cd player λογικά έχουν πολύ καλύτερα dac από τα dvd και blu ray. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν παρακάμψω το dac των blu ray - dvd και με coaxial παω απ ευθειας τον ήχο στον ενισχυτή μου (αυτοενισχυόμενα ηχεια Edifire που έχω) θα γίνει η μετρατροπή στο dac των ηχείων. Αυτή τη στιγμή έχω ελεύθερη μια είσοδο coaxial . Οπότε αν καταλήξω σε dvd - Br player νομίζω είναι καλύτερα οι δυο εξής λύσεις. α) θα κουμπώνω τον ήχο απ ευθείας ψηφιακά στα ηχεία β) ψηφιακά μετατροπή με εξωτερικο dac και από εκεί με καλώδια RCA στο ελεύθερο επίσης line in που έχω ακόμα.
Το ψηφιακο τμημα ενος μετριου dvd/br player,ειναι με διαφροα καλυτερο απο το ψηφιακο τμημα των edifier. Η χρηση dac (εστω και των 100 ευρω) ,σε συνδυασμο με ενα dvd/br player,στο ρολο cd transport θα δωσει το καλυτερο αποτελεσμα. Για καθαροαιμο cd player δεν τιθεται λογος,δεν αξιζει μια επενδυση, σε τετοια συσκευη, στην χαμηλη κατηγορια τιμης.

ika

News
Reaction score
16.582
Μήπως καλύτερα να ψάξει μόνο σε BR αντί σε DVD, αν καταλήξει σε τέτοια λύση;
Τουλάχιστον να μπορεί να δει και κάτι σε HD.

Reaction score
935
Καλύτερα ένα φθηνό dvd / blu ray (το τελευταίο μόνο αν θα βλέπεις και καμια ταινία ή αν δεν βρίσκεις πλέον dvd) με ομοαξονική (coaxial) έξοδο και οπωσδήποτε μια usb είσοδο από την οποία να παίζει και mp3 και flac. Ούτως ή άλλως δεν νομίζω τα συγκεκριμένα ηχεία να απαιτούν κορυφαίας ποιότητας συνοδευτικά. Όποιο και να πάρεις μάλλον θα είναι καλό, δεδομένου ότι η μετατροπή σε αναλογικό θα γίνεται από τα ηχεία.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός